Jump to content

Чат мания

Препоръчани коментари

преди 2 часа , omline каза:

Ако те съветвам да си откъснеш малко погледа то е първо, за да видиш, че не може на база някакви впечатления да донаслагваш допълнителни имагинерни свои. Да разбереш, че няма задължителни връзки между качества, които си мислиш, че някой притежава.

И  второ, за да разбереш, че не можеш да третираш хората тук като кукли Барбита, които да ти играят по свирката, защото ти си се вкопчил в човешките права - едва ли не да бъде низвергнат всеки, който не е така встрастен в тях.

Във фармакологията (да точно така, не ахвайте) има разлика между ефикасност и ефективност. Едното се отнася към въздействието, което дадено лекарство би имало в идеални условия (които почти винаги са непостижими), а другото към импакта в реално вероятни условия. По същия начин стоят нещата и с човешките права. Няма лошо човек да си ги има и да ги прилага, но в правилен контекст и без да е самоцел, която го кара да изглежда нелеп.

Общо взето мога да ти кажа "ОбъркАл си контекста, пич."

В предвид директността на изказванията ви, защо се сърдите, когато ви нарекат хомофоби, ксенофоби и тн. ? Сами сте избрали да споделите тези виждания тук. Не очаквам да ми играете по свирката, а да уважавате потребителите. Накърняването на нечия култура създава условия за излишни конфликти, обиди и саморазправа. Концентрирайте се върху музиката, и никой няма да ви закача за нищо.

Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Fast каза:

В предвид директността на изказванията ви, защо се сърдите, когато ви нарекат хомофоби, ксенофоби и тн. ? Сами сте избрали да споделите тези виждания тук. Не очаквам да ми играете по свирката, а да уважавате потребителите. Накърняването на нечия култура създава условия за излишни конфликти, обиди и саморазправа. Концентрирайте се върху музиката, и никой няма да ви закача за нищо.

Ето го пак- кои СМЕ ние, бе мой - защо на агро отново?

Личното мнение не е ли едно от човешките права, които да се бранят?

Откъде накъде ще ми казваш към какво трябва да се концентрираМЕ, за да не бъда закачан - ако нещо не е по-темата, местиш го където му е мястото. Ако някой е обидил някого директно, наказваш го, но да бъда наказван заради некомфортно мнение относно кофти субкултура - ще ме прощаваш, отвсякъде си в лука.

• Like 1
6590227P.jpg
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, omline каза:

Откъде накъде ще ми казваш към какво трябва да се концентрираМЕ, за да не бъда закачан - ако нещо не е по-темата, местиш го където му е мястото. Ако някой е обидил някого директно, наказваш го, но да бъда наказван заради некомфортно мнение относно кофти субкултура - ще ме прощаваш, отвсякъде си в лука.

Не е мнение. :) 
Както бях написал, никой не си избира полово-сексуалната идентичност. Културата им е в резултат на същата.

Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Fast каза:

Не е мнение. :) 
Както бях написал, никой не си избира полово-сексуалната идентичност. Културата им е в резултат на същата.

Ако аз кажа, че не харесвам циганска музика и я намирам за ужасна, значи ли, че мразя циганите? Никой не си избира етноса, а музиката им е вдъхновена от етническата  идентичност.

• Like 1
6590227P.jpg
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, omline каза:

Ако аз кажа, че не харесвам циганска музика и я намирам за ужасна, значи ли, че мразя циганите? Никой не си избира етноса, а музиката им е вдъхновена от етническата  идентичност.

Само малко, не искам да участвам в спора ви, но има огромна разлика между това което казваш сега - "не харесвам" и това което каза преди - "не трябва да съществуват"!🙂

• Like 2

Сподели в други сайтове

преди 13 минути, omline каза:

Каква субкултура. Това е политически ориентирано течение с цел изместване на човешкият фокус и създаване на излишни конфликти. Никой не ги дискриминира към днешна дата, имат си права, живеят си живота. 

Това за което фаст говори е катастрофа, която се е получила вследствие на изкуствено налагана дискриминация. По този начин те започват да абюзват. Никой не ги е дискриминирал, но те използват тази карта за да си докарват дивиденти или да получават по - специално отношение от другите.

@Fast работиш ли ? Излизал ли си за дълго от БГ ? Защото дискриминация има навсякъде и тя не нещо от вчера или днес! Хората винаги ще се имат за повече от останалите. Както ти каза @Blueberry ако си от БГ и работиш за западна компания ти никога не си прав! Винаги си с по - малко права и общо взето си рая, втора ръка човек за същото количество и качество труд, което вършат и те. Но за тази дискриминация дума не си казал. Бил ли си в щатите ? Видял ли си ги какви изроди са вдъщност повечето от тях ?

• Like 2
  • Dislike 1
Сподели в други сайтове

Току що, Willy каза:

Само малко, не искам да участвам в спора ви, но има огромна разлика между това което казваш сега - "не харесвам" и това което каза преди - "не трябва да съществуват"!🙂

Тоест ако бях написал "не харесвам" наказанието щеше да ми се размине ли? 

Написаното беше в контекст "с какво някой бива провокиран да се държи хомофобски" - аз твърдя, че почти цялата им, така наречена, култура е в посока провокация. В този ред на мисли толерантността е двупосочна улица - не само "невежите" трябва да се образоват, че гей не се ставало, но и отсреща да спре откровената циничност и провокативност. 

• Like 1
6590227P.jpg
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, WindWalkerMonk каза:

Каква субкултура. Това е политически ориентирано течение с цел изместване на човешкият фокус и създаване на излишни конфликти. Никой не ги дискриминира към днешна дата, имат си права, живеят си живота. 

Това за което фаст говори е катастрофа, която се е получила вследствие на изкуствено налагана дискриминация. По този начин те започват да абюзват. Никой не ги е дискриминирал, но те използват тази карта за да си докарват дивиденти или да получават по - специално отношение от другите.

@Fast работиш ли ? Излизал ли си за дълго от БГ ? Защото дискриминация има навсякъде и тя не нещо от вчера или днес! Хората винаги ще се имат за повече от останалите. Както ти каза @Blueberry ако си от БГ и работиш за западна компания ти никога не си прав! Винаги си с по - малко права и общо взето си рая, втора ръка човек за същото количество и качество труд, което вършат и те. Но за тази дискриминация дума не си казал. Бил ли си в щатите ? Видял ли си ги какви изроди са вдъщност повечето от тях ?

Говориш глупости. Дискриминацията към жените и гейовете датира от библейски времена.

Сподели в други сайтове

преди 36 минути, omline каза:

Тоест ако бях написал "не харесвам" наказанието щеше да ми се размине ли? 

Написаното беше в контекст "с какво някой бива провокиран да се държи хомофобски" - аз твърдя, че почти цялата им, така наречена, култура е в посока провокация. В този ред на мисли толерантността е двупосочна улица - не само "невежите" трябва да се образоват, че гей не се ставало, но и отсреща да спре откровената циничност и провокативност. 

Не е провокация. Не си свикнал, което е доста странно. Да не си бил чалга хейтър на младини, или си се преструвал. че тези клипове не съществуват? :D

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Fast каза:

Не е провокация. Не си свикнал, което е доста странно. Да не си бил чалга хейтър на младини, или си се преструвал. че тези клипове не съществуват? :D

Силно наложително е да се мълчи, когато нямаш какво смислено да кажеш. Аз приключвам за днес комуникация с теб, защото съм хоум офис и трябва да си държа ума на ниво.

• Like 1
6590227P.jpg
Сподели в други сайтове

преди 1 час, WindWalkerMonk каза:

Да, а също така мразя позитивната дискриминация. Аз работя и живея в арабски страни и тук съм на почит само щото съм бял, ползвам се с някакви привилегии, а не мисля, че заслужавам, въпреки че си върша работата отлично. Виждам много западняци, които за нищо не стават, да се възползват от това, че са на пиедестал, и да злоупотребяват, не работят усилено, очакват всичко да им е на таман и без много зор, докато други си скъсват задника, за да нахранят домочадието. Да не говорим, че това се отразява и на заплатите за различни националности навсякъде. По същия начин сме отритнати от по-развити държави. Всичко това е отвратително! Всичко трябва да се оценява спрямо умения и заслужи, не народност, пол, възраст, гейтащина и прочее показатели. 

• Like 3
  • Love 2
  • Dislike 1

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

Сподели в други сайтове

преди 1 час, Fast каза:

Говориш глупости. Дискриминацията към жените и гейовете датира от библейски времена.

Оффффф, последен пост по темата и приключвам. Когато сигнализирах на мелето за омлин беше заради природата на това наказание. Той каза, че дадена култура не може да съществува. Това не е дискриминация. Културните течения са нещо, което не винаги е позитивно и не винаги носи положителна нотка върху обществото. 

Най - често то е породено от определено недоволство, но бива изкривявано, защото в природата на хората е да се възползват от дадено право и да търсят вратички. 

Сега за това което си дал като пример. Дискриминация е имало срещу тях, но към днешни дни това са отделни частни случаи. 

1. Не зная дали си виждал, но в Англия/САЩ жените след брак и няколко деца при развод получават всичко. Дори имам приятелка, която се разведе с англичанина и понеже имаха 3 деца получи къщата и около 60% от заплатата му за издръжка. Тя праща на бординг училище, ала. пансион децата които мъжа плаща като семестри и си живее живота с част от парите. Отделно е дала половина къща под наем. Това там е практика.

2. Относно хомосексуалистите, както ти казах те си имат всички права освен брак в някои държави. Но относно другото, те също диктуват "култури"  които използват като параван за дивиденти - квоти в работата, места в парии, проекти с финансиране. Това си е чиста вратичка. 

За финал ти цитирам мнение отдолу:

преди 18 минути, asylum каза:

Да, а също така мразя позитивната дискриминация. Аз работя и живея в арабски страни и тук съм на почит само щото съм бял, ползвам се с някакви привилегии, а не мисля, че заслужавам, въпреки че си върша работата отлично. Виждам много западняци, които за нищо не стават, да се възползват от това, че са на пиедестал, и да злоупотребяват, не работят усилено, очакват всичко да им е на таман и без много зор, докато други си скъсват задника, за да нахранят домочадието. Да не говорим, че това се отразява и на заплатите за различни националности навсякъде. По същия начин сме отритнати от по-развити държави. Всичко това е отвратително! Всичко трябва да се оценява спрямо умения и заслужи, не народност, пол, възраст, гейтащина и прочее показатели. 

Всичко ти е казал човека. Аз съм gg по темата. 

• Like 1
  • Love 1
  • Dislike 1
Сподели в други сайтове

преди 10 часа , Fast каза:

Представлява пряка реч на омразата, насочена към гей културата, с която немалка част от форума се идентифицират. 

Да посочиш нерационалния страх и омраза на някого, не е същото като да ги проповядваш, нито е обида.

Пряка реч на омразата? Къде видя омраза? Това, че някой не се асоциира с културата, не означава, че мрази.  

Същото може да се твърди и за теб като защитник, воден от нерационалния страх към евентуална омраза или неприемане. 

• Like 2
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, meleto каза:

Пряка реч на омразата? Къде видя омраза? Това, че някой не се асоциира с културата, не означава, че мрази.  

Същото може да се твърди и за теб като защитник, воден от нерационалния страх към евентуална омраза или неприемане. 

"Цялата гей-култура е едно недоразумение, което не трябва нито да съществува нито да бъде толерирано, защото няма логика нещо, което е толкова ""естествено" да си има цяла плеяда от добавени светоусещания, които трябва да приемеш наред със сексуалността. "

Коментарът говори сам по себе си. Излишно е да се обсъжда дори. Всички се съгласихме да го накажем...

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Fast каза:

"Цялата гей-култура е едно недоразумение, което не трябва нито да съществува нито да бъде толерирано, защото няма логика нещо, което е толкова ""естествено" да си има цяла плеяда от добавени светоусещания, които трябва да приемеш наред със сексуалността. "

Коментарът говори сам за себе си. Излишно е да се обсъжда дори. Всички се съгласихме да го накажем...

И с това промени ли се мнението му? Когато банваш, изтриваш, отхвърляш, неглижираш - няма да се харесаш, нито ще дадеш повод на човека да те опознае, точно обратното. Ще получиш само негативи. 

"Цялата фолк-култура е едно недоразумение, което не трябва нито да съществува нито да бъде толерирано, защото няма логика нещо, което е толкова ""естествено" да си има цяла плеяда от добавени светоусещания, които трябва да приемеш наред със сексуалността. "

Е, как е? Сега всички чалга фенове трябва да скочат срещу мен... забранено ли е да не харесвам чалга, заради прекалената сексуалност? Но националните телевизии толерират тези добавени светоусещания, наред със сексуалността, която се налага във видеоклиповете.

"Цялата политическа култура е едно недоразумение, което не трябва нито да съществува нито да бъде толерирано, защото няма логика нещо, което е толкова ""естествено" да си има цяла плеяда от добавени светоусещания, които трябва да приемеш наред със сексуалността. "

Едно е култура, друго общност. Може да не харесваш рок културата, но да уважаваш общността. В случая те намирам за по-краен от иначе изобличените от теб хомофоби.  

• Like 4
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Fast каза:

Коментарът говори сам по себе си. Излишно е да се обсъжда дори. Всички се съгласихме да го накажем...

Ама става дума за гей културата, а не за гейовете. Беше даден хубав пример за чалга културата по-назад. Може да не си lgbtq и пак да си част от гей културата или да си транс, но да не се причисляваш към нея. 

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 41 минути, meleto каза:

И с това промени ли се мнението му? Когато банваш, изтриваш, отхвърляш, неглижираш - няма да се харесаш, нито ще дадеш повод на човека да те опознае, точно обратното. Ще получиш само негативи. 

"Цялата фолк-култура е едно недоразумение, което не трябва нито да съществува нито да бъде толерирано, защото няма логика нещо, което е толкова ""естествено" да си има цяла плеяда от добавени светоусещания, които трябва да приемеш наред със сексуалността. "

Е, как е? Сега всички чалга фенове трябва да скочат срещу мен... забранено ли е да не харесвам чалга, заради прекалената сексуалност? Но националните телевизии толерират тези добавени светоусещания, наред със сексуалността, която се налага във видеоклиповете.

"Цялата политическа култура е едно недоразумение, което не трябва нито да съществува нито да бъде толерирано, защото няма логика нещо, което е толкова ""естествено" да си има цяла плеяда от добавени светоусещания, които трябва да приемеш наред със сексуалността. "

Едно е култура, друго общност. Може да не харесваш рок културата, но да уважаваш общността. В случая те намирам за по-краен от иначе изобличените от теб хомофоби.  

Ти го пишеш като ирония, но има толкова истина :D 

Сподели в други сайтове

преди 1 час , WindWalkerMonk каза:

Оффффф, последен пост по темата и приключвам. Когато сигнализирах на мелето за омлин беше заради природата на това наказание. Той каза, че дадена култура не може да съществува. Това не е дискриминация. Културните течения са нещо, което не винаги е позитивно и не винаги носи положителна нотка върху обществото. 

Най - често то е породено от определено недоволство, но бива изкривявано, защото в природата на хората е да се възползват от дадено право и да търсят вратички. 

Сега за това което си дал като пример. Дискриминация е имало срещу тях, но към днешни дни това са отделни частни случаи. 

