Jump to content

Поп-фолк скандали (Март, 2025 година)

Темата ще бъде автоматично заключена в 10:00

Препоръчани коментари

преди 1 час , fengergana каза:

истината е,че ''с най-голям ли си'' е измислено от мен за песента! С @xroflx9 винаги питаме,за да надграждаме!!!

Истината е това че тая песен е тъпа и супер надценена. Слушах я 5-10 пъти и ми омръзна. Трябва да се забрани със закон на жени излъчващи сексапил колкото пералня да се опитват да бъдат секси.

Чакам ви с @Gerganafen да ме набиете.😛

Сподели в други сайтове

преди 3 минути, DevilWish каза:

@Ergeni "През ЛЕД И ОГЪН любовта ни преминаваааааааааа"

Ти забеляза ли, че песента в албума на Сиси е една и съща с тази на Анелия и Нелина? Нейната версия е първа за българския пазар - 2001. Тяхната от 2004 ли беше? Всъщност Нелина има и самостоятелна версия на тази песен "Прости, сърце".

Албумът на Сиси е от 2000 доколкото помня. А този на Анелия е 2002 (в първия й албум).

Стана голям фен на Сиситу май. :P

Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Ergeni каза:

Албумът на Сиси е от 2000 доколкото помня. А този на Анелия е 2002 (в първия й албум).

Стана голям фен на Сиситу май. :P

Пуснах си го албумът, готин е и повечето аранжименти забелязах, че са на Даниел Ганев.
Всички песни май са кавъри, освен 2. Аз си харесах "Обичай ме". Има ли други песни, че не мога да я издиря? Много ми прилича на Таня Боева.

А на тази песен коя е другата версия за българския пазар? Пак ми е позната...

image.jpg.62e5dcb4645c5400d838b8c6f96e9856.jpg

Пожелай му "Да гори в любов"! :wub_anim:

Сподели в други сайтове

преди 13 минути, DevilWish каза:

Пуснах си го албумът, готин е и повечето аранжименти забелязах, че са на Даниел Ганев.
Всички песни май са кавъри, освен 2. Аз си харесах "Обичай ме". Има ли други песни, че не мога да я издиря? Много ми прилича на Таня Боева.

А на тази песен коя е другата версия за българския пазар? Пак ми е позната...

Доколкото знам остана с един албум и се отказа. Обичай ме и Жива рана ги въртяха най-много. Но все пак съм бил на 8-9, може и да съм пропуснал? 

Сподели в други сайтове

Току що, Ergeni каза:

Доколкото знам остана с един албум и се отказа. Обичай ме и Жива рана ги въртяха най-много. Но все пак съм бил на 8-9, може и да съм пропуснал?

Ами да, те двете са най-готини. Намерих клип на "Обичай ме".

"Жива рана" също я има, сега проверих.

Сподели в други сайтове

преди 4 минути, DevilWish каза:

Ами да, те двете са най-готини. Намерих клип на "Обичай ме".

"Жива рана" също я има, сега проверих.

Ау, значи е 2001ва. Защо ми се струваше, че Обичай ме я въртяха зимата на 2000? Пък може да е било началото на 2001ва. 

Даниел Ганев на колко години е, бре? Не съм знаел, че прави аранжименти още от началните 2000s. Мислех че е започнал 10 години по-късно.

WWW.DISCOGS.COM

Изглежда от 1999та са му първите.

И това е негово.

Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Ergeni каза:

Ау, значи е 2001ва. Защо ми се струваше, че Обичай ме я въртяха зимата на 2000? Пък може да е било началото на 2001ва. 

Даниел Ганев на колко години е, бре? Не съм знаел, че прави аранжименти още от началните 2000s. Мислех че е започнал 10 години по-късно.

℗ Diapason Records Released on: 2001-05-05

Тук пише 5 май 2001. Може едната песен да е издадена 2000 година, защото видях, че "Обичай ме" е била в компилация от 2000 година. "Жива рана" е от 2001. Сигурно тогава са й издали албум. Нелина си е чопнала от тук две песнички значи, но й се е получило. 

Сподели в други сайтове

преди 1 минута, DevilWish каза:

Нелина - Свят без любов @Ergeni ❤️ 

Като цяло помня, че албумът беше готин, но не съм го слушал от онези времена. Мисля че го спечелих от някакви царевични пръчици. Там Касъмови пъхаха продукцията си :D 

Сподели в други сайтове

Току що, DevilWish каза:

℗ Diapason Records Released on: 2001-05-05

Тук пише 5 май 2001. Може едната песен да е издадена 2000 година, защото видях, че "Обичай ме" е била в компилация от 2000 година. "Жива рана" е от 2001. Сигурно тогава са й издали албум. Нелина си е чопнала от тук две песнички значи, но й се е получило. 

Обичай ме и беше първи сингъл със сигурност. Значи правилно помня, че беше зимата. Но дали края на 2000 или 2001, не знам. Касъмови още къртеха всичко. Година по-късно нали пуснаха Планета ТВ и братята общо взето изпаднаха от всички сметки. Както се вижда и половината им изпълнители си биха шута.

Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Ergeni каза:

Като цяло помня, че албумът беше готин, но не съм го слушал от онези времена. Мисля че го спечелих от някакви царевични пръчици. Там Касъмови пъхаха продукцията си :D 

Да, имаше разни касетки в един зрънчо. На мен пък ми се беше паднал албум на Тони Дачева за някакво конче, но аз тогава още не слушах... а толкова и разбирах. :D 
Всъщност албума е бил стар явно и за това е бил в зрънчо. С дует шанс е, просто съм запомнил песента за кончето "Конче мое"

Сподели в други сайтове

преди 41 минути, DevilWish каза:

@Ergeni "През ЛЕД И ОГЪН любовта ни преминаваааааааааа"

Ти забеляза ли, че песента в албума на Сиси е една и съща с тази на Анелия и Нелина? Нейната версия е първа за българския пазар - 2001. Тяхната от 2004 ли беше? Всъщност Нелина има и самостоятелна версия на тази песен "Прости, сърце".

Тази вероятно не си е платила правата, докато Кокошарник ООД вероятно са кихнали съответната сума. По това време Пайнер май избягваха да клипират неуредени песни, примерно Кали (тогава в Съни) - една минута има клип, а Ванча - убиец на любов - не. 

Сподели в други сайтове

преди 6 минути, DevilWish каза:

Да, имаше разни касетки в един зрънчо. На мен пък ми се беше паднал албум на Тони Дачева за някакво конче, но аз тогава още не слушах... а толкова и разбирах. :D 
Всъщност албума е бил стар явно и за това е бил в зрънчо. С дует шанс е, просто съм запомнил песента за кончето "Конче мое"

И първия албум на Кати ми се падна. Всичките без Пеперуда и НАй ми е добпре ми звучаха като вой на пенсионерка.

Сподели в други сайтове

Току що, Lelqtian каза:

Тази вероятно не си е платила правата, докато Кокошарник ООД вероятно са кихнали съответната сума. По това време Пайнер май избягваха да клипират неуредени песни, примерно Кали (тогава в Съни) - една минута има клип, а Ванча - убиец на любов - не. 

Да, а спомням си и на Райна - "Ти ме лъжеш най-добре" имаше видео през 2004, а имаше една певица също с версия на тази песен, но дори не е била популярна.
Също се сещам, че много преди Райна да пусне нейната балада "Как", Пепа имаше "Защо ли". Т.е. една и съща песен. А днес вече е на мода тази практика.

Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Lelqtian каза:

Реално кога почнаха да плащат права? Не е ли 2003?

Сподели в други сайтове

И първия албум на Кати ми се падна. Всичките без Пеперуда и НАй ми е добпре ми звучаха като вой на пенсионерка.

Това "Пеперудата" беше огроммен хит. Аз харесвам много и "Нон стоп", любими са ми "Усмивка през сълзи", "Тъжни очи" от по-старите й песни. Кати тогава май е била номер 1 в Ара, нали? Тя 2000 година изгрява?

Сподели в други сайтове

Тук ми бяха казали, че е от "Полунощ е" на Надя. Не знам тя от коя година е. Аз когато прослушах 2004 година, вече са си ги уреждали.
Пак се сещам, че Райна и Таня Боева имаха кавър на една и съща песен "Всичко искам да забравя" и "Купонът свърши". И двете са без клипове.

Сподели в други сайтове

На Ванча е от 2003та доколкото помня. Пайнер специално май почнаха да си "плащат" кавърите когато бяха лицензиант на Гранд за България и кавърдисаха всичката им продукция, вероятно са има няква договорка да минават по-тънко.

Сподели в други сайтове

Това "Пеперудата" беше огроммен хит. Аз харесвам много и "Нон стоп", любими са ми "Усмивка през сълзи", "Тъжни очи" от по-старите й песни. Кати тогава май е била номер 1 в Ара, нали? Тя 2000 година изгрява?

1999. Кати и тогава, и сега си е топ! 

Сподели в други сайтове

Току що, Lelqtian каза:

На Ванча е от 2003та доколкото помня. Пайнер специално май почнаха да си "плащат" кавърите когато бяха лицензиант на Гранд за България и кавърдисаха всичката им продукция, вероятно са има няква договорка да минават по-тънко.

Значи не е от скандала с песента на Надя?
2004 вече знаех, че Ивана е пълна с кавъри - Нещо нетипично, Като на 17, Освободете дансинга ?
Но тя има и от 2002 Скитам се, големия хит - Шампанско и сълзи..... Като цяло доста от хитовете й са кавъри.
Даже от Индира Радич и Преслава намаза с "Писна ми".

Сподели в други сайтове

Тук ми бяха казали, че е от "Полунощ е" на Надя. Не знам тя от коя година е. Аз когато прослушах 2004 година, вече са си ги уреждали.
Пак се сещам, че Райна и Таня Боева имаха кавър на една и съща песен "Всичко искам да забравя" и "Купонът свърши". И двете са без клипове.

За полунощ е уж ги бяха награбили турските автори и ги били осъдили. Та като нищо да е по този повод.

Сподели в други сайтове

Току що, Lelqtian каза:

За полунощ е уж ги бяха награбили турските автори и ги били осъдили. Та като нищо да е по този повод.

Тя ми остана любимата песен на Надя. Бяха й дали обаче сръбска на Индира Радич "Супер е животът", но нищо общо с "Полунощ е". Остана й най-добрата песен. Аз много я харесвах специално тази песен.

текст: Свобода Даскалова аранжимент: Ленко Драганов

Музиката не я е вписала в профила си.

Сподели в други сайтове

преди 2 минути, DevilWish каза:

Значи не е от скандала с песента на Надя?
2004 вече знаех, че Ивана е пълна с кавъри - Нещо нетипично, Като на 17, Освободете дансинга ?
Но тя има и от 2002 Скитам се, големия хит - Шампанско и сълзи..... Като цяло доста от хитовете й са кавъри.
Даже от Индира Радич и Преслава намаза с "Писна ми".

Да де, но сравни какви кавъри? Шампанското, май беше от 2003та межудругото, е сръбски, Убиеца е гръцки, Скитам се - турски. 

Май винаги са плащали за кавърите, просто не за всички. Просто сръбските бяха на конвейер, явно като имаш директни отношения с оргиналния издател най-малкото е по лесен процеса? 

Сподели в други сайтове

Току що, Lelqtian каза:

Да де, но сравни какви кавъри? Шампанското, май беше от 2003та межудругото, е сръбски, Убиеца е гръцки, Скитам се - турски. 

Май винаги са плащали за кавърите, просто не за всички. Просто сръбските бяха на конвейер, явно като имаш директни отношения с оргиналния издател най-малкото е по лесен процеса? 

И според мен е така, защото целия албум на Индира беше разграбен.
Като на 17, Шампанско и сълзи, Писна-Преслава, Надя-Супер е животът, Нямам душа - Магда... имаше и още.... Там в първите си албуми и Галена и Даниела май имаха по един-два сръбски кавъра на които не са залагали.

Сподели в други сайтове

преди 8 минути, DevilWish каза:

Катя беше най-добър дебют, заедно с Гуци - нямат минаване. Наистина избухна за една нощ с Пеперудата. Иначе е от 99та. И да, беше номер 1 при Касъмови до отказването й. После Алишъ я измести. После Маноля.

преди 6 минути, DevilWish каза:

Да, и аз така знам. Полунощ е от 2002.

преди 5 минути, Lelqtian каза:

Не, на Ванча е от 2002. Пя ги на концерта есента. Помня щото една позната беше луда по тая песен, а аз я преоткрих години по-късно. Но Убиеца също стана голям хит, макар и без видео.

Да, вярно че това с ГРАНД валидира доста нещата, но Убиецът не е ли гръцки кавър? Иначе Пайнер издаваше сърбите и те им даваха права да правят бг версии. Даже май е било безплатно. Все пак разпространяваха всичко тяхно тук. А и дадена песен като стане хит на БГ се знае и на сръбски.

Това е от конзерта в края на 2003та. Следователно 2003 са почнали с договорките.

Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   1 Потребител

• Create New...