Jump to content



Защо някои са зелени?


Препоръчани коментари

Току що, Brian каза:

Ядат се на салата като марулите. Бера си ги даже по поляната

Ако говориш за рукола доскоро и аз си мислех, че листата на глухарчето са точно рукола, но не е. Страшно си приличат, но са от различни сортове. И двете са ядливи иначе. 

  • Like 2
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • Отговори 100
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

преди 7 минути, Stela каза:

Ако говориш за рукола доскоро и аз си мислех, че листата на глухарчето са точно рукола, но не е. Страшно си приличат, но са от различни сортове. И двете са ядливи иначе. 

Говоря ти за глухарчета

  • Like 1
1.jpg.eda91276c67ca3e3f1ee0d7b9af93698.jpg
3>PBG>>>The Pirates Of Bulgaria<<<PBG<3
R.I.P.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

Ще ви шокирам ли, ако ви кажа, че на времето едно бивше гадже панираше коприва? Панирана коприва! Наистина беше вкусно. Ако някой е опитвал може да си каже мнението!

  • Like 3
image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, DevilWish каза:

Ще ви шокирам ли, ако ви кажа, че на времето едно бивше гадже панираше коприва? Панирана коприва! Наистина беше вкусно. Ако някой е опитвал може да си каже мнението!

Ял съм и не е зле. Даже и паниран цвят на тиквички. В Италия много ги ядат.

А някой яде ли червена леща водят я диетична?

  • Like 3
1.jpg.eda91276c67ca3e3f1ee0d7b9af93698.jpg
3>PBG>>>The Pirates Of Bulgaria<<<PBG<3
R.I.P.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Brian каза:

Ял съм и не е зле. Даже и паниран цвят на тиквички. В Италия много ги ядат.

А някой яде ли червена леща водят я диетична?

Да, в първия момент като чуеш и си предубеден, но всъщност е наистина вкусна.
Червена леща, аз мисля, че не съм, но е спорно. Всъщност вчера готвихме леща и попитах майка ми за червената леща, според нея сме купували веднъж и сме яли, но аз не мога да се сетя. Говорил съм с хора на тази тема за червената леща, казват, че ставала адски кашкава и не била хубава, но аз не мога да се сетя дали сме яли, нямам спомен просто. 

  • Like 3
image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 11 часа , Stela каза:

Аз обичам коприва и лапад. Спанак също. Леля ми прави страхотна мусака от лапад. Глухарчета кой яде?? 😁 

Глухарчетата имат значително по-добро приложение. 

преди 10 часа , Stela каза:

А левурда някой ял ли е? 

На салата - не, но ако се сетя и имам подръка, прясна или сушеша фърлям с други подрпавки. Примерно на леща. 

преди 10 часа , Brian каза:

Ял съм и не е зле. Даже и паниран цвят на тиквички. В Италия много ги ядат.

А някой яде ли червена леща водят я диетична?

Диетична не знам, като ми дойде до леща (често) редовно готвя червена.  Добре се разварява, не остава на зърна, но на мен ми харесва леща сяква по-разварена, така че. 

  • Like 4
Link to comment
Сподели в други сайтове

Тъй като съм се учил за някои неща от майка ми, някои които мога да правя са от баба, но за лещата специално задължително слагам повече лук, червена чушка ако имам, морков, и чесън. Не слагаме никакво брашно в леща или боб, защото има хора, които слагат, но майка ми не ги обича така и съответно и аз съм свикнал по този начин. Ако пакета е половинка - целия, ако е 1 кг. половината, освен, ако не искаш да е по-гъста, но нашите обичат бульона, аз гледам да е по-гъста понякога. 

  • Like 2
image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, DevilWish каза:

Тъй като съм се учил за някои неща от майка ми, някои които мога да правя са от баба, но за лещата специално задължително слагам повече лук, червена чушка ако имам, морков, и чесън. Не слагаме никакво брашно в леща или боб, защото има хора, които слагат, но майка ми не ги обича така и съответно и аз съм свикнал по този начин. Ако пакета е половинка - целия, ако е 1 кг. половината, освен, ако не искаш да е по-гъста, но нашите обичат бульона, аз гледам да е по-гъста понякога. 

Тя червената става само за супа така съм чувал

  • Like 1
Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, RumyanaFen каза:

Тя червената става само за супа така съм чувал

Да, наскоро говорих с приятел и ми каза, че била ужасно кашкава и вкъщи коментирахме, но аз не помня да съм я опитвал. Онзи ден точно готвихме леща, добре се получи, с повече бульонче. Спомням си, понеже не съм ходил на детска градина, само предучилищна, но там ни сервираха направо каша. Добре се получава, само че не знам тази която я правихме на какво беше, на Крина иначе е хубава. Май и те предлагаха червена леща? 

  • Like 2
image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, DevilWish каза:

Да, наскоро говорих с приятел и ми каза, че била ужасно кашкава, онзи ден и вкъщи коментирахме, но аз не помня да съм я опитвал. Онзи ден точно готвихме леща, добре се получи, с повече бульонче. Спомням си, понеже не съм ходил на детска градина, само предучилищна, но там ни сервираха направо каша. Добре се получава, само че не знам тази която я правихме на какво беше, на Крина иначе е хубава. Май и те предлагаха червена леща? 

На нас само миш маш тогава хич не го харесвах сега умирам.:D

  • Like 1
Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, RumyanaFen каза:

Тя червената става само за супа така съм чувал

 

преди 1 минута, DevilWish каза:

Да, наскоро говорих с приятел и ми каза, че била ужасно кашкава, онзи ден и вкъщи коментирахме, но аз не помня да съм я опитвал. Онзи ден точно готвихме леща, добре се получи, с повече бульонче. Спомням си, понеже не съм ходил на детска градина, само предучилищна, но там ни сервираха направо каша. Добре се получава, само че не знам тази която я правихме на какво беше, на Крина иначе е хубава. Май и те предлагаха червена леща? 

Червената леща е с червен цвят. И да тя се сварява за 15-20 минути три пъти по бързо от другата. И в повечето случаи става на каша, но това е от преваряване. Един път съм ял кюфтета от червена леща и бяха уникални. Не знам технологията на приготвяне и едва ли ще тръгна да си ги правя.

  • Like 3
1.jpg.eda91276c67ca3e3f1ee0d7b9af93698.jpg
3>PBG>>>The Pirates Of Bulgaria<<<PBG<3
R.I.P.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, RumyanaFen каза:

Тя червената става само за супа така съм чувал

https://recepti.gotvach.bg/r-118273-Кюфтенца_от_червена_леща

преди 8 минути, DevilWish каза:

Тъй като съм се учил за някои неща от майка ми, някои които мога да правя са от баба, но за лещата специално задължително слагам повече лук, червена чушка ако имам, морков, и чесън. Не слагаме никакво брашно в леща или боб, защото има хора, които слагат, но майка ми не ги обича така и съответно и аз съм свикнал по този начин. Ако пакета е половинка - целия, ако е 1 кг. половината, освен, ако не искаш да е по-гъста, но нашите обичат бульона, аз гледам да е по-гъста понякога. 

Брашното май се слага от една страна да е по-гъста манджата, но има и момента че помага и за да е по-трайна? Не съм някъв експерт, брашно не слагам, а последния път лещата ми се вкисна като я бях оставил на стайна температура по-продължително време. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, DevilWish каза:

Тъй като съм се учил за някои неща от майка ми, някои които мога да правя са от баба, но за лещата специално задължително слагам повече лук, червена чушка ако имам, морков, и чесън. Не слагаме никакво брашно в леща или боб, защото има хора, които слагат, но майка ми не ги обича така и съответно и аз съм свикнал по този начин. Ако пакета е половинка - целия, ако е 1 кг. половината, освен, ако не искаш да е по-гъста, но нашите обичат бульона, аз гледам да е по-гъста понякога. 

В нас лещата се готви по чешки с шунка. Само че ние я правим с шпеков салам нарязан на кубчета. Запръжката не е задължителна, но на нас по ни харесва с нея.

  • Like 3
1.jpg.eda91276c67ca3e3f1ee0d7b9af93698.jpg
3>PBG>>>The Pirates Of Bulgaria<<<PBG<3
R.I.P.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, RumyanaFen каза:

Абе да попитам често във определени групи за ядене във фейса срещам боб на фурна дали става вкусен вие яли ли сте?

