Jump to content

Ерата на momo vs. Ерата на meleto?

Анкета  

19 потребители гласуваха

Нямате права да гласувате или да виждате резултатите от тази анкета. Ако искате да дадете своя глас, абонирайте се за клуба или темата. Моля, впишете се в сайта или се регистрирайте, за да гласувате в анкетата.

Препоръчани коментари

Бан за Леля Ан - провал

"Да събудим процеса" за избор на нови модератори - провал

Трети опит, тоя път Момо и Мелето са на мушка

Човек, крайно време е да приемеш, че хората не са съгласни с теб и няма да стане на твоето. Случва се. Приеми го и спри да излагаш сам себе си все повече и повече. Спри да се чудиш кого да набедиш за психичните си състояния. "С лелята не стана, с модовете не стана, админите са наред!". Просто СПРИ. Излагаш се.

Сподели в други сайтове

преди 1 час, Gerganafen каза:

Бан за Леля Ан - провал

Човек, крайно време е да приемеш, че хората не са съгласни с теб и няма да стане на твоето. Случва се. Приеми го и спри да излагаш сам себе си все повече и повече. Спри да се чудиш кого да набедиш за психичните си състояния. "С лелята не стана, с модовете не стана, админите са наред!". Просто СПРИ. Излагаш се.

Проблемът е много конкретен. Потърпевш съм от клеветническа кампания, която ми е нанесла както емоционални, така и репутационни вреди (измерени). Лицето, отворен за тази кампания би следвало да си понесе последствията. Толкова е просто. Изобщо не ме интересуват хорски интерпретации, защото знам какво е станало, знам че го е правил преди това, и съм го виждам с очите си, та моят случай не е изолиран, и най-вече знам какво съм преживял, и няма да позволя на никого да ми казва какво да чувствам. Състоянията ми нямат нищо общо в този контекст, защото първо, аз съм психологически и личностно здрав, и второ не екстернализирам, или казано по-просто, нямам навика да си го изкарвам на другите. Всъщност, това е един от много редките случаи, в които съм се оплаквал за нещо. Според мен "излагацията" е за предпочитане, пред това да си мълча и търпя. Става въпрос за принципност и правосъдие. Не е етично потребител, който е агресирал целенасочено и за толкова дълъг период (3+ години) да се ползва с пълни права и привилегии. Мисля че позицията ми е достатъчно ясна. Ничий хумор не е чак толкова ценен или незаменим, за да им бъдат извинявани проблематичните им изблици. Трябва да се запитате, освен с "хуморът" си, допринесъл ли е с нещо по съществено? Той може да не разбира, но времето му изтече. П.С. Тази тема не е атака срещу админите. Изрично е споменато. За любими периоди е.

Сподели в други сайтове

преди 59 минути, Gerganafen каза:

Бан за Леля Ан - провал

Когата шансовете да бъдеш разбран са по-високи с истински грамофон или друга мебел .... 

Сподели в други сайтове

От 14.04.2025 г. от 19:24, Gerganafen каза:

Бан за Леля Ан - провал

Друго което ми прави впечатление в този пост е че го изкарваш, като серия от лични провали. В този случай, направих всичко правилно, но бях саботиран отгоре. Системата, в която съм взел пряко участие и би трябвало да ме пази, стои зад гърба на агресора. Може и да не е непременно за бан, но някакъв вид пробация е приложима в контекста на действията му. Ако му се е разминало с мен, какво го спира да не повтори това което ми е причинил с други? Той друг няма да стане. Видя се до каква степен е лишен от чувство за вина. 

Какъв е интересът на стопяваш се форум да бъде толкова предпазван потребител, за когото е известно, че е прогонвал потребители? То затова и никой не се кандидатира за модератор. Кой би искал след като съвсем леко се спъне, и бъде изцеден като чорап?

Дори да не сте напълно съгласни с мен, внимавайте кой и какво подкрепете, защото с такъв потребител наблизо нищо не е сигурно, и както е видно, няма да бъдете защитени. 

Сподели в други сайтове

От 13.04.2025 г. от 12:15, Fast каза:

Мога да кажа само, че нещата тръгнаха на зле, когато Момо рязко спря да влиза, а Кондома стана активен. Не обвинявам в частност него, а културата, която наложи. позволила на Lelqtian да се превърне във фактор. Битката му срещу т.нар. "манипулатори" се превърна в битка против т.нар. "лицемери" . Спамът с "Шефката" се превърна в спам за Валя Великова. Кофти ксерокс. При meleto бе ъпдейтнат софтуера и ситуацията се поуспокои, но аз не се чувствах комфортно в кожата си като модератор - бях обект на кампании и системни нападки към които бях безсилен поради ограничената екзекутивна власт, а форума е като зациклил в 2019. Става скучно когато съвсем нищо не се променя. Затова гласувах Ерата на momo. Според мен 2017 беше последната "golden age" година.

Нямаш идея...

Аз когато станах активен, бяха най-вълнуващите времена за този форум, ненапразно изпитваш носталгия към тия времена. 2 пъти спечелих награда за Потребител на годината, това не се е случвало на друг. Спамът с Шефката беше спам, инспириран от моите опоненти, които твърдяха, че песента е флоп. Пишех често за нея, за да докажа обратното. В последния ден на 2018 "Шефката" стана хита на годината на база гледания в ютуб. Това е било вълнуваща тема за най-успешната песен. Ваня Великова кога е издавала най-успешната песен в годината?

Изисквах от Момо статистики за посещаемостта на форума точно, когато течеше кампанията ми за Шефката. В този период числата сочеха, че форумът е по-посещаван от регистрирани потребители, от нерегистрирани потребители. Още имам скрийншотите. Обясних на мелето, че вдигам посещаемостта на форума, а той в желанието си да ме принизява, отговори, че не е така.

Форумът е в упадък, откакто мелето го купи. Той самият го осъзнава, затова смяташе да го продава  на Сигнал.бг

Сподели в други сайтове

преди 24 минути, Balkandji1 каза:

Аз когато станах активен, бяха най-вълнуващите времена за този форум, ненапразно изпитваш носталгия към тия времена. 2 пъти спечелих награда за Потребител на годината, това не се е случвало на друг. Спамът с Шефката беше спам, инспириран от моите опоненти, които твърдяха, че песента е флоп. Пишех често за нея, за да докажа обратното. В последния ден на 2018 "Шефката" стана хита на годината на база гледания в ютуб. Това е било вълнуваща тема за най-успешната песен. Ваня Великова кога е издавала най-успешната песен в годината?

Изисквах от Момо статистики за посещаемостта на форума точно, когато течеше кампанията ми за Шефката. В този период числата сочеха, че форумът е по-посещаван от регистрирани потребители, от нерегистрирани потребители. Още имам скрийншотите. Обясних на мелето, че вдигам посещаемостта на форума, а той в желанието си да ме принизява, отговори, че не е така.

Форумът е в упадък, откакто мелето го купи. Той самият го осъзнава, затова смяташе да го продава  на Сигнал.бг

Да, точно това казвам. Че твоето поне имаше някаква субстанция, а неговото е копи пейст. В онези години се чувствах.. странно. Не знам защо си беше внушил, че съм имал нещо против теб тогава. Просто прекаляваше с клетвите, и обективно погледнато нарушаваше правилата. Не можех да правя изключения за никой.

Сподели в други сайтове

преди 16 минути, Balkandji1 каза:

Само ти не разбра, че никога не е имало такива разговори за продажба с ЕС. Всичко беше провокация в най-умрелия месец от годината. Е, някои се надяваха. :D 

Форумът е в упадък, така е. Ако влезеш в Предприемач, Бгмама, Калдата и други - положението е същото. Просто последните 2 са мултипрофилни места - коментират всичко, докато тук сме затворени от музикалната тематика. 

Колко 15 годишни биха писали във форум към днешна дата? Интересен факт - над 60% от имейлите на регистрираните във форума са неактивни. Това са хора, които или са умрели, или отдавна не ползват абв и тн. 

Сподели в други сайтове

преди 14 минути, Bunn каза:

Кой е Момо и откога форумът е на Мелето? Докога е била ерата на Момо? Въпросите не са иронични. 

Момо е създателят. Този форум е off-shoot на стария форум на Планета, стартиран през 2006, с идеята да могат да се споделят линкове, което е било забранено там. Конкурирал се е с друг форум, под името Пират, който е изчезнал, но този още е тук. Впоследствие са се прехвърли потребителите, които не са доволни с правилата за обиждане на певици в Планетения форум. Между 2017 и 2018, Момо обявява форума за продан, и спира да влиза редовно. До пролетта на 2019 ефективно е бил на самотек, докато Мелето не го придобива от Момо. Общо взето това е.

Сподели в други сайтове

Ерата на момо беше айконик, спомням си като започнах да влизам във форума - април 2012-та, след като се бях регистристрирал през лятото на 11-та, с първият ми профил. By the way дори никът ми @senuj се превърна в нарицателно и всеки знаеше за кой става въпрос, нищо, че го чейджнах няколко пъти.

Посещаемостта 12-та година беше гръм, в чалга скандалите за 2 седмици се опукваха по 200 страници, сега всичко е флоп. Мисля, че и заради @Fast и неговият стил на модераторстване доста хора напуснаха назад в годините.

Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Fast каза:

Момо е създателят. Този форум е off-shoot на стария форум на Планета, стартиран през 2006, с идеята да могат да се споделят линкове, което е било забранено там. Конкурирал се е с друг форум, под името Пират, който е изчезнал, но този още е тук. Впоследствие са се прехвърли потребителите, които не са доволни с правилата за обиждане на певици в Планетения форум. Между 2017 и 2018, Момо обявява форума за продан, и спира да влиза редовно. До пролетта на 2019 ефективно е бил на самотек, докато Мелето не го придобива от Момо. Общо взето това е.

Ясноо. Благодаря за информацията! :) 

Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Fast каза:

Да, точно това казвам. Че твоето поне имаше някаква субстанция, а неговото е копи пейст. В онези години се чувствах.. странно. Не знам защо си беше внушил, че съм имал нещо против теб тогава. Просто прекаляваше с клетвите, и обективно погледнато нарушаваше правилата. Не можех да правя изключения за никой.

Чувстваше се странно, защото беше против Галена, кликата й тук беше силна тогава, нападаха те постоянно. Ние първи стартирахме настроението против теб, но беше отговор на конкретни мнения. Лялятиан разви обсесия спрямо теб, започна да те тормози ежечасно, всекидневено по излишно досаден начин. 

Той първо ме подкрепяше. После усетих някаква ревност от него, че съм приятел с други потребители. Започна да плюе всичко, което аз харесвам. Усети се тенденцията.

Развива някакви дълговременни обсесии спрямо потребители, тематики. Разбирам какво имаш предвид.

Сподели в други сайтове

преди 6 минути, LuydmilGenov каза:

Колко 15 годишни биха писали във форум към днешна дата? Интересен факт - над 60% от имейлите на регистрираните във форума са неактивни. Това са хора, които или са умрели, или отдавна не ползват абв и тн. 

Абв, мейл.бг и другите български лайнохостове трият мейл адреси. Изгубих си първия фейсбук профил заради това. Адреса се освободи, някой го регистрира и ми смени паса. 

Сподели в други сайтове

Помним ли, че преди да се смени точковата система и домейна на форума - аз бях потребителят с най-много положителни точки в репутацията? Нищо, че през седмица бях с бан и даже имах 3 месечен такъв. :roll1:

Сподели в други сайтове

преди 14 минути, LuydmilGenov каза:

Само ти не разбра, че никога не е имало такива разговори за продажба с ЕС. Всичко беше провокация в най-умрелия месец от годината. Е, някои се надяваха. :D 

Лъжеш хората, че ще продаваш форума, пишейки цели романи, давайки срокове, дати за последния ти ден? После позволяваш тази тема да се развие, карайки хората да си губят енергията в писане на тема твоята лъжа. Пълен флоп си, момче.

Сподели в други сайтове

Току що, Fast каза:

Момо е създателят. Този форум е off-shoot на стария форум на Планета, стартиран през 2006, с идеята да могат да се споделят линкове, което е било забранено там. Впоследствие са се прехвърли потребителите, които не са доволни с правилата за обиждане на певици. Между 2017 и 2018, Момо обявява форума за продан, и спира да влиза редовно. До пролетта на 2019 ефективно е бил на самотек, докато Мелето не го придобива от Момо. Общо взето това е.

Това не е вярно съвсем. Рамания беше инспириран от Пиратфорума, където се разпростаряваха новите песни. Тук никога не е било типичното фенско пространство. Момо предложи форума за продан поне 5 години по-рано. Още оттогава се точех да го взема. 

преди 8 минути, Fast каза:

Абв, мейл.бг и другите български лайнохостове трият мейл адреси. Изгубих си първия фейсбук профил заради това. Адреса се освободи, някой го регистрира и ми смени паса. 

Мда, като не влизаш редовно и трият автоматично. Или ако не си верифицирал с телефон.

Сподели в други сайтове

преди 3 минути, LuydmilGenov каза:

Това не е вярно съвсем. Рамания беше инспириран от Пиратфорума, където се разпростаряваха новите песни. Тук никога не е било типичното фенско пространство. Момо предложи форума за продан поне 5 години по-рано. Още оттогава се точех да го взема. 

Може и да е правил подмятания, но един път каза че форума за продан и след това спря да пуска новини в новинарския раздела ако не се лъжа.

Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Balkandji1 каза:

Лъжеш хората, че ще продаваш форума, пишейки цели романи, давайки срокове, дати за последния ти ден? После позволяваш тази тема да се развие, карайки хората да си губят енергията в писане на тема твоята лъжата. Пълен флоп си, момче.

Ти нали беше намерил други форуми? Доста си осведомен кое как се е развило. Не ти ли прави впечатление, че през няколко години създавам подобна драма - форумът спира да работи, продава се на ЕС... и тн. :D 

Точно обратното се получи. Доста хора си изляха задоволството, а други пуснаха "сълза". Никой не е бил принуден да губи време. 

преди 1 минута, Fast каза:

Може и да е правил подмятания, но един път каза че форума за продан и след това спря да пуска новини в новинарския раздела ако не се лъжа.

Може би 2011-2012 - бях го питал за цена и той ми даде такава, но не помня детайли. 5-6 години по-късно продаде. 

Сподели в други сайтове

преди 33 минути, Balkandji1 каза:

Чувстваше се странно, защото беше против Галена, кликата й тук беше силна тогава, нападаха те постоянно. Ние първи стартирахме настроението против теб, но беше отговор на конкретни мнения. Лялятиан разви обсесия спрямо теб, започна да те тормози ежечасно, всекидневено по излишно досаден начин. 

Той първо ме подкрепяше. После усетих някаква ревност от него, че съм приятел с други потребители. Започна да плюе всичко, което аз харесвам. Усети се тенденцията.

Развива някакви дълговременни обсесии спрямо потребители, тематики. Разбирам какво имаш предвид.

Да, помня това. Но когато форумът бе придобит, се бях нормализирал, а той продължи много след това, поне до 2021, когато чалгата изобщо не ми беше на първа линия и все още ги бойкотирах заради Ковид response-а им. Не е имал валидна причина да го прави. Гледам допреди това съм го цитирал сигурно 1-2 пъти. Ето това прави постъпката му кофти. Никой друг потребител не бе постъпвал толкова крайно с мен, та чак да ми се отрази на цялостната ми репутация. Логично щеше да бъде да имам кофти репутация през 2015-2016. Тогава наистина писах ужасни неща, особено през 2015. От какъв зор през 2025? Знаят ме по начинът, който той ме описвал.

Сподели в други сайтове

преди 2 часа , Andrew Cunanan. каза:

Посещаемостта 12-та година беше гръм, в чалга скандалите за 2 седмици се опукваха по 200 страници, сега всичко е флоп. Мисля, че и заради @Fast и неговият стил на модераторстване доста хора напуснаха назад в годините.

Точно пък заради мен да са напуснали. Стилът ми на модериране не беше нещо специално. Не съм имал пристрастия към дадени потребители. През повечето време поствах линкове или вадех разни статистики. Дори по-скандалите неща, които съм писал, са били главно свързани с чалга, и рядко са избуявали в междупотребителски спорове. Имам едно от най-чистите реномета откъм наказания. Не съм имал точки от 2016, т.е. близо 10 години. Имам всичко на всичко 12-13 наказания. Това прави кампанията му още по-безумна. Не е било битка между равностойни, а един дълбоко конфликтен потребител, който е стоварил цялата си конфликтност на относително неконфликтен потребител. Малко е като сумист да изникне изневиделица в нечий офис, и да започне да прави хватки на секретарката. Надявам се вече повече хора да са разбрали на какво прилича, и защо го правя толкова публично. Ако ти е останало съвест, ще се дистанцираш от това. Дори ти, като по голям скандалджия, по всяка вероятност си избирал опоненти, които са ти били на нивото. 

Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...