Glamdring Публикувано на Февруари 3 Report Share Публикувано на Февруари 3 Какво е за вас приятелството? Как се запознавате и разбирате кой ще ви е приятел? Кой ще ви е познат? Има ли случаи в които колкото и да не ви се иска, просто се налага да прекратите отношения с този човек? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Starboy Публикувано Февруари 3 Report Share Публикувано Февруари 3 Приятелството е може би най-силната връзка за мен. Свързвам я и с любов, и с лоялност, честност, доверие и като цяло всички качества, които са задължителни за едни здрави отношения. Трудно мога да нарека някой приятел, поради причината, че като цяло трудно допускам хора до себе си. Но случи ли се, ще бъде вовеки, освен ако нещо не се разочароваме и двамата от дадено нещо. Да, случвало ми се е, никак не е приятно, но понякога е наложащо. Цитирай Report Цитат asylum: Каймакът на чалгаобществото слуша именно Джена. Дори и ние все още не сме дорасли, но уверено вървим към Истината! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Kondomcho Публикувано Февруари 3 Report Share Публикувано Февруари 3 Съдбата ни среща с различни хора в живота. Ако има химия между двама души (независимо на интелектуално или на емоционално ниво), нещата се получават. Започваш да изпитваш удоволствие от комункацията си с дадения човек, срещаш разбиране, започвате да си липсвате, заобичвате се. В житейския ни път обаче вечни приятелства се случват рядко. Прекалено много доказателства имам за това в моя живот и в живота на хората около мен. Въпросът е дори и пътищата ви да се разделят, да остане уважението и добрия спомен. Също ми е направило впечатление, че приятелствата преминават през различни етапи. Има периоди на интензивна комуникация, след това период на отдръпване, после пак се събирате, има някаква цикличност. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Glamdring Публикувано Февруари 3 Author Report Share Публикувано Февруари 3 Аз мога да кажа, че имам само 6 приятели за целият ми живот. Те се появиха в него по различно време, но са изпитани и ще останат там завинаги. Нашето приятелство ще пребъде във вечността както ние казваме. Имало е много раздели и събирания вече около 20 години. Но важното е, че към днешна дата сме заедно и се чуваме всеки ден почти. Ако обаче не се чуем, не е толкова страшно. В смисъл дори месеци да нямаме вест, знаем, че човека е там и като се видим все едно нищо не е било. Двама от тези приятели са моите ментори. Изключително много са ми помагали, буквално бях като тяхно дете и минаха с мен през различни етапи от живота ми. Другите са приятели, по - скоро вече семейство. С тях не е необходимо да говоря нищо, те четат мислите ми. Усещат всичко което мисля. Защо пуснах темата. Баща ми винаги е казвал, че приятелите трябва да са на твоят или на по - висок от твоя статус. Те трябва да те дърпат нагоре и да те инспирират. Такова нещо съм чувал и от други хора, кой от кой по - успели и ми беше любопитно. Моите приятели са сравнително успели, но дори да не бяха, има й такива сред тях, те си остават същите за мен. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
чушка. Публикувано Февруари 3 Report Share Публикувано Февруари 3 Приятелството е връзка, която може да бъда по-силна и от семейната. Никога не мога да си позволя да нарека човек "Приятел", когото познавам от малко време. Без да си преминал изпитание или трудност в живота, няма как да измериш и стойността на даденото нещо. Убеждвал съм във времето, че тези, които най-много ти натякват, че са ти приятели и казват, че си им ценен, първо те изоставят при някаква трудност. Това е малко като любовта, мното трудно се намира, но като го намериш, не изпускай, защото втори шанс може и да няма. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alter Ego Публикувано Февруари 4 Report Share Публикувано Февруари 4 Съгласен съм с почти всички мнения писани досега, да не се повтарям. Има приятели които се нуждаят от подкрепа и точно ти трябва да ги караш за да успеят в нещо. Много съм горд че не веднъж съм имал тази роля в някои приятелства но тъжното е че това е било главната основа на приятелството ни. Веднага мога да прецена човека дали има щанс да ми е приятел или приятелството ни е засновано само на реализиране на някоя негова, моя или обща цел. Много ценя малките неща и постъпки и понякога съжалявам че помислих че някои друг може да бъде на мястото на човека които се е доказал че е true friend. Имало е ситуации в които аз не съм бил праведен към този човек, и много съжалявам за това, но пък не беше нещо непростимо. Също така много мразя така наречените "приятели" които не могат да приемат факта че е нормално когато си в нова среда да имаш нови приятели и че трябва и за тях да отделяш време и това не е никаква причина за да ти завъртят гръб. Мразя и хората които когато влязат в вързка забравят за теб и когато свърши вързката им те се сещат че съществуваш. Рядки са приятелите ми с които комуникацията наистина ми е интересна. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Февруари 4 Report Share Публикувано Февруари 4 За мен едно приятелство е доверие и трябва да е безкористно. Слава Богу, имам такива. Много дълго във времето се тества това обаче и общо-взето, си проличава в трудни ситуации. Нещата понякога се разпадат за един миг, дори след 10 години дружба примерно. За моите си действия мога да гарантирам, но някои хора са се дънили или пък просто идват да ни научат на нещо. Случвали са ми се всякакви неща и често съм се сблъсквал с неблагодарност. Раздаваш се за един човек и в един момент той изперква, въобразява си нещо или пък просто те забравя, защото е заминал за еди-къде си или не знам какво. Ако не е взаимно, не става. На маса е лесно. Когато си болен, объркан или нещо от тоя сорт, тогава си проличава на кого колко му пука. Приятелството за мен не е ахо-ихи и голи думи, а да разбираш емоционално другия. Да не го ласкаеш само, но и да не го съдиш. Да не му държиш сметка. Да го приемеш какъвто е. Да не правиш сплетни от личния му свят. Просто да си му приятел заради него самия и да се дърпате взаимно напред. Без завист и мръсотии. Това е. Вече не си даваме толкова време, търпение и толерантност и стана по-трудно да оцеляват приятелствата и връзките. Има и добри хора и е хубаво да не го разбираме късно, стараейки се да се доказваме на някакви мухльовци. Понякога не знаеш какво губиш и какво печелиш. С някои приятели ни разделят разстояния, нямаме обща среда и не ни свързват облаги и услуги, но останахме близки и се ценим. Дай Боже всекиму. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Illyria Публикувано Февруари 4 Report Share Публикувано Февруари 4 Лесно се сприятелявам с много хора, но трудно запазвам приятелството с тях. В повечето случаи това се дължи на факта, че ме е мързи да полагам усилие да поддържам приятелството. В смисъл такъв, че не им пиша, не им званя, не ги каня на събития, все чакам те да правят нещата за мен. Напоследък сменям малко философията с хората, които виждам, че имам бъдеще. Приятелите, с които си споделям най-съкровените таини, са близки братовчеди в повечето случаи. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.