Senhor Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 За мен е потресаващо, че няма да имат концерт за РД. 15-годишна традиция, която отива в канала. Какво като няма хитове, какво като концертите им са дъното? Пак си е тръпка, стига да се излъчва на живо. Като знаят, че няма да имат публика, да го направят пак във "Универсиада", 1500 човека все ще съберат. Ама... Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Gerganafen Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Наистина ще е голямо падение, ако няма концерт за РД "Планета". Първо наградите отпаднаха като събитие, сега ако и традиционното си празнично мероприятие отменят, Димитров ще покаже страшно безсилие. За да се отдръпне публиката от Пайнерските концерти, определено нещо куца във фирмата - трябва да открият къде е проблемът и да го коригират, преди корабът съвсем да потъне. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Mr. Greshen Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Къде са казали, че няма да има концерт? Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Cally-Pressyfan' Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Наистина ще е голямо падение, ако няма концерт за РД "Планета". Първо наградите отпаднаха като събитие, сега ако и традиционното си празнично мероприятие отменят, Димитров ще покаже страшно безсилие. За да се отдръпне публиката от Пайнерските концерти, определено нещо куца във фирмата - трябва да открият къде е проблемът и да го коригират, преди корабът съвсем да потъне. Проблемите в Пайнер са много дълбоки и се градят от поне 10 години насам - основният е, че от турнетата вкараха чалгата пак в кръмчите, като толерираха дълго време разни бездарници, а легендите ги пратиха насилствено в девета глуха. Това разбира се е свързано и с уеднаквяването на всички песни, премахване на индивидуалността на отделните изпълнители и т.н. Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
-A. Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Всъщност един концерт в София както 2 ГОДИНИ HD и после Рожден Ден който да се излъчва на живо по телевизията биха дошли като глътка свеж въздух в бранша. Всички знаем как тук се събирахме по 100 човека в темата да коментираме тези мероприятия. На мен ще ми е интересно ако организират нещо с предимно ретро песни като концерта по случай 25 години. Дали биха събрали публика ? Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Cally-Pressyfan' Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Всъщност един концерт в София както 2 ГОДИНИ HD и после Рожден Ден който да се излъчва на живо по телевизията биха дошли като глътка свеж въздух в бранша. Всички знаем как тук се събирахме по 100 човека в темата да коментираме тези мероприятия. На мен ще ми е интересно ако организират нещо с предимно ретро песни като концерта по случай 25 години. Дали биха събрали публика ? Ами това е проблема, че няма да съберат. Виждаш, че концертите в Арена бяха с около 70% посещаемост и то в по-силни години от 2017 г., през която, според мен, удариха дъното - нито хитове имат, нито концерти (опита за концерт във Варна дори няма нужда от коментар, страшен резил). Не знам от колко години насам медийният фокус е изместен не към тях, а към друг жанр. Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Проблемите на чалгата дойдоха от няколко фактора. 1. Темите за нощния живот. Буквално се нас*аха да пеят за кучки, боклуци, бивши, излишни, а преди това серията синтезаторни песни с "алелей" и фразички, свързани с питиета и сепарета. 2. Липсата на каквато и да е емоцията в песните, на изпипване на мелодиката, липса на солидни аранжименти и на инструментариум. Оцко изпокраде де що има семпли на поразия и научи певиците да си поръчват песни на калъп, сякаш пица на парче. Пуснаха се стотици песни на конвейер за ширпотребата, само и само да яхнат вълната в клубовете и да не изпаднат от борда. Цели структури на песни се крадяха, върху тях се слагаха едни вокали и бийтове и ето ти песен. Станаха незапеваеми, неразпознаваеми, в някои песни дори няма и канто - само едно редене на думи, които в повечето случаи от толкова обработки не се и разбират. Експлоатирането на едни и същи автори и работата на принципа "искам песен като еди-коя си". Излагацията в Господарите бе показателна. Още по-показателно бе, че след изтриването на въпросните клипове същите тези песни, качени отново от други потребители години след това, не генерираха и 200 000 гледания, което само показва колко са били хитове. 