Jump to content

Всичко за сръбската музика

Препоръчани коментари

Подземието роди тази музика, това е вярно. Но това което казва Карлеуша в поста за които се съдили с Цеца е истина. Можело е и тях (ЈК и Цеца) да ги убият наи-лесно ако са искали. И тя и тогава си го е казала че всички певици са курви само че на Аркан това му пречило да нарича така и Цеца. Също ЈК твърди че тези хора които са убили Зоран, убили са и Зоран Джинджич - премиера на СРБ. И когато беше концерта на Цеца през 2013 на Ушче, ЈК беше написала "тази вечер за втори път убихте Джинджич". А това за мнението и' за Прииович е наистина смешно но каза че е разочарована че така игнорирала съвета и' които и' дала. Иначе тя си изказва мнението за всичко, това ми харесва докато Цеца само мълчи. А други хора смятат че Цеца не иска да говори нито една лоша дума за Аркан щото ако проговори хората на Аркан веднага ще я ликвидират. Не вярвам в приказките че Аркан и' e лубовта на живота и всичко е било мед и мляко. Аркан е сечел уши на хора само и само да вземе обици, пърсти е сечел само прстене да вземе, така ми имат казвано.

ЈК какви ли думи не си размени с Брена и Саша а сега са приятели. Както казват те - всичко е бизнес. :3fdb8960598fa63e:

Сподели в други сайтове

"Балканския Нострадамус" казва че през 2017 Северина и Игор и Александра П. и Филип ще се разделят.

Мира Шкорич планувала концерт за 30г. на сцената.

Зорица Брунцлик като казах албум през февруари, но в интервиуто и тя говореше за някакво забраняване преди време, не знам за какво е била забранявана.

Сподели в други сайтове

Подземието роди тази музика, това е вярно.

В България е същото положение. Но какво значение има това ?

Сръбската ( тогава Югославска) музика е може би единственото нещо, което е оцеляло през всичките политически и народни катарзиси, преживяни от балканските народи през 20-ти век и според мен ще оцелее.

Цеца е феномен, който дошъл във време когато вече са били утвърдени доста имена в сръбската музика и успя да вмести сред тях, да се развие и да бъде единствената, която се вписва и в новите поколения. Прощавайте, но нито Драгана, нито Лепа Брена, нито Дино Мерлин, нито Неда Украден, нито Шабан Шаулич, нито едно 80% от новите поколения не са толкова познати и разпознаваеми в България колкото е Цеца.

Мутренските години ги е имало навсякъде. Аркан е 'алената буква' на Цеца, но в края на краищата за да я заобичат хората толкова и да й се кланят тя трябва да има глас и да е харизматична, той просто е спомогнал тя да преуспее макар и насилствено и явно пред целия югославски народ.

Изключитело много я харесвам и не защото има хитове, харесвам я защото вече 16 години след смъртта на съпруга й тя продължава да живее с цялото бреме, което той и е оставил. Радвам се, че и сръбския народ оценява това. Чувал съм и аз, че сърбите са кофти народ, но няма как всички да са глупави колкото нас (извинявам се за сравнението, но ние сме по-зле и от албанците и руманците в доста аспекти).

Коя е Йелена Карлеуша? Виждам я супер надменна, нетолкова талантлива, разчита май повече на скандали, RP, отколкото на музика. Тя е повече артист, отколкото певица за мен. Sorry, но не можеш да се имаш за синоним на глас, визия, кариера, а всъщия момент да се търкаш в мъже и да ги събличаш по клубовете.

Изключително противна личност. Има хитове, това не отричам, но не може вече толкова години да е интересна с горепосочените неща, както и любимата й тема "Светлана Цеца Ражнатович"

Сподели в други сайтове

В България е същото положение. Но какво значение има това ?

Че е невъзможно да няма вързка с мутри и всичко останало повързано с подземния свят.

Колко и да е популярна Цеца, никога няма да е качествена като Дино Мерлин които е кантавтор ( сам си пише всичко от текст до музика).

Tочно така Цеца е певица а ЈК е повече артист и повече хора я обичат заради личноста и' отколко заради музиката.

Сподели в други сайтове

Ми хора, не знаех тия подробности за Йеца. pinkprincess, жестока си - благодаря за инфото. В крайна сметка всеки брани своето и е прав за себе си. При тях е конкуренцията преди всичко. Не че тук не е така, но тук ситуацията е на далеч по-аматьорско ниво. Ние тук до такива свади чак не сме стигали в силните години на чалгата. Имаше доста наивитет в онези времена. И да, и при нас са намесени мутрите, но при определени изпълнители. При нашите мутри вървежни бяха Тони Дачева и "Кристал", Сашо Роман, Радо Шишарката, Володя Стоянов и подобни. Лия, Деси и такива разни всякакви имаха връзки с мутри. И какво? Отдавна убити. А певиците - повечето отдавна забравени. Това не са певици като Глория, които ще останат, а златотърсачки, които спират рано или късно. На тях това не им е призванието и професията. Личи си кой ги е издигнал и за какво са се борили.

Относно сърбите - имат доста по-развита мафия, а като прибавим и войната през 1991-1995 и после 1999 за Косово, доста са преживели. Но съм далеч от мисълта, че изворната сръбска музика 70-те и 80-те години в най-чистия си вид има нещо общо с мафията.

Весна също е имала контакти със солидни политици и бизнесмени. Въобще не знам кой от големите е нямал освен Драгана. Затова винаги ще я харесвам и уважавам - не само, че е най-голямата на Балканите комплексно, а и май ще се окаже единствената с чисто минало. Голяма е защото колкото и пари да са наливани в Цеца, тя концерти като на Драгана НЯМА и се е пукала да й завижда 90-те и да й прави сечено чрез Аркан. Драгана по време на най-голямата инфлация и на войната пълни цяла Югославия и прави супер модерни изяви като хореография и сценография. Това е да разчупиш статуквото. Относно това колко и защо е разпознаваема Цеца у нас коментирахме - това започна да се налага на хората по време на Забранени град. Хората я слушат, защото е Цеца. Не защото й знаят повече от 5 песни и не защото умират за гласа й, при положение, че един куп певици пеят по-добре от нея. Нито е най-голямата хубавица, нито е близка като темперамент до масите. Малко в повече ми идва тая истерия, както и истерията по Слави, Азис, Преслава и всичко прехвалено.

Сподели в други сайтове

Цеца си има солидна маса фенове в България, които наистина й знаят 80-90% от песните и ги пеят на концертите й в България. Не е правилно да се правят такива крайни заключения. Дискографията й е бетон и в България не са популярни само 5-6 песни. Да не говорим на последния концерт колко много се пяха и чисто новите й песни.

Наблюденията ми около Драгана са, че в България е повече известна с дискографията си от Южни Ветар, а песните от средата на 90-те... никакви ги няма. Даже това не е само при нея. Може би само албумът от 92-ра е по-познат. Сигурно вина за това да има и Глория, понеже й зае нишата тук с наши песни на наш език и сме проимали свястна попфолк певица по това време.

Даже съм почти убеден, че след албумът от 94-та година и след филмът й в България нищо вече не се е пласирало след 1995-та година, тъй като родителите ми имаха видеотека и всички официални тиражи на сръбски видеокасети и пиратски бройки ги имахме. И глад нямаше за сръбско след 1995/6-та. Просто Глория изгря. Всеки знае за главозамайващия тираж на "Щастието е магия". Фокусът е паднал изцяло върху нея. Драгана има куп страхотни песни, които просто не са познати на широката публика у нас. И видно, за да направи подобни концерти, изяви, клипове - занимавала се е главно и основно с кариерата си и е професионалист, докато при Цеца нещата са по-различни, има случаи, когато парите не могат да купят всичко, но явно песни и текстове са й купили.

Мен грам не ме вълнува какъв човек е, аз не мога да не харесам някоя песен, заради човека. Просто хубавата музика си е хубава и толкова.

Сподели в други сайтове

И аз харесвам песните заради самите песни, не заради певиците.

https://www.facebook.com/events/1167963389963118/

Тази година звездата за ЕГЗИТ не е Джани а Стоя, на снимката е кошмар :1000 (29):

Сподели в други сайтове

Тогава през ноември 2010 се случи почти същата ситуация като с Ушче през 2013.

ЈК беше заказала концерт в Скопие и Цеца. И ЈК даже имаше и прес конференция и след това отложи концерта а Цеца напук на това заказа два концерта (плус един за следващият ден). Затова ЈК споменава Скопие в поста за които са се съдили. :3fdb8960598fa63e:

Сподели в други сайтове

На мен повече ми е на сърце Драгана Миркович, отколкото Цеца (въпреки, че има хубави песни и хитове), но при Драгана да се изкефиш на макс има песни, които много докосват и песни които не спирам да слушам. Особено новите и предложения много ми станаха любими!
Сподели в други сайтове

Точно пък в тези две снимки няма нищо общо.

Визуално е копирала повече Драгана, а Цеца в други неща.

На Снежана Бабич майка й била много болна и затова изчезна от медийното пространство, даже не участва тази година в коледните и новогодишните програми...

Сподели в други сайтове

Цеца си има солидна маса фенове в България, които наистина й знаят 80-90% от песните и ги пеят на концертите й в България. Не е правилно да се правят такива крайни заключения. Дискографията й е бетон и в България не са популярни само 5-6 песни. Да не говорим на последния концерт колко много се пяха и чисто новите й песни.

Наблюденията ми около Драгана са, че в България е повече известна с дискографията си от Южни Ветар, а песните от средата на 90-те... никакви ги няма. Даже това не е само при нея. Може би само албумът от 92-ра е по-познат. Сигурно вина за това да има и Глория, понеже й зае нишата тук с наши песни на наш език и сме проимали свястна попфолк певица по това време.

Даже съм почти убеден, че след албумът от 94-та година и след филмът й в България нищо вече не се е пласирало след 1995-та година, тъй като родителите ми имаха видеотека и всички официални тиражи на сръбски видеокасети и пиратски бройки ги имахме. И глад нямаше за сръбско след 1995/6-та. Просто Глория изгря. Всеки знае за главозамайващия тираж на "Щастието е магия". Фокусът е паднал изцяло върху нея. Драгана има куп страхотни песни, които просто не са познати на широката публика у нас. И видно, за да направи подобни концерти, изяви, клипове - занимавала се е главно и основно с кариерата си и е професионалист, докато при Цеца нещата са по-различни, има случаи, когато парите не могат да купят всичко, но явно песни и текстове са й купили.

Мен грам не ме вълнува какъв човек е, аз не мога да не харесам някоя песен, заради човека. Просто хубавата музика си е хубава и толкова.

Коя песен на Драгана с Южни ветар е известна у нас освен Мило мое? Тя е известна у нас с песни от различни периоди. Placi zemljo, Sama, Luce moje, Sve bih dala, Milo moje, Poslednje vece, Zivot moj. Това са песни от различни етапи. Да не говорим нашите колко кавъра направиха върху нейни песни точно от 90-те. Азо, Рени, Райна, Есил, Ивана, Валя, Гло дори. Относно Цеца... Кукавица, Маскарада, Забранени град, Београд, Пиле и Лепи громе мой. От последните години и Име и презиме. Това е. Не са повече от на Драгана. Да не говорим, че и Весна мачка с хитове, каквито и Брена няма, а все не я споменавате тук. Индира също беше хитмейкър. Поне при нас вървеше яко. Брена и Драгана обаче държат рекорди за посещаемост на концерти у нас, съответно 1990 и 1991 на Васил Левски. Толкова, че още ги коментират и помнят точно тези си изяви и са им във визитките.

Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...