Mr. Greshen Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Очаквайте тази вечер премиерата на новия видеоклип на Емануела - "Нотариално заверен", първо в #PlanetaOfficial, а след това и в #PlanetaHD и #ПланетаТВ Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Кое точно е впечатляващото в чалгата и защо аз съм толкова грешен че не го намирам? В чалгата можеш да видиш всичко, но не можеш да се веселиш на чалга с всичко. Чалгата беше музика за маса и аз като такава съм я харесал едно време, когато не знаех, че става и за клуб, зала или стадион. Затова най-големият хит е "Шушана". Защото това е музика за маса. Ама днешната младеж не сядате на маси с мезета. На вас повече ви харесва в клубовете, където се омешаха с другите от попа. Знам, че като направите 20 години започвате да усещате, че като ви разберат, че сте чалгари вече ви мислят за хора втора ръка, а специално софиянци дебело ти го подчертават. Но това е до втората водка. После с изненада установяваш, че живееш сред лицемерни чалгари, които през деня го раздават ерудирани културтрегери, а вечер се наливат на "Шушана". Явно проблемът при теб е, че твоето обкръжение прекалено добре се пази, за да не го разбереш, че са "шушанчовци". Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Western Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Нещо припева много ми напомня за една песен, но ще се сетя.... а да.... :1000 (29): Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
SG Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 1.Константин и Деси Слава 2.Деси Слава и Джордан Що за кралица на баладите? Пайнер обаче се излагат, вместо да направят едни свестни обективни награди те правят клипчета за YouTube с най-добрите. :1000 (29): Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
gogo Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 В чалгата можеш да видиш всичко, но не можеш да се веселиш на чалга с всичко. Чалгата беше музика за маса и аз като такава съм я харесал едно време, когато не знаех, че става и за клуб, зала или стадион. Затова най-големият хит е "Шушана". Защото това е музика за маса. Ама днешната младеж не сядате на маси с мезета. На вас повече ви харесва в клубовете, където се омешаха с другите от попа. Знам, че като направите 20 години започвате да усещате, че като ви разберат, че сте чалгари вече ви мислят за хора втора ръка, а специално софиянци дебело ти го подчертават. Но това е до втората водка. После с изненада установяваш, че живееш сред лицемерни чалгари, които през деня го раздават ерудирани културтрегери, а вечер се наливат на "Шушана". Явно проблемът при теб е, че твоето обкръжение прекалено добре се пази, за да не го разбереш, че са "шушанчовци". +1000000000000 "Аз не мога да го слушам това нещо, не знам как го слушаш. Изтезание за ушите ми е." Ама на банкета първи стават да друсат кючеци и свалят ризи... Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
stereoto_ Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Mr. Greshen Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Емилия балада ли ще пуска? Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 На SG по повод коментара му от снощи само да му кажа, че ако Глория изпее нещо тип ”И на всички като теб”, авторитетът й ще се срине и хит от това няма да прави. Също така никой няма да запомни Деса с рап напъните й, а с „Бели нощи”, ”Мистерия” и подобни. Глория и Ивана имат ясно изразен стил, затова имат и твърд таргет. Не можеш да искаш и да си разпознаваем стилово, и актуален при всяко едно ново течение. Утре може да стане модерно в песните си да оригат и да грухтят, и това трябва да се толерира и да го правят всички, за да не умрат от глад ли? Грешката на чалгата е, че са като овце и като стане хит дадено парче, всички почват да правят по тоя калъп, докато не се насе*ат. Всеки си е индивидуален и това унифициране ги премаза, изгубиха различни възрастови групи и прослойки, които влизат в електората на Гло и Ванче. Денис е прав, че понастоящем чалгата е клоака отвсякъде, както и другите жанрове, но другите малките повече ги слушат сега. Тая тенденция стартира от лятото на 2012, с ”Дим да ме няма”. Разбира се, и там нивото не е като едно време, щото едно време наред с простотиите на Шамара примерно имаше и парчета като „Уморени крила”, ”Откакто ти”, ”Капка от любов”, ”Мой свят”, ”Ще избягам ли от теб”, „Какво е времето вътре в мен”, ”Ледено момиче”, ”Давам всичко за теб”, а сега не се правят такива. И все пак малките истерясват сега по Венцита, Михаели и подобни. А на малкото концерти, които останаха Пайнер да правят, се виждат главно роми и кифли. Да сте видели някоя интелигентна физиономия? За това не им се купуват и албумите, не заради стагнацията. Туй то. Чалгата предлага музика за ширпотребата, силно повлияна от изтока и запада, но липсват инструменти, липсва канто, липсва послание, ясно изразена мелодия и чувство. Е кой ще го слуша това в дългострочен план... И ще броим гледания, щото не остана друг актив за броене... Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
SG Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Въпрос на възглед. Глория като изпълнител действително е точно от този тип, който да заслужава уважение, независимо дали е актуална с нова продукция или не. Именно заради творчеството, в което не си е позволявала крайности. Но това е само един тип изпълнител, който може да остане във времето, а имена като Десислава, Камелия, Азис и т.н. са друг тип. Или с други думи- Глория е естраден тип звезда, а другите изброени- модерен. А жанр като чалгата не е ли в цялостност точно от модерния тип? Нека на това 'естраден' за Глория да не се гледа от лошата страна, защото тези изпълнители са едни от най-достойните в нашата музика. Но нека си припомним, че Глория реално не приспада към техния жанр, а към далеч по-комерсиалния, който нарекох 'модерен'. Макар и без крайности в песните, и тя си е имала сумати типични чалги, каквито няма да чуеш от Лили Иванова или Йорданка Христова. И във връзка с това щеше да е добре в ерата на чалгата тя да се задържи поне 20-30 години с хитове. Това, което най ме измъчва при нея е, че се справяше през 90-те, когато чалгата беше върха на пошлостта, а в съвремието не може. И преди някой да е казал, че днес само продажното успява... ами не е така. Въпросната Десислава освен за Майни пее и балади, а петте такива с нейно участие откакто е в Пайнер са си отвсякъде успешни. И отново във връзка с Десислава- да, тя ще бъде запомнена и с 'рап напъните си', най-малкото защото именно тя създаде рап вълната в чалгата още през далечната 2004. "И на всички като тебе" е хит, който се слуша и днес и който е най-успешният ѝ проект с ар енд би елементи след "Бъди добро момче". Е, като стане старица в стил естрадните надали ще ѝ отива да ги пее тези, но тя си има достатъчно други подходящи, които да пее. Винаги съм харесвал това у Десислава- че нейната ниша е да не се свързва с нито една друга ниша. Човек никога не знае какво да очаква от нея. И като се върнем към началото на поста ми веднага можем да направим заключението, че тя е друг тип изпълнител, който хората да харесват и уважават. Не само типа Глория е такъв и не мисля, че феновете ѝ ще спечелите нещо като налагате тази теза. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Като на погребение са с това черно. Добре, че са се усмихнали поне. Глория е супер. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Въпрос на възглед. Глория като изпълнител действително е точно от този тип, който да заслужава уважение, независимо дали е актуална с нова продукция или не. Именно заради творчеството, в което не си е позволявала крайности. Но това е само един тип изпълнител, който може да остане във времето, а имена като Десислава, Камелия, Азис и т.н. са друг тип. Или с други думи- Глория е естраден тип звезда, а другите изброени- модерен. А жанр като чалгата не е ли в цялостност точно от модерния тип? Нека на това 'естраден' за Глория да не се гледа от лошата страна, защото тези изпълнители са едни от най-достойните в нашата музика. Но нека си припомним, че Глория реално не приспада към техния жанр, а към далеч по-комерсиалния, който нарекох 'модерен'. Макар и без крайности в песните, и тя си е имала сумати типични чалги, каквито няма да чуеш от Лили Иванова или Йорданка Христова. И във връзка с това щеше да е добре в ерата на чалгата тя да се задържи поне 20-30 години с хитове. Това, което най ме измъчва при нея е, че се справяше през 90-те, когато чалгата беше върха на пошлостта, а в съвремието не може. И преди някой да е казал, че днес само продажното успява... ами не е така. Въпросната Десислава освен за Майни пее и балади, а петте такива с нейно участие откакто е в Пайнер са си отвсякъде успешни. И отново във връзка с Десислава- да, тя ще бъде запомнена и с 'рап напъните си', най-малкото защото именно тя създаде рап вълната в чалгата още през далечната 2004. "И на всички като тебе" е хит, който се слуша и днес и който е най-успешният ѝ проект с ар енд би елементи след "Бъди добро момче". Е, като стане старица в стил естрадните надали ще ѝ отива да ги пее тези, но тя си има достатъчно други подходящи, които да пее. Винаги съм харесвал това у Десислава- че нейната ниша е да не се свързва с нито една друга ниша. Човек никога не знае какво да очаква от нея. И като се върнем към началото на поста ми веднага можем да направим заключението, че тя е друг тип изпълнител, който хората да харесват и уважават. Не само типа Глория е такъв и не мисля, че феновете ѝ ще спечелите нещо като налагате тази теза. Човече, 99 % от фолк певачките нямат какво да пеят на по-сериозни мероприятия, затова и няма да бъдат възприемани насериозно. И тук не ти говоря само за фолклор, а за социални песни. Глория, Ивана, Вероника и донякъде Нелина и Тони Дачева са певиците с богат тематичен репертоар. Десислава за толкова години и претенции каква тежка песен с по-различен от любовен текст записа? Сещам се за една ”Покорителка”, една ”Приятелки”. Та тя на 20 пееше такива песни, а на 40 псува в песните си. Хайде, тя поне има и песни по своя музика и текст и се е справяла прилично. Но защо не го прави и сега? Къде е албумът, посветен на Вълкана и къде е концертът с Георги Андреев?? Много ни е важно да дружим с Галена, да правим театри в брадъра и да се правим на рапърки, вместо да сме от тия, които да покажем на цялата гилдия как се прави. Сори, ама няма как да уважавам някого само заради таланта му, както Камелия каза. Господ ти е дал, ама ти какво си направил освен да разчиташ на тоя късмет? Иска се дисциплина, новаторство и да не си покорна овца. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Western Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Starboy Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Тоя с интелектуалния принос за форума няма ли да проумее, че времената са различни и всеки, който иска да се развива и да бъде актуален, трябва да осъзнае, че няма да върви плочата, която е вървяла преди 15 години? Глория правила само качествена музика, не знам си какво ниво поддържала, но това е пълна самозаблуда, имайки предвид, че пуска някакви опити за актуалност, които остават незабелязани. А скучните клипове дори няма да ги коментирам, дори имаше два, които са 1:1. Голямо ниво, голямо чудо. Гледанията не били важни, ама броите и отразявате всяко милионче, което успее да направи за някоя друга година. Цитат asylum: Каймакът на чалгаобществото слуша именно Джена. Дори и ние все още не сме дорасли, но уверено вървим към Истината! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Тоя с интелектуалния принос за форума няма ли да проумее, че времената са различни и всеки, който иска да се развива и да бъде актуален, трябва да осъзнае, че няма да върви плочата, която е вървяла преди 15 години? Глория правила само качествена музика, не знам си какво ниво поддържала, но това е пълна самозаблуда, имайки предвид, че пуска някакви опити за актуалност, които остават незабелязани. А скучните клипове дори няма да ги коментирам, дори имаше два, които са 1:1. Голямо ниво, голямо чудо. Гледанията не били важни, ама броите и отразявате всяко милионче, което успее да направи за някоя друга година. Абе смешко, я се потапяй и тихо там. ”Тоя” е там на твоите другарчета. Ти ще ми говориш за времена. Като не те питат, не лай. Нито следиш жанра от началото, нито нищо. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Starboy Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Абе смешко, я се потапяй и тихо там. ”Тоя” е там на твоите другарчета. Ти ще ми говориш за времена. Като не те питат, не лай. Нито следиш жанра от началото, нито нищо. И много се радвам за което. За някои живота не е само поп-фолк. А и то не е до следене на жанра, а до това, че с промяната на поколенията, музиката също се променя. Не може да се правят песни, каквито да се правили преди години и да се искат същите резултати. И минуси да даваш, и да ме обиждаш, това не променя факта, че казах истини. Между другото много интелигентна реакция, напълно си заслужаваш наградата, на която виждаме, че толкова много се радваш. Лека вечер. Цитат asylum: Каймакът на чалгаобществото слуша именно Джена. Дори и ние все още не сме дорасли, но уверено вървим към Истината! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Cally-Pressyfan' Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 И много се радвам за което. За някои живота не е само поп-фолк. А и то не е до следене на жанра, а до това, че с промяната на поколенията, музиката също се променя. Не може да се правят песни, каквито да се правили преди години. И минуси да даваш, и да ме обиждаш, това не променя факта, че казах факти. Между другото много интелигентна реакция, напълно си заслужаваш наградата, на която виждаме, че толкова много се радваш. Лека вечер. Какво ни вълнува какво е било преди 20-25 години? Факт е, че ако изключим концертите, Глория е кръгла нула в последните 10-12 години .. демек в 50% от кариерата си. Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
SG Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Човече, 99 % от фолк певачките нямат какво да пеят на по-сериозни мероприятия, затова и няма да бъдат възприемани насериозно. И тук не ти говоря само за фолклор, а за социални песни. Глория, Ивана, Вероника и донякъде Нелина и Тони Дачева са певиците с богат тематичен репертоар. Десислава за толкова години и претенции каква тежка песен с по-различен от любовен текст записа? Сещам се за една ”Покорителка”, една ”Приятелки”. Та тя на 20 пееше такива песни, а на 40 псува в песните си. Хайде, тя поне има и песни по своя музика и текст и се е справяла прилично. Но защо не го прави и сега? Къде е албумът, посветен на Вълкана и къде е концертът с Георги Андреев?? Много ни е важно да дружим с Галена, да правим театри в брадъра и да се правим на рапърки, вместо да сме от тия, които да покажем на цялата гилдия как се прави. Сори, ама няма как да уважавам някого само заради таланта му, както Камелия каза. Господ ти е дал, ама ти какво си направил освен да разчиташ на тоя късмет? Иска се дисциплина, новаторство и да не си покорна овца. Има разлика между 99% от фолк певачките и онзи останал 1%, в който не влизат само Глория и Ивана, а и други големи имена като Десислава, Камелия, Преслава, Азис и т.н. Аз не виждам проблем на сериозно мероприятие Десислава да изпее "Ангелите плачат". Задължително ли е да пееш за теми, странични на любовта, за да бъдеш възприеман насериозно? Ако е така значи отписваме и половината световни звезди, защото те пеят точно за това. Горката Адел, тя винаги е с разбито сърце и пее за раздели- не става за сериозни мероприятия... И пак не разбирам- защо Десислава да не се прави на рапърка след като тя самата въведе тази вълна в жанра? И още един въпрос- защо трябва да се зачита за нещо лошо да пееш рап, когато ти отива и така успяваш да си вървежен? Кой е казал, че винаги трябва да имаш стилови граници в творчеството си, за да те уважават? Фолклорните работи няма какво да ги обсъждаме- ясно е, че тя там нещата ги чувства толкова дълбоко в себе си, че иска да намери подходящия момент, за да прави такива песни. Колкото повече напредва с възрастта, толкова по-уверена ще става в тази насока, струва ми се. Същото и с концертите. За всяко нещо си има своето време. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 И много се радвам за което. За някои живота не е само поп-фолк. А и то не е до следене на жанра, а до това, че с промяната на поколенията, музиката също се променя. Не може да се правят песни, каквито да се правили преди години и да се искат същите резултати. И минуси да даваш, и да ме обиждаш, това не променя факта, че казах истини. Между другото много интелигентна реакция, напълно си заслужаваш наградата, на която виждаме, че толкова много се радваш. Лека вечер. Ми няма да ви давам само плюсове я. Кой ти говори да е като преди години... В момента не се правят песни, но ти от музика май не разбираш, така че... Да не спорим. Че ако те почна на тема музикална теория, ще те попилея. Не ме познаваш, за да ме коментираш дали животът ми е фолк. Има хора от тук, които ме познават и могат да ти кажат дали животът ми е фолк, джаз или нещо друго. Милионите на Глория ще продължаваме да ви ги навираме не защото са важни. А за да видите, че има такива. И въпреки всичко, като отида на кръчма, чувам песни от ”Пътеки”, не рап песновки на Деса и компания. Не може всички да пеят едно и също. По-добре да си запазиш достойнството, отколкото да се държиш като тийнейджърка. И слава Богу, че има имена като Глория, които не се отчитат пред шефа и не са зависими от бройка участия за препитанието си. На Глория не й се е налагало да пее със сълзи очи песни за онези с дебелите вратове като Деса и да се срами. Всеки средноинтелигентен човек може да прецени сегашното ниво на музиката чисто музикантски, ако има поне малко слух. Ти и твойта групичка от форума имахте данни да сте умни и нормални момчета, но нещо напоследък издивявате. Нещо много ви се вдигнаха акциите, да се чуди човек на какво отгоре. Малко повече уважение към авторитетите няма да е зле да имате, повече книжки да прочетете (по възможност не само кримки, че нещо не ви действат добре), с повечко различни хора да пообщувате и като ви поочука малко животът, ще си говорим пак. С нищо не съм заслужил да ми скачаш така. Слушайте си каквото си слушате и не ми се правете на много модерни и нахакани. Светът извън статистиките ви е друг. Както виждаш, залите на Пайнер са празни и таргетът им е от нискообразовани хора предимно от малцинствата. Но човек не може да те съди, ти не си видял другото време, само че умните хора си мълчат и си наваксват пропуските, за да може да влизат по-адекватно в спор. Така с „тоя”, ”оня” всеки може. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Blueberry Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Прави ми впечатление как хората, които слушат основно и може би само чалга и сръбско, са напълно слепи за успехите на попа. А такива има и са по-големи от чалгата. Само че милионите не са толкова много и толкова фрапиращи, защото чалга гледанията се трупат на маса. Ама това иди го обяснявай... П.П. Не знам в коя книга пише, че "смешко" е по-интелектуално от "тоя", ама не искам да я чета. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Starboy Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Ми няма да ви давам само плюсове я. Кой ти говори да е като преди години... В момента не се правят песни, но ти от музика май не разбираш, така че... Да не спорим. Че ако те почна на тема музикална теория, ще те попилея. Не ме познаваш, за да ме коментираш дали животът ми е фолк. Има хора от тук, които ме познават и могат да ти кажат дали животът ми е фолк, джаз или нещо друго. Милионите на Глория ще продължаваме да ви ги навираме не защото са важни. А за да видите, че има такива. И въпреки всичко, като отида на кръчма, чувам песни от ”Пътеки”, не рап песновки на Деса и компания. Не може всички да пеят едно и също. По-добре да си запазиш достойнството, отколкото да се държиш като тийнейджърка. И слава Богу, че има имена като Глория, които не се отчитат пред шефа и не са зависими от бройка участия за препитанието си. На Глория не й се е налагало да пее със сълзи очи песни за онези с дебелите вратове като Деса и да се срами. Всеки средноинтелигентен човек може да прецени сегашното ниво на музиката чисто музикантски, ако има поне малко слух. Ти и твойта групичка от форума имахте данни да сте умни и нормални момчета, но нещо напоследък издивявате. Нещо много ви се вдигнаха акциите, да се чуди човек на какво отгоре. Малко повече уважение към авторитетите няма да е зле да имате, повече книжки да прочетете (по възможност не само кримки, че нещо не ви действат добре), с повечко различни хора да пообщувате и като ви поочука малко животът, ще си говорим пак. С нищо не съм заслужил да ми скачаш така. Слушайте си каквото си слушате и не ми се правете на много модерни и нахакани. Светът извън статистиките ви е друг. Както виждаш, залите на Пайнер са празни и таргетът им е от нискообразовани хора предимно от малцинствата. Но човек не може да те съди, ти не си видял другото време, само че умните хора си мълчат и си наваксват пропуските, за да може да влизат по-адекватно в спор. Така с „тоя”, ”оня” всеки може. :roll1: Ходи си скуби веждите и не си пилей силите и огромния ум, за да обясняваш нещата за живота и музиката на човек с поведение на тийнейджърка. Цитат asylum: Каймакът на чалгаобществото слуша именно Джена. Дори и ние все още не сме дорасли, но уверено вървим към Истината! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Yaneva Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Глория правила само качествена музика, не знам си какво ниво поддържала, но това е пълна самозаблуда, имайки предвид, че пуска някакви опити за актуалност, които остават незабелязани. Можеш ли да дадеш пример? А колкото до "скучните клипове" на Глория - колко "интересни" клипа има Преслава, например? Какво ни вълнува какво е било преди 20-25 години? Факт е, че ако изключим концертите, Глория е кръгла нула в последните 10-12 години .. демек в 50% от кариерата си. А защо трябва да изключваме концертите? Не е ли това основното за един доказан артист - да отчита концертна дейност, да се изявява на голяма сцена пред своя твърда аудитория, отишла да го види с предварително закупен билет? И чак пък "кръгла нула"... Издава албуми за публиката си в този, посочен от теб период от 10-12 години и ги радва. Направи и фолклорен такъв, докато една Галена го говори и обещава вече 5 години, а така и не го предложи на хората, които я обичат. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Starboy Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Можеш ли да дадеш пример? А колкото до "скучните клипове" на Глория - колко "интересни" клипа има Преслава, например? Да, най-пресен пример е последната ѝ (май?) "За по-добрите стрелци". Аз за клиповете на Преслава не съм твърдял, че са интересни никога, не знам защо я намеси въобще. Цитат asylum: Каймакът на чалгаобществото слуша именно Джена. Дори и ние все още не сме дорасли, но уверено вървим към Истината! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
stereoto_ Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Да си припомним хубавите песни! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Януари 22 Report Share Публикувано Януари 22 Като на погребение са с това черно. Добре, че са се усмихнали поне. Глория е супер. Ами спазват обявеният за тази година дрес-код за "Оскарите", в знак на протест срещу..... (ще се спукам от смях)..... Harvey Weinstein и нему подобни от 100 години. Да не отварям пак думата, че има доста раними създания в този форум, но ако в шоубизнеса на България има проекция на Harvey Weinstein, то това е именно Пайнера. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари