Kitty Публикувано на Март 3 Report Share Публикувано на Март 3 След като стана ясно, че масово поколенията след нас са неграмотни на тема "история на Втората световна война", реших да започна да пускам теми, посветени на различни празници и събития, за да видя колко точно сте учили в училище и сами и вие да се усетите колко срамно е да си неграмотен. Най - малкото един ден ще имате деца и те ще ви задават куп въпроси. Също така ми е и любопитно да видя на какво и колко са ви учили учителите в училище. Та, днес ви питам - знаете ли текста на националния химн, учили ли сте песента и знаете ли кога и на какви събития се изпълнява? Моля, отговорите да са само по темата! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Този коментар е популярен. Gerganafen Публикувано Март 3 Този коментар е популярен. Report Share Публикувано Март 3 "Луда по тебе ще си остана, дори да бъда жива рана..." - така ли беше? Надявам се да не съм объркал някоя фраза, като за неграмотен дано съм го уцелил горе-долу. 8 3 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Lelqtian Публикувано Март 3 Report Share Публикувано Март 3 Знам много химни. Примерно : Айдиайдиайди батибатибати шеф шефката и тя е някъде около теб айди бати шеф ве давай покажи убивай ги убивай ги сега 1 5 3 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Beat. Публикувано Март 3 Report Share Публикувано Март 3 Разбира се! Всяка една дума, всяка една сричка ми е в главата, буква по буква го знам. Специално си закупих SS униформа за да съм в тон и да се кълча с нея под звуците му. 3 2 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
retr0 Публикувано Март 3 Report Share Публикувано Март 3 Само първите строфи, така и не ми хареса тая песен “Горда стара планина”, монотонна мелодия, а и инструментала по онова време звучеше зле. Иска ми се Ганев да го пипне малко, Емилия ако е умна да вземе да го възроди, че и младите да го чуят тоз химн, да го добавят в плейлиста си. 3 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Beat. Публикувано Март 3 Report Share Публикувано Март 3 Ама Кити, аз чак сега видях хубаво заглавието на темата. Мислех, че пише "Знаете ли хита" и за това пуснах песента на Лиди, то друг хит в момента няма. А и нали темата беше първо в раздела за Поп-фолк. Какво е това "химн", яде ли се? 4 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
xroflx9 Публикувано Март 3 Report Share Публикувано Март 3 Този ли Кити? Крайно разочарован съм от теб. Значи в Калдата може да ги питаш дали може да ослепееш от супа в окото,а нас ни изпитваш за химна??? 8 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
retr0 Публикувано Март 3 Report Share Публикувано Март 3 По принцип поп-фолк фен и патриот често са две противоположни неща, Кити, така че тук не очаквай кой знае какъв реален ентусиазъм към темата ти. Като цяло, аз се изненадвам, че все още има хора, придаващи значение на нас като народ и на територията ни като нещо. Глобално сме едно нищо и поводите ни за срам са в пъти повече от поводите ни за гордост, така че, сори майка... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
xroflx9 Публикувано Март 3 Report Share Публикувано Март 3 преди 3 минути, retr0 каза: По принцип поп-фолк фен и патриот често са две противоположни неща, Кити, така че тук не очаквай кой знае какъв реален ентусиазъм към темата ти. Като цяло, аз се изненадвам, че все още има хора, придаващи значение на нас като народ и на територията ни като нещо. Глобално сме едно нищо и поводите ни за срам са в пъти повече от поводите ни за гордост, така че, сори майка... Важното е,че ДЖЕН ни зачита. Другите не са ни важни. 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Beat. Публикувано Март 3 Report Share Публикувано Март 3 Само Джена ли?? Няма айфони за вас! 3 2 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
FikLena Публикувано Март 3 Report Share Публикувано Март 3 Ами да знам @Kitty 2 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
THE IIconic Публикувано Март 3 Report Share Публикувано Март 3 Този ли? 2 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kitty Публикувано Март 3 Author Report Share Публикувано Март 3 преди 4 часа , retr0 каза: Само първите строфи, така и не ми хареса тая песен “Горда стара планина”, монотонна мелодия, а и инструментала по онова време звучеше зле. Иска ми се Ганев да го пипне малко, Емилия ако е умна да вземе да го възроди, че и младите да го чуят тоз химн, да го добавят в плейлиста си. Химна се казва "Мила Родино"! И не се пипа! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Lelqtian Публикувано Март 3 Report Share Публикувано Март 3 преди 8 минути, Kitty каза: Химна се казва "Мила Родино"! И не се пипа! Бъркаш се. Хита се казва Моли се на иконите, вземи си бележка и право на молитва! 1 1 3 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kitty Публикувано Март 3 Author Report Share Публикувано Март 3 преди 3 часа , retr0 каза: По принцип поп-фолк фен и патриот често са две противоположни неща, Кити, така че тук не очаквай кой знае какъв реален ентусиазъм към темата ти. Като цяло, аз се изненадвам, че все още има хора, придаващи значение на нас като народ и на територията ни като нещо. Глобално сме едно нищо и поводите ни за срам са в пъти повече от поводите ни за гордост, така че, сори майка... Аз съм и двете - попфолк фен и патриотка. Ентусиазъм към темата няма, защото масово дребситата не ги учат на родолюбие и патриотизъм в училище. Жалко, надявах се нещо да се е променило, но............. Винаги много съм съжалявала, че по мое време нямаше уроци по патриотизъм и родолюбие. 90 - те години бяха едно много неприятно време. Уж демокрация, уж свобода, но нямаше никакви часове по патриотизъм и родолюбие - напротив, имаше една лудост, хората бяха увлечени по всичко, що е западно. Не, че не сме изучавали български автори по литература, не сме учили история на България и не сме учили български народни песни, стари градски песни, естрадни песни, даже български рок песни, но учителите не ни ги преподаваха с ентусиазъм, а просто така, по задължение, а химна, за съжаление, така и не сме го учили. Аз сама си го намерих и научих в гимназията. Тържества за празници като 19 февруари и 3 март правихме чак от 7 клас нататък. Само веднъж съм ходила като ученичка в музей с класа, и малко повече по манастири. Сега обикалям България с нашите покрай "100 национални туристически обекта", остава ми само да взема златната значка, имам още 50 обекта за посещение. Навсякъде научавам по нещо ново и много съжалявам, че по онова време беше едва ли не срамно да си българин. Много ми се иска изпълнителите на музикална компания "Пайнер" да запишат химна в тяхно изпълнение, заедно с хубав видеоклип. 1 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Гальо Публикувано Март 3 Report Share Публикувано Март 3 преди 1 час, Kitty каза: Аз съм и двете - попфолк фен и патриотка. Много ми се иска изпълнителите на музикална компания "Пайнер" да запишат химна в тяхно изпълнение, заедно с хубав видеоклип. Това ще е най-голямата гавра, която може да се случи 😂😂😂😂 8 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Март 3 Report Share Публикувано Март 3 Знам и химна на Сърбия и химна на България 1 1 2 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Lelqtian Публикувано Март 3 Report Share Публикувано Март 3 преди 1 час , Kitty каза: Аз съм и двете - попфолк фен и патриотка. Ентусиазъм към темата няма, защото масово дребситата не ги учат на родолюбие и патриотизъм в училище. Жалко, надявах се нещо да се е променило, но............. Винаги много съм съжалявала, че по мое време нямаше уроци по патриотизъм и родолюбие. 90 - те години бяха едно много неприятно време. Уж демокрация, уж свобода, но нямаше никакви часове по патриотизъм и родолюбие - напротив, имаше една лудост, хората бяха увлечени по всичко, що е западно. Не, че не сме изучавали български автори по литература, не сме учили история на България и не сме учили български народни песни, стари градски песни, естрадни песни, даже български рок песни, но учителите не ни ги преподаваха с ентусиазъм, а просто така, по задължение, а химна, за съжаление, така и не сме го учили. Аз сама си го намерих и научих в гимназията. Тържества за празници като 19 февруари и 3 март правихме чак от 7 клас нататък. Само веднъж съм ходила като ученичка в музей с класа, и малко повече по манастири. Сега обикалям България с нашите покрай "100 национални туристически обекта", остава ми само да взема златната значка, имам още 50 обекта за посещение. Навсякъде научавам по нещо ново и много съжалявам, че по онова време беше едва ли не срамно да си българин. Много ми се иска изпълнителите на музикална компания "Пайнер" да запишат химна в тяхно изпълнение, заедно с хубав видеоклип. Голям виц. Тва иди го напиши в някой патреотски форум и ела да ни кажеш кви отгови си получила. 3 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Gerganafen Публикувано Март 4 Report Share Публикувано Март 4 Трябва да направят химна с Оцков аранжимент, за да влезе в дискотеките, иначе никоя чалгарка няма да си губи времето да го записва и снима. Кито, можеш да слагаш колкото си искаш ядосани реакции, но това ти хрумване е повече от абсурдно. Това е Химнът на България, не ти е "Шушана" или "Завинаги в сърцето", че всеки да си го записва и клипира. Отвори Ютуб и виж дали ще намериш официален клип от някого. (ако можеш да се справиш с тази сложна задача) Май ни бъркаш с любимия ти Запад, ние нямаме традиция да възлагаме на определен изпълнител да изпълнява официално химна, камо ли пък тоя и оня да го записва в студио и клипира. Лили Иванова не го е правила, ама викаш нашите чалгарки да го сторят. Нали ще ги убият с камъни. 1 4 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Brian Публикувано Март 15 Report Share Публикувано Март 15 От 3.03.2020 г. от 22:23, Kriminal каза: Знам и химна на Сърбия и химна на България На Македония Хърватска Черна гора Косово Босна и Херцеговина знаеш ли ги 🙄 Цитирай Report 3>PBG>>>The Pirates Of Bulgaria<<<PBG<3 R.I.P. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Март 16 Report Share Публикувано Март 16 преди 12 часа , Brian каза: На Македония Хърватска Черна гора Косово Босна и Херцеговина знаеш ли ги 🙄 Косово не е държава Знам и на Хърватия: 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.