Jump to content

Апел за бан към @Lelqtian

Препоръчани коментари

преди 4 часа , Ergeni каза:

1. От такъв зор, че ги е натрупал. Има тема дето се намаляват точките, не знам да е писал там.

2. Бан има, защото го обиждаше. Вината си е само негова.

3. Не помня нищо за сделки, минали са години, бре. Как подяволите вие помните?

И двамата сте твърде злопаметни. Оправяйте сА.

Моят проблем не е само че си спомням конфликта, а че е повлиял деструктивно върху положението и доброто ми име тук. Не знам, от толкова време съм във форума, и съм се натъквал на много потребители, които по един или друг начин са ми правили лошо впечатление, но не съм тръгнал да ги разпъвам на кръст, както той направи с мен и ред други потребители. Начинът ми на подход в междуличностните ми отношения се различава от този към публични личности, и всеки който ме познава, знае че на мен не ми пука кой на кого фен е. Не мисля че е продуктивно хора без обществено влияние да се атакуваме един друг. Не сме две страни на една монета. Оперирам по съвсем друг начин. Мен не ме е страх да кълцам преждевременно. Ако нещата зависиха изцяло от мен, тоя дискурс щеше да бъде потушен в зародиш. Нека бъде ясно за всички, той започна целия конфликт и ескалира до неузнаваемост. Аз никога не съм питал за това. Затова го наричам агресорът в тази ситуация.

Сподели в други сайтове

преди 4 часа , Ergeni каза:

Не знам. Модераторите да решат.

Когато е за банове, може да решаваш, но когато не ти изнася - модераторите да решават. 

Като стана на въпрос за банове и обиди, некроманта докога ще го оставяш да ме обижда на воля? Из цитираните постове мернах агресор по мой адрес (измежду други) , или защото не го отразявам, обидата не се е случила? Пак ли мерим с двойния аршин и правилата не важат за всички. Оня ден искаше да ме пращаш на курорт за по-малко. 

Сподели в други сайтове

преди 38 минути, Andrew Cunanan. каза:

Тая тема е повече от абсурдна. Не знам за какво стои още.

Тук е налице очерняне на характера (character assassination - CA), едно от най-ужасните неща, които можеш да причиниш от психологична гледна точка, умишлено да се опитваш да смажеш нечии социален капитал. Моделите му на поведение са твърде тенденциозни, за да бъде отметнато като нещо друго. 

Сподели в други сайтове

преди 1 час , Lelqtian каза:

Когато е за банове, може да решаваш, но когато не ти изнася - модераторите да решават. 

Като стана на въпрос за банове и обиди, некроманта докога ще го оставяш да ме обижда на воля? Из цитираните постове мернах агресор по мой адрес (измежду други) , или защото не го отразявам, обидата не се е случила? Пак ли мерим с двойния аршин и правилата не важат за всички. Оня ден искаше да ме пращаш на курорт за по-малко. 

Снощи просто аз бях на линия и видях репортите първи. Въобще не е толкова насочено, колкото си представяш. И да, Фаст смята, че съм на твоя страна в този спор - по-добре модераторите да решат.

Ако исках щях да те пратя на заслужен курорт. Модераторите ти скриха коментара и дотам. Но си беше за наказание. Размина ти се. В този смисъл всички са толерирани в даден момент и вече когато много се натрупа, получават бан. Относно двойния аршин - ти си спечелил не малко от него. Така че по-кротко.

Сподели в други сайтове

@Fast завиждам ти на безпроблемният ти живот. Човек с реални тревоги няма как да го засегне толкова какво пишел непознат с шеговит ник Леля ти Ан, камо ли да търси конспирации как видиш ли цел #1 на въпросния потребител била да очерни великия Фаст. Порасни. Хората имат живот и извън форума и тотално бяхме забравили за какво си се тръшкал през 2023. Пълен абсурд е да вадиш без повод тема от преди година и половина. В момента този, който "влияе деструктивно на доброто ти име във форума" си само и единствено ти с тези си детинщини.

