Ergeni Публикувано на Януари 3 Report Share Публикувано на Януари 3 Считано от 1 март 2025, Рамания форум преминава под шапката на ЕМ-КО ООД. Предвид промяната, вероятно форумът ще бъде приобщен към портфолиото на компанията и видоизменен. В края на миналата година реших да преустановя участието си във форума. Напомням, че Рамания беше създаден през 2006 и придобит от мен през 2018 година. До края на февруари ще бъда на линия. По всяка вероятност към този период ще сваля правата и на модераторите. Новите собственици ще преценят. @Stela @asylum @borisslav1 @meleto @Gerganafen @xroflx9 @fengergana @Fast @DevilWish @Willy @Blueberry @DarkChild @GSA @milesto @THE IIconic @pacho @ribaton @FikLena @DanielPiliov @presi_fen! @SG @adorable @-A. @Just_Me @Thecranfan @Danger. @Karma93 @Сцената обичам лудо @stereoto_ @Balkandji1 3 6 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Fast Публикувано Януари 3 Report Share Публикувано Януари 3 Доколкото виждам, това е фирма за климатици? За какво им е музикален форум? Или са твои познати? Nvm. Видях че това е Емилия Стоянова, т.е. Signal.bg 2 3 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
FolkEmpire Публикувано Януари 3 Report Share Публикувано Януари 3 Ехх значи до тук беше приказката Рамания, която познаваме до сега, скоро явно всичко ще се промени и ще е доста по-стерилно. Предвид бъдещите собственици, помнишм Сигнал какъв сайт беше и в какво се превърна. Дали и форума няма да изчезне или да се превърне в друг сайт? 3 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ergeni Публикувано Януари 3 Author Report Share Публикувано Януари 3 преди 20 минути, FolkEmpire каза: Ехх значи до тук беше приказката Рамания, която познаваме до сега, скоро явно всичко ще се промени и ще е доста по-стерилно. Предвид бъдещите собственици, помнишм Сигнал какъв сайт беше и в какво се превърна. Дали и форума няма да изчезне или да се превърне в друг сайт? Ако питаш някои и сега има цензура. Ще кажа това, което казах и на Стела. При положение, че доста от юзърите във форума ме обвиняват за пропадането на активността; за налагане на цензура; на фона на няколко активни потребители, които са блеклистнали мен като администратор и не следят коментарите / темите ми - не знам защо се учудвате. Наистина имах добри намерения, но се оказва, че не се справих. Все пак се радвам, че обнових и лицензирах форумната система. Помня, че много от вас се дразнеха в началото, но като цяло поне това като че ли оценихте. ПП Още не е финализирано. До няколко седмици се надявам. 2 4 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
xroflx9 Публикувано Януари 3 Report Share Публикувано Януари 3 Бръмчалката @Emanuela.Carey затова ли не влиза?? Тя ли стои зад тази фирма??? 4 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ergeni Публикувано Януари 3 Author Report Share Публикувано Януари 3 преди 1 минута, xroflx9 каза: Бръмчалката @Emanuela.Carey затова ли не влиза?? Тя ли стои зад тази фирма??? Емилия... Честито на Манолиеви. Изгонихте ме! 3 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
xroflx9 Публикувано Януари 3 Report Share Публикувано Януари 3 преди 4 минути, GriskoBeats каза: Емилия... Честито на Манолиеви. Изгонихте ме! Така е като се инатиш и не прие правилната вяра! Покай се въпреки че е късно🫠 2 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
FolkEmpire Публикувано Януари 3 Report Share Публикувано Януари 3 преди 30 минути, xroflx9 каза: Така е като се инатиш и не прие правилната вяра! Покай се въпреки че е късно🫠 2 1 3 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Fast Публикувано Януари 3 Report Share Публикувано Януари 3 Имал съм две големи разправии с теб: 1) Когато остави потребител с хомофобски коментар да му се размине, което не беше съобразено с рамките на установения неписан кодекс за zero-tolerance към подобно съдържание. 2) Когато, въпреки наличните детайлните ми показания и представени доказателства, прояви нерешителност относно потребител, за когото е известно, че умишлено ме е подлагал на тормоз и дискредитация на личността в продължение на години, без да е имал валидна причина за това. (Което ще бъде първото нещо, което ще адресирам с новите собственици) Бил съм в екипа, виждал съм как работиш, и знам, че се опитваше да угаждаш на всички, но според мен това не винаги е правилния подход. По тази причина не поведох походи в онези периоди. Въпреки всичко, не мога да кажа че оценката ми към теб е изцяло негативна. По времето на момо, форумът беше много по-турбулентна среда. Не знам как, но някак си съобрази да укротиш потребителската маса до голяма степен, това е немалко постижение. Въпреки че нямаме споделена визия, за мен не си "провал" като лидер и не искам да живееш с такова чувство. Пожелавам ти успех с Popnabale и другите ти проекти. Не отписвай съвсем форума. Ще липсваш. 1 1 2 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ergeni Публикувано Януари 4 Author Report Share Публикувано Януари 4 преди 4 минути, Fast каза: Имал съм две големи разправии с теб: 1) Когато остави потребител с хомофобски коментар да му се размине, което не беше съобразено с рамките на установения неписан кодекс за zero-tolerance към подобно съдържание. 2) Когато, въпреки наличните детайлните ми показания и представени доказателства, прояви нерешителност относно потребител, за когото е известно, че умишлено ме е подлагал на тормоз и дискредитация на личността в продължение на години, без да е имал валидна причина за това. (Което ще е първото нещо, което ще адресирам с новите собственици) Бил съм в екипа, виждал съм как работиш, и знам, че се опитваше да угаждаш на всички, но според мен това не винаги е правилния подход. По тази причина не поведох походи в онези периоди. Въпреки всичко, не мога да кажа че оценката ми към теб е изцяло негативна. По времето на момо, форумът беше много по-турбулентна среда. Не знам как, но някак си съобрази да укротиш потребителската маса до голяма степен, това е немалко постижение. Въпреки че нямаме споделена визия, за мен не си "провал" като лидер и не искам да живееш с такова чувство. Пожелавам ти успех с Popnabale и другите ти проекти. Не отписвай съвсем форума. Ще липсваш. Тъй като мина доста време от 1 и 2, помня генерално, а не с детайли... имаше някакво недоволство към теб като модератор. И те бяха набелязали. Към онзи момент се пусна анкета, в която мнозинството не те подкрепи и аз самият не бях съгласен с начина, по който тълкуваше проблема (така си се чувствал, приемам го). Ти не разбра тогава, но ако не бях реагирал така - по-скоро щяха да те нападнат и контрол над мнозинството не се установява лесно. Тоест щеше да се върне враждебността от старите времена и всички да насочат "оръжие" към теб. Да, тогава не те подкрепих, застанах на страната на опозицията (до голяма степен бях съгласен с тях) и по този начин те се успокоиха, което ми беше цел номер 1. Правилно си усетил, че клонях ту към едните, ту към другите, за да има някакво разбирателство. Когато се появих като админ - тук се пращаха някакви фейк снимки, за да се очернят потребители, имаше не просто хомофобия, а истинска омраза. Буквално имаше подигравки за килограми, обиди и унизителни коментари между потребителите. Така като го отбелязваш, се замислих, че някак това изчезна. Може би се дължи на правилата или на опитите ми да покажа на всички страни, че са равни и няма любимци. Толерирах всички страни и когато ситуацията позволяваше ги наказвахме. Поставих модератори от враждуващи страни и те се сработиха. Изумително започнаха да си пишат и да се извиняват един на друг Явно във всяка група имаше насаждащи омраза и битуваха някакви зли ореоли за всеки. Мисля, че това е най-ефективната формула. Естествено после извадих всички зъби на модераторите, което ги направи на практика безгласни букви. Защото правилото - всички да вземат решение заедно - на практика е ефективно и ги защитава при оплакванията на "простолюдието", но демотивира да бъдат модератори в традиционния смисъл. Отнемайки им властта загубиха мотивация. Факт е, че от години няма банове (изключвам Кондома). Макар че и той вече не е както преди. 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Fast Публикувано Януари 4 Report Share Публикувано Януари 4 преди 1 час, GriskoBeats каза: Тъй като мина доста време от 1 и 2, помня генерално, а не с детайли... имаше някакво недоволство към теб като модератор. И те бяха набелязали. Към онзи момент се пусна анкета, в която мнозинството не те подкрепи и аз самият не бях съгласен с начина, по който тълкуваше проблема (така си се чувствал, приемам го). Ти не разбра тогава, но ако не бях реагирал така - по-скоро щяха да те нападнат и контрол над мнозинството не се установява лесно. Тоест щеше да се върне враждебността от старите времена и всички да насочат "оръжие" към теб. Да, тогава не те подкрепих, застанах на страната на опозицията (до голяма степен бях съгласен с тях) и по този начин те се успокоиха, което ми беше цел номер 1. Правилно си усетил, че клонях ту към едните, ту към другите, за да има някакво разбирателство. Когато се появих като админ - тук се пращаха някакви фейк снимки, за да се очернят потребители, имаше не просто хомофобия, а истинска омраза. Буквално имаше подигравки за килограми, обиди и унизителни коментари между потребителите. Така като го отбелязваш, се замислих, че някак това изчезна. Може би се дължи на правилата или на опитите ми да покажа на всички страни, че са равни и няма любимци. Толерирах всички страни и когато ситуацията позволяваше ги наказвахме. Поставих модератори от враждуващи страни и те се сработиха. Изумително започнаха да си пишат и да се извиняват един на друг Явно във всяка група имаше насаждащи омраза и битуваха някакви зли ореоли за всеки. Мисля, че това е най-ефективната формула. Естествено после извадих всички зъби на модераторите, което ги направи на практика безгласни букви. Защото правилото - всички да вземат решение заедно - на практика е ефективно и ги защитава при оплакванията на "простолюдието", но демотивира да бъдат модератори в традиционния смисъл. Отнемайки им властта загубиха мотивация. Факт е, че от години няма банове (изключвам Кондома). Макар че и той вече не е както преди. От последната генерация "стари" модератори съм, и процедирах както всеки такъв от този период би процедирал. Ти не участваше в екипа преди и може би заради това ти се е сторило странно/нередно. Това е едно от малкото уеб пространства на български, където няма значителна дискриминация срещу ЛГБТ+ общността, въпреки че не е перфектно - все още се срещат шегички срещу транс хора, например. Искаше ми се да задържим тази репутация, защото го отчитам като позитив, при положение какви неща съм чел из Фейсбук коментари например. Не исках това да се прехвърля и тук. Може би грешката ми беше че стигнах по-далеч отколкото трябваше. Аз силна опозиция съм срещал само в самото начало когато встъпих като модератор, защото още бях яко във филма срещу Галена (не че и сега я харесвам особено, но тогава беше страшно - ти много добре знаеш) и това беше досадно за масата, но след като излязох от тази фаза, нямах кой знае какви проблеми. Май съм печелил "популярния вот" на форумските избори 2 пъти ако не се лъжа. Отношението към мен тук винаги е било относително неутрално и аз съм ок с това. Е имало е някакви захапки, но това е неизбежно. Истинска токсичност и нерационална омраза в пълния смисъл на думата съм срещнал само от едно лице, срещу което евентуално се и оплаках. И тогава личеше че докато други писаха негативни коментари по мой адрес, неговите бяха пропити с една специфична злоба, как да го обясня - сякаш съм направил нещо на член на семейството му. Такова нещо не бях срещал през живота си. Мисълта ми е, не беше групичка в същинския смисъл, а голяма уста с подгласници, и щеше да бъде много по-лесно да говориш пряко с него. В момента има формална забрана да ме обсъжда - за което много ти благодаря. При нови собственици, същата вероятно ще отпадне и заради това ще побързам да го адресирам, за да запазя спокойствието си тук. Споменавам го само в този контекст. 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Balkandji1 Публикувано Януари 4 Report Share Публикувано Януари 4 То е ясно. Тази леличка ще наложи чутовна цензура и изкустеност във форума и ще го унищожи. Те Сигнал така направиха и с коментиращите в техния сайт. Преди 15 години много хора коментираха статиите им под самата новина в сайта им, но от цензура и лелченски изпълнения хората го изоставиха. Да си направят сметка колко беше посещаван Сигнал.бг през 2010 и сега. Изводите са ясни. 4 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
FolkEmpire Публикувано Януари 4 Report Share Публикувано Януари 4 преди 16 минути, Balkandji1 каза: То е ясно. Тази леличка ще наложи чутовна цензура и изкустеност във форума и ще го унищожи. Те Сигнал така направиха и с коментиращите в техния сайт. Преди 15 години много хора коментираха статиите им под самата новина в сайта им, но от цензура и лелченски изпълнения хората го изоставиха. Да си направят сметка колко беше посещаван Сигнал.бг през 2010 и сега. Изводите са ясни. Ооо да, точно коментарите бяха най-интересната част от сайта им. И редовно си влизах да ги чета, после ги режат и накрая превърнаха сайта си от най-посещаван в евтино клюкарско сайтче. Даже имаше и техен форум и него унищожиха. Нещо като със съдбата на vbox7 се получи. 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Fast Публикувано Януари 4 Report Share Публикувано Януари 4 Аз вътрешно се надявам да осъзнаят стойността на "Поп фолк скандали" в настоящия формат на темата, и да не бърникат твърде много. 4 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DarkChild Публикувано Януари 4 Report Share Публикувано Януари 4 Форумите са на умиране и без това. 3 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Lelqtian Публикувано Януари 4 Report Share Публикувано Януари 4 На печелившите - честито. @GriskoBeats Има ли опция профила ми да бъде изтрит? Ма не като на зайка, а барабар със всички постове? Не желая да предоставям съдържание на сигналточкавеце офолпийпъл. И междудругото се чувствам пренебрегнат как не си ме тагнал в първия пост. 3 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
i810 Публикувано Януари 4 Report Share Публикувано Януари 4 Сбогом Рамания... От това вече форум няма да става... Колко жалко... Влизах тук, за да се забавлявам на чувството за хумор на повечето от вас... Толкова смях почти без цензура ще отиде на вятъра... В стерилна среда не ми се вирее... Този форум ще умре безславно... 7 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Balkandji1 Публикувано Януари 4 Report Share Публикувано Януари 4 преди 22 минути, i810 каза: Сбогом Рамания... От това вече форум няма да става... Колко жалко... Влизах тук, за да се забавлявам на чувството за хумор на повечето от вас... Толкова смях почти без цензура ще отиде на вятъра... В стерилна среда не ми се вирее... Този форум ще умре безславно... Точно! И не мога да разбера проблема на @GriskoBeats Потребителите не го харесвали и не подкрепяли темите, които правил. Дреме ти на ку**ра. Ти затова ли го купи тоя форум, да търсиш анонимното одобрение на потребителите? Не го продавай, Сигнал.бг унищожиха собствения си сайт, сега ще унищожат и този. 4 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Януари 4 Report Share Публикувано Януари 4 преди 5 часа , Balkandji1 каза: То е ясно. Тази леличка ще наложи чутовна цензура и изкустеност във форума и ще го унищожи. Те Сигнал така направиха и с коментиращите в техния сайт. Преди 15 години много хора коментираха статиите им под самата новина в сайта им, но от цензура и лелченски изпълнения хората го изоставиха. Да си направят сметка колко беше посещаван Сигнал.бг през 2010 и сега. Изводите са ясни. Може пък да е точно обратното - да ни остави да се вихрим без контрол 🤣Да е осъзнала грешката със Сигнал, макар че напоследък не махат никакви коментари. Под статии за Рени е мармалад обикновено 🥲 2 Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
-A. Публикувано Януари 4 Report Share Публикувано Януари 4 Е това не го очаквах - Рамания умря. Мисля, че хубаво си прекарахме последните 15 години. Успех на всички! 4 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Lelqtian Публикувано Януари 4 Report Share Публикувано Януари 4 преди 14 минути, asylum каза: Може пък да е точно обратното - да ни остави да се вихрим без контрол 🤣Да е осъзнала грешката със Сигнал, макар че напоследък не махат никакви коментари. Под статии за Рени е мармалад обикновено 🥲 Първо не трябва ли да има коментари преди да ги махат? 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ribaton Публикувано Януари 4 Report Share Публикувано Януари 4 Мисля,че Филма Март месец ще приключи … 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Януари 4 Report Share Публикувано Януари 4 Меле, би ли споделил защо реши да преустановиш собственост върху общия коптор - ака форома? 2 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Януари 4 Report Share Публикувано Януари 4 @GriskoBeats Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ergeni Публикувано Януари 4 Author Report Share Публикувано Януари 4 преди 2 часа , Lelqtian каза: На печелившите - честито. @GriskoBeats Има ли опция профила ми да бъде изтрит? Ма не като на зайка, а барабар със всички постове? Не желая да предоставям съдържание на сигналточкавеце офолпийпъл. И междудругото се чувствам пренебрегнат как не си ме тагнал в първия пост. оХ, копирах от темите с музиката ми. Нали махнах някои от вас, които нямате интерес. То затова и съм се самоцитирал, както винаги ххахаха 1 Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари