Jump to content

Казахме ли "Сбогом" на песните с качествени текстове?

Препоръчани коментари

2018 година вече бе преполовена и може би е време да направим една малка равносметка на случващото се в жанра последно време. Всяка седмица излизат по няколко песни и се надпреварват коя ще е с по-безумен текст. Каква е целта, не е ясно. Може би започва да ми липсва времето на "плакала-чакала", когато лириката бе любовна и някак по-нормална.

Може да направим една класация "Най-безумен текст" и да връчим "Златни малинки" не на певците, а на текстописците. Лошото е, че нещата вървят към все по-големи глупости, а английските думи и фразички заливат музиката.

Казахме ли "Сбогом" на качествените текстове и очертава ли се скоро време да се завърнат?

Сподели в други сайтове

И да си пишем ние, никой не ни слуша. Те ще кажат: "Това се търси". Реално всичко е взаимно обусловено. Това се предлага, по-скоро. И хората свикват това да потребяват. Като няма хляб, яжте... как беше приказката?

Ето, "Завинаги" на Емилия е смислена песен, но хората ще си я слушат вкъщи, от тела или в колата. Не може една песен да компенсира за 50 песни плява. И няма нужда, защото не може и само балади да се появяват. Проблемът е при бързите песни. Едно време и в тях имаше смисъл, дори да бяха по-пошли - пък имаше закачка, бяха близо до народа. Сега може да излезем с тезата, че този уличен език в текстовете е проявен точно от тенденциите да се говори по този начин и в реалността. Но на хората взе да им писва. Това се изтърка, а Пайнер продължават упорито да работят в тая посока. Сега, ако и на певиците така им харесва, нека си го правят, но да не се чудят после що затъват. Връщам се от морето... ми по заведения продължават да си пускат стари песни. Където има жива музика - също. Хората искат, като седнат на масата, да слушат, да ги жегнеш с нещо. В сегашните песни няма пеене, мелодия, не могат да бъдат изпълнени на живо. По Веселина се поздравяват само със стари хитове. Не знам ситуацията в Спотифай каква е, но не ме интересува, защото аз съм от хората, които отиват на живот и така преценяват. Също така албумите и концертите са отживелица само в чалга жанра, и жалко за което. Техен избор. Не е само "чакала-плакала". Имаше и много по-яки парчета и на мен ми е омръзнало да споря с античалгари - в момента сме се предали пред тях, а чалгата се е преселила в попа и рапа. Вече всичко ми е супер размито.

Сподели в други сайтове

Може и без просташки текстове за дупета, задници, цици, кучки, проститу*ки и не знам какво още...тази музика се превърна в пълно лайно /без извинение/. Така ще е и докато има разни простачки, някои от които 15 години се мъчат да изкарат хит и не става.

Сподели в други сайтове

Не, разбира се! Вярвам, че ще се предлагат и песни с качествени текстове, за съжаление са по-рядко, но ги има. Честно казано обаче тази година започна адски да ме дразни думичката "топ", която всъщност е отдавна, но преди да бъде вмъкната в поп/рап жанра не се използваше често, а сега покрай това и в поп-фолка. Топ, кралица, дюкеса и какво ли още не..... доста еднообразни и сходни текстове, тематика...... Обаче в никакъв случай не сме казали сбогом и това не е краят на качествените поп-фолк текстове, сигурен съм. Има имена които ще си ги търсят, а и ще държат от време на време поне да предложат нещо по-въздействащо.

image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Сподели в други сайтове

Единици са песните със смислени телстове в последните години, които се оцениха и станаха хитове. Сещам се за “Кой”, “Хабиби”, “Мотел”, “Кажи ми като мъж”, “Как да изтрезнея”. В момента се радвам, че баладата на Емилия се оценява подобаващо. Такива песни искам да слушам. Райна например какви текстове изпя в периода 2013-2016, но нищо не се оцени и се принуди да стане по-комерсиална. С ръка на сърцето мога да кажа, че предпочитам от нея песни като “Написано с любо”, “И дори да боли”, пред “Бразилка”. Хората имат нужда да се открият в текста на една песен. Затова жанрът беше на върха преди 10 години, и заради липсата на послания е на това положение в момента.

Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...