Kitty Публикувано на Януари 20 Report Share Публикувано на Януари 20 Буквално нямам думи какво чета. Така наречените "феминистки" вместо да се борят за равно заплащане на мъжете и жените, да се борят жените да бъдат приети на работа във ВВС и ВМФ, да се борят срещу женското обрязване в Африка и Близкия изток, те са се заели да махат стихотворенията за майките в учебниците, да променят класическите приказки в съвременен вариант (което си е буквално нарушение на авторското право), борят се за правата на хилядата пола и правата на хората със сексуални и психични извращения, на престъпниците, реват, че жените не са работа, вместо да си гледат децата и че бащите не били равностойни партньори, щото, моля ви се, мъжете не можели да кърмят! Кога светът се чална така? Откога флирта и погледите станаха изнасилване? Откога се набляга на буквалната равностойност? И аз съм феминистка, но не съм по крайностите. На мнение съм, че жените и мъжете трябва да получават еднакво заплащане на труда, че жените също могат да бъдат добри смели войници, да служат във ВВС и ВМФ. През Втората световна жените са се доказали като не по - малко смели, сръчни, самоотвержени. Също така смятам, че при днешните технологии, жените също могат да работят в мини, в АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ, ПАВЕЦ, че жените също могат да бъдат таксиметрови шофьори (в България не съм виждала жени таксиметрови шофьори). Преди 10 години гледах един австралийски сериал - ":Морски патрул". и се размечтах и при нас да приемат жени на служба във ВМФ. А сега гледам едни поредици по един криминален канал - "Бягство от полигамията" и "Лия Ремини : Сциентологията и след това". Останах потресена от историите. :shock: За съжаление, в наши дни има жени, които все още са подтискани, главно в Близкия изток и САЩ. Но не се обелва нито дума за това! Нито за това, че в САЩ жените са жертва на ужасни секти, нито за това, че в Близкия изток жените живеят необразовани, прости, с нахлузени бурки и без права. Е, "религиозни права" и "културни особености" били това! Значи тези крайности може, но жените да са жени и мъжете да са мъже в Източна Европа не може! Откъде - накъде? Ще ми махали стихотворенията за майките................. Тия изкукуригали са за психиатрията. Война поведоха срещу мъжете, само защото се чувстват зле, че не са мъже самите те! Някой трябва да ни спаси от сбърканите кукувици, иначе тези ще объркат и децата ни, приеме ли се новата конвенция. Искате ли да четете на децата си хомосексуални приказки и да слушате тригодишните ви деца да ви се хвалят, че са научили какво е хомосексуална любов и колко хубава е тя? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Христина' Публикувано Януари 20 Report Share Публикувано Януари 20 Тази тема с Истанбулската конвенция ли трябва да е свързана? Чела ли си пълния ѝ текст, че коментираш? От много години има жени таксиметрови шофьори, между другото. Аз даже познавам лично няколко. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Starboy Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 Щом нямаш думи, не пиши и не прави теми, аман вече от твоите причуди. Лека вечер! Цитирай Report Цитат asylum: Каймакът на чалгаобществото слуша именно Джена. Дори и ние все още не сме дорасли, но уверено вървим към Истината! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Blueberry Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 - В България официално няма данни за различно заплащане при мъже и жени. - И във ВВС и във ВМС се назначават жени, не се интересувам от това, а намерих информацията с 3 кликания на мишката. - Не знам къде си прочела за намерения да се премахват стихотворения и да се променят приказки във връзка с Истанбулската конвенция, но вероятно е от някой жълтур, от каквито принципно се "образоваш". - Приказките нямат авторски права, ако се разровиш малко, ще разбереш, че няма права за народно творчество, а дори и тези с известен автор имат определен срок. - Идеята на Истанбулската конвенция е точно борба с престъпниците, в частност - упражняващите домашно насилие. - В България има много таксиметрови шофьорки, макар и да не е много популярна сред жените професия. Празнословна, както винаги. Тия 15 минути, които си отделила за тази дълбокомислена тема, можеше да ги свършиш за нещо полезно. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
mimchyyy9 Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 Не знам какво да кажа вече. Лично аз съм виждала жени шофьори в Благоевград.. Относно тази Истанбулска конвенция, целта ѝ е да криминализира домашното насилие. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Lelqtian Публикувано Януари 29 Report Share Публикувано Януари 29 Междудругото намирам за повече от трагикомично, някой, който не хваща нож за да си отреже хлаб, камо ли да е заработил дори 15 мин в каквато и да е професия, да коментира къде трябвало и къде не да работят жените. Или който и да е, без значение от личната и/или сексуална ориентация. 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.