GriskoBeats Публикувано Февруари 24 Report Share Публикувано Февруари 24 преди 58 минути, asylum каза: Както Криминал много правилно раздели езиците, отделно има и дари, и фарси, които са много сходни - и на двата мога да чета, защото ползват арабските букви. Таджикският е сходен, но с друго писмо. В Афганистан се говори и пущу. За узбекския правилно отбеляза - и аз го разбирам покрай турския, но не напълно, а и не съм се задълбочавал да слушам много. Повечето думи са същите, като някои гласни са сменени просто. Но турският е много по-модернизиран и оттам са разликите. Азерите говорят почти същия език. Казашкият нищо общо, обаче. Мисля, че само монголците ще запазят кирилицата. Но те са си направо далечна Азия. Време е за музика и любимата ми узбекска песен, която всъщност е кавър на ацерски хит Че Азербайджан не е ли като Македония за България? Или Молдова за Румъния. Монголска песен: Бадаг 1: Далайн түрлэг татраад Харанхуйд намуухан аядуухан цагаар Гэнэтхэн л бороо шаагин орж Дусал бүр нь усанд шумбан бууж Эргэлдэн эргэлдэн бүжиглэн буух юм Тэврэлдэн эргэлдэх борооны хөг аялгуу Далайн гүнд хүрэхэд Дахилт: Тэндээс хэн нэгэн Дуулах сонсогдоно Тэгээд бүжиглэхэд Давалгаа хуйларч Дотогшоо дуудах мэт Бадаг 2: Тэнгисийн цэнхэр булан Нойрмоглон нозоорон нойрсох цагаар Гэнэтхэн л бороо шаагин орж Шүхэр барих хэн ч тэнд байсангүй Эргэлдэн эргэлдэн бүжиглэн буух юм Тэврэлдэн эргэлдэх борооны хөг аялгуу Тэнгисийн гүнд хүрхэд Дахилт: Тэндээс хэн нэгэн Дуулах сонсогдоно Тэгээд бүжиглэхэд Давалгаа хуйларч Дотогшоо дуудах мэт 2 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Февруари 24 Author Report Share Публикувано Февруари 24 преди 10 минути, meleto каза: Че Азербайджан не е ли като Македония за България? Или Молдова за Румъния. Монголска песен: Бадаг 1: Далайн түрлэг татраад Харанхуйд намуухан аядуухан цагаар Гэнэтхэн л бороо шаагин орж Дусал бүр нь усанд шумбан бууж Эргэлдэн эргэлдэн бүжиглэн буух юм Тэврэлдэн эргэлдэх борооны хөг аялгуу Далайн гүнд хүрэхэд Дахилт: Тэндээс хэн нэгэн Дуулах сонсогдоно Тэгээд бүжиглэхэд Давалгаа хуйларч Дотогшоо дуудах мэт Бадаг 2: Тэнгисийн цэнхэр булан Нойрмоглон нозоорон нойрсох цагаар Гэнэтхэн л бороо шаагин орж Шүхэр барих хэн ч тэнд байсангүй Эргэлдэн эргэлдэн бүжиглэн буух юм Тэврэлдэн эргэлдэх борооны хөг аялгуу Тэнгисийн гүнд хүрхэд Дахилт: Тэндээс хэн нэгэн Дуулах сонсогдоно Тэгээд бүжиглэхэд Давалгаа хуйларч Дотогшоо дуудах мэт омг това е наистина яко и модерно! не очаквах 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Февруари 24 Report Share Публикувано Февруари 24 преди 1 час , meleto каза: Че Азербайджан не е ли като Македония за България? Или Молдова за Румъния. Монголска песен: Бадаг 1: Далайн түрлэг татраад Харанхуйд намуухан аядуухан цагаар Гэнэтхэн л бороо шаагин орж Дусал бүр нь усанд шумбан бууж Эргэлдэн эргэлдэн бүжиглэн буух юм Тэврэлдэн эргэлдэх борооны хөг аялгуу Далайн гүнд хүрэхэд Дахилт: Тэндээс хэн нэгэн Дуулах сонсогдоно Тэгээд бүжиглэхэд Давалгаа хуйларч Дотогшоо дуудах мэт Бадаг 2: Тэнгисийн цэнхэр булан Нойрмоглон нозоорон нойрсох цагаар Гэнэтхэн л бороо шаагин орж Шүхэр барих хэн ч тэнд байсангүй Эргэлдэн эргэлдэн бүжиглэн буух юм Тэврэлдэн эргэлдэх борооны хөг аялгуу Тэнгисийн гүнд хүрхэд Дахилт: Тэндээс хэн нэгэн Дуулах сонсогдоно Тэгээд бүжиглэхэд Давалгаа хуйларч Дотогшоо дуудах мэт Че те половината букви се произнасят различно, чета, слушам и съвсем други звуци чувам 1 Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Февруари 24 Author Report Share Публикувано Февруари 24 преди 3 часа , asylum каза: Че те половината букви се произнасят различно, чета, слушам и съвсем други звуци чувам Те и в аварския Г го четат като някво Х ама по-тихо някак си, те тия народи си имат и по 3 букви дето звучат като Х, и на арабски май е така, просто тия дето пишат на кирилица ги сменят със "г" и "ґ" 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
GriskoBeats Публикувано Февруари 25 Report Share Публикувано Февруари 25 преди 6 часа , Kriminal каза: омг това е наистина яко и модерно! не очаквах Повечето монголски неща са модерни. ТОва им е трендинг в момента 1 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DarkChild Публикувано Февруари 25 Report Share Публикувано Февруари 25 преди 8 часа , asylum каза: Мисля, че само монголците ще запазят кирилицата. Но те са си направо далечна Азия. Не, наскоро обявиха, че ще се върнат към традиционното си писмо, което е разбираемо. Но от кирилица на латиница не виждам смисъл след като и двете са еднакво чужди на тези азиатски езици. 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Февруари 25 Report Share Публикувано Февруари 25 преди 11 часа , Kriminal каза: Те и в аварския Г го четат като някво Х ама по-тихо някак си, те тия народи си имат и по 3 букви дето звучат като Х, и на арабски май е така, просто тия дето пишат на кирилица ги сменят със "г" и "ґ" Да, в арабския има 3 х-та. Не знам руски, но когато бях там за малко, ми направи впечатление, че много думи, които при нас се пишат с Х, при тях са с Г, например Хавай-Гавай, та нищо чудно. Не знам как се произнася на руски, обаче - забелязах го в магазин Време е за музика Зулайхо е окрала Бангър бангър на Гюлшен преди 10 часа , DarkChild каза: Не, наскоро обявиха, че ще се върнат към традиционното си писмо, което е разбираемо. Но от кирилица на латиница не виждам смисъл след като и двете са еднакво чужди на тези азиатски езици. Радвам се за тях! Мен ме кефи писмото на арменците. Жалко, че ме мързи да го науча. 1 Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DarkChild Публикувано Февруари 25 Report Share Публикувано Февруари 25 преди 8 часа , asylum каза: Да, в арабския има 3 х-та. Не знам руски, но когато бях там за малко, ми направи впечатление, че много думи, които при нас се пишат с Х, при тях са с Г, например Хавай-Гавай, та нищо чудно. Не знам как се произнася на руски, обаче - забелязах го в магазин Радвам се за тях! Мен ме кефи писмото на арменците. Жалко, че ме мързи да го науча. 1. Г си е Г на руски. Да, много думи с Х на други езици са с Г на руски. На украински Г се чете като гърлено Х, обаче. 2. Ти много азбуки знаеш май. 1 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Февруари 25 Report Share Публикувано Февруари 25 преди 23 минути, DarkChild каза: 2. Ти много азбуки знаеш май. Е, 3 - кирилица, латиница и арабските букви, та мога да чета и на фарси и урду. Толкоз. Хинди, китайски, арменски, грузински и други едва ли ще науча в тоя живот. Време е за музика! Хайде на червените ябълки и 17-годишните! 1 Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Февруари 25 Author Report Share Публикувано Февруари 25 Кефи ме как не спират да правят дълги песни, а наще балканци биха пуснали и 30-секундна песен ся 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Февруари 25 Author Report Share Публикувано Февруари 25 Обичате ли ЕЛЕКТРО? 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Февруари 25 Report Share Публикувано Февруари 25 преди 16 минути, Kriminal каза: Кефи ме как не спират да правят дълги песни, а наще балканци биха пуснали и 30-секундна песен ся Те отдавна правят машъпи, според мен Софка се е вдъхновила за Кифла фафла от това 1 Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Февруари 25 Report Share Публикувано Февруари 25 преди 4 минути, Kriminal каза: Обичате ли ЕЛЕКТРО? Не, класици сме. Тв версия на тоталния хит на Шахло, на когото се кефехме преди година от концерт. И още една китка 1 Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Февруари 25 Author Report Share Публикувано Февруари 25 преди 6 минути, asylum каза: Не, класици сме. Тв версия на тоталния хит на Шахло, на когото се кефехме преди година от концерт. Продукцията е на световно ниво! Слушайте новия хит на любимката ми и няква от Узбекистан Озода 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Февруари 26 Report Share Публикувано Февруари 26 преди 11 часа , Kriminal каза: Продукцията е на световно ниво! Слушайте новия хит на любимката ми и няква от Узбекистан Озода Е, това е световно ниво! И много по-високо от нашето, със сигурност! Супер аранжимент и хитов припев. Тая с каскета мяза на Ваня Шефката-Богинята. 1 Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Март 1 Author Report Share Публикувано Март 1 https://youtu.be/o37gZNrm64s Не спирам да слушам аварския хит!!! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Май 21 Author Report Share Публикувано Май 21 Това води ли се централна Азия? Май не, но е хит 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Май 21 Report Share Публикувано Май 21 преди 6 минути, Kriminal каза: Това води ли се централна Азия? Май не, но е хит Това е хит и в Европа, и в ЦА ❤️ 1 Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Август 7 Author Report Share Публикувано Август 7 heppy new yaer may daers 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Януари 17 Author Report Share Публикувано Януари 17 @asylum ЗулайКхо с арабов хит! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Януари 20 Report Share Публикувано Януари 20 От 17.01.2022 г. от 4:48, Kriminal каза: @asylum ЗулайКхо с арабов хит! Точно оня ден зарибявах тука хора със Зулайкхо, Севинч и Шахло! Коментирай, че от завист са сменили музиката на този хитов клип! 1 Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Януари 20 Author Report Share Публикувано Януари 20 преди 1 час , asylum каза: Точно оня ден зарибявах тука хора със Зулайкхо, Севинч и Шахло! Коментирай, че от завист са сменили музиката на този хитов клип! Нимоаа Ама поне е в ОДНОКЛАСССССНЬ|КИ классное видео класссний клип точикистон аварский хит советски союз новъй хит 1 миллион виевс ШАХ,ЛО ДАВЛАТОВА Подпишется на канал👄 https://ok.ru/video/1668042658223 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Януари 20 Author Report Share Публикувано Януари 20 Спомняш ли си @asylum как се запознахме? Точно на този светски ивент, ти беше в първия ред и ме снимаше с телефона как изпълнявам НА ЖИВО новия си хит "Бачаи Кур Гани", даже си на първата секунда в клипа! 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Февруари 10 Author Report Share Публикувано Февруари 10 Нищо че си пиша сам със себе си ама хит! 2 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.