zuzara Публикувано на Септември 21 Report Share Публикувано на Септември 21 НОСИ ЛИ НЕЩАСТИЕ ЧИСЛОТО ТРИНАДЕСЕТ Числото тринадесет носи нещастие. Ако на трапезата са се събрали една дузина хора, тринайстият гост е излишен. Той трябва да стои под масата, защото иначе някой от присъстващите ще умре през годината. И още по-лошо е, ако тринайсета дата се случи в петък. В много страни по света хората избягват да слагат номер 13 на дома, етажа, стаята в хотела, като го заменят например с номер 12А. Според някои учени възможно е това суеверие да е възникнало от Тайната вечеря - последната трапеза на Исус с 12-те апостоли - от 13 човека на един му е съдено да умре. Но съществува едно още по-старо поверие от древната история. Става дума за пиршество в Скандинавия, тогава наричана Валгал, на което били поканени дванайсет богове. Тогава без покана се появил духът на караниците и раздора Лок. Гостите станали тринайсет, след което бил убит любимецът на боговете Балдър. ЧЕРНИЯТ ПЕТЪК А историята за големия страх от "Черния петък" е напълно реална. На 13 април 1307 година, петък, всички членове на най-могъщата организация в Европа - Ордена на тамплиерите – били заловени и затворени зад решетките, а след това изгорени на кладата на Инквизицията. Те оставили след себе си много легенди, но "черният петък" оттогава насам е придобил мистичен оттенък. Според известен психолог суеверието е безсмислено и това се доказва от един съвсем прост факт: китайците и японците смятат за нещастно числото четири, защото фонетично това число звучало като "смърт". А числото девет според японците напомня думата "болка". Поради тази причина в тези страни подминават четворката, когато си избират номер за колата, дом, улица. А в Япония в болниците обикновено няма четвърти и девети етаж. Някои звезди пък сменят имената си само защото сборът от буквите е тринайсет. Дори и на шега – ако извикате силно в ухото на спящ човек "тринайсет!", той ще подскочи и ще започне да се озърта, което още веднъж доказва магичния характер на това загадъчно число. http://www.chudesa.net Цитирай Report Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му ! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ивето :) Публикувано Септември 27 Report Share Публикувано Септември 27 Любимото ми число е 13 По дневник съм 13 номер, не за първи път. Всичко е до психика. Човешката психика е много желязна и ако я разбереш ставаш велик . Много неща опират до психиката. Не случайно един автор много известен и мъдър (според мен) е казал в една от книгите си "Когато искаш нещо много силно, цялата Вселена ти помага, за да постигнеш желанието си". Когато има нещо, което те притеснява и ти се подготвиш предварително какво ще се случи, то ще се случи. И исках да кажа, че ако вярваш, че числото 13 ти носи нещастие, то ще ти донесе. Аз не вярвам, че ми носи нещастие и то ми носи щастие. Винаги когато нещо е свързано с това число имам голям успех. Върви ми на това число Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
zuzara Публикувано Септември 27 Author Report Share Публикувано Септември 27 всичко е до нагласа и внушение , но все пак смея да твърдя , че има неща , които не зависят от нашите много силни желания ( дори и Вселената да ги чува , когато ги зовем ! ) Например не ми се пада билет от лотарията , нито 6-ца от Тото-то :1000 (29): . Не искам и на целият свят да споделя и за други мои желания , които ... вселената отдавна знае А знаеш ли на колко позитивно и оптимистично настроени хора , Съдбата им поднася по някое изпитаниице , ей тъй за спорта , като вметна , че едва ли са го искали толкова силно , дори не са помисляли ;-) Верно , често мислейки лошото , ние като че го викаме при себе си , но и тук се иска " силен глас " за това ... Много често си повтарям колко силно желая едно - две неща , ама само едно такова силно ехо бичи след мен . И точно , когато най - силно вярвах , тогава нищо не ставаше ! Защо ли да не спра да мисля , па да 'зееме да се случи накрая :1000 (6): Както и да е :-) А иначе по темата - чудя се как се е появило наистина и как се е потвърдило това суеверие . За да се превърне в такова все някак е било отбелязано , нали и то нееднократно . Иначе ... имам спомен само веднъж да ми се е отразило 13-та , когато бях в началото на пубертета ( може би на 13 :1000 (29): ) и карах колело , следва да се сетите какво ми се случи Дам , хоооп и пааам , долу , на земята :1000 (29): смех голям . Не е кой знае какво , ама все пак съм го запомнила ( вероятно защото не всеки ден се пада от колело ) . И тогава не съм очаквала непременно да отбележа "празника" , но се случи Цитирай Report Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му ! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Октомври 1 Report Share Публикувано Октомври 1 Аз не мисля,че носи нещастие...нито петък 13-ти нито самото число 13...Аз не съм суеверна и не вярвам в такива неща...Дори и да се случи нещо лошо на някой на този ден не смятам,че ще е заради деня...то лоши неща се случват всеки ден.Мисля,че всичко се основава на внушението,че на този ден ще се случи нещо доста гадно,че числото 13 не е хубаво число и,че причинява нещастия...Всичко това са чисто и просто едни големи внушения а подсъзнанието на човек може да му навреди много!Когато си мислиш,че ще ти се случат лоши неща и те стават...Внушението има голяма сила...На мене този ден и самото число не са ми носили нещастия и познавам много хора с които съм говорила на тази тема и те са на същото мнение като мене и даже казват,че им носи късмет Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Сашо Публикувано Октомври 7 Report Share Публикувано Октомври 7 (редактирано) На мен числото 13 ми е любимо, заедно с 7.Плюс това в ден петък 13-ти винаги ми е вървяло страшно много. Редактирано Октомври 7 от RainingMan Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
zuzara Публикувано Октомври 7 Author Report Share Публикувано Октомври 7 От всяко правило има и изключения независимо кое е правилото п.с. И на мен 7-цата ми е любима , и мисля ми е на късмет ( пу-пу ) Цитирай Report Времето поставя всяко нещо и Всеки на мястото му ! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alexander Публикувано Октомври 7 Report Share Публикувано Октомври 7 На мен все нещо лошо ми се случва на 13-ти... Но все пак не вярвам в такива суеверия. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DJCOOL Публикувано Октомври 13 Report Share Публикувано Октомври 13 Незнам за вас, но аз и една моя компания редовно се събираме на петък 13-ти и става яко купонче. И не вярвам в това суеверие. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
akil Публикувано Януари 3 Report Share Публикувано Януари 3 Едва ли някой трезво мислещ човек вярва в такива неща. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Kremito Публикувано Февруари 4 Report Share Публикувано Февруари 4 Не вярвам на тези глупости за числото 13 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
vortigen Публикувано Март 23 Report Share Публикувано Март 23 Аз също невярвам на това пълни аномалий легендиегенди Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
northman Публикувано Март 26 Report Share Публикувано Март 26 абе 13 си е щастливо число ))) Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
_magnolia_ Публикувано Март 29 Report Share Публикувано Март 29 Ами, аз не му обръщам внимание. По начало не съм суеверна и не обръщам внимание на всякакви такива неща. Случва ми се понякога да направя някой жест или действие с мисълта, че ще допринесе за позитивно развитие на някакви неща, за мен или по принцип. Но и това е плод на конкретната ситуация и мойто въображение, а не е свързано с някакви общоприети вярвания. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Април 1 Report Share Публикувано Април 1 Да, смятам, че носи и това за Петък 13 е просто някакво суеверие... Цитирай Report Пожелай му "Да гори в любов"! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Bettina Публикувано Април 4 Report Share Публикувано Април 4 Преди приемах Петък 13 като някакъв ден, на който едва ли не ще се случват най-лошите неща. Обаче в крайна сметка точно на този ден са ми се случвали прекрасни неща. Вече изобщо не го възприемам като "черен", а напротив. Всичко е до нагласа. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
cerveau Публикувано Април 4 Report Share Публикувано Април 4 Има хора,на които носи нещастие,има и такива,за които е точно обратното....за мен си е съвсем обикновен ден... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
FRESH_GIRL Публикувано Април 4 Report Share Публикувано Април 4 и аз мисля като cerveau ,например имам една позната която е родена на 13-то число и й носи късмет на нея ,за сега аз нямам оплаквания от петък 13-ти Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DJDancho Публикувано Април 14 Report Share Публикувано Април 14 Ми честно да си кажа не намирам разлика когато е петък 13 или който и да е 13 едно и също е ... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Evergreen Публикувано Юли 12 Report Share Публикувано Юли 12 13 никога не носи късмет Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Юли 26 Report Share Публикувано Юли 26 Суеверия! На мен ми носи късмет! Само числото 4 не ми носи.. Цитирай Report Пожелай му "Да гори в любов"! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Starboy Публикувано Май 6 Report Share Публикувано Май 6 Е аз имам рожден ден на петък 13-ти. Цитирай Report Цитат asylum: Каймакът на чалгаобществото слуша именно Джена. Дори и ние все още не сме дорасли, но уверено вървим към Истината! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DJ_TISHO Публикувано Май 20 Report Share Публикувано Май 20 пълна измислица това с петък 13-ти Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.