3. Купуването на гледания и съобразяването с диджеите също модифицира това уеднаквяване и опростачване. Понеже чалгаджийките са нагли и тъпи парчета, решиха, че щом една песен в дадена стилистика върви, значи тази формула е успешна за всички и всеки път. Уви. 4. Манипулациите с годишните награди и опитите за налагане на авторитарен монопол от страна на Пайнер. Още през 2007 Пайнера завидя, че Ара имаха силна година и принуди НФ да излязат от НДК и да се забият в миша дупка, след което съвсем ги досъсипа. 5. Налагането на едни за сметка на други и по-специалното внимание към онези с личните спонсори и отчитане на по-висок процент. Плащаш - получаваш. Така се обезсмисли ролята на продуцента. Пайнер не успяха да задържат спонсорите при себе си, защото се случиха редица излагации, които отново дискредитираха жанра. И докато през 90-те той беше хулен, защото имаше реални скандали като тези на Луна, Петра, Сашка, от които народът полудяваше, то днес дори подобни прийоми не са интересни, защото станаха прекалено евтини и прекалено достъпни. Навираха личния си живот, спряха да бъдат интересни като музиканти. Спряха да говорят за музиката си. Те дори нямат къде да я презентират. Нямат студия, нямат сцени. И не говоря само за стадионите и Арена. Пайнер не създадоха марка в лицето на предавания от типа на Звезде гранда, Пинкове звезде или нещо подобно. Щото и в Сърбия експлоатират младите и са го обърнали на бизнес - нещо, което Рени казва, че Саша Попович е попил като порочна практика именно от Пайнера, обаче в Сърбия все още си държат на традиционното - има старлетки, ама певиците от онова време си остават на почит, докато тук поругаваме авторитетите и след като минат 40, им се подиграваме. Вижте какво правим дори с Лили и Веско. Не знам дали ще има фолк певица, която да доживее уважение след години и да е запомнена от масите. Силно се надявам Глория да работи качествено и да не позволи да бъде унищожена, защото тя е нещо друго. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
-A. Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Ами това е проблема, че няма да съберат. Виждаш, че концертите в Арена бяха с около 70% посещаемост и то в по-силни години от 2017 г., през която, според мен, удариха дъното - нито хитове имат, нито концерти (опита за концерт във Варна дори няма нужда от коментар, страшен резил). Не знам от колко години насам медийният фокус е изместен не към тях, а към друг жанр. Ми те преди няколко години и НДК не пълнеха, но концерта 2 години беше супер успешен. Едно е в зала, друго е на открито. Също така едно е да платиш, друго е да идеш безплатно. Изместен е към другите защото са активни с турнета и медийно присъствие. Ти да не си мислиш, че наистина попа събира толкова хора колко пишат ? Нали имаше снимки от последното турне и беше доста слабо, но по медиите лъжат и се създава някаква фалшива илюзия, че попа е недостижим. Митко Пайнера просто е много стиснат. Ти наистина ли си мислиш. че няма пари за едно турне и толкова се нуждае от спонсори ? Има, разбира се, но човек когато има много иска повече и повече. Виж как Глория си ги пълни залите (ок, доста по-малки) с платен вход. Дано направят някакъв концерт с ретро хитове. Представям си вече Ваня Калудова с 15 минутен микс с жестоки ретро хитове и как моли публиката да погледне към звездите и да си пожелаят нещо - истинска дукеса. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Cally-Pressyfan' Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Ми те преди няколко години и НДК не пълнеха, но концерта 2 години беше супер успешен. Едно е в зала, друго е на открито. Също така едно е да платиш, друго е да идеш безплатно. Изместен е към другите защото са активни с турнета и медийно присъствие. Ти да не си мислиш, че наистина попа събира толкова хора колко пишат ? Нали имаше снимки от последното турне и беше доста слабо, но по медиите лъжат и се създава някаква фалшива илюзия, че попа е недостижим. Митко Пайнера просто е много стиснат. Ти наистина ли си мислиш. че няма пари за едно турне и толкова се нуждае от спонсори ? Има, разбира се, но човек когато има много иска повече и повече. Виж как Глория си ги пълни залите (ок, доста по-малки) с платен вход. Дано направят някакъв концерт с ретро хитове. Представям си вече Ваня Калудова с 15 минутен микс с жестоки ретро хитове и как моли публиката да погледне към звездите и да си пожелаят нещо - истинска дукеса. Ох, драга, не знам вече какво да си мисля. Положението им не е никак добро, със стари песни ще успеят, но това автоматично ще изключи като публика най-малките, които се кефят на Галин, Фики и т.н. Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Без Пайнер, предполагам. Напротив, това е скрит концерт на Пайнер, а Пеевски се е жертвал като бушон. Радио "Веселина" е негово. :1000 (19): А това с радио Веселина, Пеевски ли го плаща? Пайнер много обичат да се крият зад разни чужди марки в напечени ситуации. Преди беше Нов Фолк, Фолк ревю и тем подобни. Сега Веселина. Явно ако не съберат хора, този път няма да падне тежестта върху тях. Именно, именно, играят заедно доста добре. Одеве ти дадох пример как хейтят заедно Кама от години. :1000 (19): Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
-A. Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Ох, драга, не знам вече какво да си мисля. Положението им не е никак добро, със стари песни ще успеят, но това автоматично ще изключи като публика най-малките, които се кефят на Галин, Фики и т.н. А какво мислиш за новото гадже на Преси ? Дали пак ще се бие и с него на Слънчака ? Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Cally-Pressyfan' Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 А какво мислиш за новото гадже на Преси ? Дали пак ще се бие и с него на Слънчака ? Повече ми харесва в ролята на необвързана Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Концерт на Пайнер, който се обявява като отворен такъв, че и бенефисен даже е предпоставка първо, да се привлекат на него Азис, Тони Стораро, Софка, Алисия и второ, поради липса на актуални хитове, да се пеят ретро такива. Въобще, изглежда точно като продължение на опитите от последните години на Пайнер да правят масовки без хитове, завършили с фиаско. Реално правят нещо като концертите на "Нов фолк", ама без Маргарита Лозанова. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
SG Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Според мен концерта на Веселина може да е нещо доста голямо, стига да се направи и промотира както трябва. Имат потенциала да ни припомнят добрите времена с концертите на Нов Фолк, когато нямаше разделение на компании. И в случая дори не говорим за награди, които да бутат предимно на Пайнерци и пак да има някаква неравнопоставеност, а за събитие с акцент върху песните. Ако поканят и не-Пайнерски имена като Азис, Камелия, Рени, Тони Стораро, Софи Маринова и т.н. ще бъде жестоко и запомнящо се. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Амброжка. Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Със сигурност 2017 е най-слабата година откъм хитове на Пайнер.В такава дупка никога не са изпадали.Винаги е имало поне по 4-5 стабилни хита, които успяват някакси да ги задържат на повърхноста, ама тази година дори големите имена като Преслава, Галена и Анелия не успяха да спасят положението. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ergeni Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Според мен концерта на Веселина може да е нещо доста голямо, стига да се направи и промотира както трябва. Имат потенциала да ни припомнят добрите времена с концертите на Нов Фолк, когато нямаше разделение на компании. И в случая дори не говорим за награди, които да бутат предимно на Пайнерци и пак да има някаква неравнопоставеност, а за събитие с акцент върху песните. Ако поканят и не-Пайнерски имена като Азис, Камелия, Рени, Тони Стораро, Софи Маринова и т.н. ще бъде жестоко и запомнящо се. Пука им на Пайнер дали ще е голямо. Ще седят отстрани. Ако пропадне концерта са чисти, ако има публика, ще изпратят всичките си джукеси. А пък да говорим, че Касъмови щели да пратят тежката артилерия е смешно. Те имат 2ма изпълнители - Алисия и Стораро. От отвън единствено Камелия и Азис вървят. Другите не стават. Софка няма актуални песни. На практика, Веселина разчита на Пайнер. С ретро хитове, няма да съберат достатъчно публика. С нови хитове също. Затова и обявяват концерта като сборен. И не се уточнява какъв ще е репертоарът. А предни години обявяваха концерти още през септември, ако не и по-рано запазваха зали. Арена Армеец не виждам да напълнят. НДК им беше много добре. Да се мазнят. Да търсят варианти пак да пробият там. Залата е малка, но е престижна. А ако не могат да се договорят, значи нещо им куца. Цури Янева сигурно до февруари ще е родила. Едва ли ще мине без нея. Иначе, Пеевски за какво да инвестира? Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Амброжка. Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Цури Янева сигурно до февруари ще е родила. Едва ли ще мине без нея. Иначе, Пеевски за какво да инвестира? Ама тя нали роди преди близо 2 месеца? Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
OstapBender Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Надали Галена е гласоподавател на ДПС, викнали са я, прави услуга. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Lelqtian Публикувано Октомври 8 Report Share Публикувано Октомври 8 Почти целия пайнер е пял за ДПС, защо някой е изненадан от агитацията на Жалка? Който си плаща междудругото, за него ще викат. Не че е нужда, впредвид публиката, съставена от всички нюанси на кафявото. Иначе вече е почти средата на октомври, обявена дата за декемврийски концерт няма, а ние можем да съберем две и две. Явно на чичо Монополиста не му се вътри и таа година за наем на огромната зала, която вече два пъти не му се отдава да напълни. Явно няма желаещи софийски лафки за хот-дог, кебабчийници и месарници да си направят частно парти в Армеец с митьовите кокошки, буахахаххаха. Ама незнам оти праи концерт под годишнината на Веселина, едно мероприятие по повод закриването на кокошарника от типа 25 години Пайнер стигат би било в пъти по успешно. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Христина' Публикувано Октомври 9 Report Share Публикувано Октомври 9 Пука им на Пайнер дали ще е голямо. Ще седят отстрани. Ако пропадне концерта са чисти, ако има публика, ще изпратят всичките си джукеси. А пък да говорим, че Касъмови щели да пратят тежката артилерия е смешно. Те имат 2ма изпълнители - Алисия и Стораро. От отвън единствено Камелия и Азис вървят. Другите не стават. Софка няма актуални песни. На практика, Веселина разчита на Пайнер. С ретро хитове, няма да съберат достатъчно публика. С нови хитове също. Затова и обявяват концерта като сборен. И не се уточнява какъв ще е репертоарът. А предни години обявяваха концерти още през септември, ако не и по-рано запазваха зали. Арена Армеец не виждам да напълнят. НДК им беше много добре. Да се мазнят. Да търсят варианти пак да пробият там. Залата е малка, но е престижна. А ако не могат да се договорят, значи нещо им куца. Цури Янева сигурно до февруари ще е родила. Едва ли ще мине без нея. Иначе, Пеевски за какво да инвестира? Янева роди преди месец-два. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Октомври 9 Report Share Публикувано Октомври 9 Къде са казали, че няма да има концерт? А къде са казали, че ще има? Миналата година на челото на сайта им банера стоеше още от септември. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
-A. Публикувано Октомври 9 Report Share Публикувано Октомври 9 Самата Яница повдигна още малко завесата около новия си проект, като издаде заглавието му. “Изкушение“ ще радва и провокира публиката тази есен, а творческият екип, който стои зад него е Diamond Beat Production /музика и аранжимент/, Анастасия Мавродиева и Росен Димитров /текст/ и Георги Марков / режисьор/. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
xroflx9 Публикувано Октомври 9 Report Share Публикувано Октомври 9 Не мога да разбера защо всички сте такива лицемери,нали ви е ясно,че ако чалгата залезе първо ще изхвърчи така любимата ви Камелия? Положението в поп фолка изобщо не е толкова зле колкото го изкарвате тук,тази година също си има тотални хитове като "Виновна","Коя","Нито дума","Дъ босс","Моро му","5678","Как да изтрезнея","Строго забранено","Тук жена му пази","Мотел" както и "Дай ми още" и "Жена за лудницата",които се развиха през началото на тази година и т.н. Имаме и сезонни хитове като "Няма да ме купиш","Без чувства","Пада звезда",песента на Галин и Лорена,"Дразни ме",песните на Кали и тн,а и да не забравяме,че през тази година пак най-гледания клип е чалгарски ("Мотел"). Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Октомври 9 Report Share Публикувано Октомври 9 Нали и на най-задръстените в теза форуми стана ясно, че "любимката" НИ..... Камелия няма как да изхвърчи откъдето и да е, камо ли от чалгата? Около 15 години всякакви дебили я изхвърляха и закриваха, а в 2017-та стана така, че "чипровската" е хванала метлата и чисти яко и в Пайнер и извън него. Хайде да не се правим на разсеяни, че почистването предстои да стане и зад океана, че след Преса и Галка ще има доста "пайнерски" боклук. Само имайте търпение, защото след 7 години във фризера иде време за ново преброяване на дивите зайци. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
xroflx9 Публикувано Октомври 9 Report Share Публикувано Октомври 9 Нали и на най-задръстените в теза форуми стана ясно, че "любимката" НИ..... Камелия няма как да изхвърчи откъдето и да е, камо ли от чалгата? Около 15 години всякакви дебили я изхвърляха и закриваха, а в 2017-та стана така, че "чипровската" е хванала метлата и чисти яко и в Пайнер и извън него. Хайде да не се правим на разсеяни, че почистването предстои да стане и зад океана, че след Преса и Галка ще има доста "пайнерски" боклук. Само имайте търпение, защото след 7 години във фризера иде време за ново преброяване на дивите зайци. Когато чалгата умре ще спре да бъде пускана по клубове и дискотеки,а Камелия е най-бездарна от Големите,така че хората биха предпочели да отидат на концерт на Глория или Ивана отколкото на Камелия. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари