Guest Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 И като се спазват мерките защо да не са отворени заведенията? В магазините каква е гаранцията,че няма да се заразиш? А в автобусите дето е толкова гъчкано , там не можеш да се заразиш,а? На работа спазваме всички мерки, нещо някой да е умрял, не. Само простотии. В магазините и рейсовете можеш да се гъчкаш- там вируса не ходи, ходи само по заведенията. Айде, моля ти се. 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Lelqtian Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 2 минути, zai4eto82 каза: Ясно е,че не можеш да схванеш нещата. Няма смисъл да се обяснявам. Стой си у вас. Схващам достатъчно да видя как рискуваш здравето на близките за да може да изкараш на шефа ти нова кола. 3 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
WindWalkerMonk Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 Доставки за вкъщи няма ли при ввас ? Иначе наистина нека ги отворят, мерките не се спазват никъде. Направо да те е гнус да влезнеш в фантастико в 6. 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Lelqtian Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 3 минути, zai4eto82 каза: И като се спазват мерките защо да не са отворени заведенията? В магазините каква е гаранцията,че няма да се заразиш? А в автобусите дето е толкова гъчкано , там не можеш да се заразиш,а? На работа спазваме всички мерки, нещо някой да е умрял, не. Само простотии. В магазините и рейсовете можеш да се гъчкаш- там вируса не ходи, ходи само по заведенията. Айде, моля ти се. В магазина и по рейсовете се налага да отидеш, а кисненето по ресторанти и шмъркотеки не е нещо от първа необходимост. 3 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 Айде, който е от София, на 27 януари пред Министерския съвет: https://www.facebook.com/events/853979968726977/ 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
WindWalkerMonk Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 Току що, zai4eto82 каза: Айде, който е от София, на 27 януари пред Министерския съвет: https://www.facebook.com/events/853979968726977/ Направо тичам, сега или веднага ? 1 2 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 Сдружение на Заведенията в България 7 мин. · ОТ НАШАТА ПОЩА: Това е колеги и приятели, това е! Много търпяхме! Опитахме всичко възможно досега, за да се справим със ситуацията! Не може едни да живеят нормално, да си получават ежемесечно заплатите, да си хранят децата, да си ходят на почивки, а други да мизерстват и да са изкупителна жертва на нацията. Не може да си взимаш кротко всеки месец пари и с назидателен пръст да казваш "тези няма да работят"- няма как да се търпи повече. Ние помогнахме на всички! Замислете се! За втори път само определени бизнеси се затвориха и то за по няколко месеца! Сега е време всеки, който се чувства засегнат и всеки, чийто бизнес е спрял, всеки който нарича себе си човек да подкрепи нас: хората без живот през последните 3-4 месеца! Спряхме работа и от 1 година имаме работни само 6 месеца, застанахме в подкрепа на здравето на хората, което е най-важното и реално обрекохме на глад и мизерия себе си и хората си в подкрепа на обществото. Какво ще реши всеки един е въпрос на негово лично мислене, на гражданска позиция и на човешко усещане! Тук вече не става въпрос за нищо друго освен за едно: нашето оцеляване, като хора и бизнес! Това не е политически протест, нас политиката не ни интересува и не ни касае, а е граждански протест за оцеляване на личността и за правото ни да съществуваме, което реално ни е отнето! Надявам се го разбирате! Не се оплакваме и не ревеме, искаме да сме, като вас, като тези, които работят и живеят, не искаме нищо повече! Преди да вземете своето решение ви моля едно нещо: обуйте нашите обувки, спрете вашите мечти, затворете вашият бизнес, кажете на детето си, че нямате пари да му купите хляб, отидете при родителите си и им кажете, че не можете да им помогнете да им купите лекарства, загубете имуществото си или вижте как банките ви взимат последните пари за ипотеките, погледнете в очите си жена си или мъжът си и им кажете, че ги обичате, но нямате пари, за да платите наема, тока или изобщо да живеете. Погледнете към слънцето и го попитайте, защо свети с различна светлина и къде е вашата грешка? Каквото и да чуете преди да ни обвините, защото сигурно много ще се чуе, си задайте един единствен въпрос: ами ако това ми се случи на мен? После вземете решение и си представете, че това се случваше на вас, колко щяхте да издържите, може би месец, може би два може би три, е ние издържахме 4 от 27 октомври до днес са 3 месеца и в добрият вариант още минимум един ни остава! Много мога да напиша по темата, но гърлото ми ме стяга от всичко, което се случва, просто не искам да вярвам, че всичко това е реалност! Благодаря на всички приятели и познати, които са били или са до мен в този труден момент! 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 7 минути, Lelqtian каза: В магазина и по рейсовете се налага да отидеш, а кисненето по ресторанти и шмъркотеки не е нещо от първа необходимост. А, там няма да те хване, много умно. Браво за логиката. Недей ме разсмива само. 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Lelqtian Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 1 минута, zai4eto82 каза: А, там няма да те хване, много умно. Браво за логиката. Недей ме разсмива само. Не е въпроса къде ще те хване, а кое е жизненоважно за да функционират останките от общество по света и у вас. Да си напазариш от магазина и да идеш с рейса от и до там е важно, да миеш халби от бири в кръчмата - не е. 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 1 минута, Lelqtian каза: Не е въпроса къде ще те хване, а кое е жизненоважно за да функционират останките от общество по света и у вас. Да си напазариш от магазина и да идеш с рейса от и до там е важно, да миеш халби от бири в кръчмата - не е. Нищо няма да функционира с това затваряне. Толкова заведения няма да отворят и фалираха, а други се продават. Ти мислиш ли изобщо, че България не е страна като в чужбина. Там им плащат и си седят вкъщи, тук нищо не се плаща. Ако ми плащат на мен без да работя, ще си седя затворена. Ама няма откъде да падне от небето, тук трябва да се работи. Ние не можем да се сравняваме с целия свят, защото ако има още едно затваряне, ние ще умрем и изобщо няма да оцелеем. Толкова бизнеси унищожават с това затваряне. Ти осъзнаваш ли го изобщо или защитаваш онези отгоре дето си вземат незаслужено заплати от 12 000 лв и нагоре и правят каквото им наредят. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Lelqtian Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 Току що, zai4eto82 каза: Нищо няма да функционира с това затваряне. Толкова заведения няма да отворят и фалираха, а други се продават. Ти мислиш ли изобщо, че България не е страна като в чужбина. Там им плащат и си седят вкъщи, тук нищо не се плаща. Ако ми плащат на мен без да работя, ще си седя затворена. Ама няма откъде да падне от небето, тук трябва да се работи. Ние не можем да се сравняваме с целия свят, защото ако има още едно затваряне, ние ще умрем и изобщо няма да оцелеем. Толкова бизнеси унищожават с това затваряне. Ти осъзнаваш ли го изобщо или защитаваш онези отгоре дето си вземат незаслужено заплати от 12 000 лв и нагоре и правят каквото им наредят. Ами хората си плащат осигуровки на целия доход по трудов договор и им плащат да си седят в къщи. На теб твоя шеф по договор води ли те на цялата ти заплата? Щото тая част от спора вече поредна седмица много удобно я пропускаш, просто понеже не ти изнася. Явно не те води и на 4 часа, щом не внасяш никви пари на държавата, защо после си изненадана че не ти плаща да си седиш у вазе? И никой никъде не нито цъфнал, нито вързал с това затваряне, но искаш да си жива или да висиш на вентилатор в болница да те мислят ваште? Или още по-зле - обратното. Не съм съгласен с начина по който се взимат мерките в бг, и по конкретно липсата им на спазването им на всякакви нива, щото сички се пишат тарикати. Но твоите причини да негодуваш срещу тях са крайно егоистични и съответно повече от вредни. Щото с това мислене тоя вирус никога няма да премине и ще го влачим кой знае докога. 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 43 минути, zai4eto82 каза: Нищо няма да функционира с това затваряне. Толкова заведения няма да отворят и фалираха, а други се продават. Ти мислиш ли изобщо, че България не е страна като в чужбина. Там им плащат и си седят вкъщи, тук нищо не се плаща. Ако ми плащат на мен без да работя, ще си седя затворена. Ама няма откъде да падне от небето, тук трябва да се работи. Ние не можем да се сравняваме с целия свят, защото ако има още едно затваряне, ние ще умрем и изобщо няма да оцелеем. Толкова бизнеси унищожават с това затваряне. Ти осъзнаваш ли го изобщо или защитаваш онези отгоре дето си вземат незаслужено заплати от 12 000 лв и нагоре и правят каквото им наредят. Каквото такова - приемаме ситуацията, като не може да я променим. Още месец и ще стане цяла година, през която можеше да си намериш друго поле за изява. Никой не те задължава да стоиш в индустрия, която е толкова уязвима. Стани продавачка или чистачка в супермаркет. И там има топла и студена кухня. Ще ти плащат и по-добре. Или те е страх от вируси? преди 35 минути, Lelqtian каза: На теб твоя шеф по договор води ли те на цялата ти заплата? Щото тая част от спора вече поредна седмица много удобно я пропускаш, просто понеже не ти изнася. Явно не те води и на 4 часа, щом не внасяш никви пари на държавата, защо после си изненадана че не ти плаща да си седиш у вазе? Не мисля, че изобщо разбира какво имаш предвид. Може и договор да няма. Важното е да сме красиви. 2 1 Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 2 минути, asylum каза: Каквото такова - приемаме ситуацията, като не може да я променим. Още месец и ще стане цяла година, през която можеше да си намериш друго поле за изява. Никой не те задължава да стоиш в индустрия, която е толкова уязвима. Стани продавачка или чистачка в супермаркет. И там има топла и студена кухня. Ще ти плащат и по-добре. Или те е страх от вируси? Не мисля, че изобщо разбира какво имаш предвид. Може и договор да няма. Важното е да сме красиви. Значи като не знаеш, недей приказва излишно, че ме вбесяваш. Седнали тука да ми прикзват глупости. Ти нормален ли си. Никой не работи без договор- всичко се плаща и спазва. 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 Току що, zai4eto82 каза: Значи като не знаеш, недей приказва излишно, че ме вбесяваш. Седнали тука да ми прикзват глупости. Ти нормален ли си. Никой не работи без договор- всичко се плаща и спазва. Откъде да знам, след като си мълчиш. Ако се спазва и плаща, нямаш основание да мрънкаш, защото ти се изплаща помощ съобразно това, за което си се подписала в договора. Спри да мрънкаш, че си досадна. 2 Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 Ако ще 1000 палчета надолу да ми дадеш. Вие изобщо работите ли или киснете само тука. Много е лесно отстрани да приказваш и да затваряш всичко. Дано всичко отвори на първи, ама дано и правителството да се срине и Бойко и идиотите му. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 1 минута, asylum каза: Откъде да знам, след като си мълчиш. Ако се спазва и плаща, нямаш основание да мрънкаш, защото ти се изплаща помощ съобразно това, за което си се подписала в договора. Спри да мрънкаш, че си досадна. Да, ще си мълча. Нещата на работа си остават за мен. Не е нужно да пояснявам каквото и да било. 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 1 минута, zai4eto82 каза: Да, ще си мълча. Нещата на работа си остават за мен. Не е нужно да пояснявам каквото и да било. Тогава няма да ни занимаваш с истериите си. 3 Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 6 минути, asylum каза: Тогава няма да ни занимаваш с истериите си. Ако мислиш трезвено ще разбереш ама явно не схващаш. 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Lelqtian Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 3 минути, zai4eto82 каза: Ако мислиш трезвено ще разбереш ама явно не схващаш. Единствената която не мисли трезво тука си ти. Определено да мрънкаш толкоз, тоя ти шеф явно е толкоз добър и готин и те води в тузарска кола, ама ти плаща жълти стотинки, а осигуровки сигурно и не плаща хич. кой знае къф измислен договор имаш. 4 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 10 минути, Lelqtian каза: Единствената която не мисли трезво тука си ти. Определено да мрънкаш толкоз, тоя ти шеф явно е толкоз добър и готин и те води в тузарска кола, ама ти плаща жълти стотинки, а осигуровки сигурно и не плаща хич. кой знае къф измислен договор имаш. Тя не знае какво е осигуровка. преди 17 минути, zai4eto82 каза: Ако мислиш трезвено ще разбереш ама явно не схващаш. Много време ти отделихме. Чиба! Ходи на протест, губи си времето. 1 1 Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Guest Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 20 минути, asylum каза: Тя не знае какво е осигуровка. Много време ти отделихме. Чиба! Ходи на протест, губи си времето. Сигурно не знам какво е осигуровки. Айде стига глупости. Аз отивам да работя, вие си дрънкайте. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
WindWalkerMonk Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 Току що, zai4eto82 каза: Сигурно не знам какво е осигуровки. Айде стига глупости. Аз отивам да работя, вие си дрънкайте. Taня, ние не сме против да се отворят ресторантите. Ние сме против свободията, но аз съм ЗА всичко да се отвори + дискотеките. Така поне нормалните хора (като нас тримата - Lel, Asylum, me) ще пазаруваме в празни магазини. 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Lelqtian Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 20 минути, WindWalkerMonk каза: Taня, ние не сме против да се отворят ресторантите. Ние сме против свободията, но аз съм ЗА всичко да се отвори + дискотеките. Така поне нормалните хора (като нас тримата - Lel, Asylum, me) ще пазаруваме в празни магазини. Честно казано почвам да размислям. Ако ша спре да мрънка Таня, че то влезнеш у форума да прочетеш дали Рики е спал добре и прочее, пък тя се за дискотеките риве, и не се търпи вече. Та сичко да отварят, той Дарвин ще си каже неговата накрая. Който го вълнува, пак ще си пази мерки, който не - ми те болниците не са разтегателни вкрайна сметка, лошото е как разни ...красиви хора успяват да влезнат, а други ги пишат по медиите как са търсили но места е нямало и нямало. 3 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 6 минути, Lelqtian каза: Честно казано почвам да размислям. Ако ша спре да мрънка Таня, че то влезнеш у форума да прочетеш дали Рики е спал добре и прочее, пък тя се за дискотеките риве, и не се търпи вече. Та сичко да отварят, той Дарвин ще си каже неговата накрая. Който го вълнува, пак ще си пази мерки, който не - ми те болниците не са разтегателни вкрайна сметка, лошото е как разни ...красиви хора успяват да влезнат, а други ги пишат по медиите как са търсили но места е нямало и нямало. Ил да отворят всичко, ил да затворят всичко! Аз, ако бях, щях да затворя летището още март - за 5-6 месеца поне, както и градския транспорт, такситата, фризьорите и всичко. Късно е, либе, за китка. Отваряйте всичко и да си трошат главите! 3 Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
WindWalkerMonk Публикувано Януари 21 Report Share Публикувано Януари 21 преди 1 минута, asylum каза: Ил да отворят всичко, ил да затворят всичко! Аз, ако бях, щях да затворя летището още март - за 5-6 месеца поне, както и градския транспорт, такситата, фризьорите и всичко. Късно е, либе, за китка. Отваряйте всичко и да си трошат главите! Да, и без тва се събират пред блока. Прости животни сме. 2 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари