Jump to content

Чат мания

Препоръчани коментари

Имам колеги хомосексуалисти (повечето от които смея да кажа по-компетентни от мен в работата) и се разбирам чудесно с тях, защото в крайна сметка моята работа е екипна  -  и разбира се, когато имаш ситуация, в която трябва да решите нещо, е велика глупост да слагаш някакви бариери между теб и хората. Дали си пия кафето с тях извън работа? Не, не го правя, но когато получаваш адекватно отношение отсреща (каквото от теб явно няма да получим) наистина личното ми възприятие тотално игнорира тяхната ориентация и е абсолютно съсредоточено върху човешките им и професионални качества. Хомофоб ли съм, ксенофоб ли съм, расист ли съм - не знам. Знам, че мразя да бъда изнудван да говоря, мисля и правя неща, които намирам за абсурдни.

• Like 3
6590227P.jpg
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, omline каза:

Когато видиш пушач, дърпаш ли му лекция колко опасно е пушенето за него и околните? Обясняваш ли му за всички физически вреди, които може да нанесе на себе си и всички психологически травми, които може да остави евентуалната му смърт върху близките му?

Не, защото Преслава рекламира цигари. :D 

• Haha 3
  • Love 1

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

Сподели в други сайтове

преди 5 часа , omline каза:

Защо трябва аз да се съобразя с един куп хипотетични ситуации, а ти да не се съобразиш с това, че аз не мога да угоднича и да сервилнича и да си кривя душата за един куп глупости, които ти си приел като неоспорими факти в живота си? Ако аз не се чувствам приет някъде, просто си тръгвам или търся удобен компромис.

Да, сигурно на някой може да му звучи жестоко, че не е приет заради нещо, което в неговия живот му идва така естествено, но в крайна сметка всеки има по едно такова нещо в живота си и е глупост да смяташ, че светът ти е длъжен. Както казах по-рано - толерантността е ДВУпосочна улица и ако единствено  ти изискваш от МЕН да приема възгледите ти  без ти да положиш и най-малко усилия да се поставиш на мое място, аз съм в правото си да те пратя на майната ти.

Аз не искам да ми приемаш възгледите, а просто да сдържаш своите в определени ситуации, когато очевидно не са на място, и могат да подразнят или наранят някого. По никакъв начин няма да си изкривиш душата ако бъдеш малко по възпитан и съобразителен.

Сподели в други сайтове

преди 7 часа , meleto каза:

Никой не е длъжен да ме търпи, нито теб, нито който и да било. Ако не харесваш някого - не общуваш. Това не е до ориентация. Не може всеки, който не те харесва да му зашиваш етикет "хомофоб". 

Ама това е въпрос на възприятие. Ако утре дойда при теб и ти кажа, че не харесвам характера ти и ти получиш ОКР? Или ако кажа, че не харесвам стила ти на обличане? 

Психичното здраве на всеки може да бъде разклатено и от малки неща. Но това си е лична грижа на всеки от нас. 

Ако дойда при теб и започна да те нападам умишлено физически или психически, за да те уязвя, тогава е агресия. И няма значение дали говори за гей или не. 

Ако не ти давам работа само защото си гей - това е дискриминация.  

Проблем е когато тази нетърпимост е показно-демонстративна, и отнасяща се за неща, които не са променими.  Аз не лепя етикети на база харесване/нехаресване. Коментарите на въпросните отговорят на речниковата дефиниция на термина. 

http://rechnik.info/хомофобия

хомофобия
Страх, враждебност или дискриминация срещу хомосексуалността и хомосексуалните. Използва се още да означи омраза или пренебрежително отношение към хомосексуалните, сексуалното им поведение и дори агресивно поведение, което стига до фанатизъм.

Това не означава, че не трябва да правим опити да опазим психичното здраве на околните, когато е възможно. 

Сподели в други сайтове

преди 2 часа , Fast каза:

Аз не искам да ми приемаш възгледите, а просто да сдържаш своите в определени ситуации, когато очевидно не са на място, и могат да подразнят или наранят някого. По никакъв начин няма да си изкривиш душата ако бъдеш малко по възпитан и съобразителен.

Съвсем възпитано, културно и цивилизовано съм си изразил (и си изразявам) мнението. Не съм наругал никого, не съм отрекъл ничие право на живот и съществуване и оттук нататък всяко действие от твоя страна може да бъде квалифицирано единствено като неадекватно дребнаво заяждане и упражнение по форумско право. Дадох ти досега (и аз и поне още 200-300 човека) един куп примери защо това е така.

Не ме вкарвай изобщо във филма, в който ти си се вкарал - не е готин.

• Like 1
6590227P.jpg
Сподели в други сайтове

преди 48 минути, Fast каза:

Използва се още да означи омраза или пренебрежително отношение към хомосексуалните, сексуалното им поведение и дори агресивно поведение, което стига до фанатизъм.

Това не означава, че не трябва да правим опити да опазим психичното здраве на околните, когато е възможно. 

Чудя се дали, ако Галин влезе във форума да попрочете какво пишат хората, ще усети твоята грижа за психичното му здраве. Ти имаш ли предположения?

• Haha 1
6590227P.jpg
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, omline каза:

Съвсем възпитано, културно и цивилизовано съм си изразил (и си изразявам) мнението. Не съм наругал никого, не съм отрекъл ничие право на живот и съществуване и оттук нататък всяко действие от твоя страна може да бъде квалифицирано единствено като неадекватно дребнаво заяждане и упражнение по форумско право. Дадох ти досега (и аз и поне още 200-300 човека) един куп примери защо това е така.

Не ме вкарвай изобщо във филма, в който ти си се вкарал - не е готин.

Не се прави, че не написа други хомофобски изказвания след това. А колегата ти написа дори още по-крайни неща от теб. С какво по точно имам вина за изказванията ви? 

Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Fast каза:

Не се прави, че не написа други хомофобски изказвания след това. А колегата ти написа дори още по-крайни неща от теб. С какво по точно имам вина за изказванията ви? 

Наречи го правеж, наречи го шикалкавене, наречи го както искаш - наистина не схващам какво визираш.

• Like 1
6590227P.jpg
Сподели в други сайтове

Току що, omline каза:

Наречи го правеж, наречи го шикалкавене, наречи го както искаш - наистина не схващам какво визираш.

От 15.02.2021 г. от 12:20, omline каза:

Тоест ако бях написал "не харесвам" наказанието щеше да ми се размине ли? 

Написаното беше в контекст "с какво някой бива провокиран да се държи хомофобски" - аз твърдя, че почти цялата им, така наречена, култура е в посока провокация. В този ред на мисли толерантността е двупосочна улица - не само "невежите" трябва да се образоват, че гей не се ставало, но и отсреща да спре откровената циничност и провокативност. 

• Haha 1
  • Confused 1
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, omline каза:

И къде точно е речта на омразата в болднатия текст?

Опитал си да рационализираш собствената си хомофобия като реакция към "провокативното и цинично" им поведение, каквото и трябва да означава това.

• Haha 1
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Fast каза:

Опитал си да рационализираш собствената си хомофобия като реакция към "провокативното и цинично" им поведение, каквото и трябва да означава това.

Като не си сигурен какво означава как го определи като "хомофобско"?

• Like 1
6590227P.jpg
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, omline каза:

Като не си сигурен какво означава как го определи като "хомофобско"?

преди 2 часа , Fast каза:

хомофобия
Страх, враждебност или дискриминация срещу хомосексуалността и хомосексуалните. Използва се още да означи омраза или пренебрежително отношение към хомосексуалните, сексуалното им поведение и дори агресивно поведение, което стига до фанатизъм.

Сподели в други сайтове

Нека вляза и аз с малко академична справка.

Какво може да се счита за реч на омразата?

Линията между това кое може и кое не може да се счита за реч на омразата е тънка. Ето защо е важно внимателно да отличаваме речта на омразата от други обидни, непопулярни или крайни възгледи и изразяване. Така например едно изявление може да е противно на мнението на мнозинството, да се счита за обидно и да се усеща като омразно, но все пак да не извършва точно подбуждане към омраза или насилие.

• Like 3
6590227P.jpg
Сподели в други сайтове

Оф, тва вече даже не е интересно да гледам форумното Джемини как продължава да се закопава самичко. 

Зайка не може да постне за Рики и някви други красиви хора от вас, спрете се! 

• Haha 2
  • Love 2
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, omline каза:

Нека вляза и аз с малко академична справка.

Какво може да се счита за реч на омразата?

Линията между това кое може и кое не може да се счита за реч на омразата е тънка. Ето защо е важно внимателно да отличаваме речта на омразата от други обидни, непопулярни или крайни възгледи и изразяване. Така например едно изявление може да е противно на мнението на мнозинството, да се счита за обидно и да се усеща като омразно, но все пак да не извършва точно подбуждане към омраза или насилие.

Убили студент,за да чистят Борисовата градина от гейове
"Не, тези не са гейове, тях ги оставете." Деца пострадаха при хомофобска акция на тийнейджъри

Нещо друго?

Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Fast каза:

Извинявай, но кога по-точно си решихме нашия вътрешен спор тук, че започнахме да нищим престъпления в Борисовата?

• Like 1
6590227P.jpg
Сподели в други сайтове

Току що, omline каза:

Извинявай, но кога по-точно си решихме нашия вътрешен спор тук, че започнахме да нищим престъпления в Борисовата?

Претендираш че хомофобията не подстрекава към омраза и насилие.

Сподели в други сайтове

Току що, Fast каза:

Претендираш че хомофобията не подстрекава към омраза и насилие.

Претендирам, че съм невинен по твоите обвинения. Претендирам, че не съм хомофоб.

• Like 2
6590227P.jpg
Сподели в други сайтове

Последен загубен опит да прогледне @Fast

Майка уби дъщеря си в столичния квартал "Сухата река" - 24chasa.bg

Баща уби детето си (actualno.com)

Eто ти и други примери за насилие. Драги ми Бобчо, хората са такива същества, които се ръководят от два фактора: доминантност и алчност. Затова се случват и войните, не защото има дискриминация, напротив, а за да доминира една нация над друга. Другото важно нещо, което е фактор - стреса. Стреса води до агресия, за да се облекчи тази агресия, човек може да намери хиляда причини: хомофобия, отчаяние, бедност, нерви, а - у. Не мисли, че онези в Борисовата са били хомофоби. Били са психопати. Различно е, хомофобията е била парлама. Ако не е била тя, е щели са друга причина да намерят. 

Сега за @omline. Нека ти илюстрирам примера. Аз съм негърка лесбийка и работим в офиса заедно с него. Той го знае, но ние си бачкаме пред бюрото и пием кафе. - С това той е ОК. И с двете: цвета на кожата ми и ориентацията ми. 

Вечерта той и приятелката му се натискат на публично място. Биват глобени, защото не е редно. После на същото място се натискаме аз и моята приятелка. Няма последствия, защото това е толерантност и не провокира агресия, напротив. Разбираш ли разликата ? Виждаш ли я ?

• Like 2
Сподели в други сайтове

Току що, Fast каза:

Интересно как опорката се превърна от "коментарът не е обиден, защото обижда културата им, а не самите гейове" в "някои видове хомофобия са приемливи" ...

Добър си, аз съм gg. При теб всяка логика и приемане на околният свят е невъзможна. Много си далече от реалността и имаш огромен проблем: не вникваш в гледната точка на другия, ти изначално си прав и това е. Буквално си брейнуошнът по американски. Айде жив и здрав. 

• Like 2
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, WindWalkerMonk каза:

Последен загубен опит да прогледне @Fast

Сега за @omline

Мисля, че този ти пост е съвсем излишен в случая и е предмет на други дискусии (а и не съм съвсем сигурен как се вписва в спора ни). Да не разводняваме излишно нещата, казвам.

6590227P.jpg
Сподели в други сайтове

преди 50 минути, Fast каза:

Интересно как опорката се превърна от "коментарът не е обиден, защото обижда културата им, а не самите гейове" в "някои видове хомофобия са приемливи" ...

Пропиляваш си времето в тоя форум. Стига си уотабаутствал тука, иди си си направиш поне един твитър акаунт и да канцелваш някви дето отказват да сложат местоимения в биото си? Било много модерно сред разните активисти. 

• Like 1
Сподели в други сайтове

Manikarnika: The Queen of Jhansi / Маникарника: Кралицата на Джанси (2019)
Филмът е уникален и толкова интересен още от самото начако. Само глупави хора ще напишат, че не става филма.
Може би повечето не могат да приемат, че една жена може да управлява всичко, да се справя с всичко и всеки, да има власт и да е най-добрата борейки се за свободата на страната си и народа си. Бих му дала и 10 даже. Евала на кралицата,че докрай се бори за свободата на родината и народа си. Накрая тя загина, но не се даде на врага и предпочете да изгори жива в огъня отколкото да попадне в ръцете на врага. И отново по истински случай също като с Падмавати.

91MGxrMW3fL._RI_.jpg

Сподели в други сайтове

Guest
Тази тема е затворена за нови коментари.
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...