1. Не зная дали си виждал, но в Англия/САЩ жените след брак и няколко деца при развод получават всичко. Дори имам приятелка, която се разведе с англичанина и понеже имаха 3 деца получи къщата и около 60% от заплатата му за издръжка. Тя праща на бординг училище, ала. пансион децата които мъжа плаща като семестри и си живее живота с част от парите. Отделно е дала половина къща под наем. Това там е практика.

2. Относно хомосексуалистите, както ти казах те си имат всички права освен брак в някои държави. Но относно другото, те също диктуват "култури"  които използват като параван за дивиденти - квоти в работата, места в парии, проекти с финансиране. Това си е чиста вратичка. 

За финал ти цитирам мнение отдолу:

Всичко ти е казал човека. Аз съм gg по темата. 

Ти като инициатор на всичко това, защо продължаваш да наливаш масло в огъня, насаждайки допълнителна омраза? Запитайте се кой наистина е крайния..

• Dislike 2
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Fast каза:

Ти като инициатор на всичко това, защо продължаваш да наливаш масло в огъня, насаждайки допълнителна омраза? Запитайте се кой наистина е крайния..

За кое насаждам омраза? 

1. Цялата фолк-култура е едно недоразумение: ами в интерес на истината има яки песни, но цялата култура наистина е. какво е поп - фолк културата: скъпи дрехи, леки жени, цигари, наркотици и егоцентричност. 

2.Цялата политическа култура е едно недоразумение: е не е ли? То тя донякъде е като поп -фолк културата. Да кажем, че са сестри. Мутрите си имат държанки дето им пеят на кожения микрофон и такива, които им пеят по новините. 

Ето и една статия от 24 часа:

Вероятно забързани във всекидневието на битовистично оцеляване, хората подценяват смисъла на формирането на музикален вкус у децата като съществена част от общото им личностно развитие. Голяма рядкост е някое дете, попаднало в попфолк среда, да прояви потребности, свързани с класическа музика или джаз например. Семейните и училищните среди се оказват мощни инструменти за тотално чалгализиране.

Някак си ми е тъжно да знам, че Бах е бързал за отреденото му житие да напише над хиляда гениални творби, които човечеството за хилядолетия напред няма да може да осмисли в дълбочината им, а тук при нас най-много младите да приемат името му като втория съдружник в компанията “Майбах”.

Попфолк моделът въплъщава съпротивата на определени групи в българското общество срещу налагането на европейските норми. Тези хора разбират ползите от европейското ни членство единствено като възможност за усвояване на европейските фондове чрез “балкански мурафети” и обикновено шмекерство, но не приемат европейските правила. Затова се присъединих към виртуалния засега протест през “Фейсбук”.

Попфолк културата много отдавна излезе от рамките на музиката и се превърна в опасен обществен вирус. Налагането на този културен модел през чалга инструментариума превръща децата ни в сериозно дезинтегрирани и неконкурентоспособни персони в условията на свободния европейски и световен пазар на труда. Това неминуемо води до тяхната екзистенциална зависимост от шепа локални разбойници, рекетиращи обществото ни вече 2 десетилетия.

Наскоро една популярна и скандална радиоводеща с ирония ме попита дали не смятам, че "ДС е създала попфолк културата, за да промиват мозъците на хората". От мен се очакваше да споделям тази конспиративна теория.

Истината е, че поп-фолк културата е създадена от родната ни организирана престъпност. Първите две компании, които издаваха в началото на 90-те години предвестниците на съвременната мутренска култура, бяха собственост на групировки.

Всичко тръгна като един бизнес модел с цел печалба - поне на пръв поглед. Постепенно обществото бе "разработвано" от различни "социални инженери", било то популярни тв шоумени или обикновени социалистически инженери отпреди 10 ноември. Те държаха да ни разясняват, че българското население има естествени потребности към ориенталските ритми. Но избягваха цитирането на изследвания като това на германската славистка Катерина Гел, публикувано в "Франкфуртер алгемайне цайтунг":

"Фактът, че 85% от българското население са "привърженици" на този стил, е резултат от систематичното му разпространение от местните медии. Зад това стоят властовите елити, компрометирани в голяма степен заради корупционни скандали. По този начин тези елити преследват не само икономически интереси, но и една ясна политическа цел: стимулирането на инициирана "отдолу" култура, която да ги легитимира сред широките маси."

Все по-видна става основната цел на усилието тази "ориенталска" култура да бъде превърната в национална културна ценност. Аз лично бих я формулирал така - чалга културата легитимира мутренския модел на икономика и намалява силно обществената нетърпимост към него. По този начин организираната престъпност получава своето алиби в съзнанието на хората и борбата с нея особено на местно ниво е силно затруднена.

От позицията на времето вече все по-отчетливо може да се види системата на скачените съдове между възхода на организираната престъпност и масовото разпространение на попфолк културата. В началото на 90-те години имахме само спорадични симптоми на зараждаща се "нова вълна" в ценностните възприятия на отделни групички сред населението. Тогава все още се зараждаше самата организирана престъпност и нямаше достатъчно натрупан капитал, който да е необходимо да бъде легализиран. По-късно, в годините между 1997 г. и 2001 г., тази вече понабрала инерция организирана престъпност беше силно ограничена в действията си от тогавашното реформаторско управление. По това време така се бяха изпокрили, че дори не смееха да се самоизбиват, за да преразпределят "пазарното" си влияние. Затова пък след идването на "царското" управление започна големият възход на организираната престъпност у нас.

Гангстерските убийства надминаха числото 150 само за първите 3 г., паралелно с това се появи още по-модерен и ефективен престъпен модел в лицето на все по-набиращата мощ олигархия. Този исторически момент се оказа перфектната хранителна среда за всепоглъщащата масовия вкус попфолк култура. Това беше моментът, в който настъпи пълната симбиоза.

Културата на вулгарността успя да превърне вулгарността в култура. Това, което обаче остана скрито за широката публика, постепенно започва да прозира в наши дни. Попфолк индустрията се беше превърнала в една от машините за пране на пари от данъчни престъпления, източване на ДДС, контрабанда на цигари и алкохол, проституция и търговия с оръжие и наркотици. Обикновено това става чрез инвестиране в скъпи и лъскави видеоклипове.

Добрата новина е, че чалга индустрията като следствие на теорията за скачените съдове започва да дава видими симптоми на спад особено след като в последните месеци се проведоха мащабни полицейски и прокурорски акции срещу големи организирани престъпни групи.

Това ме навежда на мисълта, че е много вероятно колкото повече "Октопода" бива вкарван в клетки, толкова повече масовото очалгаряване и опростачване да губи финансовите си инжекции и трибуната си. Тогава почтените и достойни начини за себереализация на личността ще си проправят своя естествен път към съзнанието на хората.

Сега вече мога да отговоря на въпроса на журналистката: Не мога да твърдя, че ДС са създали попфолк културата. За мен корените й са в организираната престъпност, с която от години са като скачени съдове. А що се отнася до това кой създаде организираната престъпност - предполагам, че малко хора вече вярват, че репресивният апарат на бившата тоталитарна комунистическа власт не е положил основите на мафиотския червен "капитализъм".

Сподели в други сайтове

Сподели в други сайтове

преди 4 часа , WindWalkerMonk каза:

С точно това не съм съгласен. 1во, да, има места където хомосексуалните не ги дискриминират. Повечето от така известните западни държави. Но не е повсеместно, да не говорим в колко не-минаващи за западни държави направо може да свършиш в затвора или да те убият с камъни.  

2ро, гейовете и лесбийките имат повече права, което не може да се каже за целия ЛГБТКю спектър. Транс правата са доста изостряш се проблем, но съвсем различна тема. 

Изобщо, да повече си живеят живота, какъвто и да е той, да е далеч по-малко безпроблемен от този на произволен представител на хетеронормативността. 

• Like 2
Сподели в други сайтове

Guest
Тази тема е затворена за нови коментари.
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...