NazzkO Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 За песен с народно звучене съм съгласен, но не и фолклор. :1000 (30): и все пак предпочитам от нея песни като Феникс, Еднопосочен път и Очакване :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Yaneva Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 Това си е доста приятно! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Danny Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 Искам поп-фолк версия на Ангеле-Дяволе! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 А аз искам хороводна версия на Намери си майстора 😂 Може с промени в текста. Чух песните - в Любовта не е играчка ми харесва припевът, в Ангеле - куплетът. Нещо ми липсва и в двете, въпреки чудните аранжименти. Лудо младо ми е банална, но поне я е променила малко. 1 Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
dj_delmundo Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 Глория тази година обаче цепи от всякъде, 3 поп-фолк песни - трепачи, 3 фолклорни - пак трепачи, концерти, участия....хората я обожават... най-голямата е ... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kremito Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 "Ангеле-Дяволе"е страхотна! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 Тия фейспалмове на твоята глава. Какво ми го показваш това клипче, нали слушах новите песни? Аз такава песен от нея с народна постановка и пеене не съм чувал, голяма работа, че е изпяла 20 секунди преди 15 години в шоу. Стегни се. Не знам колко си запознат с народната музика, но при все, че тези песни ти харесват и ги смяташ за нароодна музика, то явно имаме доста различен слух :1000 (30): Първото изречение няма да го коментирам - не ти е присъщо да отвръщаш така. "Къде и да одиш", "Мома вода налива", "Пътеки", "Зайди, зайди" - ето ти песни с характерната за тях постановка и мелизми. Да, разбирам от народна музика малко повече от средностатистическия слушател, 7 години съм бил и в ансамбъл и т.н., това няма значение. Музиката се усеща и ако си просто слухар. Но с музикалната теория съм позапознат. Отделно, в училище още в прогимназията ни пускаха няколко песни на фолк певици, които бяха и в учебниците тогава - някаква на Нелина, "Ах, къде е мойто либе" на Глория и май "Пустоно лудо и младо" на Деса. Така че в това отношение и тогава същите певици са били за пример. Разбирам, че много държите Десислава вся и всьо, ама веднъж не прочетох от вас критика за нея - същото е положението и с феновете на Камелия, ама същото. Кога е било някой да влезе в темата за Деса и бам - тя не става за това и това? Не знам какво лошо ти видя в трите народни песни от днес. Посочи ми компонент, обоснови се. Мен единствено малко не ми е по вкуса текстът на Ангеле-то - повече ми бие за фолк, но нищо, така пък се разчупва рамката. Не считам, че е прекалила с нещо, а на мен лично не ми липсва нищо, особено при тая суша в жанра. Освен това - в песни като "Врано конче", "Пуста хубост", "Всеки си плаща" какво не е на място? Имат си и текста, и отсвира и ритмиката, и емоцията, и орнаментика. "Всеки си плаща" даже като за 9-ка е страхотна авторска песен. Колко авторски песни с фолклор направи Десислава в последно време? Да, може би е така - ти чуваш с едни уши, аз с други. Ама да се твърди, че тоя не може да пее това и онова, генерални изводи някакви... Мисля, че е ясно на всички, че Глория може да пее достатъчно стилове. Не знам например някой да изпълнява по-добре от нея в жанра естрада и сръбско. Преслава и Галена пяха с неят в Найт флайт и се чу. Десислава пя с нея "За тебе, майко". Всяка е силна по свой начин. Априори, сравненията са неуместни. Харесвам Десислава - то се вижда в темата за нея. Но от нея сто години слушаме "Женала е дюлбер Яна", Лале ли си" и още две, три. Евала за Славатроника, но албумът, посветен на Вълкана, кога?? Набедено е, че в чалгата само Деса, Емилия и Нелина могат да пеят народно, но не е така. Могат да пеят народно и Глория, Ивана, Райна, Джина Стоева, Преслава, Валя, Цветелина, Екстра Нина, Мира, Весела. Изслушал съм им фолклорните песни и албуми, за да знам. Не е само Десислава. Тя е може би най-добра в това, но и тя не може всичко. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Yaneva Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 Всъщност, Стефимире, трите песни биват, но споменатата от теб "Всеки си плаща" е много по-силна от тях, дори взети заедно. Тя си звучи хитово, наистина е с хубав текст, там пее и доста по-уверено някак. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 Всъщност, Стефимире, трите песни биват, но споменатата от теб "Всеки си плаща" е много по-силна от тях, дори взети заедно. Тя си звучи хитово, наистина е с хубав текст, там пее и доста по-уверено някак. Въпрос на усещане, не бих сравнявал. Трябва да се дава шанс на песните. От позицията на времето е нормално някои по-стари да тежат повече предвид факта, че са натоварени с емоционална стойност. Мисля, че "Любовта не е играчка" се доближава като настроение и въздействие до "Всеки си плаща". Днес е сериозен ден от календара и в комбинация с някои мои си събития в живота, като я чух тая песен, особено в частта с цигулките, се насълзих. Цял ден ми е на рипийт. Такъв отсвир, такъв аранжимент... Хвана ме. Не съм се изказвал така за Нюансите, примерно, но ето - има за всеки по нещо. На фона на тия дефицити и шитни в жанра, както и че всички рязко са свалили нивото - общото и личното, за мен Глория се справя прилично като за себе си. Както казах, в баладите и фолклора е истината при нея - другото е късмет и разнообразяване на екипа на първо време. Но фолклорните са много добре - Димитър Петров е голям. Супер, че го е потърсила пак след "Обратно броене". Ако барне и нещо от Лобошки и Ганев, а защо не и Биолчев и Максим, ще се заформи приятен нов албум. Но знам ти какво очакваш... Ние сме си по кахърните песни с теб. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Yaneva Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 Въпрос на усещане, не бих сравнявал. Трябва да се дава шанс на песните. От позицията на времето е нормално някои по-стари да тежат повече предвид факта, че са натоварени с емоционална стойност. Мисля, че "Любовта не е играчка" се доближава като настроение и въздействие до "Всеки си плаща". Днес е сериозен ден от календара и в комбинация с някои мои си събития в живота, като я чух тая песен, особено в частта с цигулките, се насълзих. Цял ден ми е на рипийт. Такъв отсвир, такъв аранжимент... Хвана ме. Не съм се изказвал така за Нюансите, примерно, но ето - има за всеки по нещо. На фона на тия дефицити и шитни в жанра, както и че всички рязко са свалили нивото - общото и личното, за мен Глория се справя прилично като за себе си. Както казах, в баладите и фолклора е истината при нея - другото е късмет и разнообразяване на екипа на първо време. Но фолклорните са много добре - Димитър Петров е голям. Супер, че го е потърсила пак след "Обратно броене". Ако барне и нещо от Лобошки и Ганев, а защо не и Биолчев и Максим, ще се заформи приятен нов албум. Но знам ти какво очакваш... Ние сме си по кахърните песни с теб. Музиката и аранжиментът са наистина добре на "Любовта не е играчка", но текстът... Иначе за албума - нямам очаквания, каквото предложи, ще го чуя и ще се слуша в колата. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 Това ли е албумът? 6-те песни от тази година и предните? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 Това ли е албумът? 6-те песни от тази година и предните? ААА, дано поне 3 нови, деее. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Shh... It's a secret Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 Лъха някакъв огромен позитивизъм от нея тази година. Няма го онова ледено излъчване вече. Явно е доста заредена. Дано да продължава все така, аз съм много доволен от поп-фолк песните, а сега и от народните. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Danny Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 Това ли е албумът? 6-те песни от тази година и предните? Май май... 9 песни от 2016 г. насам плюс днешните 3. Дано да има поне още една. :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 Наистина изглежда страхотно напоследък, не просто заради красотата. Направи ми впечатление още с обложките към песните. По детски усмихната, с блякък в погледа 💚 Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
plambata Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 Не ти ли харесват песни като "Пуста хубост", "Врано конче", "Пътеки"? "Пуста хубост" и "Всеки си плаща" ми харесват от народните й песни, макар че не ги определям точно като такива. От новите - "Любовта не е играчка", която е като продължение на "Всеки си плаща" като мелодия. Но просто изпяването не е с типичните фолклорни извивки и елементи. Не съм специалист в областта, но ми е или някакво равно, или "сръбско" пеенето й в повечето песни. А популярните пък ги прави твърде модернистични. Ето сега в "Лудо младо" например даже текста е осъвременила - всички я знаем като "ала слънце веке иде", а тя пее "вече". Като ще е фолклор, искам да е автентичен. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Kondomcho Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 Глория ще изкърти селата с новите песни! Засега чух "Ангеле - дяволе" и "Любовта не е играчка". И двете са готини, втората е много игрива. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Август 15 Report Share Публикувано Август 15 Какво ще се случва с концерта във Влас?? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
GSA Публикувано Август 16 Report Share Публикувано Август 16 И на мен ми направи впечатление каква в красавица напоследък. То е усмивка, харизма, стил. Като 20 годишно момиче е. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
hrsata Публикувано Август 16 Report Share Публикувано Август 16 Може да и е завъртял главата някой и за това да е толкова щастлива. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Август 16 Report Share Публикувано Август 16 Колко предвидливо сложих марк на снимката с името на форума, защото знаех, че някой жълт сайт ще скалъпи новина и ще я гепи. :1000 (29): И така и стана, дори не бяха замазвали нищо. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
PayneraDimitrov Публикувано Август 17 Report Share Публикувано Август 17 Новите фолклопни песни ми харесват много! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Denis Публикувано Август 17 Report Share Публикувано Август 17 "Белите манастири" в нейно изпълнение е някакъв мегахит. Не е имало българско място на което съм бил и да не са я пускали поне 2-3 пъти. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
rexregul Публикувано Август 18 Report Share Публикувано Август 18 "Белите манастири" в нейно изпълнение е някакъв мегахит. Не е имало българско място на което съм бил и да не са я пускали поне 2-3 пъти. На сватби много често пускат нейното изпълнение. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Август 18 Report Share Публикувано Август 18 "Белите манастири" я водят стара градска песен, а реално тя е една от древните ни песни, при това църковна. В смисъл тя е от времената на Свети Климент Охридски и той се счита неофициално за неин автор. Няма никакво инфо през годините кой я е пял освен Глория и Лили Иванова, така че не се знае кой е оригиналът - песента наистина е много стара. Но в съвремието ни Глория я направи популярна, направи я малко по като за маса. Вариантът на Лили Иванова обаче е отвратителен и по тоя въпрос две мнения не съм чул... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.