Jump to content



Кулинария - общи приказки


Препоръчани коментари

За тези, които не ядат месо. 

Взимате печени чушки от буркан, овалват се в брашно и се пържат. Редят се в тавичка и се заливат с доматен сос от лук на полумесеци, ситно нарязан чесън,черен пипер, захар, сол, консерва домати и босилек. След като е готово се поръсва с пресен магданоз. Става брутално. 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Love 3
Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 1 час , THE IIconic каза:

За тези, които не ядат месо. 

Взимате печени чушки от буркан, овалват се в брашно и се пържат. Редят се в тавичка и се заливат с доматен сос от лук на полумесеци, ситно нарязан чесън,черен пипер, захар, сол, консерва домати и босилек. След като е готово се поръсва с пресен магданоз. Става брутално. 

То това много хубаво звучи, но ако ша пържа чушки от буркан, почти със сигурност няма да стигнат до тавата ...

  • Like 2
  • Haha 4
Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Lelqtian каза:

То това много хубаво звучи, но ако ша пържа чушки от буркан, почти със сигурност няма да стигнат до тавата ...

По- принцип слагам 5 чушки, но пържа 10. Докато пържа набивам. Много ги обичам.

  • Like 2
  • Hug 2
Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 1 час, THE IIconic каза:

По- принцип слагам 5 чушки, но пържа 10. Докато пържа набивам. Много ги обичам.

И аз ги обожавам! Това е едно от нещата, които всъщност често хапвам и ми е от любимите. Благодаря за тази рецепта. Изобщо ако тръгна да правя и салата с такива чушки често стигам до никаква салата, вече са изядени! :D Изкушават ме! ❤️ 

  • Like 4
image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, DevilWish каза:

И аз ги обожавам! Това е едно от нещата, които всъщност често хапвам и ми е от любимите. Благодаря за тази рецепта. Изобщо ако тръгна да правя и салата с такива чушки често стигам до никаква салата, вече са изядени! :D Изкушават ме! ❤️ 

Такива чушки с червен лук на полумесеци и сирене 

  • Like 1
  • Love 1
Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 21 часа , THE IIconic каза:

За тези, които не ядат месо. 

Взимате печени чушки от буркан, овалват се в брашно и се пържат. Редят се в тавичка и се заливат с доматен сос от лук на полумесеци, ситно нарязан чесън,черен пипер, захар, сол, консерва домати и босилек. След като е готово се поръсва с пресен магданоз. Става брутално. 

Моята е по различна. Едновремешна рецепта селска. Опичате чушките обелвате ги, посолявате, овалвате в брашно и пържите. След това в същата мазнина запържвате лук и домати червен пипер щипка сол може и захар , чесън и магданоз накрая. Доматен сос правите все едно и заливате пиперките. Любимо ми е. Както и пържените тиквички с чесън, копър и кисело мляко. Тия двете мога да ги ям всеки ден.

  • Like 2
  • Love 3
1.jpg.eda91276c67ca3e3f1ee0d7b9af93698.jpg
3>PBG>>>The Pirates Of Bulgaria<<<PBG<3
R.I.P.

 

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Brian каза:

Моята е по различна. Едновремешна рецепта селска. Опичате чушките обелвате ги, посолявате, овалвате в брашно и пържите. След това в същата мазнина запържвате лук и домати червен пипер щипка сол може и захар , чесън и магданоз накрая. Доматен сос правите все едно и заливате пиперките. Любимо ми е. Както и пържените тиквички с чесън, копър и кисело мляко. Тия двете мога да ги ям всеки ден.

И баба ми на село така ги правеше. Едно от най-вкусните неща е. Ние добавяме при сервиране плочка сирене. Едно време при баба домашно сиренце. 😍😋😋

  • Like 4
  • Love 1
Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 13 часа , Stela каза:

@Kriminal Сподели какви вегански неща обичаш. Любими продукти, ястия? А нещо което мразиш? 

Обичам доста неща, дори елементарните като фасул, грах итн. Но харесвам и соеви плескавици със разни сосове, веганска лазаня, пескетарианска лазаня, пашташута и още много разни такива неща дето не ги знам к'ви са, щото не ги готвя аз.
Иначе не съм веган през цялото време, може би на 50% ям всичко, на 30% пескетерианец и на 20% веган ама ми харесва да повтарям, че съм. 💀 

И да, не обичам хрян когато е сам, обезателно му добавям и сметана за да е по-благ и не харесвах леща, ама мама намери някъв начин да направи веганска сарма с леща и е много яка, никога не бих казал дори че е пескетерианска, а камоли веганска, не се усеща разликата ни най-малко. 

  • Like 2
  • Love 2

1920x840%281%29.jpg?itok=VLC3fYHs

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 7 часа , Kriminal каза:

Обичам доста неща, дори елементарните като фасул, грах итн. Но харесвам и соеви плескавици със разни сосове, веганска лазаня, пескетарианска лазаня, пашташута и още много разни такива неща дето не ги знам к'ви са, щото не ги готвя аз.
Иначе не съм веган през цялото време, може би на 50% ям всичко, на 30% пескетерианец и на 20% веган ама ми харесва да повтарям, че съм. 💀 

И да, не обичам хрян когато е сам, обезателно му добавям и сметана за да е по-благ и не харесвах леща, ама мама намери някъв начин да направи веганска сарма с леща и е много яка, никога не бих казал дори че е пескетерианска, а камоли веганска, не се усеща разликата ни най-малко. 

И аз не съм веган през цялото време, но и на мен ми харесва да го казвам. Аз и месо опитвам, но рядко. Риба ям, защото много обичам и не мога да се откажа. Много харесвам ядкови млека - кокосово и бадемово. Харесвам тофу, вегански кашкавал също. Има алтернативи на всичко. Обичам да си правя веган палачинки и разни други десерти. Има много варианти, така че да не ни липсва нищо и да се набавят нужните за организма вещества. 

  • Like 5
  • Love 1
Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Stela каза:

И аз не съм веган през цялото време, но и на мен ми харесва да го казвам. Аз и месо опитвам, но рядко. Риба ям, защото много обичам и не мога да се откажа. Много харесвам ядкови млека - кокосово и бадемово. Харесвам тофу, вегански кашкавал също. Има алтернативи на всичко. Обичам да си правя веган палачинки и разни други десерти. Има много варианти, така че да не ни липсва нищо и да се набавят нужните за организма вещества. 

Аз в китайски ресторант често поръчвам тофу, много ми харесва със зеленчуци и сладко-кисел сос. Поне тук при нас в един ресторант предлагат и още от преди редовно освен патладжан поръчвам и тофу, на мен много ми харесва, обаче повечето хора са скептични. Веган кашкавал по принцип не съм опитвал, защото кашкавал и не обичам. Иначе тези варианти на мляко са ми интересни, кокосово и бадемово. По-скоро ме впечатли идеята за вегански кекс. 
Като каза Криминал за боб, днес правихме, даже и това вечеряхме с майка ми, като аз и с люти чушки и маслини, много обичам. Рядко ям, защото чорба по принцип не обичам много, боба често го правя с лютеница, така го харесвам, но може би от година не бяхме правили боб и всъщност се получи доста добре! ❤️ 

  • Like 3
  • Love 1
image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 7 часа , Kriminal каза:

Обичам доста неща, дори елементарните като фасул, грах итн. Но харесвам и соеви плескавици със разни сосове, веганска лазаня, пескетарианска лазаня, пашташута и още много разни такива неща дето не ги знам к'ви са, щото не ги готвя аз.
Иначе не съм веган през цялото време, може би на 50% ям всичко, на 30% пескетерианец и на 20% веган ама ми харесва да повтарям, че съм. 💀 

И да, не обичам хрян когато е сам, обезателно му добавям и сметана за да е по-благ и не харесвах леща, ама мама намери някъв начин да направи веганска сарма с леща и е много яка, никога не бих казал дори че е пескетерианска, а камоли веганска, не се усеща разликата ни най-малко. 

Попаднах в Lidl на вегански лазани това лято и мислехме да взимаме, че гаджето ми не беше опитвало лазаня, да ама аз проклето, дребно и гадно същество нали чета всичко и изведнъж чета , че е правена с Краве масло, а аз не понасям такова и като готвя използвам олио или зехтин. Та като видях и се отказах. Иначе вкъщи майка ми обожава лазаня и като сме тук често хапва лазаня. 

  • Like 3
image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

 

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, Stela каза:

И аз не съм веган през цялото време, но и на мен ми харесва да го казвам. Аз и месо опитвам, но рядко. Риба ям, защото много обичам и не мога да се откажа. Много харесвам ядкови млека - кокосово и бадемово. Харесвам тофу, вегански кашкавал също. Има алтернативи на всичко. Обичам да си правя веган палачинки и разни други десерти. Има много варианти, така че да не ни липсва нищо и да се набавят нужните за организма вещества. 

А да, риба не обичам, само лосос и пъстърва, понякога някоя друга морска или от чистите планински реки, на тия от Дунава ми се доповръща като ги видя само. Обожавам и аз ядкови млека, особено соево и бадемово.

  • Like 3

1920x840%281%29.jpg?itok=VLC3fYHs

Link to comment
Сподели в други сайтове

преди 1 час , DevilWish каза:

Аз обичам броколи, а карфиол още повече! ❤️ 

И карфиол не обичам. 😁 Една колежка обаче прави страхотна салата с карфиол и в този вариант ми допадна.

  • Like 3
Link to comment
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...
  • Последно видели темата   0 Потребители

    • Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
×
×
  • Create New...