Сподели в други сайтове

преди 44 минути, Gerganafen каза:

@Fast завиждам ти на безпроблемният ти живот. Човек с реални тревоги няма как да го засегне толкова какво пишел непознат с шеговит ник Леля ти Ан, камо ли да търси конспирации как видиш ли цел #1 на въпросния потребител била да очерни великия Фаст. Порасни. Хората имат живот и извън форума и тотално бяхме забравили за какво си се тръшкал през 2023. Пълен абсурд е да вадиш без повод тема от преди година и половина. В момента този, който "влияе деструктивно на доброто ти име във форума" си само и единствено ти с тези си детинщини.

Проблемът е, че не са конспирации. Поведенията му отговарят на CA. Не са обиди/захапки в класическия смисъл, но това е много по-сериозно. Репутацията ми вече е разрушена. Аз няма какво да губя освен да покажа на всички какво е правил през годините и потърся компенсация. Темата не е извадена без повод, а заради новите емпирични данни, показващи аномалия в моя енгейжмънт. На теб ти u сигурно на масата ви се струва абсурдно, защото не си "хронично онлайн" тип, но двамата сме - единственото, което ни свързва. Ако се отнася така с единствения друг "хронично онлайн" потребител, какво казва това него? В този форум има място и за двама ни. Аз никога не бих се отнесъл така с него. Затова не сте могли да проследите тези поведения. Не знам за него, не го познавам, но на мен това не ми пречи да имам и личен живот - смогвам да балансиран, нито смятам че ми е най-големият проблем, но този форум ми е важен, и не искам да се отнася така и с други потребители.

Сподели в други сайтове

Изводите от тази тема са следните:

Администраторът отказва да поеме отговорност, а модераторите не желаят да се заемат с доказателствата, което създава лимфо ефект, и води единствено до разтягане на локуми, без случаят да бъде разрешен.

Факта, че масата потребители не приеха този случай като сериозен, нито през 2023, когато обясних какво е станало, нито сега, когато извлякох данни за нанесените щети.

И при първото и при второто четене, ако така мога да нарека тези "дискусии" , не се състояха истински дебати, а усетих едно.. безразличие и подигравателност, което доказва тезата ми. Крайната цел на CA атаките не е обектът да бъде намразен от всички, а максимално пренебрегван и/или игнориран като ненадежден. Повдигнах енгейжмънт рейта като точка, защото показва до каква степен потребителите взаимодействат с нечие съдържание. Това е валиден мерник. В този форум всички сме чарт фрийкове. Нека да не де преструваме, че цифрите нямат значение. Ето защо съм на мнение, че обвинението ми за очерняне на личността е издържано.

Никога не бих губил ценното времето на останалите, ако не бях сигурен в твърденията си. Както споменах, по-рано, CA е една от най-тежките психологически атаки. Нека не забравяме, че всичко ескалира с думите му "Мир няма да видиш в тоя форум" които с времето показаха, че не са хиперболични. Когато беше написал това, първоначално и аз си мислех, че пресилва, но вижте докъде стигна всичко. Не сме свърта, че някой, способен на нещо подобно е свободен да се размотава във форума. Не претендирам толкова за бан, колкото за окови. Аз съм голям единак, а ми се отрязва трудно дори сред години. Едно подобно очерняне на личността тотално би довършило един уязвим или дори по-екстровертен човек в правилните условия.

Смятам, че от своя страна направих всичко възможно и повече. Не ми остава нищо освен надеждата този случай да бъде разрешен все някога, колкото и "невъзможно" да изглежда в момента. Не знам защо се очаква че трябва да му прощавам. Ако някой е сбъркал към мен един, два, три пъти бих простил, но ако става въпрос за системни действия - никога. При него е обратното. Той така и не ми прости, и тръгна да ме громи, защото веднъж привидно съм бил лицемерен или за онова, което бях казал за Весо Фена, без сме имали разговори преди това. Това го прави опасен,

Прикачвам с това.. засега.

Сподели в други сайтове

@Fast

Между другото така и не обясни формулата и как тя отразява "увредата". Да не говорим, че липсата на активност от твоя страна или пък си писал неинтересни коментари могат да водят до слаби реакции. 

Та, що за доказателства предостави изобщо и как те са категорични? 

Сподели в други сайтове

преди 1 час , Ergeni каза:

@Fast

Между другото така и не обясни формулата и как тя отразява "увредата". Да не говорим, че липсата на активност от твоя страна или пък си писал неинтересни коментари могат да водят до слаби реакции. 

Та, що за доказателства предостави изобщо и как те са категорични? 

В общи линии, не съм спирал да бъда активен за дълги периоди. Във формулата съм опитал да комбинирам години прекарани във форума, среден брой коментари и позитивна репутация в един мерник. Методиката не е перфектна, но както казах, готов съм да работя върху нея. Когато те попитах, ти не показа голям интерес. Претендирам за увреда, не защото енгейжмънт рейта ми е нисък като цяло, а защото е нисък спрямо други потребители с над 10к коментара или такива, които са били членове на екипа. В темата е илюстрирано как Lelqtian е започнал и подклаждал конфликта, с години наред, тиражирайки неоснователни твърдения относно характерът ми и как модерирам. Смятам че ми се е отразило, защото аз съм от този тип потребители, които се сливат, въпреки че понякога пиша доста фрапиращи неща. Извън неговите атаки, никога не съм бил подробно обсъждан, и той е капитализирал от това, поради собствения си неприязън, и за много потребители, това, което е говорил за мен завинаги е променило каква е перцепцията за мен, въпреки че е позовано на лъжи/ полуистини. Ако не ме беше вадил от тълпата, за да ме сочи с пръст, едва ли щях да бъда с (чак) толкова нисък енгейжмънт рейт, в предвид другите фактори. Според мен доказателствата трябва да се гледат общо.

Сподели в други сайтове

преди 1 час, Fast каза:

В общи линии, не съм спирал да бъда активен за дълги периоди. Във формулата съм опитал да комбинирам години прекарани във форума, среден брой коментари и позитивна репутация в един мерник. Методиката не е перфектна, но както казах, готов съм да работя върху нея. Когато те попитах, ти не показа голям интерес. Претендирам за увреда, не защото енгейжмънт рейта ми е нисък като цяло, а защото е нисък спрямо други потребители с над 10к коментара или такива, които са били членове на екипа. В темата е илюстрирано как Lelqtian е започнал и подклаждал конфликта, с години наред, тиражирайки неоснователни твърдения относно характерът ми и как модерирам. Смятам че ми се е отразило, защото аз съм от този тип потребители, които се сливат, въпреки че понякога пиша доста фрапиращи неща. Извън неговите атаки, никога не съм бил подробно обсъждан, и той е капитализирал от това, поради собствения си неприязън, и за много потребители, това, което е говорил за мен завинаги е променило каква е перцепцията за мен, въпреки че е позовано на лъжи/ полуистини. Ако не ме беше вадил от тълпата, за да ме сочи с пръст, едва ли щях да бъда с (чак) толкова нисък енгейжмънт рейт, в предвид другите фактори. Според мен доказателствата трябва да се гледат общо.

Не можем да сме сигурни, че лелята е виновен, както и да въртим формулата. Ти застъпваш 10 години във форума. Нека да кажем например asylum има много коментари и огромна част от тях са линкове и тн. Та неговия рейт потенциално би бил по-висок. Освен това помня че имаше период, в който не пишеше много. Също така си промени поведението във форума след като вече не беше модератор. Оттогава започна да пишеш доста controversial неща, които трудно биха били разбрани от повечето потребители. Често ползваш термини, които също те слагат в графа "философ-аристократ".

Дори и в тази тема не видях нито един коментар, който да подкрепя логиката ти. Мисълта ми е, че сам предизвикваш негативни брожения. Разбирам че това е твоята същност и може би е била потискана по време на модераторството, но не виждам нищо емпирично като доказателство, че баш лелята е формирал някакво мнение. 

Впрочем мислиш ли, че във форума има такива потребители, които формират или деформират мнението дотолкова в определена посока? И ако да - кои са с такава тежест според теб? 

Сподели в други сайтове

преди 2 часа , Ergeni каза:

Не можем да сме сигурни, че лелята е виновен, както и да въртим формулата. Ти застъпваш 10 години във форума. Нека да кажем например asylum има много коментари и огромна част от тях са линкове и тн. Та неговия рейт потенциално би бил по-висок. Освен това помня че имаше период, в който не пишеше много. Също така си промени поведението във форума след като вече не беше модератор. Оттогава започна да пишеш доста controversial неща, които трудно биха били разбрани от повечето потребители. Често ползваш термини, които също те слагат в графа "философ-аристократ".

Дори и в тази тема не видях нито един коментар, който да подкрепя логиката ти. Мисълта ми е, че сам предизвикваш негативни брожения. Разбирам че това е твоята същност и може би е била потискана по време на модераторството, но не виждам нищо емпирично като доказателство, че баш лелята е формирал някакво мнение. 

Впрочем мислиш ли, че във форума има такива потребители, които формират или деформират мнението дотолкова в определена посока? И ако да - кои са с такава тежест според теб? 

Човек, със кирпичен дувар повече шса разбереш от мистър, както го беше казал преди 3 години, “като се занимава с теб - виновен, като те игнорира - още по”. И пак ми игреш по гайдата, никой не иска смяна на модераторитр, никой не се бута д абъде такъв, но аре избори насила. 

Сподели в други сайтове

преди 1 час , Ergeni каза:

Аз не казвам че той е единствения виновник, но е най-големия допринасящ фактор. Защото, както споменах, той ме дръпна от тълпата, и започна да ми забива вербални крошета пред целия форум, и всичко това е документирано, а в първия пост на темата са линкнати най-фрапиращите случаи. Не може да се твърди, че отсъстват доказателства. Преди години, всичко се триеше за пестене на място, но в днешно време форума няма подобни ограничения. Това е единствения път, в който съм бил по-интензивно обсъждан, а не с един-два коментара, изключвайки първата тема на Blueberry относно правата ми, но там се състояха главно процедурни дискусии. Според този датасет, другия потребител със сходен енгейжмънт рейт е -A. с 0.5334166658327826 и 6918 коментара. Аз имам 0.5494150906821392 с 13497 коментара. 6918 от 13497 са 51.25%. Третиран съм като потребител с по-малко участие. Ето това имам предвид под загуби. Прогнозирам, че ако тази кампания не се беше състояла, енгейжмънта ми щеше да бъде малко по-нормален, да кажем ~0.67-0.70. Outlier съм в групата 10к+. 

Не, не мисля че тук има истински групи на влияние. Оставаше и да ме питаш извънземните говорят ли ми. :D Но специално за него знам, че е гонил и други потребители, в частност lucas и I_N_P.

Сподели в други сайтове

Аз съм имал къде по тежък случай от този и не съм правил теми да рева, а напротив на въпросният щях да му го върна тъпкано на живо. Говоря за Слави, неговите последователи и цялата пропаганда, злоба, обиди и жлъч излята върху мен. Опитваше се да настрой почти всички срещу мен и почти успя, но лъжите му се показаха и кармата се стовари върху него. Аз не мисля, че твоят случай е специален и трябва да му се обръща повече внимание, защото например моя е къде по травматиращ , СА и всички изброени от теб, но АЗ не съм тръгнал да търся правосъдие. Всеки тук има такива случай от атаки на други потребители и ако се даде бан на Лелята, то всеки ще започне да реве за подобни неща. Просто трябва да си над нещата! Аз съм имал активни периоди и неактивни периоди, а сега пиша ако има нещо интересно и повече реакция на постове.

