SG Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Но въпреки това си даваше зор да го правиш. Изглеждаше малко неествествено, сякаш като удавник за сламка преследваш вятърни мелници. Сега тази ти позиция излгежда доста по-оправдана. Давах си зор, защото виждах, че чалгата не е толкова залязла, колкото се пропагандираше тук. И че временните поп сензации няма как да я изместят като основната музика на българите. Да не говорим, че бях сигурен, че ще се стигне до момент като този, в който да не може да се отрече засилката на поп-фолка (разбира се, все още са едва на 1/10 от това, което имаха в златната ера). Всъщност точно това- изтъкването на поп сензациите, може би винаги ме е дразнило най-много, въпреки че им харесвам някои песни. Та техните парчета са чалга, но просто са чалга извън големите компании. И срока им на годност като имена е по 2-3 години. Защо например днес тук не се коментира обсъжданата като някаква тотална доминаторка и разбивачка на чалгата Михаела Филева? Защото когато правеше хитове беше удобно да се хейти поп-фолка и да се говори колко голяма била тя и тези като нея, в сравнение с него (макар че тогава спадът на чалгата още не беше толкова осезаем). Днес обаче не се обелва и дума за това, че тя едвам прави 1-2 милиона на всичките си песни т.е след няколко години на сцена прави колкото чалга изпълнители с 20-25 годишни кариери като Глория и Ивана. И тя е само един от многото примери на актуални само допреди 3-4 години поп звезди, които бяха изместени от новата генерация Гери-Никол, Тита и Дара. Btw, и тази нова генерация гърли още не е докарала до 10 милиона нито едно от летните си предложения, а в чалгата дори в най-слабото й лято евър си имаме две, почти три такива парчета като зачетем Бръм. Дори и те издишат вече ако не е Криско да ги подбутне. Същевременно, в поп-фолка Преслава предизвиква нова истерия по себе си след 15 години на сцена и с позната до втръсване песен. :1000 (29): Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Danny Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 На мен пък с времето Симона ми харесва все повече. Да, странно е, че е избрала да изпълнява поп при положение, че харесва и поп-фолк... но може би го прави за да се разграничи от майка си. Има много положително излъчване, адекватна е по интервюта, искрена. За таланта и няма какво да говорим. Има време да се развие откъм творчество, оптимист съм за кариерата и. С "SOS" и "Горе, горе" показа прогрес, ако продължи в същия дух ще улучи хит. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Аз не знаех, нЙЙЙЙЙЙе! Номера ли ми въртиш? Не се прави сега :1000 (29): :1000 (29): Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Kondomcho Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Давах си зор, защото виждах, че чалгата не е толкова залязла, колкото се пропагандираше тук. И че временните поп сензации няма как да я изместят като основната музика на българите. Да не говорим, че бях сигурен, че ще се стигне до момент като този, в който да не може да се отрече засилката на поп-фолка (разбира се, все още са едва на 1/10 от това, което имаха в златната ера). Всъщност точно това- изтъкването на поп сензациите, може би винаги ме е дразнило най-много, въпреки че им харесвам някои песни. Та техните парчета са чалга, но просто са чалга извън големите компании. И срока им на годност като имена е по 2-3 години. Защо например днес тук не се коментира обсъжданата като някаква тотална доминаторка и разбивачка на чалгата Михаела Филева? Защото когато правеше хитове беше удобно да се хейти поп-фолка и да се говори колко голяма била тя и тези като нея, в сравнение с него (макар че тогава спадът на чалгата още не беше толкова осезаем). Днес обаче не се обелва и дума за това, че тя едвам прави 1-2 милиона на всичките си песни т.е след няколко години на сцена прави колкото чалга изпълнители с 20-25 годишни кариери като Глория и Ивана. И тя е само един от многото примери на актуални само допреди 3-4 години поп звезди, които бяха изместени от новата генерация Гери-Никол, Тита и Дара. Btw, и тази нова генерация гърли още не е докарала до 10 милиона нито едно от летните си предложения, а в чалгата дори в най-слабото й лято евър си имаме две, дори три такива парчета като зачетем Бръм. Дори и те издишат вече ако не е Криско да ги подбутне. Същевременно, в поп-фолка Преслава предизвиква нова истерия по себе си след 15 години на сцена и с позната до втръсване песен. :1000 (29): Хаха, точно преди няколко дни си мислех за забвението, в което Михаела Филева е изпаднала. Наистина 2011-2013 беше доста нашумяла. Прав си за краткия срок на годност на попаджиите. Май единствен Криско разбива тази тенденция, доста време се задържа в топа. Сякаш в конкуретния жанр мъжете имат по-голяма издържливост. Ами дано! Дано да дадат малко на заден, за да дръпнем ние напред. Това лято бях почнал да се отчайвам, като гледах, че имаме само два хита на кръст. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Kondomcho Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Номера ли ми въртиш? Не се прави сега :1000 (29): :1000 (29): Какви номера, ти очи нямаш ли? Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Какви номера, ти очи нямаш ли? Ми не съм видяла, не съм разбрала, знаеш, че съм разсеяна понякога. Тихо,тихо.. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Kondomcho Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Ми не съм видяла, не съм разбрала, знаеш, че съм разсеяна понякога. Тихо,тихо.. Наистина е тихо.... Няма такъв филм. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
SG Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Хаха, точно преди няколко дни си мислех за забвението, в което Михаела Филева е изпаднала. Наистина 2011-2013 беше доста нашумяла. Прав си за краткия срок на годност на попаджиите. Май единствен Криско разбива тази тенденция, доста време се задържа в топа. Сякаш в конкуретния жанр мъжете имат по-голяма издържливост. Ами дано! Дано да дадат малко на заден, за да дръпнем ние напред. Това лято бях почнал да се отчайвам, като гледах, че имаме само два хита на кръст. И то да беше само Михаела Филева... Дивна, Прея, Ангел и Моисей, Вензи, Поли Генова, Кристиян Костов, за жалост и любимката ми от всички попаджии Жана... Използват ги за няколко сезона и ги изхвърлят. В чалгата винаги е имало поне между 5 и 10 стабилни звезди, които да се задържат въпреки бързото изпадане зад борда на други. Да, главно някои от мъжете ще се задържат по-дълго, личи си. Само Криско и 100 кила ги виждам в дългосрочен план, може би и Тото, но при него ми е по-съмнително. До скоро слагах и Гери-Никол в този списък, но за нея 2018 е нещо като 2016 за Преслава- слабо представяне в Капките, слаб зрителски вот, не толкова успешен сингъл. За момента е тръгнала надолу дори и тя, но дали ще се възстанови като Пресли остава да разберем. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Kondomcho Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 И то да беше само Михаела Филева... Дивна, Прея, Ангел и Моисей, Вензи, Поли Генова, Кристиян Костов, за жалост и любимката ми от всички попаджии Жана... Използват ги за няколко сезона и ги изхвърлят. В чалгата винаги е имало поне между 5 и 10 стабилни звезди, които да се задържат въпреки бързото изпадане зад борда на други. Да, главно някои от мъжете ще се задържат по-дълго, личи си. Само Криско и 100 кила ги виждам в дългосрочен план, може би и Тото, но при него ми е по-съмнително. До скоро слагах и Гери-Никол в този списък, но за нея 2018 е нещо като 2016 за Преслава- слабо представяне в Капките, слаб зрителски вот, не толкова успешен сингъл. За момента е тръгнала надолу дори и тя, но дали ще се възстанови като Пресли остава да разберем. Супер-супер-супер, говори ми! Изреждай ги! Talk dirty to me. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Наистина е тихо.... Няма такъв филм. Галена да пуска нещо такова. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 На мен пък с времето Симона ми харесва все повече. Да, странно е, че е избрала да изпълнява поп при положение, че харесва и поп-фолк... но може би го прави за да се разграничи от майка си. Има много положително излъчване, адекватна е по интервюта, искрена. За таланта и няма какво да говорим. Има време да се развие откъм творчество, оптимист съм за кариерата и. С "SOS" и "Горе, горе" показа прогрес, ако продължи в същия дух ще улучи хит. Аз не мога и при Глория да разбера някои неща, постоянно анализирам. Какво пък толкова имаше в песни като "Сбогом, адиос", "Очакване" и т.н., че да говорим все за тях, и защо новите да са по-зле от тях, като също своите достойнства в компонентите си? Айде, баладите са ясни, ама още не мога да си обясня защо песен като "Изсвирете нещо ударно" не стана тотален хит, след като имаше всички предпоставки за това. Макар че на концерта в НДК всички скочиха на нея, но то е заради ритъма, а и там си е нейната публика. Как може масовката по сборни концерти да скочи на песни на Роксана, които, Бога ми, аз дори не знам и не съм чувал никъде, но всичко там мигом откача?! И си викам: "Добре бе, аз в България ли живея? Кога това е станало хит и аз не съм разбрал?". Първият ми по-драстичен шок беше, когато на един от последните концерти в НДК на Планета Глория и Симона изпяха "Ако счупят всяка нота". Никой не е реагирал с досада или дюдюкане, обаче никой и не реагира радушно, поне като общо настроение. В същото време после излиза Фики и помита всичко. И около мен некви мангали, кифли, потни, луди, не знам си какви. После същият таргет в Арена. Не съм виждал такава сган по концертите до 2005. Та тогава на този концерт бях с Пламен и още един познат от форума и Пламен ми каза, като ме видя онемял: "Имаш и вариант да напуснеш държавата". :1000 (29): В такъв момент човек наистина иска да се изпари за час, два и да се освести. Тръгваш си и имаш чувството, че ти трябва екзорсизъм. И си викаш: "Дееба, тоя ли жанр прослушах преди години?". Та в тоя ред на мисли разбирам носталгията по парчета като "Сбогом, адиос". Тези, новите песни не са релевантни на каквато и да е емоция. Усещаш ги, че са рандъм някакви, скалъпени за бройката, претоплени, не ти трепва нищо от тях. Просто спряха да пеят за истинските случки. Не една или две чалга певици чух да казват, че няма за какво да се пее освен за любов. И в тоя момент разбираш, че или ти си пораснал, или просто очакваш нещо от хора, които са на някакво супер ниско ниво. Глория беше и мисля, че все още е друго тесто. Може просто да направи корекцията да разнообразява екипа. Нещо май евтинко й излизат тия двамата, та затова така ли, не знам... Ама ако ще правиш музика, няма нужда да си скъперник. Щото беше време, когато повтаряше рокли за концерти, но даваше всеки лев по автори за нещо новаторско. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
SG Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Супер-супер-супер, говори ми! Изреждай ги! Talk dirty to me. Със сигурност имаше поне още 5-10, но честно казано ми е неприятно да ги посочвам, защото те горките реално не са виновни, че компаниите и/или публиката са решили, че вече не ги искат. В чалгата нямаме много нови сензации, но кои от малкото изгряли такива в последните 5-10 години са изпаднали чак до такова ниво? Цветелина Янева, Галин и Фики (и Яница :1000 (29): ) са си новите големи имена за този период и продължават да си поддържат някакви добри позиции и чат-пат някой хит, дори и понякога да имат провали. И вече Джулия (предполагам в бъдеще и Емрах и Десита) са си друго нещо, те са по-нови. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Пайнер нарочно напускали толкова песни сега, за да прецакат Кама... Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Yaneva Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Симона има разкошна песен като "Скрита в сърцето ти" например, в която показва глас, освен това чисто музикантски парчето е топ, а не се завъртя. Първо, българинът няма музикална култура вече много отдавна. Симона не уцели времето. За съжаление или не, е възпитана малко по-патриархално, отколкото квачки като Гера и Тита. Друг типаж е просто. С последната песен "Горе, горе" пробва да влезе в тяхната ниша и за първи път неин проект се забеляза малко повече. Забеляза се и офанзива покрай него - гостуване в предавания и т.н., но истината е, че такъв тип песни гръмват за сезона и дотам. Да не би някой сега да си спомня за "К'во не чу"? Иначе Симона може да пее много неща. Ти си като част от семейството им, обаче. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
SG Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Пайнер нарочно напускали толкова песни сега, за да прецакат Кама... Това не може да е казано сериозно. :1000 (29): Те Пайнер си имаха доста нови песни още преди Името ти. И все пак, нейното предложение е едно от най-открояващите се и най-добрите за годината изобщо. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Това не може да е казано сериозно. :1000 (29): Те Пайнер си имаха доста нови песни още преди Името ти. И все пак, нейното предложение е едно от най-открояващите се и най-добрите за годината изобщо. Малина, Преслава, Фики, Глория и Мария забиха песента. Защото канала на Пайнер има милион потребители а на Кама са едва 30 хиляди. Щеш не щех виждаш "Промо" -то и си пускаш песента и генерираш гледания. Мен малко ми струва, че бившата и фирма умишлено и целенасочено напуснаха за една седмица топ имената си, щото хич не ми се вижда друго да е!!! Само да питам, как цяло лято Преслава не обели и дума, че ще има нова песен и клип и изведнъж след като, Кама пусна и тая хоп с нова песен 🤔 Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Cally-Pressyfan' Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Ти си като част от семейството им, обаче. Сигурно мама Стефка вече му плете терлици за Коледа Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Danny Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Аз не мога и при Глория да разбера някои неща, постоянно анализирам. Какво пък толкова имаше в песни като "Сбогом, адиос", "Очакване" и т.н., че да говорим все за тях, и защо новите да са по-зле от тях, като също своите достойнства в компонентите си? Айде, баладите са ясни, ама още не мога да си обясня защо песен като "Изсвирете нещо ударно" не стана тотален хит, след като имаше всички предпоставки за това. Макар че на концерта в НДК всички скочиха на нея, но то е заради ритъма, а и там си е нейната публика. Как може масовката по сборни концерти да скочи на песни на Роксана, които, Бога ми, аз дори не знам и не съм чувал никъде, но всичко там мигом откача?! И си викам: "Добре бе, аз в България ли живея? Кога това е станало хит и аз не съм разбрал?". Първият ми по-драстичен шок беше, когато на един от последните концерти в НДК на Планета Глория и Симона изпяха "Ако счупят всяка нота". Никой не е реагирал с досада или дюдюкане, обаче никой и не реагира радушно, поне като общо настроение. В същото време после излиза Фики и помита всичко. И около мен некви мангали, кифли, потни, луди, не знам си какви. После същият таргет в Арена. Не съм виждал такава сган по концертите до 2005. Та тогава на този концерт бях с Пламен и още един познат от форума и Пламен ми каза, като ме видя онемял: "Имаш и вариант да напуснеш държавата". :1000 (29): В такъв момент човек наистина иска да се изпари за час, два и да се освести. Тръгваш си и имаш чувството, че ти трябва екзорсизъм. И си викаш: "Дееба, тоя ли жанр прослушах преди години?". Та в тоя ред на мисли разбирам носталгията по парчета като "Сбогом, адиос". Тези, новите песни не са релевантни на каквато и да е емоция. Усещаш ги, че са рандъм някакви, скалъпени за бройката, претоплени, не ти трепва нищо от тях. Просто спряха да пеят за истинските случки. Не една или две чалга певици чух да казват, че няма за какво да се пее освен за любов. И в тоя момент разбираш, че или ти си пораснал, или просто очакваш нещо от хора, които са на някакво супер ниско ниво. Глория беше и мисля, че все още е друго тесто. Може просто да направи корекцията да разнообразява екипа. Нещо май евтинко й излизат тия двамата, та затова така ли, не знам... Ама ако ще правиш музика, няма нужда да си скъперник. Щото беше време, когато повтаряше рокли за концерти, но даваше всеки лев по автори за нещо новаторско. "Сбогом, адиос" беше толкова успешна заради посланието, което предаваше. Също и "Златна клетка". Поправи ме, но до този момент в жанра не се бяха появявали подобни песни, с някои изключения. "Очакване" си е направо магична, много красиви текст и музика... между тях има някакъв уникален синхрон. Аз пък днес си пуснах "Намери си майстора" и си спомних в какъв шок бях изпаднал, когато излезе. :1000 (29): Не можех да повярвам, че това го пее Глория, като прибавим и клипа, който беше скандален като за нея - до ден днешен не е скандализирала по подобен начин. Тогава ми трябваше доста време за да я приема тази песен, но в крайна сметка ми хареса. Проблема на Глория е, че не иска да се разчупи. До 2004 година се тачеха най-вече песните с послание - дали закачливо или житейско, все едно. След това започна плавната промяна, докато стигнем до ден днешен с текстовете гротеска на евтини емоции и хора. Далеч съм от мисълта Глория да се вкарва в този "кюп", но за мен това е една от причините за спада на интереса към нея и други изпълнители като Нелина и Цветелина например. Вече за десети път ще напиша, че ми писна от тези автори, с които работи непрекъснато години наред. Идва и моментът на изчерпването. Единици са изпълнителите, които след 20 годишна кариера успяват да вълнуват масите и продължават да властват. В световен мащаб е същото, дори е по-трудно. Не казвам, че е изчерпана, но е нормално да не диктува така, както го е правила преди, особено когато не си дава зор да го прави. За "Изсвирете нещо ударно" и аз нямам обяснение... може би ако беше с мангалски вокали и Оцкова музика щеше да бъде номер 1. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Yaneva Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Сигурно мама Стефка вече му плете терлици за Коледа Която ще прекарат с кучето Принц и котката Бюти пред елхата и витрината с наградите от "Нов фолк"! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
SG Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Stela, доста необичайно твърдение, но всеки има право на мнение, все пак... Поне и темата ни тук се оживи сериозно покрай всички нови проекти, дали пуснати заради Камелия или не... :1000 (29): Поздрав с един супер ремикс от бестов албум, наистина издаден, за да саботира някой... Да поиздигна малко акциите на Деса преди тя да ги срине с предстоящият потенциален резилест флоп. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Ти си като част от семейството им, обаче. Не обичам да се държат така, сякаш никога не съм критикувал Глория, отдавна не давам мило и драго за нея. Други са по тая част. Може да я питаш за потвърждение. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Която ще прекарат с кучето Принц и котката Бюти пред елхата и витрината с наградите от "Нов фолк"! Знаем те как завиждаш за тигровото чердженце там. :1000 (19): Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Yaneva Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Не обичам да се държат така, сякаш никога не съм критикувал Глория, отдавна не давам мило и драго за нея. Други са по тая част. Може да я питаш за потвърждение. Не си го слагай на сърце - с Калинокът се шегуваме най-добронамерено. Колкото и да я критикуваш, ти я боготвориш, както и всичко свързано с нея. Знаем те как завиждаш за тигровото чердженце там. :1000 (19): Мама Стефка ще полегне на черджето да си почине, докато Глория върти баницата, а Стефимир и Симона танцуват с пеещ дядо Коледа. Бюти и Принц ще разхождат бели пухкави кожухчета, а навън ще пада ситен сняг. Каква идилия. Чак ми се доядоха мандарини и ми се допи мляко с канела. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Сашо Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Балада на годината! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Cally-Pressyfan' Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Обаче новата песен на П. само за 4 дни почти стигна по лайкове "Обратно в играта" .. нереално е просто :1000 (29): Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари