Lelqtian Публикувано на Януари 26 Report Share Публикувано на Януари 26 Заповядайте в новия клуб, стига сме обсъждали готвене из произволни теми, нека да е на едно място. 3 1 4 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
THE IIconic Публикувано Януари 26 Report Share Публикувано Януари 26 За тези, които не ядат месо. Взимате печени чушки от буркан, овалват се в брашно и се пържат. Редят се в тавичка и се заливат с доматен сос от лук на полумесеци, ситно нарязан чесън,черен пипер, захар, сол, консерва домати и босилек. След като е готово се поръсва с пресен магданоз. Става брутално. 1 1 3 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Lelqtian Публикувано Януари 26 Author Report Share Публикувано Януари 26 преди 1 час , THE IIconic каза: За тези, които не ядат месо. Взимате печени чушки от буркан, овалват се в брашно и се пържат. Редят се в тавичка и се заливат с доматен сос от лук на полумесеци, ситно нарязан чесън,черен пипер, захар, сол, консерва домати и босилек. След като е готово се поръсва с пресен магданоз. Става брутално. То това много хубаво звучи, но ако ша пържа чушки от буркан, почти със сигурност няма да стигнат до тавата ... 2 4 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
THE IIconic Публикувано Януари 26 Report Share Публикувано Януари 26 преди 2 минути, Lelqtian каза: То това много хубаво звучи, но ако ша пържа чушки от буркан, почти със сигурност няма да стигнат до тавата ... По- принцип слагам 5 чушки, но пържа 10. Докато пържа набивам. Много ги обичам. 2 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Януари 26 Report Share Публикувано Януари 26 преди 1 час, THE IIconic каза: По- принцип слагам 5 чушки, но пържа 10. Докато пържа набивам. Много ги обичам. И аз ги обожавам! Това е едно от нещата, които всъщност често хапвам и ми е от любимите. Благодаря за тази рецепта. Изобщо ако тръгна да правя и салата с такива чушки често стигам до никаква салата, вече са изядени! Изкушават ме! ❤️ 4 Report Пожелай му "Да гори в любов"! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
THE IIconic Публикувано Януари 26 Report Share Публикувано Януари 26 преди 5 минути, DevilWish каза: И аз ги обожавам! Това е едно от нещата, които всъщност често хапвам и ми е от любимите. Благодаря за тази рецепта. Изобщо ако тръгна да правя и салата с такива чушки често стигам до никаква салата, вече са изядени! Изкушават ме! ❤️ Такива чушки с червен лук на полумесеци и сирене 1 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Януари 27 Report Share Публикувано Януари 27 @THE IIconic Може би ще стане още по-вкусно с домашно изпечени чушки? 😋 3 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
THE IIconic Публикувано Януари 27 Report Share Публикувано Януари 27 преди 5 минути, Stela каза: @THE IIconic Може би ще стане още по-вкусно с домашно изпечени чушки? 😋 Ами домашни де. Лятото пекох 3 чувала. Има доволно. 2 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Януари 27 Report Share Публикувано Януари 27 преди 3 часа , THE IIconic каза: Ами домашни де. Лятото пекох 3 чувала. Има доволно. Аа, ясно. Помислих, че горориш за купени от буркан. 2 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Brian Публикувано Януари 27 Report Share Публикувано Януари 27 преди 21 часа , THE IIconic каза: За тези, които не ядат месо. Взимате печени чушки от буркан, овалват се в брашно и се пържат. Редят се в тавичка и се заливат с доматен сос от лук на полумесеци, ситно нарязан чесън,черен пипер, захар, сол, консерва домати и босилек. След като е готово се поръсва с пресен магданоз. Става брутално. Моята е по различна. Едновремешна рецепта селска. Опичате чушките обелвате ги, посолявате, овалвате в брашно и пържите. След това в същата мазнина запържвате лук и домати червен пипер щипка сол може и захар , чесън и магданоз накрая. Доматен сос правите все едно и заливате пиперките. Любимо ми е. Както и пържените тиквички с чесън, копър и кисело мляко. Тия двете мога да ги ям всеки ден. 2 3 Report 3>PBG>>>The Pirates Of Bulgaria<<<PBG<3 R.I.P. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Януари 27 Report Share Публикувано Януари 27 преди 6 минути, Brian каза: Моята е по различна. Едновремешна рецепта селска. Опичате чушките обелвате ги, посолявате, овалвате в брашно и пържите. След това в същата мазнина запържвате лук и домати червен пипер щипка сол може и захар , чесън и магданоз накрая. Доматен сос правите все едно и заливате пиперките. Любимо ми е. Както и пържените тиквички с чесън, копър и кисело мляко. Тия двете мога да ги ям всеки ден. И баба ми на село така ги правеше. Едно от най-вкусните неща е. Ние добавяме при сервиране плочка сирене. Едно време при баба домашно сиренце. 😍😋😋 4 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
THE IIconic Публикувано Януари 27 Report Share Публикувано Януари 27 преди 1 час, Stela каза: Аа, ясно. Помислих, че горориш за купени от буркан. Домашното си е домашно. 2 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Lelqtian Публикувано Януари 27 Author Report Share Публикувано Януари 27 преди 2 часа , THE IIconic каза: Домашното си е домашно. Ма като няма, буркат от магазина също ще стане 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
THE IIconic Публикувано Януари 27 Report Share Публикувано Януари 27 преди 3 минути, Lelqtian каза: Ма като няма, буркат от магазина също ще стане За който няма възможност става да 3 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Януари 30 Report Share Публикувано Януари 30 @Kriminal Сподели какви вегански неща обичаш. Любими продукти, ястия? А нещо което мразиш? 2 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Януари 31 Report Share Публикувано Януари 31 преди 13 часа , Stela каза: @Kriminal Сподели какви вегански неща обичаш. Любими продукти, ястия? А нещо което мразиш? Обичам доста неща, дори елементарните като фасул, грах итн. Но харесвам и соеви плескавици със разни сосове, веганска лазаня, пескетарианска лазаня, пашташута и още много разни такива неща дето не ги знам к'ви са, щото не ги готвя аз. Иначе не съм веган през цялото време, може би на 50% ям всичко, на 30% пескетерианец и на 20% веган ама ми харесва да повтарям, че съм. 💀 И да, не обичам хрян когато е сам, обезателно му добавям и сметана за да е по-благ и не харесвах леща, ама мама намери някъв начин да направи веганска сарма с леща и е много яка, никога не бих казал дори че е пескетерианска, а камоли веганска, не се усеща разликата ни най-малко. 2 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Януари 31 Report Share Публикувано Януари 31 преди 7 часа , Kriminal каза: Обичам доста неща, дори елементарните като фасул, грах итн. Но харесвам и соеви плескавици със разни сосове, веганска лазаня, пескетарианска лазаня, пашташута и още много разни такива неща дето не ги знам к'ви са, щото не ги готвя аз. Иначе не съм веган през цялото време, може би на 50% ям всичко, на 30% пескетерианец и на 20% веган ама ми харесва да повтарям, че съм. 💀 И да, не обичам хрян когато е сам, обезателно му добавям и сметана за да е по-благ и не харесвах леща, ама мама намери някъв начин да направи веганска сарма с леща и е много яка, никога не бих казал дори че е пескетерианска, а камоли веганска, не се усеща разликата ни най-малко. И аз не съм веган през цялото време, но и на мен ми харесва да го казвам. Аз и месо опитвам, но рядко. Риба ям, защото много обичам и не мога да се откажа. Много харесвам ядкови млека - кокосово и бадемово. Харесвам тофу, вегански кашкавал също. Има алтернативи на всичко. Обичам да си правя веган палачинки и разни други десерти. Има много варианти, така че да не ни липсва нищо и да се набавят нужните за организма вещества. 5 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Януари 31 Report Share Публикувано Януари 31 преди 3 минути, Stela каза: И аз не съм веган през цялото време, но и на мен ми харесва да го казвам. Аз и месо опитвам, но рядко. Риба ям, защото много обичам и не мога да се откажа. Много харесвам ядкови млека - кокосово и бадемово. Харесвам тофу, вегански кашкавал също. Има алтернативи на всичко. Обичам да си правя веган палачинки и разни други десерти. Има много варианти, така че да не ни липсва нищо и да се набавят нужните за организма вещества. Аз в китайски ресторант често поръчвам тофу, много ми харесва със зеленчуци и сладко-кисел сос. Поне тук при нас в един ресторант предлагат и още от преди редовно освен патладжан поръчвам и тофу, на мен много ми харесва, обаче повечето хора са скептични. Веган кашкавал по принцип не съм опитвал, защото кашкавал и не обичам. Иначе тези варианти на мляко са ми интересни, кокосово и бадемово. По-скоро ме впечатли идеята за вегански кекс. Като каза Криминал за боб, днес правихме, даже и това вечеряхме с майка ми, като аз и с люти чушки и маслини, много обичам. Рядко ям, защото чорба по принцип не обичам много, боба често го правя с лютеница, така го харесвам, но може би от година не бяхме правили боб и всъщност се получи доста добре! ❤️ 3 1 Report Пожелай му "Да гори в любов"! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Януари 31 Report Share Публикувано Януари 31 преди 7 часа , Kriminal каза: Обичам доста неща, дори елементарните като фасул, грах итн. Но харесвам и соеви плескавици със разни сосове, веганска лазаня, пескетарианска лазаня, пашташута и още много разни такива неща дето не ги знам к'ви са, щото не ги готвя аз. Иначе не съм веган през цялото време, може би на 50% ям всичко, на 30% пескетерианец и на 20% веган ама ми харесва да повтарям, че съм. 💀 И да, не обичам хрян когато е сам, обезателно му добавям и сметана за да е по-благ и не харесвах леща, ама мама намери някъв начин да направи веганска сарма с леща и е много яка, никога не бих казал дори че е пескетерианска, а камоли веганска, не се усеща разликата ни най-малко. Попаднах в Lidl на вегански лазани това лято и мислехме да взимаме, че гаджето ми не беше опитвало лазаня, да ама аз проклето, дребно и гадно същество нали чета всичко и изведнъж чета , че е правена с Краве масло, а аз не понасям такова и като готвя използвам олио или зехтин. Та като видях и се отказах. Иначе вкъщи майка ми обожава лазаня и като сме тук често хапва лазаня. 3 Report Пожелай му "Да гори в любов"! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Януари 31 Report Share Публикувано Януари 31 преди 43 минути, Stela каза: И аз не съм веган през цялото време, но и на мен ми харесва да го казвам. Аз и месо опитвам, но рядко. Риба ям, защото много обичам и не мога да се откажа. Много харесвам ядкови млека - кокосово и бадемово. Харесвам тофу, вегански кашкавал също. Има алтернативи на всичко. Обичам да си правя веган палачинки и разни други десерти. Има много варианти, така че да не ни липсва нищо и да се набавят нужните за организма вещества. А да, риба не обичам, само лосос и пъстърва, понякога някоя друга морска или от чистите планински реки, на тия от Дунава ми се доповръща като ги видя само. Обожавам и аз ядкови млека, особено соево и бадемово. 3 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kriminal Публикувано Януари 31 Report Share Публикувано Януари 31 И маслини обичам дааа многоо и броколи 3 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Февруари 1 Report Share Публикувано Февруари 1 преди 12 часа , Kriminal каза: И маслини обичам дааа многоо и броколи Аз не обичам броколи. Ям ги само пасирани в крем супа. Да не ги виждам. 😂 2 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Февруари 1 Report Share Публикувано Февруари 1 Аз обичам броколи, а карфиол още повече! ❤️ 3 Report Пожелай му "Да гори в любов"! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Февруари 1 Report Share Публикувано Февруари 1 преди 1 час , DevilWish каза: Аз обичам броколи, а карфиол още повече! ❤️ И карфиол не обичам. 😁 Една колежка обаче прави страхотна салата с карфиол и в този вариант ми допадна. 3 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Юни 2 Report Share Публикувано Юни 2 @Kriminal @Brian @DevilWish @THE IIconic @Lelqtian Забравихме ли за тази тема? Споделете нещо вкусно... 💕 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари