Jump to content

Поп фолк скандали (ноември 2024)

Препоръчани коментари

преди 1 минута, Balkandji1 каза:

Аз съм удивен с каква мълниеносна скорост омръзват песните в новото време. Преди не беше така. През десетилетието '00 една песен се слушаше с месеци, случваше се песни да се слушат по половин година, та чак до 2011 с "Тихо ми пази", която беше хит сигурно 8-9 месеца.

Какво се случи? Защо нови, яки песни писват за 5 дни?

Когато имаш пряк достъп до всяка нова песен и можеш да я пуснеш на риплей 919191 пъти един след друг - така става. Навремето чакахме ТВ Планета, по радиото или ако имаме касетка-диск. Но дори касетките се навиваха трудно и изискваше време и усилие. 

• Like 3
Сподели в други сайтове

• Отговори 4,3k
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

преди 5 минути, swiftiebe каза:

Защото съзнанието на всички ни се промени и сме тотални консуматори. Постоянно искаме нещо ново, а и постоянно излиза нещо ново . Пристрастени сме към такъв моментен допамин от тикток видеа и инстаграм видеа и постоянно търсим нещо свежо.

Нищо общо с "консуматорството". Човекът обича повторенията. Буквално всяко нещо в живота се повтаря. От ежедневното хранене до познатото битие. 

Нормално е когато тези повторения са 20 на час, например 20 слушания на песен на час, да водят до изхабяване и омръзване. Ако пускаш дадена песен по 5 пъти на ден ще е като едно време.

ПП гледането на тикток видеа не е много по-различно от гледането на ТВ. Просто го правиш, когато имаш по-малко време. Например като пътуваш или ей така за разтуха. Щом тв зрителите, които посещават и тикток, са склонни на гледат Игри на волята 3 часа, значи е твърде преувеличено "пристрастяването" към кратък контент.

• Like 2
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, swiftiebe каза:

Защото съзнанието на всички ни се промени и сме тотални консуматори. Постоянно искаме нещо ново, а и постоянно излиза нещо ново . Пристрастени сме към такъв моментен допамин от тикток видеа и инстаграм видеа и постоянно търсим нещо свежо.

И това може би по някакъв начин изхабява момента с пристрастяването към някоя песен за по-дълъг период от време...!? Аз разбирам човек да търси новото, свежото, момента на изненада, но е започнало да липсва стиковането на съзнанието с песни в дългосрочен аспект.

Буквално има песни, които ми харесват, а не пускам повече от 2 пъти.. това при мен не е било преди. И на мен ми писнаха песните на Преслава. В предни години песни с тия начални цифри щяха да ме държат половин година.

Бъгнаха ни!

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Balkandji1 каза:

И това може би по някакъв начин изхабява момента с пристрастяването към някоя песен за по-дълъг период от време...!? Аз разбирам човек да търси новото, свежото, момента на изненада, но е започнало да липсва стиковането на съзнанието с песни в дългосрочен аспект.

Буквално има песни, които ми харесват, а не пускам повече от 2 пъти.. това при мен не е било преди. И на мен ми писнаха песните на Преслава. В предни години песни с тия начални цифри щяха да ме държат половин година.

Бъгнаха ни!

А на мястото на Преслините песни слушаш ли други, или ?

Сподели в други сайтове

преди 5 минути, SantaCloud каза:

Когато имаш пряк достъп до всяка нова песен и можеш да я пуснеш на риплей 919191 пъти един след друг - така става. Навремето чакахме ТВ Планета, по радиото или ако имаме касетка-диск. Но дори касетките се навиваха трудно и изискваше време и усилие. 

Определено е фактор. Но в началото на предното десетилетие, като излезнеше голям хит на Преслава или Галена, го слушах с месеци. А тогава вече си имаше youtube. Нещо се случи в последните 6-7 години според мен. Промиват ни мозъците по някакъв начин.

Току що, SantaCloud каза:

А на мястото на Преслините песни слушаш ли други, или ?

Ми слушах "Живот мой", сега слушам на Емилия, обаче и там положението ще иде към бързо омръзване, вече се случва. А песента на Емилия е на 3 дни...

• Like 1
Сподели в други сайтове

Определено е фактор. Но в началото на предното десетилетие, като излезнеше голям хит на Преслава или Галена, го слушах с месеци. А тогава вече си имаше youtube. Нещо се случи в последните 6-7 години според мен. Промиват ни мозъците по някакъв начин.

Имам хипотези:

1. Съдържанието като цяло стана в пъти по-голямо и за да си в час - редуцираш времето за музика. В това изобилие на подкасти, сериали, платформи. Опитваме да сме в социума. Но човешкият мозък си има лимити на възприемане.

2. С годините се открехва поколенчески разлики във вкусовете.

3. С годините "фенството" става все по-слабо. Когато си на 10-25 още се изграждаш като личност и следваш модели.  И това изтънява с времето.

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Fast каза:

Казвал съм го и преди, време е за нова pop-leaning вълна.

Ерата на турските сериали отмина. Трябва да се адаптират.

WWW.BTV.BG

Новият семеен канал предлага богато тематично съдържание и е четвърти по гледаемост в праймтайма след трите национални телевизии от началото на 2024 г.

BTV Plus би оспорила това твърдение. 

Няма никакво пространство за нови изпълнители. Поне не в следващата година. Виж колко потресаващо слаби са дебютите в попа и чалгата от последните години. Между другото оскъпяването на всичко в поп фолка още повече изолира новите изпълнители. Трудно могат да си позволят 20 хилки за песен от неизвестен композитор и видео, което да мяза на  мазето на ПЛАНЕТА-ПАЙНЕР

• Like 2
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, SantaCloud каза:

Имам хипотези:

1. Съдържанието като цяло стана в пъти по-голямо и за да си в час - редуцираш времето за музика. В това изобилие на подкасти, сериали, платформи. Опитваме да сме в социума. Но човешкият мозък си има лимити на възприемане.

2. С годините се открехва поколенчески разлики във вкусовете.

3. С годините "фенството" става все по-слабо. Когато си на 10-25 още се изграждаш като личност и следваш модели.  И това изтънява с времето.

Е, хубаво, аз съм на 39, но това момче @swiftiebe е от следващото поколение, а и на него му омръзват бързо. Има нещо, което въздейства, за да е така, но не е сред хипотезите ти.

• Like 2
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, SantaCloud каза:
WWW.BTV.BG

Новият семеен канал предлага богато тематично съдържание и е четвърти по гледаемост в праймтайма след трите национални телевизии от началото на 2024 г.

Няма никакво пространство за нови изпълнители. Поне не в следващата година. Виж колко потресаващо слаби са дебютите в попа и чалгата от последните години. Между другото оскъпяването на всичко в поп фолка още повече изолира новите изпълнители. Трудно могат да си позволят 20 хилки за песен от неизвестен композитор и видео, което да мяза на  мазето на ПЛАНЕТА-ПАЙНЕР

Ами, да, трите лидерки на жанра са около 40 или над 40. Емилия е на 42. Преслава на 40. Галена прави 40 догодина. В Америка навършиш ли 40, не те пускат по радиото. Поне преди беше така.

• Like 1
  • Haha 1
Сподели в други сайтове

Е, хубаво, аз съм на 39, но това момче @swiftiebe е от следващото поколение, а и на него му омръзват бързо. Има нещо, което въздейства, за да е така, но не е сред хипотезите ти.

Че аз съм на 25 и песните ми омръзват за седмица, а преди ги слушах с месеци, сега постоянно искам да излизат нови песни 😃

• Like 2
Сподели в други сайтове

Вероятно е сбор от различни фактори. Пропуснах, че много от песните си приличат и така или иначе нямат потенциал да се задържат дори и месец. 

Ами, да, трите лидерки на жанра с около 40 или над 40. Емилия е на 42. Преслава на 40. Галена прави 40 догодина. В Америка навършиш ли 40 не те пускат по радиото. Поне преди беше така.

Не знам. Явно и бг нация застарява и няма достатъчно деца, които да бутат тийн звезди. Реално Алфите са харесвани, но вероятно 40+ не ги знаят.

• Like 2
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Bunn каза:

Че аз съм на 25 и песните ми омръзват за седмица, а преди ги слушах с месеци, сега постоянно искам да излизат нови песни 😃

Пускай си новите неща 5 пъти дневно макс. Няма да имаш този проблем. :D Макар че аз както харесвам Счети, днес забравих да си я пусна. 

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, SantaCloud каза:
WWW.BTV.BG

Няма никакво пространство за нови изпълнители. Поне не в следващата година. Виж колко потресаващо слаби са дебютите в попа и чалгата от последните години. 

Мисълта ми беше че жанра тръгна в по-ориенталска посока, когато Перла, Листопад и тн. станаха вайръл, но вече такива сериали са извън праймтайма, докато нашите продължават да пускат песни, които наподобяват интрота на турски сериали. Е как няма да омръзне, като хората слушат това вече 14-15 години?

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Bunn каза:

Ето, значи и ти си на моето дередже, а си 14 години по-млад.

• Like 2
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Willy каза:

Саби има толкова много потеншъл, ама нюх за песни НУЛА, дори и Меди не помага тук.

Явно нямат нюх в Мегастар генерално. Освен песните на Меди - другото е траш, с малки изключения.

• Like 2
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, SantaCloud каза:

Пускай си новите неща 5 пъти дневно макс. Няма да имаш този проблем. :D Макар че аз както харесвам Счети, днес забравих да си я пусна. 

Аз като забия на някоя нова песен, започвам да я слушам мега много и до няколко дни ми омръзва 😄

А и не е само това, до преди 5-6 години самите песни бяха по-разнообразни. Сега, имам чувството, че се въртят само няколко песни с леко различни текстове и тук-там излиза някой албански/сръбски кавър, който е нещо по-различно

• Like 1
Сподели в други сайтове

По въпроса за истеричката. Ето тази статия бях чел. Значи не са сгодени, но и предложението за брак така и не е дошло.

WWW.PLOVDIV24.BG

Фолк певицата Райна всеки момент очаква предложение за брак от половинката си – ветеринаря от Сандан...

Вергиле, да бягаш при млади гаджета, тази да я оставяш да крещи във фейсбук.

• Like 1
  • Haha 1
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Willy каза:

Айде нека са доволни душманите!

Screenshot-20241127-152936-You-Tube.jpg

А ти честно слушаш ли я изобщо тази песен, и колко често я чуваш в някоя социална мрежа?😅

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Гальо каза:

А ти честно слушаш ли я изобщо тази песен, и колко често я чуваш в някоя социална мрежа?😅

По принцип има шанс песента да се слуша от ромския етнос в България и чужбина, но лично аз не съм чул нито веднъж в социалните мрежи, а в Тик ток прекарвам много време.

• Like 3
Сподели в други сайтове

преди 47 минути, Гальо каза:

Защо да не я слушам? Кефи ме повече от половината песни в албума.

Иначе днес е първа в тренда, сега пускам и статистики от официалния сайт youtube charts, който показва че за последния месец Живот мой е четвърта най-слушана песен на територията само на България с 1.8М, докато на глобално ниво има 2.4М. Това са 75%, предвид че и в 5 други тренда. Край на това че е с купени. 😇

Screenshot-20241127-163437-Chrome.jpg

Screenshot-20241127-163449-Chrome.jpg

Screenshot-20241127-163530-Chrome.jpg

• Like 2

Сподели в други сайтове

Има драма в Алфа, но съвсем Десита не е намесена.  Нещо около Лидия ми понамирисва доста от това, което видях на концерта на Преслава, а на Адам дните му са буквално преброени, особено след тази музикална академия сега, на която е съ-основател.  

20645797-497352780618945-2069381879-n.jpg
Сподели в други сайтове

Guest
Тази тема е затворена за нови коментари.
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...