Karma93 Публикувано на Понеделник в 08:54 Report Share Публикувано на Понеделник в 08:54 Какво мислите за ремиксите и има ли място за тях в поп фолка? Кои са вашите любими ремикси на поп фолк песни? 1 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Karma93 Публикувано Понеделник в 08:57 Author Report Share Публикувано Понеделник в 08:57 Според мен за един ремикс е хубаво да има нови вокали, а не просто акапелата на песента или цялата песен да се плесне върху монотонно дъвца-бъвца! 2 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Karma93 Публикувано Понеделник в 09:01 Author Report Share Публикувано Понеделник в 09:01 Пример Тук цялото настроение на песента е променено. ето го оригинала. Звучи къде къде по-тъжно 2 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Karma93 Публикувано Понеделник в 09:10 Author Report Share Публикувано Понеделник в 09:10 А други ремикси не допринасят с нищо 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Gerganafen Публикувано Понеделник в 10:30 Report Share Публикувано Понеделник в 10:30 преди 1 час, Karma93 каза: Пример Тук цялото настроение на песента е променено. ето го оригинала. Звучи къде къде по-тъжно На Гуци всичките са топ и го казвам обективно! "Губя те бавно" си беше доста изпипан денс ремикс, не просто тупса-тупса върху баладата. "Гасна по теб" - по-добър от оригинала. "Боли" - акустична версия - решението за такава версия, че и клип също към нея беше много оригинално. "Сини очи" - тук местата са разменени, баладичен ремикс на денс оригинал. Също много добра идея. На Камелия - "Залезът и зората", "Къде си ти" (латино) също примерно много ми допадат. На Преслава "Горчиви спомени" беше нестандартен... Сигурно за много още любими ремикси не се сещам в момента, по принцип ми е винаги интересно да чуя друга версия на дадена песен. 1 2 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Gerganafen Публикувано Понеделник в 10:32 Report Share Публикувано Понеделник в 10:32 преди 1 час, Karma93 каза: А други ремикси не допринасят с нищо Не е нещо кой знае какво като концепция, но след дългия и отегчителен оригинал беше освежаващ и беше по-успешната версия. 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Gerganafen Публикувано Понеделник в 10:47 Report Share Публикувано Понеделник в 10:47 Още един култов ремикс: 2 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Понеделник в 14:27 Report Share Публикувано Понеделник в 14:27 Като цяло не харесвам ремикси и съм против тях, освен в редки случаи. Добре сте споменали Гергана, при нея най-добре се получават. Гасна по теб ми е фаворит. Друг много як ремикс е на Мария и DJ Jerry - Искаш да ме имаш, Анелия - Погледни ме в очите, Преслава - Горчиви спомени, Емилия - История. С изключение на песента на Преслава тук ремиксите са по-добри. Също мога да включа на Галена - "Мъко моя" която се е получила супер добре. Глория и Устата - Скъпи, купи ми нещо. На Райна - Ти ме лъжеш най-добре, ремикса на DJ Jerry.... Рядко, но има интересни предложения. 1 Цитирай Report Пожелай му "Да гори в любов"! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Понеделник в 14:29 Report Share Публикувано Понеделник в 14:29 преди 5 часа , Karma93 каза: Според мен за един ремикс е хубаво да има нови вокали, а не просто акапелата на песента или цялата песен да се плесне върху монотонно дъвца-бъвца! Сега ми напомни, че Кали имаше албум "Ремиксирай ме". Там "Шенген" много ми харесва. На Алисия една неизвестна песен като "Не искам, но ще забравя" като ремикс повече ми допада от оригинала. 2 Цитирай Report Пожелай му "Да гори в любов"! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Runevski Публикувано Понеделник в 14:43 Report Share Публикувано Понеделник в 14:43 За мен също са били ненужни ремиксите, които бяха със същите вокали и с минимална разлика като добавен бийт. Рени се отчита с интересни нови версии на свои песни. Ремикса на “Горчиво и сладко” всъщност е с оригиналните и вокали, но пък е доста променен стила - от латино на рап. И е съвместен с Бате Сашо, което всъщност се оказа втората колаборация на фолк изпълнител с рапър. Новата версия на “Ден след ден” е тотално различна стилистика - поп аранжимент от Мага. С него експериментираха и с “Балът свърши”, която пък от балада направиха на бърза песен. Ремикса на “Искам те” също е съвсем модерен нов прочит. “Мъж да съм” също е с две версии - тази от официалния клип си е фолк, а включената в албума “Виж ме” е хаус, затова я написаха и с друго име - “Жалко, че не може”. Любимата ми от всички втори версии може би е тази на “Прости ми, мамо” - радвам се, че има клип тази от 2003, а не оригиналната от първия и албум. Плътно зад нея нареждам ремикса на “Към теб летя”. Клипираната е оригинала, но има Splendid Sounds Remix - той дори е с две разновидности, дело е на Alek Sandar. 4 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Gerganafen Публикувано Понеделник в 14:53 Report Share Публикувано Понеделник в 14:53 Добре споменахте Алисия, този ремикс е топ! "Скрий се" също беше много добър... А за албум с ремикси, мечтаех си Гери да има такъв, с неклипирани песни като "Измама" и т.н., а то точно ФеКалия го направи. 1 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Понеделник в 14:55 Report Share Публикувано Понеделник в 14:55 преди 10 минути, Runevski каза: За мен също са били ненужни ремиксите, които бяха със същите вокали и с минимална разлика като добавен бийт. Рени се отчита с интересни нови версии на свои песни. Ремикса на “Горчиво и сладко” всъщност е с оригиналните и вокали, но пък е доста променен стила - от латино на рап. И е съвместен с Бате Сашо, което всъщност се оказа втората колаборация на фолк изпълнител с рапър. Новата версия на “Ден след ден” е тотално различна стилистика - поп аранжимент от Мага. С него експериментираха и с “Балът свърши”, която пък от балада направиха на бърза песен. Ремикса на “Искам те” също е съвсем модерен нов прочит. “Мъж да съм” също е с две версии - тази от официалния клип си е фолк, а включената в албума “Виж ме” е хаус, затова я написаха и с друго име - “Жалко, че не може”. Любимата ми от всички втори версии може би е тази на “Прости ми, мамо” - радвам се, че има клип тази от 2003, а не оригиналната от първия и албум. Плътно зад нея нареждам ремикса на “Към теб летя”. Клипираната е оригинала, но има Splendid Sounds Remix - той дори е с две разновидности, дело е на Alek Sandar. "Мъж да съм" ми е фаворит от песните на Рени с две версии. Интересен е и ремикса на хита на Магда - "Нали ти казах". И също друг фаворит на Вероника - "Грешен сън" където ремикса е на много по-високо ниво и беше хит вместо оригинала. 1 2 Цитирай Report Пожелай му "Да гори в любов"! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Понеделник в 15:00 Report Share Публикувано Понеделник в 15:00 този 2 1 1 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Mr. Greshen Публикувано Понеделник в 15:01 Report Share Публикувано Понеделник в 15:01 Проба Грешка на Анче Писмо на Прес 1 2 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Понеделник в 15:12 Report Share Публикувано Понеделник в 15:12 това е 300 пъти по-добро от ориджинала 1 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Понеделник в 15:13 Report Share Публикувано Понеделник в 15:13 Хит Екстра Нина! 2 1 Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Понеделник в 15:14 Report Share Публикувано Понеделник в 15:14 Току що, Andrew Cunanan. каза: това е 300 пъти по-добро от ориджинала Ремикса й с DJ Живко на "Обичам те". Анелия има добри ремикси. Кали, Малина! На Малина - Музика, Да или не и Само мен обичай в ремиксиран вариант са много по-добри и бяха хитове! 2 Цитирай Report Пожелай му "Да гори в любов"! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Willy Публикувано Понеделник в 15:33 Report Share Публикувано Понеделник в 15:33 1 2 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Понеделник в 15:35 Report Share Публикувано Понеделник в 15:35 Всички фенове на Гюр биха посочили: 1 3 2 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Willy Публикувано Понеделник в 15:38 Report Share Публикувано Понеделник в 15:38 преди 3 минути, Willy каза: В обратна тема от тази също бих посочил Джена. Направо плю и се изсра брутално върху емоционалния оригинал изпят с чувства. 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Понеделник в 15:44 Report Share Публикувано Понеделник в 15:44 преди 9 минути, Andrew Cunanan. каза: Всички фенове на Гюр биха посочили: Много по-як от тромавия оргинал ❤️ 2 1 1 Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Понеделник в 17:43 Report Share Публикувано Понеделник в 17:43 преди 2 часа , Andrew Cunanan. каза: Всички фенове на Гюр биха посочили: Е тоя ремикс ме кефи на Гюр ❤️ 😘 1 3 Цитирай Report Пожелай му "Да гори в любов"! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Thecranfan Публикувано Понеделник в 18:00 Report Share Публикувано Понеделник в 18:00 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Karma93 Публикувано Понеделник в 21:11 Author Report Share Публикувано Понеделник в 21:11 Sashka crossing boundries 3 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Понеделник в 22:26 Report Share Публикувано Понеделник в 22:26 Втори ремикс на Мария който много кефи! 1 2 Цитирай Report Пожелай му "Да гори в любов"! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.