черна котка Публикувано на Октомври 9 Report Share Публикувано на Октомври 9 "Бейлис": Вкусът не се мени, само бутилката За 34 години на пазара "Бейлис" се превръща от любимото питие за тиха и спокойна вечер вкъщи в напитката на клуба и доброто настроение 08.10.2008 "Мога да предложа "Бейлис", госпожа", е една от култовите реплики във филма "Шивачки". С тези думи героят на Асен Блатечки подканва капризната певица (Нона Йотова) да остане да празнува Нова година с тях. В случая дори и "Бейлис" не свърши работа, но това не е заради вкуса и качествата на напитката, а заради опакия нрав на фолк примадоната. Уникалността на "Бейлис" (Baileys) може да се хвали много и световният посланик на напитката Питър О`Конър не пести суперлативи. О`Конър беше в България, за да представи новата бутилка на "Бейлис" и да успокои, че тя няма да промени вкуса - комбинация от ирландско уиски, първокачествен алкохол, шоколад, ванилия, захар и прясна сметана. Както обясни ирландецът, родината му се слави с две неща - производството на уиски и животновъдството. Напитката, която представя по целия свят, обединява духа на Ирландия в крем ликьор, който вече 34 години е сред любимите напитки както на жените, така и на мъжете. Ключовият елемент в него е сметаната. За да си осигурят винаги прясна сметана, двете фабрики на "Бейлис" работят с над 1400 фермери, които ежедневно осигуряват необходимото за производството мляко. Сметаната се преработва незабавно и се вкарва в производството на "Бейлис" още на същия ден, в който е пристигнала. Уискито е тройно дестилирано и отлежало поне три години. Заедно те се смесват с останалите съставки, така че да се получи гладък крем-ликьор. Рецептата обаче остава тайна. Уникалното при "Бейлис" е не само вкусът, но и начинът, по който променя нагласите на почитателите си през годините. Ако през 70-те е бил питие, което жените могат да консумират след одобрението на своите съпрузи, ликьорът постепенно преминава към удоволствие за двама и прелюдия към интимна вечер до днес, когато е напитка за всякакъв повод, дори и без повод, еднакво предпочитана и от жените, и от мъжете. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
The Dragonkiller Публикувано Октомври 10 Report Share Публикувано Октомври 10 Дано дойде време и наща Боза да стане поне толкова известна колкото е Бейлис Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Октомври 11 Report Share Публикувано Октомври 11 Много обичам Бейлис Това е едно от любимите ми питиета Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
chocolate_club Публикувано Октомври 11 Report Share Публикувано Октомври 11 Наистина много хубаво питие. Вкусът е разбиващ! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
BaTGiRL Публикувано Октомври 24 Report Share Публикувано Октомври 24 Ех, помня славния ден преди мнооого години, когато за пръв път пих Бейлис, на една Нова Година От тогава рядко си го позволявам, просто защото е скъп, а не напива. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Nedis Публикувано Октомври 24 Report Share Публикувано Октомври 24 А смесвай го ти с уиски и да видим ахахаха Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
NazzkO Публикувано Ноември 7 Report Share Публикувано Ноември 7 На мен пък не ми харесва толкова . . . Въпрос на вкус,но на доста хора им харесва да Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Una`Passion Публикувано Ноември 7 Report Share Публикувано Ноември 7 Едно от любимите ми питиета. Обожавам го. Може да го пиеш колкото пъти искаш, стига да имаш повечко пари .. но иначе не напива Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
GiorgioCalla Публикувано Ноември 10 Report Share Публикувано Ноември 10 Не си падам, нито по Бейлис, нито по Мартини. За мен това са си женски питиета и вкусовите ми качества не ги възприемат. От сладникавите алкохоли, най-много, обичам Собиески пъпеш, няма такава водка. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
H'ELLBOY Публикувано Ноември 10 Report Share Публикувано Ноември 10 Аз също мисля, че е дамско питие.Хубаво е но никога на дискотека не бих си поръчал това.Ако пия, пия през деня и ми е като кафе. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
OstapBender Публикувано Ноември 12 Report Share Публикувано Ноември 12 Аз пък като пия "за да се довърша". След колосално количество алкохол, от което обаче си просто леко замаян, 2 чаши "Бейлис" или 3 чаши бира са способни буквално да те бутнат. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivanhoe Публикувано Ноември 12 Report Share Публикувано Ноември 12 От сладникавите алкохоли, най-много, обичам Собиески пъпеш, няма такава водка. Да, страхотна е. Опитай и Истанбул Диня, също е добра. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
черна котка Публикувано Ноември 19 Author Report Share Публикувано Ноември 19 Едно от любимите ми питиета. Обожавам го. Може да го пиеш колкото пъти искаш, стига да имаш повечко пари .. но иначе не напива ааа напива и още как... ама да... докато изпиеш една бутилка не усещаш че се напиваш :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.