Сподели в други сайтове

преди 17 часа , pechenko каза:

Аз съм имал къде по тежък случай от този и не съм правил теми да рева, а напротив на въпросният щях да му го върна тъпкано на живо. Говоря за Слави, неговите последователи и цялата пропаганда, злоба, обиди и жлъч излята върху мен. Опитваше се да настрой почти всички срещу мен и почти успя, но лъжите му се показаха и кармата се стовари върху него. Аз не мисля, че твоят случай е специален и трябва да му се обръща повече внимание, защото например моя е къде по травматиращ , СА и всички изброени от теб, но АЗ не съм тръгнал да търся правосъдие. Всеки тук има такива случай от атаки на други потребители и ако се даде бан на Лелята, то всеки ще започне да реве за подобни неща. Просто трябва да си над нещата! Аз съм имал активни периоди и неактивни периоди, а сега пиша ако има нещо интересно и повече реакция на постове.

Претендирам за действия, защото за разлика от твоя случай, тук не става въпрос само за опит, а  ефективно съсипана репутация по тенденциозен начин. Ти имаш енгейжмънт рейт над единицата. (1.0136515681071154). Всеки има причини да търси, това което търси. Аз също бих го преглътнал, ако приказките му нямаха дългосрочни последствия. Не приемам моя случай за специален, а по-скоро за необичаен, защото какво съм му направил чак толкова, за да стовари всичкия този гняв конкретно върху мен? И заради тази необичайност, не мисля че биха завалели теми като тази. 

Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Fast каза:

Претендирам за действия, защото за разлика от твоя случай, тук не става въпрос само за опит, а  ефективно съсипана репутация по тенденциозен начин. Ти имаш енгейжмънт рейт над единицата. (1.0136515681071154). Всеки има причини да търси, това което търси. Аз също бих го преглътнал, ако приказките му нямаха дългосрочни последствия. Не приемам моя случай за специален, а по-скоро за необичаен, защото какво съм му направил чак толкова, за да стовари всичкия този гняв конкретно върху мен? И заради тази необичайност, не мисля че биха завалели теми като тази. 

Fast как достигаш до извода, че енгейджмънтът ти се дължи на лелята??? Логиката ти е напълно грешна. Ако искаш да търсиш някаква истина, трябва да мериш себе си със себе си. Например година по година. Това има много повече смисъл. Макар че по този начин няма да докажеш причината,  а просто тенденцията. Но тя може да има различни източници.

Не можеш да сравняваш различни потребители и теб. Всеки има индивидуалност - някои залагат на шутовщина, други на дискусии и тн. Имат различна активност. По-скоро бих казал, че този рейт, който си извадил показва, че коментарите ти не водят до реакции или са били твърде малко за даден период. 

Сподели в други сайтове

преди 40 минути, Ergeni каза:

Fast как достигаш до извода, че енгейджмънтът ти се дължи на лелята??? Логиката ти е напълно грешна. Ако искаш да търсиш някаква истина, трябва да мериш себе си със себе си. Например година по година. Това има много повече смисъл. Макар че по този начин няма да докажеш причината,  а просто тенденцията. Но тя може да има различни източници.

Не можеш да сравняваш различни потребители и теб. Всеки има индивидуалност - някои залагат на шутовщина, други на дискусии и тн. Имат различна активност. По-скоро бих казал, че този рейт, който си извадил показва, че коментарите ти не водят до реакции или са били твърде малко за даден период. 

Вече обясних. Аз съм поддържаща фигура в повечето дискусии, а кампанията на Lelqtian беше един от малкото пъти, да не кажа единствения, където бях изкаран на повърхността, и то не с добро.  Обсипваше се с всевъзможни атаки пред всички. Това продължи с годни, и се разпростираше от какъв съм като човек до действията ми като модератор. Не пощади нищо. След това се върнах към обичайното си амплоа, един голям сегмент във форума, все още вярва, че съм такъв, какъвто Lelqtian ме е обрисувал. Това е сред главните фактори, които се отрязват върху моя енгейжмънт. Потребителите е по-малко вероятно да енгейжват с потребители, които намират за неблагонадеждни, по една или друга причина. В основата на CA е, жертвата да загуби платформата си.

Сподели в други сайтове

преди 34 минути, Fast каза:

Вече обясних. Аз съм поддържаща фигура в повечето дискусии, а кампанията на Lelqtian беше един от малкото пъти, да не кажа единствения, където бях изкаран на повърхността, и то не с добро.  Обсипваше се с всевъзможни атаки пред всички. Това продължи с годни, и се разпростираше от какъв съм като човек до действията ми като модератор. Не пощади нищо. След това се върнах към обичайното си амплоа, един голям сегмент във форума, все още вярва, че съм такъв, какъвто Lelqtian ме е обрисувал. Това е сред главните фактори, които се отрязват върху моя енгейжмънт. Потребителите е по-малко вероятно да енгейжват с потребители, които намират за неблагонадеждни, по една или друга причина. В основата на CA е, жертвата да загуби платформата си.

Извинявай, но имам чувството, че дискутирам с радио. Нито дума за логиката по-горе. И отново предходния репертоар.

Няма как да измериш главен, среден и нисък фактор. Субективно е. Още повече да го изкарваш като факт или заключение. Информацията, която си дал е неблагонадеждна и НЕ Е емпирична. 

Всеки има право да критикува модераторите, както ти критикуваш лелята и имаш мнение кой да бъде мод и кой не. Съответно това също е излишен и противоречащ си довод.

Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Ergeni каза:

Извинявай, но имам чувството, че дискутирам с радио. Нито дума за логиката по-горе. И отново предходния репертоар.

Няма как да измериш главен, среден и нисък фактор. Субективно е. Още повече да го изкарваш като факт или заключение. Информацията, която си дал е неблагонадеждна и НЕ Е емпирична. 

Всеки има право да критикува модераторите, както ти критикуваш лелята и имаш мнение кой да бъде мод и кой не. Съответно това също е излишен и противоречащ си довод.

Имам чувството че в момента се криеш зад абсолютизъм, защото искаш да го задържиш, въпреки че е причинил вреда, понеже е активен и не прави проблеми като цяло. Обаче по-този начин, потенциално излагаш други поребители на подобно поведение от негова страна. Аз не съм единственият пострадал, няма и да бъда последния. Оставам с чиста съвест, че смогнах да документирам ситуацията в пълната й цялост.

Сподели в други сайтове

преди 39 минути, Fast каза:

Имам чувството че в момента се криеш зад абсолютизъм, защото искаш да го задържиш, въпреки че е причинил вреда, понеже е активен и не прави проблеми като цяло. Обаче по-този начин, потенциално излагаш други поребители на подобно поведение от негова страна. Аз не съм единственият пострадал, няма и да бъда последния. Оставам с чиста съвест, че смогнах да документирам ситуацията в пълната й цялост.

Освен да го банна, да си спокоен?

Сподели в други сайтове

преди 2 часа , Ergeni каза:

Обратното може ли? Така и така продаваш форума, казвай съответната сума, да пестя от закуски, и си направим густото да пратим радиото в заслужена перманентна почивка по айпи. 

Сподели в други сайтове

преди 5 часа , Ergeni каза:

Мисълта ми е, че не е ОК да го оставяш да мине на тънко. Не виждаш ли, че се смята за недосегаем, и не изпитва чувство за вина? Той няма да стане друг. Всяко символично действие в случая е полезно.

Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...