adorable Публикувано Април 22 Report Share Публикувано Април 22 Те и това вече спряха. :1000 (29): Важното е да са ѝ пълни залите. В малките градове такива концерти са събитие. Че те кога са пускали кранчето, за да го спират? И кога награди са й давали? Пайнер е едно нищо. С тях и без тях - все тая. Защо преподписа, не знам... За едната ротация, дето вече никой не гледа Планета. И за концертите, каквито почти няма... и където се събират една шепа мангали, швестери и кифли, викащи на бис Роксана. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Април 22 Report Share Публикувано Април 22 С лични средства - това е. Пайнер като не спонсорират нищо освен масовото производство на статуетки за Преслава така ще е. Не знам защо се плюе Преслава тук, но е за похвала, защото само тя си е извуювала правото да има продуцент в истинският смисъл на думата - всички разходи от проекти се покриват от него. Другите като са кокошки - сами са си виновни. Ако е само с лични средства, предполагам Пайнер няма да отчитат процент от тази дейност на Глория? Иначе Глория можеше да си отпечата "декора" върху плат и с един голям надпис "Глория и Симона Загорова", а не върху кожа и да бъде разпънат върху целият "гръб" на сцената. На пл. Македония в София има направено нещо подобно на Кока Кола върху една сграда - много е ефектно. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Април 22 Report Share Публикувано Април 22 Каква кожа, какви 5 леа? Можеше и без декор, а тя и прожектори си е домъкнала. Стига си намирал кусури. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Април 22 Report Share Публикувано Април 22 Каква кожа, какви 5 леа? Можеше и без декор, а тя и прожектори си е домъкнала. Стига си намирал кусури. Ами снимките й със Симонините са отпечатани върху кожа или поне това се долавя от клипа. Прожекторите са абсолютно излишни. Това, което казвам + един прожектор, осветяващ само Глория и една стойка на микрофона - би било перфектно. И сетове - "балади", " вечни хитове", "Симона", "песни от последните години" и за финал - "Носталгия" със Симона. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Април 22 Report Share Публикувано Април 22 Не е кожа, ти знаеш ли колко е скъпа дори изкуствената кожа, казва се ВИНИЛ. И е перфектният материал за подобни декори. Всичките реклами по концертите на Планета са отпечатани на винил. За 10 лв. толкова - Глория, двама музиканти, беквокал, танцьорки и прожектори. Те някои не са стъпвали в читалище на собствен концерти, ти говориш за някаква притурка на концертите на Глория. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Април 22 Report Share Публикувано Април 22 В тази тема се води най-градивната дискусия от където и да е другаде в целия форум. Време е да се припомни и тази песен по концерти: Поздрав за всички. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Април 22 Report Share Публикувано Април 22 Не е кожа, ти знаеш ли колко е скъпа дори изкуствената кожа, казва се ВИНИЛ. И е перфектният материал за подобни декори. Всичките реклами по концертите на Планета са отпечатани на винил. За 10 лв. толкова - Глория, двама музиканти, беквокал, танцьорки и прожектори. Те някои не са стъпвали в читалище на собствен концерти, ти говориш за някаква притурка на концертите на Глория. Откога концертите на Планета са мерило за каквото и да било, при все, че дори самостоятелният на Глория в НДК преди година и половина бе по-разчупен, идеен и интересен от техните замрели масовки? Кога Пайнер си позволиха сцена като нейната - отваряща се, с бенд изцяло на живо, с акапели - НИКОГА!!! Истински новатор е Глория, когато се старае! За 10 лв - може и по-класно от сини и зелени прожекторчета и танцьорки (?). Това не е дискотека или кръчма. Глория може повече, много повече! Ако щеш - един прожектор, една стойка и 30 свещи, около Глория, образуващи сърце. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Април 22 Report Share Публикувано Април 22 И все пак е по-добре от задимена обстановка и дъжд от салфетки. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Април 22 Report Share Публикувано Април 22 Хвалбите са си хвалби, но ако Глория пак прави голям концерт в София, моето предложение лично е този път да не бъде в НДК, макар че е концертна зала и е класика за подобни изяви. Сцената може да се изпълни от много малко, но добре подредени и синхронизирани детайли. На Глория проблемът й е подборът на репертоара. Никога не се съобразява с анкетите, които уж сама пуска. Пак си пее каквото знае. На последния концерт имаше значителен напредък, ама имаше поне 5 песни, които не бяха за него. Дано следващия път коригира този сегмент от представянето си и ако може, да не отделя 1/4 от времето си на Симона. Нищо лично. Харесвам Симона, но ме е страх да не изпее Хорчат. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Април 22 Report Share Публикувано Април 22 И все пак е по-добре от задимена обстановка и дъжд от салфетки. Разбира се, че е по-добре!!! На мен лично ми се иска на следващата масовка Глория да бъде по-обрана и с някаква концепция за представянето си. И тук не говоря за декори, танцьори и не знам си какво по сцената. Последната й изява на Пайнерски концерт беше слаба - никаква организация на миска - 6 песни, събрани без никаква копнцепция, на принципа - "по много от всичко", и пак "Любовен дъжд" и "Циганско сърце". Да не говоря за чувала, който беше облякла и лизнатата коса - НЕ, Симона изглеждаше далеч по-добре от нея в роклето. Колко хубаво би бил един микс от "Всеки си плаща", "Белите манастири" и за финал "Носталгия" с българското знаме, без мултимедии, без танцьорки, без балони, без пироефекти. Само Глория в дълга червена рокля и българското знаме. И "Всеки си плаща" само акапелно - куплет и припев. Настръхнах! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
HIT Публикувано Април 23 Report Share Публикувано Април 23 Айде и кусури за декорите намерили Аз бях доста изненадан от подготовката на Гло- декори, прожектори, балет, живи инструменти... като нищо можеше да си излезе със сингбека и микрофона и пак хората да са доволни. Като имате толкова акъл отидете направете вие нещо, щото от вкъщи през компа всеки много знае да съветва. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Април 23 Report Share Публикувано Април 23 На мен ми допада цялостната постановка. Все пак и тези зали и читалища нямат огромни естради, а и Глория не може да пътува с тир да разпъва декори с олимпийски размери. Сцените й имат прилична визия, аз лично не съм коментирал сценографии и такива неща, тъй като това са стандартни концерти в провинцията. Разбира се, че за средствата, с които разполага - пак не е малко. Но от кога, прощавайте, е забранено да се изказват предложения - за какво сме в тоя форум всъщност? Тъпо е да се обобщава и да се говори в мн. ч. Има хора, които като почитатели сме направили много за Глория и достатъчно я хвалим за повечето неща, за да го правим за всичко. Моято препоръка беше малко да свежне репертоара. Не говоря само за баладичния и латино микс, а да изпее песни, които бяха хитове, а не е пяла отдавна. Защото на концерта в НДК възроди "Чуй ме", "Ех, море", Сцената, ама пя Инсомнии, "Целувай още", Кралици и още няколко, които можеше да спести, за да освободи място за по-големи хитове като "Сбогом, адиос" и т.н. Така че моля без простотии кой от компа давал акъли, щото аз за разлика от мнозинството тук съм ходил и по фолк концерти, и на опери и оперети, и на представления на художествената гимнастика и Нешка Робева, на театрални постановки и какво ли не и мога да направя разлика и да имам мнение къде какво може да се пипне, защото все още давам пари за изкуство, билети и албуми, а някои хора по-далеч от чалготеките не са отишли. Други пък и там не са стъпвали, но като счетоводители само броят гледания и принизяват труда на онези, които наистина градят КАРИЕРА в тая малка, злобна държава. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
NazzkO Публикувано Април 23 Report Share Публикувано Април 23 Тези клипчета показват нещо хем тъжно, хем радостно. Защо? Защото за 20 и повече години кариера, всякакви статуетки и така нататък накрая едва смогва да събере хора в малки градове, не продава албуми, песните ѝ след 2003 са масово неизвестни и мацката влачи на едно и също място. Тъжно. От друга страна се опитва да направи сама нещо за хората, да им достави удоволствие и да е различна с тези си концерти - похвално, но и тъжно. Един такъв декор с нищо и никакъв размер - по добре без него на сцената. Липса на генерална идея - на какво мероприятие присъства публиката? Това концерт за слушане ли е, с репертоар подбран за концерт, на който хората да пеят и да ръкопляскат или опит за парти, на което хората да танцуват и да се веселят? Подборът на песните е покъртителен. Манджа с грозде - човек се обърква дали е концерт или някакво подобие на парти. На една песен ти стане готино да попееш седнал и да пляскаш, след това стваш като в дискотека да танцуваш на по-бързи парчета и после пак сядаш да слушаш ГЛория и Симона например. Липса на всякаква градация, но от друга страна пак казвам - опитва жената сама, а колкото - толкова. Иначе тя с един по-адекватен мениджмънт може съвсем по друг начин да стои и съвсем по друг начин да изглежда мероприятието. Не е само до пари, а и до свежи идеи - нещо, което от много време липсва в тази музика, а при Глория дори от още повече. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Април 23 Report Share Публикувано Април 23 Глупости. За необходимостта от по-адекватен мениджмънт съм съгласен. Но че не продава албуми?! Ти сериозно ли??? Първо, е най-продавана в жанра, сумарно събрано. Второ, "Пясъчни кули" е по продаван и от на Галена албума 2015 - всъщност най-продаван за годината заедно с този на Азис, колкото и да не се генерират продажби вече. Не събирала хора? Като гледам, залите са пълни, както беше и НДК, Русе и т.н. Другите и това постижение нямат, така че... Абе, наблюдавам, че се хейти за неща, за които не трябва... и обратно - хвали се за неща, за които не трябва. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Христина' Публикувано Април 23 Report Share Публикувано Април 23 Не разбирам защо трябва да се хейти. Факт е, че Глория сама се опитва да прави нещо. Може да са концерти в провинциални читалища с непренциозни декори и прочие, но са посещавани. Особено на фона на абсолютната липса на концертна дейност в жанра. Аз купих билетите в деня на концерта с мисълта, че цялата зала ще е празна, а се оказа, че има места само на последните 5-6 реда. И наистина залата беше пълна, хората се радваха на Глория. Накрая и на бис я извикаха и изпя Кой уши байрака. На следващия ден бях на фризьор и се оказа, че момичетата от салона също са били на концерта. Заговорихме се и се оказа, че не са поп фолк почитатели. Отишли са от любопитство, да си разнообразят ежедневието, но са останали доволни. Уважават труда на Глория и я похвалиха за пеенето и песните. Защо вместо да си чешете пръстите по форумите и да сипете жлъч, не проявите малко уажение? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DarkChild Публикувано Април 23 Report Share Публикувано Април 23 Не се хващайте на глупости. Тяхната беквокалистка и толкова не може да направи. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Glamdring Публикувано Април 23 Report Share Публикувано Април 23 Радва ме, че има дискусия и като цяло аз съм съгласен и със двете страни. Разбира се, мнението на хората посетили концерта тежи най - много, но е факт, че Глория би следвало да може да докара поне 1 000 човека навсякъде, а това не е така. Сега за мен тя е най - голямата в бранша, но дори да приемем, че не всички са съгласни със сигурно е една от топа. Ако тя не успяха да напълни малки зали и понякоха фейлва, значи и останалите със сигурност са на това ниво. Критиката откъм това, че Глория не е адаптивна е на място, но от друга страна поне за другите важни неща: пеене, репертоар и живи изпълнения очевидно е на ниво. Общо казано, не зная какво да мисля. Тези концерти не са грандиозен успех, но показват, че поне част от хората я уважават за труда й през годините. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DenFevgo Публикувано Април 23 Report Share Публикувано Април 23 Глория прави каквото иска, пее каквото иска и в крайна сметка на това "турне" дотук е напълнила всички възможни зали. Естествено, че концепция и стратегия при нея липсва отдавна, но също толкова отдавна тя се е отказала да бъде конкурентноспособна. Най-хубавото нещо в живота е свободата да правиш каквото си искаш и да си щастлив с това. Мисля, че Глория е напълно ок с положението си на този етап от кариерата. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Роско Публикувано Април 23 Report Share Публикувано Април 23 Концерта във Варна къде ще е? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
dj_delmundo Публикувано Април 23 Report Share Публикувано Април 23 Концерта във Варна къде ще е? Във Фестивален и Конгресен център. Концерта там направо ще си бъде голямо събитие. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Illyria Публикувано Април 24 Author Report Share Публикувано Април 24 Каквото и да се говори, Глория си прави концертите и са успешни. Аз така отстрани виждам някакво възраждане в нея самата. Все едно е 1998 г. отново в манталитета й за концертите. Не видиш ли, скоро ще се възроди и в периода 2001-2003 г. и ще изгърми с хитове като тогава. Като някакъв вид дежа вю ми е. За добро. Също така, утвърдява титлите си, които може би някои бяха започнали да слагат под съмнение. И искренно й се радвам за успеха; от моя страна като слушател, и от нейна като успяваща българка. Макар и да нямам възможността да отида на някой от концертите й. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
GiorgioCalla Публикувано Април 29 Report Share Публикувано Април 29 Във Фестивален и Конгресен център. Концерта там направо ще си бъде голямо събитие. Зала 1 е само с 1000 места, така че това едва ли би бил проблем за име като Глория. Виж, ако беше ДКС-Варна, е друго. Щеше ми се да е там и да го напълни, за да затвори устите на някои всезнайковци, макар че събира повече, отколкото Зала 1 на НДК. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Сашо Публикувано Април 29 Report Share Публикувано Април 29 Във Фестивален и Конгресен център. Концерта там направо ще си бъде голямо събитие. Голямж събитие ??? ХАХХА. При все, че МТВ ще си правят кънцерта в нашия град, баш голямо събитие ще е Глориният концерт, за който разбирам от вас. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Април 29 Report Share Публикувано Април 29 Сашко, някой да не да ти е изял обяда? :1000 (29): Ами, събитие ще е. Ако напълни залата ще е събитие за жанра. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Април 29 Report Share Публикувано Април 29 Зала 1 е само с 1000 места, така че това едва ли би бил проблем за име като Глория. Виж, ако беше ДКС-Варна, е друго. Щеше ми се да е там и да го напълни, за да затвори устите на някои всезнайковци, макар че събира повече, отколкото Зала 1 на НДК. Помислих, че говориш за НДК, че е с 1000 места зала 1... Не знаех, че Фестивален и конгресен център разполага с 1000 места, но пък си е точно концертен подиум, обстановка и всичко. Тия спортните зали нещо не докарват тая атсмофера поне на мен лично с тия скамейки и терени... В Русе Канев център също беше добро място за концерта й и напълни 800 места, така че нека не говорим само за читалища. Просто в по-малките градове няма грандиозни зали. Толкова години клубове жанрът беше отвикнал от концерти от такъв тип, покрай него и Глория, но тя 90-те само това правеше. Така че сега след толкова време и стагнация се опипва почвата, пък ако все така има успех, ще опита и с по-големите зали, Арените там, въпреки че наемите им са по-солени. На следващия концерт "Децата", "Татко мой", "Песента", "Нека останем приятели" и други, че тях ги е занемарила отдавна... а са класика. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.