petya1 Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Хич не ми се коментира тази тема Галена/Ивана, обаче вие прекалявате! Ивана е ГОЛЯМА! Ивана за мен е певицата с най-много мегахитове в попфолка и съм го казвала и друг път. Обаче колко време се задържа тя на върха и колко Галена (досега) ? Няма как да уважавам песните за Господ на Ивана, защото за мен това е ЛИЦЕМЕРИЕ. Един ден пееш "Много ти е златен" , "Да вземем душ или направо" , "Не лягал само с мене" и десетки други пошли текстове и накрая да се биеш в гърдите, че пеиш за народа и си много вярваща и т.н. Разбирате ли противоречието? Една Глория да беше изпяла такива песни нямаше да е лицемерие, защото творчеството й е близко до тези песни. Ивана кавърдисваше която песен си избере от Балканите без да плати и стотинка,налагаха я през 30 минути по Планета, която беше основен източник за слушане на музика. Какво стана, когато кавърите спряха? Ивана не успя да продължи с авторска музика. Изпя едни от най-просташките песни, на иначе била светица. За какво качество ми говорите? Галена от 2008 насам само върви нагоре и с всяка година вдига качеството на цялата си продукция, затвърждава лидерската си позиция постоянно. За нея не се говори в минало време, а в настояще и бъдеще. Голяма глупост е това, че нямала златни мегахитове. Тя е единствената, която успява да създава толкова много и в настоящето. В това настояще попфолкът не е единственият жанр,който слушат 90% хората, както беше преде 15 години.Не е налаган нон стоп по всички медии. Много по-трудно е д направиш хит сега отколкото преди 15 години! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ergeni Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Я кажете кои са мегахитовете на Жалка... ама които да се знаят и от малки, и от големи... и от чалгари, и от античалгари... аз се сещам само за една и тя е дует - тази с Фики... Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Senhor Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Я кажете кои са мегахитовете на Жалка... ама които да се знаят и от малки, и от големи... и от чалгари, и от античалгари... аз се сещам само за една и тя е дует - тази с Фики... Галена стана топ име точно когато жанра премина към младата аудитория. За да си лидер в жанр, който се крепи на тийнейджъри, няма как да правиш музика, която да се харесва на всяко поколение. Галена има няколко мегахита, които са емблеми за нея и за жанра в периода, в който са излезли - "Утешителна награда", "Знам диагнозата", "Пак ли", "Кой", "Хавана Тропикана" и т.н. "Диагнозата" и "Кой" са двете песни, които са задържаха най-дълго във времето и виждаме, че няколко години след това имат страхотни приеми и на участия, и на концерти. Другите са една идея по-забравени, но съм сигурен, че ако се направи едно проучване с кои песни се свързва името Галена, това ще е топ 5. Ивана няма никаква конкуренция в това отношение - да има песни и за малки, и за големи, песни за всякакви поводи, песни, на които да си върху маса, на маса и под маса, така да се каже. :1000 (29): Затова е може би най-уважаваната певица от всичките поколения - и малките деца, и бабите знаят поне няколко нейни песни. Да не говорим, че една "Нещо нетипично" праща годините драпане на 90% от чалгата в коша - това е песен-феномен, която не мисля, че има човек в България, който да не я чувал. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Галена стана топ име точно когато жанра премина към младата аудитория. За да си лидер в жанр, който се крепи на тийнейджъри, няма как да правиш музика, която да се харесва на всяко поколение. Галена има няколко мегахита, които са емблеми за нея и за жанра в периода, в който са излезли - "Утешителна награда", "Знам диагнозата", "Пак ли", "Кой", "Хавана Тропикана" и т.н. "Диагнозата" и "Кой" са двете песни, които са задържаха най-дълго във времето и виждаме, че няколко години след това имат страхотни приеми и на участия, и на концерти. Другите са една идея по-забравени, но съм сигурен, че ако се направи едно проучване с кои песни се свързва името Галена, това ще е топ 5. Ивана няма никаква конкуренция в това отношение - да има песни и за малки, и за големи, песни за всякакви поводи, песни, на които да си върху маса, на маса и под маса, така да се каже. :1000 (29): Затова е може би най-уважаваната певица от всичките поколения - и малките деца, и бабите знаят поне няколко нейни песни. Да не говорим, че една "Нещо нетипично" праща годините драпане на 90% от чалгата в коша - това е песен-феномен, която не мисля, че има човек в България, който да не я чувал. Аз не знам нито една песен на Ивана, освен: много хубава песен! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Dinnev Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 А защо мегахитовете на Ивана са 95% кавъри, а мегахитовете на Галена са 95% авторски песни? Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Чета коментари в Сигнал и май се заражда нова вражда - между феновете на Галена и тези на Анелия. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ergeni Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Галена стана топ име точно когато жанра премина към младата аудитория. За да си лидер в жанр, който се крепи на тийнейджъри, няма как да правиш музика, която да се харесва на всяко поколение. Галена има няколко мегахита, които са емблеми за нея и за жанра в периода, в който са излезли - "Утешителна награда", "Знам диагнозата", "Пак ли", "Кой", "Хавана Тропикана" и т.н. "Диагнозата" и "Кой" са двете песни, които са задържаха най-дълго във времето и виждаме, че няколко години след това имат страхотни приеми и на участия, и на концерти. Другите са една идея по-забравени, но съм сигурен, че ако се направи едно проучване с кои песни се свързва името Галена, това ще е топ 5. Ивана няма никаква конкуренция в това отношение - да има песни и за малки, и за големи, песни за всякакви поводи, песни, на които да си върху маса, на маса и под маса, така да се каже. :1000 (29): Затова е може би най-уважаваната певица от всичките поколения - и малките деца, и бабите знаят поне няколко нейни песни. Да не говорим, че една "Нещо нетипично" праща годините драпане на 90% от чалгата в коша - това е песен-феномен, която не мисля, че има човек в България, който да не я чувал. Няма значение кога Жалка стана известна. Както виждаш - "Кой" се знае от всички. Пее се по формати и тн. Това е показателно. Но с днешна дата никой не помни нито една от изброените по-горе (говоря за хора, които иначе не се интересуват от чалга). А както сам каза - от 10 години чалгата се лимитира до невиждани нива - над 30 годишни се слуша само по празници. Не знам дали сте забелязвали този феномен, но античалгарите се сещат за няколко изпълнители като им кажеш поп-фолк. Сред тях са Ивана, Преслава, Глория...също Камелия, Деса и Азис. Всъщност и Гергана, и Анелия. Ако ги питаш за песни се сещат за "Нещо нетипично", "Шампанско и сълзи", "Погледни ме в очите", "Луда по тебе", "Губя те бавно", "Лъжа е"... Излиза, че дори и античалгарите са били облъчени от фолка до 2009та... което пък е ясен признак, че чалгата губи аудитория... и то е видимо. Даже Галин и Фики не могат да уцелят хитове... Ами то щом най-актуалните не могат, какво правим с целия жанр? Забелязвам напоследък и че Гери-Никол не пуска нищо ново... явно е всеобщ страхът, че напоследък няма хитове и ще ударят на забрава - както се случи с Джена ... Един път изпаднеш ли - няма връщане. От друга страна, медиите канят чалгаджийките по предавания и т.н... националните ТВ са отворени, но пък чалгата няма какво да промотира. Не се случва нищо ново. Няма автори, които да направят нещо ново и да накара музикалната вълна да се измени, за да влезем в ново десетилетие. А Ивана, която хитове скоро не е помирисвала направи най-добрия си прием, чак на 13-14 си година. И то с нова чекия и кавър. Не е толкова пропаднала, както я описвате... Също както Жалка не е толкова голяма за колкото я спрягате. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ergeni Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 А защо мегахитовете на Ивана са 95% кавъри, а мегахитовете на Галена са 95% авторски песни? А хитовете на Гло... колкото и малко да са те са 100% авторски. ! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 ДесиСлава била отслабнала? Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ergeni Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 ДесиСлава била отслабнала? :mf_surrender: Ужасно изглежда... гони Ивана по кила... Лошото е, че не й отива да е дебела. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Няма значение кога Жалка стана известна. Както виждаш - "Кой" се знае от всички. Пее се по формати и тн. Това е показателно. Но с днешна дата никой не помни нито една от изброените по-горе (говоря за хора, които иначе не се интересуват от чалга). А както сам каза - от 10 години чалгата се лимитира до невиждани нива - над 30 годишни се слуша само по празници. Не знам дали сте забелязвали този феномен, но античалгарите се сещат за няколко изпълнители като им кажеш поп-фолк. Сред тях са Ивана, Преслава, Глория...също Камелия, Деса и Азис. Всъщност и Гергана, и Анелия. Ако ги питаш за песни се сещат за "Нещо нетипично", "Шампанско и сълзи", "Погледни ме в очите", "Луда по тебе", "Губя те бавно", "Лъжа е"... Излиза, че дори и античалгарите са били облъчени от фолка до 2009та... което пък е ясен признак, че чалгата губи аудитория... и то е видимо. Даже Галин и Фики не могат да уцелят хитове... Ами то щом най-актуалните не могат, какво правим с целия жанр? Забелязвам напоследък и че Гери-Никол не пуска нищо ново... явно е всеобщ страхът, че напоследък няма хитове и ще ударят на забрава - както се случи с Джена ... Един път изпаднеш ли - няма връщане. От друга страна, медиите канят чалгаджийките по предавания и т.н... националните ТВ са отворени, но пък чалгата няма какво да промотира. Не се случва нищо ново. Няма автори, които да направят нещо ново и да накара музикалната вълна да се измени, за да влезем в ново десетилетие. А Ивана, която хитове скоро не е помирисвала направи най-добрия си прием, чак на 13-14 си година. И то с нова чекия и кавър. Не е толкова пропаднала, както я описвате... Също както Жалка не е толкова голяма за колкото я спрягате. Чекията я пее на плейбек и даже не си отваря устата в синхрон с плейбека!!!! А другата песен е най-пропагандираната и втръснала песен в чалгата евър, честно няма по-гнусна песен от "Шампанско и сълзи". Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 :mf_surrender: Ужасно изглежда... гони Ивана по кила... Лошото е, че не й отива да е дебела. Никаква стойка, никаква дикция няма ДесиСлава на сцената - все една прегърбена като някоя бабичка. Отделно е ниска и всяко кило си личи. Даже на конкретната снимка и Галена е прегърбена, за да не изглежда по-висока от Деса. На концерта в Арената, 2015, Десислава не изглеждаше толкова зле. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Cally-Pressyfan' Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Мигом започвайте да коментирате зведния статут на Преслич, че ми омръзна да е на втора линия днес във форума Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Мигом започвайте да коментирате зведния статут на Преслич, че ми омръзна да е на втора линия днес във форума Кралица! Богиня! Преси е въздухът, който дишаме!!! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
FikLena Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Cally-Pressyfan' Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Кралица! Богиня! Преси е въздухът, който дишаме!!! Къде я поставяш в класацията на величията във фолка? Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Къде я поставяш в класацията на величията във фолка? 1.Глория 2.Преслава 3.Всички останали Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Cally-Pressyfan' Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 1.Глория 2.Преслава 3.Всички останали Не съм съгласен, предател Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Не съм съгласен, предател Ти си така: 1.Преслава 2.Ивана 3.Глория така ли? Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Cally-Pressyfan' Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Ти си така: 1.Преслава 2.Ивана 3.Глория така ли? Да Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
hohster Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 За Smith са така : 1.Анджелина 2.Преслава 3.Глория 4.Всички останали Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Kondomcho Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 ДесиСлава била отслабнала? :surprise: Горкичката! Фокси сигурно вдига наздравица в този момент. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Сашо Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Какво има в "Пантера" - гъза на Галена, нещо друго? Кога ще изпее песен за Господ, за майката, за нещо различно от секс .. Да не е длъжна да пее за господ и майката??? Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Danger. Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 Янка е топа и тва е Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 За Smith са така : 1.Анджелина 2.Преслава 3.Глория 4.Всички останали Кали, друса ли баджаци на този хит, знаем, че си бил в залата? Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари