pacho Публикувано Ноември 2 Report Share Публикувано Ноември 2 Ако Камелия бачкаше по системата на сърбите, щеше да има поне един концерт в НДК или някоя Арена - дали ще е Русе, дали ще е Армеец няма значение. Тя си е точно по Пайнерската система - чалготеки и чат-пат събор някъде. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DarkChild Публикувано Ноември 2 Report Share Публикувано Ноември 2 Сега се сетих, че в Комбина Глория беше казала, че вече не може и не иска да се размотава по заведенията нощно време. Че вече 20 години са си казали думата, чувства се изморена и предпочита по-нормални часове и места за изява. Напълно я разбирам. Да не говорим, че на един концерт вечерта, публиката е разнородна и хора от всякакви възрасти могат ада отидат, докато в кръчмата има само една демографска група. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
alisali1234 Публикувано Ноември 2 Report Share Публикувано Ноември 2 Извинявайте, ама по дискотеките всичко е е*ане, свирки, бяло и зелено, батки с 10 лв. в джбока е малоетни к*рви правещи чудеса в кенефа на "диското" за едно малко... При репертоар като този на Глория, който не включва песни за бившите боклуци, к*рви и мастии е нормално да не иска да пее там. Самия и репертоар предпоставя сцена, а не клуб. Виж, песните на Яница примерно са с текстове които са си точно за дискотека. То си е свързано. Всеки с таргета си. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Роско Публикувано Ноември 8 Report Share Публикувано Ноември 8 Gloria Page Liked · 13 mins via Facebook Mentions · Мили приятели , билетите за концерта в гр.Петрич на 24-ти ноември от днес са в продажба ! В първия ден 60 % от местата са изкупени , побързайте ! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Роско Публикувано Ноември 18 Report Share Публикувано Ноември 18 От днес в продажба са и билетите за концерта в Горна Оряховица на 15 декември. Начален час 19:00 часа. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Роско Публикувано Ноември 18 Report Share Публикувано Ноември 18 Смени шрифта, Пачо нищо не виждам ... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Ноември 18 Report Share Публикувано Ноември 18 Галина Иванова-Глория - певица: Успехът обича постоянството Скоро смятам изцяло да оставя клубната сцена на по-младите си колеги, Мъжко момиче съм и не обичам да ми губят времето Тя е единственият попфолк изпълнител с четири поредни и напълно разпродадени концерта в НДК. Вълшебната за доста имена в бранша думичка „плейбек” е в тежко изгнание както в речника, така й в практиката й. Обича да излиза от матрицата на жанровите клишета и й се получава. Посланията в текстовете й са на светлинни години разстояние от битово-хормоналните екшъни, вихрещи се лириката на редовите хитове. Зад успеха и класата на Галина Иванова-Глория стои спартанска дисциплина и характер, който може да огъне бронята на танк от разстояние. В края на октомври Глория стартира серия концерти в страната, подкрепена от бенд, балет и дъщеря си Симона Загорова. „Монитор” я разпита за повече подробности около преживяването. - Глория, стартирахте серия концерти заедно с дъщеря си. Как върви националната ви обиколка до момента - колко жадна е публиката за такъв тип енергиен контакт с артиста? Усещането да пееш в зала е съвсем различно от това да си затворен в клуб. - Вече 22 години, откакто работя с „Пайнер”, и 25, откакто съм на професионална сцена, повече от съзнателния ми живот е минал сред хора. Първите 10 години след като сключих договора с „Пайнер“ съм пяла главно на концерти, след това вече навлезе много активно клубната дейност. Участията ни започнаха да бъдат предимно по дискотеки и заведения. Самият маниер на работа се промени. Скоро смятам, изцяло да оставя клубната сцена на по-младите си колеги. Липсват ми децата, семействата, букетите, искрено ще се радвам и аз да липсвам на публиката, която няма как да дойде в клуба. Имам страхотни песни, които стоят по различен начин на голяма сцена. Собственици на заведения са ми забранявали да пея баладите си, нямало кой да ги слуша - както и да не се старая толкова с живото пеене, защото нямало кой да го разбере?! Това ме накара да се усмихна и да се сетя за препълнената зала 1 на НДК преди година! Ще се радвам да пеем любимите ни песни с моята публика на предстоящите концерти! - Остава ли ви време за автографи и среща с хората след лайва - какво ви казват, подаряват ли ви неща със сантиментална стойност, колко време ви задържат след бисовете за разговор? - Да, това е задължително. Ако концерта ми е бил 2 часа и половина, толкова стоя и след това, за да раздавам автографии да се снимам с феновете си. Направили сме сувенири и рекламни материали изработени специално за тях! Подаряват икони или картини, които са рисували ръчно. Това за мен е голям комплимент. Радвам се, че толкова години не стихва любовта и признателността от моите фенове. Това е една чиста любов. Аз имам още много какво да им дам, те на мен също. Искрено се радвам, че хората оценяват музиката ми. Отделят от бюджета си по 10-15 лв. за билет, което означава, че ценят изкуството и това, което правя. - На коя песен феновете реагират най-емоционално? - Моите фенове са изключително интелигентни хора. Ценят хубавите песни като „Благодаря“, „За тебе, майко“, „Утре ще е по-добре“, „Пясъчни кули”. Песни със силни послания. Баладите са им любими. Изключително съм благодарна на всички автори, текстописци и колеги, с които правим всичко заедно. Песента „Носталгия“ пък се превърна в емблематична и почти не минава концерт без нея. - Предстоят ви участия в Петрич, Русе и Горна Оряховица. След Нова година обиколката продължава ли? - Не мога да кажа, че е някаква национална обиколка. Просто спонтанно го решихме с моя екип. Ще обявим серия от дати и градове след януари. Никак не е леко, нито организирането, нито намирането на спонсори. Радва ме фактът, че моите фенове много ми помагат - пишат ми и искат концерти в техните градове, искат да търсят спонсори, да помагат в организацията. Благодаря им от сърце. - Поздравления за дъщеря ви Симона - тя е безкомпромисно доказателство за поговорката "кръвта вода не става". - Само да ми е жива и здрава, Симона е едно прекрасно дете! Тя е прекарала по-голяма част от съзнателния си живот около мен и знае какъв е животът на артист-изпълнителя. Радва се много на концертите и иска да има повече такива изяви. Вижда какво е един артист да е удовлетворен. - Какво е участието ви в подбора на песните й, в процеса на студийната работа, орнаментиката на вокалите? - От едно известно време започна абсолютно безупречно да прави беквокали върху моите песни и върху песните на моите колеги. Симона пее на няколко гласа. Поп и джаз музиката, която завърши в Музикалното училище, й е дала много добра подготовка. Мечтата ни е един ден да направим своя собствена школа. - Слуша ли ви като професионалист, или е своенравна, казва "добре", и пак прави нещата по своя си начин? - По-сантиментална е от мен и много бърза. Иска всичко да стане на момента. Аз мога да се мъча много време, но да стане това, което искам. При мен няма отказване, трябва да си професионалист до край. Успехът обича постоянството. Слава Богу, вече е възприела моя маниер и вече върви по пътя си и отстоява целите си. В началото хленчеше, когато нещо не се получаваше, но вече не е така. - В медиите изтече "новина", според която я пращате с няколко гардове на участие. - Ами, бодигардовете сигурно са музикантите, с които пътува (бел.авт. - смее се). Не знам какво им се е привидяло. Не пътува сама, естествено. Пътува с музикантите или с приятеля си Симеон, но не мога да кажа, че има нужда от охрана или че е хвръкнала толкова в облаците, че да има нужда да прибягваме до подобни мерки. Тя е разумно момиче. Сега го чувам и ми е интересно и любопитно. Не знам дали остана нещо, което да не съм чула за себе си или за моето семейство. - "Няма кой да ни спре" е денс хит. Склонни ли сте да експериментирате с други жанрове - като фънк, или джази соул парчета в духа на Ейми Уайнхаус? - Благодаря много за това, че харесвате общата ни песен. Искахме да е нещо свежо, нещо различно, в стил Дейвид Гета. Двете си падаме по по-танцувални парчета. Винаги е добре да се експериментира, но в рамките на разумното. - Новият ви сингъл "Не лъжи на колене" също се дистанцира от класическия фолк. В текста му има една прекрасна фраза - "да вдишвам мириса на нови начала в живота си". Кога за последно се случи това с вас и по какъв повод? - Сблъсквала съм се с добронамерени на пръв поглед хора, след което никога не пропускат да покажат истинското си лице. Мъжко момиче съм и не обичам да ми губят времето. След трудност не се отказвам и мога да започна отначало. Една врата се затваря, но се отварят десет. Не губя надежда и ми е жал, че много хора искат да ме видят тъжна, смачкана в краката им. Чудя им се на ума, вместо да използват потенциала ми, просто ме губят. - Лъжата ли е това, което не бихте могли да простите? - Лъжата и изневярата. Раздавам се до край за човека, който обичам. Когато искам някого, се отдавам изцяло и държа и с отсрещната страна да е така. Но има ли манипулация, надцакване... това бързо ми омръзва. Аз съм човек, който си пада по истинските неща. Най-красивото нещо в една жена е нейното достойнство. А и с опита, който имам, зная, че няма недовършени неща, сърцето е там, където трепне... Дори и след време. - Какви качества трябва да притежава един мъж, за да се чувства комфортно във вашата орбита? - Искам да е с открито лице пред мен. Да няма прикритост и подмолност. Диалогът и комуникацията са в основата на добрата връзка и отношения. Харесвам мъжете с характер, не страхливците. - Какъв тест трябва да минат хората, готови да станат ваши приятели? - Няма тестове тук. Тестът е доверието. Обичам честни и откровени хора. Който ме е излъгал веднъж няма обратен път към мен. - Обмисляли ли сте на някакъв етап от живота си мисълта за емиграция -дори преди да станете абсолютна звезда в България? - Като типичен представител на моята зодия Рак обичам да пътувам и да опознавам нови места и култури. Да, може би един ден бих отишла да живея в чужбина, още повече, че Симона също го иска. По-скоро ще прекарвам времето си в България и в друга страна равнопоставено, защото никога няма да оставя феновете си. Със сигурност обаче държавата ще е в Европа. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DarkChild Публикувано Ноември 18 Report Share Публикувано Ноември 18 Галина Иванова-Глория - певица Добре, че са пояснили че става дума за Галина Иванова-певицата, иначе нямаше да се сетим коя е тая Глория. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 Ако Камелия бачкаше по системата на сърбите, щеше да има поне един концерт в НДК или някоя Арена - дали ще е Русе, дали ще е Армеец няма значение. Тя си е точно по Пайнерската система - чалготеки и чат-пат събор някъде. Няма пайнерска система - има сръбска такава, която е взета като моста от Пайнер. Иначе, 90% от сърбите работят точно така като нашите - в клубовете. Само малка част от големи им звезди, които са се замогнали покарай кариерите си или си имат спонсори могат да си позволят концерти заради логистика, каквато у нас имат само 2-3 фирми и 3-4 партии. Освен това публиката на бивша Югославия е научена на концертна дейност, а у нас тя де факто не се случи. Нашите единични опити не са система, а изключение от нея. И дебело подчертавам - неуспешно изключение. Само Слави успя да направи нещо различно и то на цената на липсата на значима печалба, от мероприятието си в "Армеец Арена" и ст." Васил Левски. Тези две неща Слави ги направи точно така, както и турнето си в САЩ - за да угоди на егото си без да търси особени дивиденти. Нашият пазар е малък, дори нищожен, на фона дори на този на бивша Югославия. Затова са в клубовете и там ще си стоят още десетилетия. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
dj_delmundo Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 "Собственици на заведения са ми забранявали да пея баладите си, нямало кой да ги слуша - както и да не се старая толкова с живото пеене, защото нямало кой да го разбере?" Без коментар съм.... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 "Собственици на заведения са ми забранявали да пея баладите си, нямало кой да ги слуша - както и да не се старая толкова с живото пеене, защото нямало кой да го разбере?" Без коментар съм.... Значи, Ивана също заговори за такива неща от 2-3 години, но някак никой не и повярва. На Глория също няма да повярва. Собствениците и управителите на клубове не слагат никакви забрани. Те като видят, че хората не се веселят, не поръчват повече или буквално тъпеят, просто не заявяват следваща визита на евентуалната певица. Така бавно и полека, създавайки се слух, че еди кой си изпълнител не отговаря на клубните критерии, той излиза от матрицата и си търси друго поприще за изява. И колкото и продуцентите да настояват, предлагайки отстъпки всякакви, същият не попада в стокооборота на клубовете. Като гледам, Глория и не държи да попада там, а това ще рече, че всички са доволни. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
dj_delmundo Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 Значи, Ивана също заговори за такива неща от 2-3 години, но някак никой не и повярва. На Глория също няма да повярва. Собствениците и управителите на клубове не слагат никакви забрани. Те като видят, че хората не се веселят, не поръчват повече или буквално тъпеят, просто не заявяват следваща визита на евентуалната певица. Така бавно и полека, създавайки се слух, че еди кой си изпълнител не отговаря на клубните критерии, той излиза от матрицата и си търси друго поприще за изява. И колкото и продуцентите да настояват, предлагайки отстъпки всякакви, същият не попада в стокооборота на клубовете. Като гледам, Глория и не държи да попада там, а това ще рече, че всички са доволни. Тоест участията в клубовете свалят нивото на самите изпълнители. Не може един истински изпълнител да се съобразява с такива смешни наставления от собственици на заведения - да не се старае с живо пеене и да не пее балади. Абсурд е. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 Райна го е казвала същото за участията си, че са й забранявали да пее балади. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Kondomcho Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 На Емилия защо никой не й забранява да си пее баладите? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DarkChild Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 На Емилия защо никой не й забранява да си пее баладите? Защото знаят, че тя за друго не става. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Venci Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 Значи, Ивана също заговори за такива неща от 2-3 години, но някак никой не и повярва. На Глория също няма да повярва. Собствениците и управителите на клубове не слагат никакви забрани. Те като видят, че хората не се веселят, не поръчват повече или буквално тъпеят, просто не заявяват следваща визита на евентуалната певица. Така бавно и полека, създавайки се слух, че еди кой си изпълнител не отговаря на клубните критерии, той излиза от матрицата и си търси друго поприще за изява. И колкото и продуцентите да настояват, предлагайки отстъпки всякакви, същият не попада в стокооборота на клубовете. Като гледам, Глория и не държи да попада там, а това ще рече, че всички са доволни. ПП: Адмирации за това, което казва Глория. Определено изискванията на клубовете не им се нравят, а явно и на хората, защото именно те искат балади и друг тип песни. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DarkChild Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 Това е друго. Дебелата иска да бичи цигании. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Venci Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 Това е друго. Дебелата иска да бичи цигании. Дебелата иска да пее ВСИЧКО, а не само тупса-тупса. Винаги трябва да се съобразяваш КЪДЕ СИ и КАКВО ИСКАТ ХОРАТА. В тази дискотека, в този град са предимно цигани и турци, искат такава музика. Българите, които присъстват явно са поискали народна музика - дава им я, веднага след скандала. Абсолютно едни и същи са нещата, няма "това е друго". И специално за баладите е говорила Ивана в "Автограф" и "Фолкмаратон". Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
fearless` Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 Изискванията на клубовете са абсолютно нормални! По тези места на никого не му се слуша "можеш ли да ме обичаш" например, която е страхотна песен, но не носи съответното настроение. На концертите си Глория вероятно я пее и със сигурност се приема много добре. Това което искам да кажа е че всяко място за изява е със специфичните си изисквания към репертоара на изпълнителя в което няма нищо странно. Ако на Яница се наложи да гостува в пиано бар може да и тя да ревне, че там са и забранили да си пее "хитовете"... Относно коментара за живото пеене, отново не бива да обвиняваме собствениците на заведения! Нима те са виновни, че чалгарките не си владеят публиката и никой по участията им не ги гледа? Те ли са виновни че певиците не предлагат нищо интересно в програмите си и се сливат с кючекчините? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Kondomcho Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 ПП: Адмирации за това, което казва Глория. Определено изискванията на клубовете не им се нравят, а явно и на хората, защото именно те искат балади и друг тип песни. Уникално надъхан е Варела! Кърти! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 Изискванията на клубовете са абсолютно нормални! По тези места на никого не му се слуша "можеш ли да ме обичаш" например, която е страхотна песен, но не носи съответното настроение. На концертите си Глория вероятно я пее и със сигурност се приема много добре. Това което искам да кажа е че всяко място за изява е със специфичните си изисквания към репертоара на изпълнителя в което няма нищо странно. Ако на Яница се наложи да гостува в пиано бар може да и тя да ревне, че там са и забранили да си пее "хитовете"... Относно коментара за живото пеене, отново не бива да обвиняваме собствениците на заведения! Нима те са виновни, че чалгарките не си владеят публиката и никой по участията им не ги гледа? Те ли са виновни че певиците не предлагат нищо интересно в програмите си и се сливат с кючекчините? Това не са клубове, а бардаци. Истински клубове има на запад. Само ние приемаме Мегами за класа. Или пък бившия вече Найт флайт, който събираше снобарите на София в иначе меката на бежанския поток - Мария Луиза. Абсолютно никой от години не се вълнува в тези клубове кой пее, дали пее или диджеят е пуснал плейлиста. Аз лично се уморих да ходя по дискотеки, където ми пускат 5 песни на 5 певци и се уморих да се боря с диджеи, които и срещу колкото и щеш пари не щат да ти пуснат нещо за душата. Там вървят неща в ритъм 2/4, от 2 тона. Всички плюят баладите, а накрая на тях най-много се пие, пее и както казваше Ивана - късат се дрехи. Електронните парчета са лишени от всякаква емоция, затова хората полудяват на старите песни, дори онези, които са се родили след появата им. Собствениците са виновни, че имат сбъркана политика. И са виновни, защото те подстрекават тази порочна практика да НЕ се пее дълго, да НЕ се пее на живо и да приличаш на магистралка от площад Македония. Защото си мислят, че нещо печелят от тоя процес, а всъщност певачките така олекват и ги взимат за част от пейзажа. По тази логика хората ще си ходят по дискотеките и без някой да им пее - една плейлиста да върви и толкова стига. Просто щото никой не ги и забавлява както подобава. Излишни са тези нощни участия, нищо не се случва там. Извинявай, ама и в Сърбия най-големите ходят по дискотеките, но не се прехранват с това... не им казват какво да пеят... Там ги гледат в очите и ги слушат, докато пеят на живо. Наще всичките накуп веднъж в годината правят концерт, който минава на полупразна зала, а те си бичат презаписан плейбек с Дани Милев бенд и тук ги величаете. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 двоен пост Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Venci Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 Нормално ли ви се струва клиент на заведението да поиска от певицата например "Аз съм с теб", която е балада и управителя да каже "без бавни песни"? Тези хора са ти клиенти, те ти носят доходите, и в един момент не могат да слушат това, което искат, защото се забранява. Евала на певици като Ивана и Глория, които си отстояват позициите и без да им пука забиват балади, народни и т.н. Не съм ставал свидетел на оплаквания в това отношение от хора, дошли на участие на Ивана, напротив... повече пеят и дерат гърла на "Убиец на любов" и "Седем дни", отколкото на "Това е парчето" и други бързи. При Глория със сигурност е същото. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Ноември 19 Report Share Публикувано Ноември 19 Нормално ли ви се струва клиент на заведението да поиска от певицата например "Аз съм с теб", която е балада и управителя да каже "без бавни песни"? Тези хора са ти клиенти, те ти носят доходите, и в един момент не могат да слушат това, което искат, защото се забранява. Евала на певици като Ивана и Глория, които си отстояват позициите и без да им пука забиват балади, народни и т.н. Не съм ставал свидетел на оплаквания в това отношение от хора, дошли на участие на Ивана, напротив... повече пеят и дерат гърла на "Убиец на любов" и "Седем дни", отколкото на "Това е парчето" и други бързи. При Глория със сигурност е същото. Същото е, разбира се. Виждал съм с какво внимание и уважение слушат Глория на място и пеят песни като "Крепост", и то всякакви хора - студенти, на средна възраст, богати, хора с професии, известни, нейни колеги. Определено ако беше в матрицата, а не беше себе си, нямаше да е толкова оценявана. Може много пъти да съм нападал Ивана за разни неща, но с това клипче, където се кара на управителя, защитава и своите позиции, и тези на жанра. Да не пеят балади, да не пеят народно, да не пеят песни със смисъл, да не пеят на живо, чужди песни да няма... Еми то какво остана... Нали са певици. Нали с именно тези песни са станали известни, пък им ги забраняват. Аз ли не мога да разбера логиката... Как така ти ще определяш на едно голямо име какво да пее, след като си отправил покана и клубът е пълен... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
cerbera Публикувано Ноември 20 Report Share Публикувано Ноември 20 Колкото пъти съм ходил на участия на Камелия, винаги е пяла и Залеза и зората, и Ти си... Както и когато "Фалшива кожа" беше актуална за времето си например. "Къде си ти" и "Стрелките спират" също ги е изпълнявала. И ако някой й е бил забранил нещо подобно, със сигурност щеше да опропещи света Има си песни, които просто са такива шлагери, че са над жанровото определение и никой нищо не може да гъкне срещу тях. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.