Баба ми правеше някога. Първо трябва да е сварен и тогава да се пече

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Love 1
1.jpg.eda91276c67ca3e3f1ee0d7b9af93698.jpg
3>PBG>>>The Pirates Of Bulgaria<<<PBG<3
R.I.P.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, RumyanaFen каза:

Абе да попитам често във определени групи за ядене във фейса срещам боб на фурна дали става вкусен вие яли ли сте?

Лично аз преди години съм ял и на мен много ми хареса, баба е правила такова нещо, но беше преди 8-9 години. Да. Имаш ли рецептата? 
Иначе наскоро правихме боб със зеле, понеже на мен ми харесва това, аз както казах месо и риби не ям, и ако се готви нещо то е веганско, но честно казано съм правил и мога да готвя И месо! :D 

  • Like 2
  • Haha 1
image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, DevilWish каза:

Лично аз преди години съм ял и на мен много ми хареса, баба е правила такова нещо, но беше преди 8-9 години. Да. Имаш ли рецептата? 
Иначе наскоро правихме боб със зеле, понеже на мен ми харесва това, аз както казах месо и риби не ям, и ако се готви нещо то е веганско, но честно казано съм правил и мога да готвя И месо! :D 

Аз не мога да готвя гледам из групите във фейса какво сътворяват.:D

  • Wow 1
  • Love 1
Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, RumyanaFen каза:

Абе да попитам често във определени групи за ядене във фейса срещам боб на фурна дали става вкусен вие яли ли сте?

Ял съм, даже в ако не ме лъже паметта съм си поръчвал от някъде в София. 

Не сък готвил, най-близкото е май чушки пълнени с боб от консерва :)  Разбира се че става вкусно, предполагам в гювеч или нещо подобно ще стане идеално. Съгласен съм, че ще трябва да е предварително сварен. 

преди 10 минути, Brian каза:

В нас лещата се готви по чешки с шунка. Само че ние я правим с шпеков салам нарязан на кубчета. Запръжката не е задължителна, но на нас по ни харесва с нея.

Понеже предпочитам лещата постна (и после със сиренце), но от време на време си чупвам някоя яйце 10на минути преди да и спра котлона. И понеже редовно ме мързи да дялкам моркови, вече готвя леща с грах, на мен ми харесва като комбинация. 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Love 1
Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Brian каза:

В нас лещата се готви по чешки с шунка. Само че ние я правим с шпеков салам нарязан на кубчета. Запръжката не е задължителна, но на нас по ни харесва с нея.

Интересно звучи като рецепта? На времето майка ми слагаше в боба кренвирши например! :D А в лещата си стърже кашкавал, нещо което аз лично не понасям. Обичам си я с оцет, чесън и люти чушки! ❤️ 

  • Like 4
image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, RumyanaFen каза:

Аз не мога да готвя гледам из групите във фейса какво сътворяват.:D

Аз умея някои неща, даже гаджето ми се спуква да яде, това което научих да правя в пекарната за хляб тесто за пица, излиза за две пици, супер тънки и хрупкави ги правя, не бях точил никога, но ме научи де и правя вече и Пици! :D Не обичам крем-карамел, но примерно правя крем-карамел с еклери или кроасани, като цяло мога доста неща, но някои не съм правил. Например супа до сега не се е налагало да правя или мусака. Това, че не ям месо не означава, че не мога да правя някои неща. Свинско със зеле на фурна ми е силната част. Даже вчера направих едни пържоли на майка ми. :D 

  • Like 1
  • Wow 1
image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, DevilWish каза:

Аз умея някои неща, даже гаджето ми се спуква да яде, това което научих да правя в пекарната за хляб тесто за пица, излиза за две пици, супер тънки и хрупкави ги правя, не бях точил никога, но ме научи де и правя вече и Пици! :D Не обичам крем-карамел, но примерно правя крем-карамел с еклери или кроасани, като цяло мога доста неща, но някои не съм правил. Например супа до сега не се е налагало да правя или мусака. Това, че не ям месо не означава, че не мога да правя някои неща. Свинско със зеле на фурна ми е силната част. Даже вчера направих едни пържоли на майка ми. :D 

Преди не можех да ям спанак, коприва и лапад, но свикнах. Единствено курбан, пача и шкембе чорба не понасям отвращават ме!

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...