The Dragonkiller Публикувано на Октомври 28 Report Share Публикувано на Октомври 28 Това е компютърна възстановка от черепа на Цар Калоян. Ето така е изглеждал: Пластична антропологична възстановка на лицето на Цар Калоян, направена от проф. Йордан Йорданов по черепа в гроб 39 в църквата "Св. 40 великомъченици", Търново. Гробът на Цар Калоян във Велико Търново: Опашка се изви за пръстена на цар Калоян Велико Търново. Върволица от българи, гърци и румънци, които искаха да видят 60-грамовият пръстен печат на цар Калоян, се изви пред сградата на Археологическия музей в Търново. Уникалната находка пристигна преди няколко дни от НИМ, за да бъде показана само за 6 часа в старата столица. Пръстенът е в града заради първото национално поклонение в памет на цар Калоян, царувал от 1197 до 1207 г. Честването беше организирано по инициатива на обществен комитет, който подкрепи кандидата за кмет, издигнат от ГЕРБ, Даниел Панов. Церемонията беше водена от Великотърновския митрополит Григорий, а плътно до него беше проф. Николай Овчаров, който пръв проучи заедно с колегата си Хитко Вачев храма "Св.св. Петър и Павел", който е издигнат от цар Калоян. С шествие от църквата "Св.40 мъченици" до Археологическия музей гостите отидоха, за да открият изложбата, включваща повече от 100 експоната, открити при разкопките на "Св.св. Петър и Павел". Пръстенът привлече най-много желаещи да го видят и беше охраняван с десетина камери и още толкова бодигардове. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
V O G U E Публикувано Октомври 28 Report Share Публикувано Октомври 28 Голяма разлика между първата и втората снимка...на първата лицето е доста женствено сравнение с второто... Иначе на първата снимка ми прилича на някого, но не мога да се сетя точно кой....хммм Мерси за споделянето Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
The Dragonkiller Публикувано Октомври 28 Author Report Share Публикувано Октомври 28 Голяма разлика между първата и втората снимка...на първата лицето е доста женствено сравнение с второто... Иначе на първата снимка ми прилича на някого, но не мога да се сетя точно кой....хммм Мерси за споделянето Защото е без брада и с няква кърпа на главата. Моля Интересно ми е такива велики личности да разбера как са изглеждали. Жалко, че на останалите не знаем къде са гробовете. Съвременните технологии могат да направят чудеса. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DenFevgo Публикувано Октомври 28 Report Share Публикувано Октомври 28 На Поли Паскова ми прилича. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ENJOY Публикувано Октомври 28 Report Share Публикувано Октомври 28 На Поли Паскова ми прилича. :1000 (29): :1000 (29): :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivanhoe Публикувано Октомври 28 Report Share Публикувано Октомври 28 На Поли Паскова ми прилича. Верно му е малко женско изражението, но все пак не вярвам да е докарано 1:1. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
The Dragonkiller Публикувано Октомври 28 Author Report Share Публикувано Октомври 28 Айдеее тихо Като е с брада не прилича!!! Е Иване не е 1:1 със сигурност. Но поне 70-80% Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
NazzkO Публикувано Октомври 28 Report Share Публикувано Октомври 28 Много любопитно е това.Но и на мен на първата картинка ми е странен образът.На статуята обаче е много добре Би ми било интересно и аз да посетя мястото Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
V O G U E Публикувано Октомври 28 Report Share Публикувано Октомври 28 На Поли Паскова ми прилича. Четеш ми мислите! :1000 (29): Имам снимка дето си приличат ама няма да я пускам :1000 (10): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ивал.ЪТ Публикувано Октомври 30 Report Share Публикувано Октомври 30 E те направо са си го гримирали сякаш... Цитирай Report Як за тебе, аз съм виждала много по-хубави момчета от него. На работа момчетата ни-готвачи, които са на 27-28 години са много по-готини. Тук има и готини, но Ивалът не е от тях. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
cerbera Публикувано Октомври 31 Report Share Публикувано Октомври 31 Къде е черепа, къде е лицето... И на първата снимка си е нежна и гримирана жена 100%, народна певица - Албена Вескова или по-точно на една певица от "Хор Мистерия на българските гласове". Това е или някаква грешка или жива подигравка. Компютърната възстановка си личи, че е на втората снимка, но на първата си е жена, която гледа Калояновия пръстен, според мен поне. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.