Jump to content

Поп-фолк скандали (февруари, 2025 година)

Препоръчани коментари

преди 48 минути, Ergeni каза:

Ох, отбранителна позиция. Вече е решено да няма втора дата ли? Няма кой да изкупи билетите ли? :D 

Не е отбранителна, няма от какво. 😁 Месеци наред мрънкахте да обяви дата и сега когато го направи се чудите какво да измислите. Билетите се купуват, казах ти да не ги мислиш. Побързай да си купиш, или се ядосваш, че топ местата свършиха за по-малко от два дни... 😁

• Like 1
  • Sad 1
Сподели в други сайтове

преди 6 часа , Emanuela.Carey каза:

Джордан, Анелия и Мария ще пускат по едно и също време песни от Ганев.

Да видим кой ще хване най-големия хит.

Никой.

преди 6 часа , Emanuela.Carey каза:

Счета обработва Галена за дует, за да се намърда и тя в Арената.

IMG-3121.jpg

Тя има, трио със стрина Малина.

• Like 2
  • Love 1

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

Сподели в други сайтове

преди 16 минути, asylum каза:

Никой.

Тя има, трио със стрина Малина.

Това даже и аз го бях позабравил. Ама и то и само това оставаше, да викне куцо, кьораво и сакото дето има дуети с тях на концерта и направо да сменя заглавието на "Рожден ден на Планета Кокошарник" който е там поред. Амет, Хабиби и Малина стигат + Дончо за пиш паузата. 

• Like 1
  • Thanks 1
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, Lelqtian каза:

Това даже и аз го бях позабравил. Ама и то и само това оставаше, да викне куцо, кьораво и сакото дето има дуети с тях на концерта и направо да сменя заглавието на "Рожден ден на Планета Кокошарник" който е там поред. Амет, Хабиби и Малина стигат + Дончо за пиш паузата. 

Айде и Преслава, да има малко "приятелски" цирк. :D Даже би било оргинално ако си подмятат някаква статуетка "Най-добър концерт".:1000(26): Все едно сме 2009-та отново.:lol:

• Haha 2
  • skull 1
Сподели в други сайтове

преди 9 часа , Lelqtian каза:

КОЙ ми затри последния пост? Не че не се сещам кой е закъсал за внимание ... 

Ти се радвай, че не са ти зашили бан за обида :) (опппс, май и за сещане не се сещаш). Напоследък нито се цензурираш, нито спазваш правилата, оправи си нервите. Ти също си дразнещ, но не ти го натрапвам, нали?

Сподели в други сайтове

преди 1 час , Ergeni каза:

Ти се радвай, че не са ти зашили бан за обида :) (опппс, май и за сещане не се сещаш). Напоследък нито се цензурираш, нито спазваш правилата, оправи си нервите. Ти също си дразнещ, но не ти го натрапвам, нали?

Обаче Преслава има песни за всеки повод! Слушаш само хитове! Браво на теб!
Продължавай в същия дух:

• Haha 1
image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Сподели в други сайтове

преди 1 час , Ergeni каза:
VM.TIKTOK.COM

Сбърка адреса в изпълнение на една гарга... добре че Ема я изпя.

Галена обаче трябва да я запише тая песен както направи с "Името ти". Интересно ми е как ще се възприеме от нея.

Сподели в други сайтове

преди 12 минути, DevilWish каза:

Галена обаче трябва да я запише тая песен както направи с "Името ти". Интересно ми е как ще се възприеме от нея.

Тя няма въздух за подобна песен. Виж че 2 фрази не може да завърши.

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Ergeni каза:

Тя няма въздух за подобна песен. Виж че 2 фрази не може да завърши.

Ама първоначално като я бяха пуснали Al версията с нейния глас - беше много яка.
И тая звучи много добре:

@Willy  @Stelaпратето го на Галена да го чуе това. Много е яка

• Like 1

Сподели в други сайтове

И това ако го направят ще се получи още по-добро! Първоначалната версия е само за Преслава в профила на човека който е направил и "Да ме търсиш" за Галена. Но мисля, че тази песен в дует и от двете ще е нещо много яко. Да го взимат или направо двете песни в дует.

Сподели в други сайтове

преди 27 минути, DevilWish каза:

Ама първоначално като я бяха пуснали Al версията с нейния глас - беше много яка.
И тая звучи много добре:

@Willy  @Stelaпратето го на Галена да го чуе това. Много е яка

На какъв принцип се прави музиката и аранжиментът на такава песен, т.е. AI не взима ли готови звуци от други песни, и не става ли почти крадена по този начин? 

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, DenFevgo каза:

На какъв принцип се прави музиката и аранжиментът на такава песен, т.е. AI не взима ли готови звуци от други песни, и не става ли почти крадена по този начин? 

Когато говорим за готови звуци, 99% от индустрията използва семпли, бийтове или т.н "готови звуци", които преизползва и комбинира с други. Неслучайно и чалгата звучи еднакво - просто се ползват отсвири и вече направени семпли, които се видоизменят. По принцип е възможно да има известно заимстване, но в закона за авторското право се изискват 3-4 последователни тона, които да го нарекат плагиатство. Представи си AI обучен от милиони тракове, който използва секунди или милисекунди и ги смесва - шансът да се получат 3-4 последователни тона е доста малък. Камо ли някой да претендира за части от секундата, например.  Според мен е по-вероятно традиционнен композитор да открадне несъзнателно нещо, което е чул.

Като добавим и оригинален текст, който променя драстично всичко, тъй като самите срички и подреждането им създават тотално различна хармония. Ако пльоснеш текст на известна песен - мелодията ще е тотално различна от оригинала. Разбира се текстът е обект на авторско право, така че оттам има проблем. 

Генерално ИИ смесва различни бийтове, мелодии, звуци, инструменти - нещо което всички композитори правят в студио. Рядко вече се изсвирва всичко на живо. Най-много да се допълни отгоре с кларинет, саксофон или друг инструмент.

Реално до сега се събират композитор - изпълнител и тананикат нещо, за да изкарат мелодия. Сега този брейнсторминг може да се прави с изкуствен интелект. Той може да изсвири всяко тананикане и тн.

• Like 1
Сподели в други сайтове

преди 1 час, DenFevgo каза:

Истината е, че не съм много на "Ти", но @Ergeni го е обяснил много добре, защото се занимава с това.
Както и той каза, композиторите които им правят песни работят по подобен начин. За това и не виждам нищо лошо в това, което направиха Емилия със "Сбърка адреса", Камелия с "Пак сълзи" и Лорена със "Закъсняхме". 
Първоначалната версия на "Коя си ти"

Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Emanuela.Carey каза:

“Бум Лаке Паре” - неделя 18:00

IMG-3137.jpg

"Направо ми е рак, цак, цак и цак" ли ще се опитват да конкурират? :D 

Сподели в други сайтове

преди 2 минути, DevilWish каза:

"Направо ми е рак, цак, цак и цак" ли ще се опитват да конкурират? :D 

Ами припева вече е тренд в Тикток, така че може и да им се получи.
Като гледам са направили 5500+ клипчета за седмица.

• Wow 1
Сподели в други сайтове

Току що, Emanuela.Carey каза:

Ами припева вече е тренд в Тикток, така че може и да им се получи.
Като гледам са направили 5500+ клипчета за седмица.

Още не съм  я чул. Може ли линк?

Сподели в други сайтове

• DevilWish locked and unpinned this Тема
Guest
Тази тема е затворена за нови коментари.
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...