Slunchice. Публикувано на Октомври 29 Report Share Публикувано на Октомври 29 Привет, Раманиаци! Направих тази тема, за да можем да обсъждаме отделно от чата форумната любов - астрологията, като по този начин няма да пречим на хората, на които не им са чете за това в Чат мания, а и като че ли в самостоятелна тема ще могат да се заформят по-дълги и качествени дискусии и обсъждания Съставяне на натална карта Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Slunchice. Публикувано Октомври 29 Author Report Share Публикувано Октомври 29 Откривам темата с нещо закачливо, което на майтап направих миналата година: Има, ама не знам дали е това. Дир. У6 съвпад нат. У8, дир. У6 Юпитер биквинтил с нат. У2 Слънце. Ще пада учене тази година. Като съвпадне с МЦ, предполагам ще завършваш даскало/започваш университет. При мен беше така - само, че влезнах в гимназия тогава. При най-добрата ми приятелка - 9 дом якото учене в 12 клас, при влизане в 10 дом - приеха я в унивеситет. Нещо това учене не го виждам Другият месец изпит за сертификат по език имам, обаче не си мърдам дупето. Нито се очертава уни скоро, не знам, може и звездите да ме изненадат. Сега ме мъчат едни транзити на Слънце/Плутон и Уран/МЦ, дай първо тях да оправя Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pinkprincess Публикувано Октомври 29 Report Share Публикувано Октомври 29 Нещо това учене не го виждам Другият месец изпит за сертификат по език имам, обаче не си мърдам дупето. Нито се очертава уни скоро, не знам, може и звездите да ме изненадат. Сега ме мъчат едни транзити на Слънце/Плутон и Уран/МЦ, дай първо тях да оправя Сертификатът също е проявление. 9 дом - дипломи, повишаване на квалификация/ниво в нещо, по-висока степен на образование, висше образование, чужди езици, учене изобщо. Може да задълбаеш и в ученето на нещо друго - астрологията например. :1000 (29): Поздрав! :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Slunchice. Публикувано Октомври 29 Author Report Share Публикувано Октомври 29 То е ясно, че сертификатът ще се прояви, обаче конкретно в ученето ме няма, откакто Меркурий стана ретрограден по прогресии. :/ Принцесо, до къде си я докарала с индийската? Помня, че беше споменала, че и ти си се пробвала с нея. ps. Регнала съм се и навлязла в Рамания на опозиция Уран/МЦ. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Kondomcho Публикувано Октомври 29 Report Share Публикувано Октомври 29 Слънчице, кво стана с вашта любов с Дейнджър? Гледала си синастрията ви? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Slunchice. Публикувано Октомври 29 Author Report Share Публикувано Октомври 29 Слънчице, кво стана с вашта любов с Дейнджър? Гледала си синастрията ви? Въй, не. Нямам му данните на Дейнджър. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pinkprincess Публикувано Октомври 30 Report Share Публикувано Октомври 30 То е ясно, че сертификатът ще се прояви, обаче конкретно в ученето ме няма, откакто Меркурий стана ретрограден по прогресии. :/ Принцесо, до къде си я докарала с индийската? Помня, че беше споменала, че и ти си се пробвала с нея. ps. Регнала съм се и навлязла в Рамания на опозиция Уран/МЦ. Е не знам тогава какво ще е Юпитер в девети. Като мине, ще кажеш. ;д До никъде, нещо ме мързи да чета. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Kondomcho Публикувано Октомври 30 Report Share Публикувано Октомври 30 Скъпи астро junkies, чували ли сте за междинната точка на Слънцето и Луната (Sun/Moon midpoint)? Според много астролози това е супер сетивна точка в наталната карта по отношение на връзките/брака/любовта. Символизира единството на мъжкото и женското начало, на съединението между тях, на брака. Счита се, че човек, който образува точни (до 2-3 градуса) напрегнати аспекти на лични планети с твоята междинна точка, се явява един вид като символ на THE ONE за теб. Също така съм чел, че във взаимоотношенията между хората по-привързан към връзката е човека, чията междинна точка е активирана в синастрията. Астролозите казват, че едни от най-фундаменталните партньорства в живота започват, когато въпросната точка е активирана чрез напрегнати аспекти на транзитиращи планети. Да споделя малко от моя житейски опит: Най-силната и разтърсваща любов в живота ми, държала ме няколко години без да мога да си избия човека от главата, започна точно, когато транзитиращия Уран ми дойде в точен съвпад с междинната точка на Слънцето и Луната... Друг пример: Започнах комуникация с един човек, който впоследствие се оказа важен за мен, в часа, в който Венера образува квадратура с точката. Няколко месеца по-късно, когато Юпитер образува опозиция с точката, му признах, че го обичам. Не съм планувал тези свои действия според транзитите, те просто се случиха натурално, а чак след това проверих какви аспекти имам. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Slunchice. Публикувано Октомври 31 Author Report Share Публикувано Октомври 31 Калкулатор за мидпойнти Благодаря за интересните наблюдения, сега ще видя с моята първа (и засега единствена) любов дали е имало нещо. Тъй: мидпойнт Слънце/Луна в съвпад с негов СЛВ... толкова. В деня на запознанството ни - моят мидпойнт е бил в квадратура (2гр) с транзитна Венера. Готинко. ps. ако бях малко по-веща в хорарната, сега щях да пускам хорар за един човек от форума. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pinkprincess Публикувано Октомври 31 Report Share Публикувано Октомври 31 И при двама ви е имало тр. Венера квадрат с мидпойнта. :1000 (23): При мен Слънце/Луна не е бил активиран нито в синастрията, нито при транзити. Пада ми се 2 градуса преди АСЦ, опозиция Юпитер, квадрат СЛВ. Сега видях, че след 3 дена ми е точната опозиция на Плутон – У5 с него... и нищо. :1000 (29): Иначе при транзити към други други мидпойнти съм имала събития. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Kondomcho Публикувано Октомври 31 Report Share Публикувано Октомври 31 И при двама ви е имало тр. Венера квадрат с мидпойнта. :1000 (23): При мен Слънце/Луна не е бил активиран нито в синастрията, нито при транзити. Пада ми се 2 градуса преди АСЦ, опозиция Юпитер, квадрат СЛВ. Сега видях, че след 3 дена ми е точната опозиция на Плутон – У5 с него... и нищо. :1000 (29): Иначе при транзити към други други мидпойнти съм имала събития. Под напрегнати аспекти в синастриално отношение имах предвид не само съвпад, опозиция и квадрат, но и ония аспекти от 45 и 135 градуса (забравих им имената). Поне така пише в сайтовете, които съм чел. На теб какъв ти е Асцендента? Нещо... ми харесваш доста. ПС: Тука, ако някой от другите потребители влезе да чете, ще помисли, че се занимаваме с квантова физика. За непросветен тия нещо звучат супер сложно. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pinkprincess Публикувано Октомври 31 Report Share Публикувано Октомври 31 Под напрегнати аспекти в синастриално отношение имах предвид не само съвпад, опозиция и квадрат, но и ония аспекти от 45 и 135 градуса (забравих им имената). Поне така пише в сайтовете, които съм чел. На теб какъв ти е Асцендента? Нещо... ми харесваш доста. ПС: Тука, ако някой от другите потребители влезе да чете, ще помисли, че се занимаваме с квантова физика. За непросветен тия нещо звучат супер сложно. Знам, просто при мен явно не се активира от квито и да е аспекти. Рак, 17 градус. Слънце/Луна на 15-ия. :1000 (29): :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Kondomcho Публикувано Октомври 31 Report Share Публикувано Октомври 31 Знам, просто при мен явно не се активира от квито и да е аспекти. Рак, 17 градус. Слънце/Луна на 15-ия. :1000 (29): :1000 (29): Ясно, имаме тригонче на Асценденти, твоя е в секстилче и с Луната ми. Знаех си, че има нещо. Имаш ли типичните за Рака променливи настроения, или оптимизмът на Близнашкото Слънце надделява? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pinkprincess Публикувано Октомври 31 Report Share Публикувано Октомври 31 Ясно, имаме тригонче на Асценденти, твоя е в секстилче и с Луната ми. Знаех си, че има нещо. Имаш ли типичните за Рака променливи настроения, или оптимизмът на Близнашкото Слънце надделява? Имам си кофти настроенията, но ми минава бързо т.е. Близнакът надделява. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Ноември 2 Report Share Публикувано Ноември 2 УжасТ, на Преслава ми се падна "От добрите момичета", която обожавам, ама на Криско дори не съм я слушал дори. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Blueberry Публикувано Ноември 3 Report Share Публикувано Ноември 3 Я разкажете кога и как се зарибихте по астрологията, ще ми бъде интересно. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kitty Публикувано Ноември 3 Report Share Публикувано Ноември 3 Чакам си хороскопа. Искам да знам какво ме чака в бъдеще. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Slunchice. Публикувано Ноември 3 Author Report Share Публикувано Ноември 3 Чакам си хороскопа. Искам да знам какво ме чака в бъдеще. То ако ставаше така лесно... По въпроса на Боровинката: майка ми винаги се е интересувала от такива тематики, правила ми е натална карта като съм била малка, от нея си знам асцендента. Но истинската занимавка започна, когато... се влюбих в един Водолей. Тогава почнах да чета някакви блогчета с факти за моята зодия и неговата (пълна деградация), случайно попаднах на cafeastrology, направих си наталната карта и се изумих от това колко е вярна. Та от тогава - есен 2012, но си имам редовни прекъсвания, когато не ми се занимава/не ми е било до това/нищо не ми говорят картите. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kitty Публикувано Ноември 3 Report Share Публикувано Ноември 3 И колко трябва да си чакам личния хороскоп? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Slunchice. Публикувано Ноември 3 Author Report Share Публикувано Ноември 3 И колко трябва да си чакам личния хороскоп? Не знам на кого от тук си писала, но те съветвам да имаш търпение. Един качествен анализ отнема време, а ако искаш да ти бъдат включени и предикативни техники като например транзити/прогресии/дирекции/солари/лунари (дори не включвам неща извън западната астрология) и не искаш да е претрупано - още повече. Една карта не се разчита, анализира и разписва за половин час. Просто бъди търпелива и не се безпокой. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kitty Публикувано Ноември 3 Report Share Публикувано Ноември 3 Ами просто искам само да знам какво ме очаква в бъдеще, дали хубаво или лошо. Иначе съм писала на Кондомчо. Просто от години искам да знам нещо за бъдещето ми. Баба ми е ходила при баба Ванга, когато съм била малка, но не и е казала нищо особено за мен. И при Вера кочовска в Плевен са ме водили, но също нищо особено не е споменала. Просто се уморих да не знам какъв ще е животът ми, какво ме очаква. Какъвто късмет имам, сигурно нищо хубаво. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Ноември 3 Report Share Публикувано Ноември 3 Личната ми гадателка ми предвеща лъвска стъпка в кариерата, ще се мачка. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Putin Публикувано Ноември 6 Report Share Публикувано Ноември 6 Ще помоля и аз за карта и разширен анализ, когато някой от астролозите има свободно време, моля да ме уведоми. Благодаря! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Slunchice. Публикувано Ноември 18 Author Report Share Публикувано Ноември 18 Така, това, за което искам да ви говоря, не е чак толкова свързано с астрологията (но пък ние астролозите можем да си използваме данните за намиране на връзка между двете неща), но пак е свързано със себепознаване, себеоткритие и подобни прекрасни нещица. Вместо да правя изцяло нова тема - предпочетох да пиша тук (темата се казва "и други болежки", имай милост, Fast! ). Чували ли сте за теста MBTI (Myers-Briggs Type Indicator)? Това е личностен тест, вдъхновен от типологична теория на Карл Юнг, според която има четири основни човешки функции, чрез които хората преживяваме това, което се случва около нас, а те съответно се делят на две групи - преценяващи (които се делят на мислене и чувства) и възприемащи (сетивност или интуиция) - общо 4. При групирането на тези 4 функции, се получават 16 типа. Тестът набра значителна популярност на запад в последните няколко години, разбрах, че вече се използва и в професионалната сфера от фирми и прочие. Малко повечко инфо за любопитните Тест на български Ей ви и друг вариант на английски При решаването на теста, получавате четири буквички, което на пръв поглед шашка. Четирите буквички всъщност определят: - Интровертност (I) или Екстравертност (E) - Интуиция (N) или Сетивност (S) - Мислене (T) или Чувстване (F) - Съждение (J) или Възприятие (P) Буквата, която сте получили, означава доминантата. Интересно ми е какъв личностен тип са хората тук. Ако ви е любопитно, имате време и желание - решете тестчето, вижте кой личностен тип сте, прочетете тук (или дайте някакъв сърч в гугъла за повечко инфо) иии споделете тук. Ако може, дайте си и зодиакален знак (бонус, ако добавите Луна и Асц) - да не излезе съвсем флууд. Да дам тон : аз съм ненормален феномен - жена INTJ. Слънце в Скорпион, Луна в Близнаци, АСЦ Стрелец. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Blueberry Публикувано Ноември 18 Report Share Публикувано Ноември 18 Аз много пъти съм го правила този тест от различни места и излизам всеки път INFP или INTP. Правих отделно и INFP or INTP тест и излязох INTP, мисля, че отговарям на този типаж. Вторите предпочитам да ги казвам само на лично, че много ще разберат за мен хората Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.