pacho Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Точно. И никой не твърди, че Драгана не е била актуална в някой период. А и Цеца след като е актуална след 2000 година съвсем нормално е да има някаква инерция и за това да са й пълни залите. Няма драма, всеки с възможностите си. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Не ме разбирайте погрешно - Драгана винаги е била любимата ми сръбска певица!Просто може би предишните коментари относно "тежкарското поведение" на хората до някъде са верни, защото в България Цеца е позната като концертна певица, а Драгана, може би благодарение на съвместната и работа с Южни Ветър, е позната като кръчмарска изпълнителка, въпреки че за мен никога не е била такава.Най-лесно бих ги оприличил като Глория и Ивана в България - класата и стила сравнени с народното и обикновеното. Давам ви за пример една скорошна случка, с моя колежка, която не слуша чалга, сръбско и прочее балкански ритми, но след новогодишното ни парти тя сподели, че цяла вечер е чакала да пуснат Забранени Град, за да го изтанцува с някого.На мой въпрос "Ти нали не слушаш такава музика" тя каза - "Забранени град и Пиле не са с типичното фолк звучене.Това са балади, които могат да бъдат слушани и оценени подобаващо и от най-върлия противник на балканската музика" А колкото до пълната зала 1 през 2013-та - ще ме извиняваш, но залата беше запълнена само на половина.Бяхме си взели билети за едни от най-задните сектори на партера, но щом видяхме че първите сектори до сцената останаха празни, се преместихме без проблем, а бяхме 13 човека!Имахме приятели на втори балкон, който също се преместиха при нас.Аз също съм и фен, но съм реалист и не мога да кажа на черното бяло.За сметка на това мога да похваля Драгана, че въпреки полупразната зала, тя пя без прекъсване няколко часа и даже накрая седна на стол, защото се беше уморила, но продължи да пее! Периодът с Южни ветар е до 1990. Предполагам, като почитател на Драгана, си проследил концертите й през 90-те години в Сърбия - в Сава център, Хала пионир, Дом синдиката и т.н. Нейните концерти могат да бъдат сравнени с тези на Слави - бенд, мотори, коли, огньове, ефекти, танци. То си е цялостен спектакъл, а не като на Цеца - само дефилиране и пеене. Нищо по-различно от изявите й в клубове. Предполагам, гледал си и концерта на Драгана в Комбак Арена 2014. Фрашкано от хора, всички най-големи сръбски звезди без Цеца бяха в публиката и всички я уважиха не само защото е Драгана. Тя си е тя точно защото прави такива концерти, каквито не стават всеки ден. Тя беше първата, която 90-те години е пяла с най-модерните микрофони. Имала е най-разчупената сценография. Танците й с Beat street и ултра скъпите за онова време на инфлация клипове я правят всичко друго, но не и кръчмарка. Да не говорим колко много кавъри са направили по нейни песни, а има албум и на английски. Винаги е вкарвала по нещо ново. Никой не би сравнил Драгана с Ивана освен някой незапознат. Дори и като темперамент и излъчване не са сходни. Ивана даже когато беше 20 кила през 2000-та, пак лъхаше на кръчма. Груба, недодялана, фалшиво народна, пошла. Драгана в последните години напълня и може би заради това правиш такава асоциация, но пак не ми се връзва. В Глория има класа природно. Цеца с тия цици, груби черти, дрезгав глас ми е всичко друго, но не и фина дама. Глория с далеч по-малко пари и по-добър ген е доста повече на ниво. Не знам защо са тия вечни сравнения. Да, в началото Глория имитираше Драгана, след 2003 пък заимства някои неща от Цеца, но като цяла Глория си е най-рапознаваемият български фолк изпълнител и никоя сръбска певица не важи пред нея. Най-малкото като глас, осанка и тематично разнообразие не могат да й се опрат. А и за Цеца пак ти казвам - мафията там си е свършила добре работата. За концерта на Драгана през 2013 нека каже и Пачо, заедно бяхме - аз лично освен тук-таме някое празно място на балкона, друго не помня да е било празно. Не забравяй, че тя като дойде, всички се изместиха пред нея в импровизирана фен зона, а тя обиколи сама половината зала и те вървяха след нея. Оценявам мнението ти като ценител, но като ще посочваме нечии празни места, нека не ги хиперболизираме и нека видим гредата в окото и на противника. Определено Цеца е имала такъв саунд и бийт и концерт през 1995 или пък Ивана: Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Точно. И никой не твърди, че Драгана не е била актуална в някой период. А и Цеца след като е актуална след 2000 година съвсем нормално е да има някаква инерция и за това да са й пълни залите. Няма драма, всеки с възможностите си. Драгана след 2000 има няколко големи хита - Sama, Zivot moj, Luce moje, Sve bih dala. А направи 4-годишна пауза. И слава Богу, не е лежала по затворите като някои. Не ме бърка, че хората разграничават личното от професионалното - сигурно така е редно, но за мен нещата са свързани и не мога да харесам певец, който има съмнителен морал като човек и използва чужди крадени милиони, за да плаща на екип, който да му прави хубави песни. Да забранява на тоя екип да работи с други. А да не е написал и една песен сам. Съжалявам. Няма как да величая такива хора и певци, при положение че има по-заслужили. Нищо не казахте за песните на Радович. Май не ви кефи сръбският поп или пък тя самата. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Не е била празна. И двете си имат силни страни. Спорът е излишен, Ушче се пръска на концертите на Цеца, колкото и постни да са. Драгана пък където и да иде в Бивша Югославия им е добре дошла и никой не й забранява изяви. Професионалист е и е идейна. Просто се отдаде на семейството си и кариерата й е леко на заден план. За това и дори сърбите я позабравиха. И в БГ имаме мафия и продажни певици, те половината от там са тръгнали, всеки си знае. Както се твърди дори и Глория се е облажвала от спонсорство със съмнителен произход за 2-3 клипа. Не знам защо се смесват двете неща. За хубавите песни или добро, или нищо. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alter Ego Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Новите песни на Александра : Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alter Ego Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 И аз харесвам многоо повече песните на Цеца отколко песните на Драгана. Цеца се харесва от всички генерации, докато Драгана трудно се харесва на по-младите генерации, но има си феновете от преди 20 години които все още си я харесват. Малко празнична музика от Croatia. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DrAkO Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Точно след като тръгна Планета, се почна една офанзива по Цецовизация точно с изброените от теб песни, за което трябва да благодарят на Рени за връзката с Гранд. Какво имаше Цеца допреди това и с какво бе позната освен с Кукавица? Добре, че си е попаднала в нея тая песен, де - за нея си е баш. Но нали се е подмятала доста време между нейни колеги, даже Весна я е отказала, но тя и нямаше да стане такъв хит при нея - лежи си на Цеца и това е. Не знам дали в Сърбия има такава истерия по тая песен. Весна например е казвала, че Йорговани не е такъв хит в Сърбия, какъвто тук, и затова иска да я пее само тук. Та за Цеца... нямам за цел да се повтарям, разкошни са й последните два албума, има си рекорди жената в последните години, но всичко това тя не го е постигнала сама като Драгана и Карлеуша, които са потърпевши от Цецовизацията, наложена от Аркан. Евала правя на Йелена, че е толкова пряма и си го е казвала директно, даже се съдиха, макар че тя принципно харесва Цеца. Прекалиха с това "майка на нацията". В Сараево например не щат и да чуят за нея. Ако говорим реално, Рена я взеха в Гранд точно защото имаше голяма фирма зад гърба си и им беше обещала още един пазар срещу кавъри, които така или иначе вече се крадяха. Свърши Пайнер и Гранд веднага не й подновиха договора. Тя ако им беше такава звезда щяха да си я вземат и бутат, както Гоца Божиновска дето нова песен не е виждала 15 години. И на мен Драгана ми беше любимката едно време, но всеобщото хващане е, че е чалгарка и музиката й смърди на кебапчета, докато Цеца е елитна. Скоро четох за Сузе Национале, някои хора яко са мръднали Не е точно така, Цеца винаги е била слушана тук. Още от Кукавица, дори се изумявам колко много хора знаят Заборави от същия албум тук в БГ. Иначе пълни зали, защото някак си за българина е по-тежкарско да отиде и да каже, че слуша Цеца. Докато Драгана си мислят, че е в пенсия вече. Преди Планета Цеца се знаеше с Кукавица, Београд и Маскарад. Дори тя се учудваше, че Забранени град тука е супер хит, докато в Сърбия не...И сега на концертите хората реагират само на новите неща, ама и публиката й е по-млада. Поздрав за Божич от кралица Зока и Кемиш Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
nikitrz Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Периодът с Южни ветар е до 1990. Предполагам, като почитател на Драгана, си проследил концертите й през 90-те години в Сърбия - в Сава център, Хала пионир, Дом синдиката и т.н. adorable, съжалявам че пак не успя да ме разбереш правилно.Може би аз грешно ти обяснявам - не знам. Не споря с теб, защото съм съгласен с казаното от теб.Просто се опитвам да обясня и на теб и на себе си, защо Драгана не е толкова успешна в България.Тук много хора я харесват, но това са именно тези, които са запознати с творчеството и от самото начало, отрасли са с нейните песни както аз или хора които харесват така наречения в Сърбия(ако бъркам да ме поправят) "народняшки стил" на пеене.Реално много малко хора в България знаят за англоезичните песни на Драгана, но като попиташ някой за нейна балада веднага ще ти каже - "Мило мое що те нема".Ето тук е разликата между нея и Цеца, защото дори баладите (с които е известна тук) са с фолк звучене, което беше характерно за всички песни на Южни Ветар.При Цеца нещата пак са фолк, но бият повече към поп и може би за това българина, дето го е срам да си признае, че слуша такава музика, счита за по-приемливо да слуша Цеца а не Драгана.Аз така си обяснявам нещата. Може би е време модераторите да се замислят за един чат, в който да дискутираме свободно, че само пълним темите ако не пиши на лс Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
nikitrz Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Гоца Божиновска дето нова песен не е виждала 15 години. Поздрав с една любима песен на Гоца Божиновска, която е издадена преди 3 години Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Декември 27 Report Share Публикувано Декември 27 Най-накрая намерих време да пусна на видеото VHS-то на Драгана от 93-та, което купих през ОЛХ-а. Отлично качество, купувайте. Мисля да си взема някакви сборки от 94-95 г. ако намеря. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DrAkO Публикувано Декември 27 Report Share Публикувано Декември 27 О, колко мразех едно време баща ми да ме тероризира с касетките, дето си купуваше. Най-мразех Зорица Б. и Екстра Нена - първата ръмжеше като трактор, а втората разваляше чалга идилията. Пинковото народно веселье на НГ ще е дълго над 25 часа <3 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alter Ego Публикувано Декември 27 Report Share Публикувано Декември 27 Цецуша на 25 март в Скопие. Картите са от 9.75 евра до 27,6 евра (вип блок). А Тони Цетински и Владо Георгиев през февруари. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alter Ego Публикувано Декември 28 Report Share Публикувано Декември 28 Maйката на Александра П. скоро с песен. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alter Ego Публикувано Декември 28 Report Share Публикувано Декември 28 OMГ ОМГ ОМГ Лепа Брена решила Раста да и' прави песни за нов албум! Раста направи последният албум на Ана Николич, като и няколко песни на Дара (Опасан, Невоља..) и други. Но просто не е това за Брена. Да видим и този цирк. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pinkprincess Публикувано Декември 28 Report Share Публикувано Декември 28 OMГ ОМГ ОМГ Лепа Брена решила Раста да и' прави песни за нов албум! Раста направи последният албум на Ана Николич, като и няколко песни на Дара (Опасан, Невоља..) и други. Но просто не е това за Брена. Да видим и този цирк. Това не беше ли само слух? Ужас. На Брена въобще няма да й отива такъв стил. Даже не мога да си го представя. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alter Ego Публикувано Декември 28 Report Share Публикувано Декември 28 Това не беше ли само слух? Ужас. На Брена въобще няма да й отива такъв стил. Даже не мога да си го представя. Да, през октомври имаше слух но сега пише че имал подготвени песни за Брена, ще видим. Брена е най-модерна от всичките от старата генерация. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pinkprincess Публикувано Декември 28 Report Share Публикувано Декември 28 Да, през октомври имаше слух но сега пише че имал подготвени песни за Брена, ще видим. Брена е най-модерна от всичките от старата генерация. Пак не си я представям. :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
nenooo123 Публикувано Декември 29 Report Share Публикувано Декември 29 Песните още не са видели бял свят, че тръгнахте да говорите, дали ще и пасне или не, ами представете си, ако са хубави..аз очаквам с нетърпение! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alter Ego Публикувано Декември 29 Report Share Публикувано Декември 29 Пиара на ЈК каза че песните били горе-долу готови и планували да започнат с кампанята за албума СЛЕД като заснели наи-добрият клип за всички времена.. До кога ще се чака. :mf_surrender: Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Декември 30 Report Share Публикувано Декември 30 Пиара на ЈК каза че песните били горе-долу готови и планували да започнат с кампанята за албума СЛЕД като заснели наи-добрият клип за всички времена.. До кога ще се чака. :mf_surrender: Да, да, още сумати време ще чакаме нещо ново от нея, така ли? Аман, не стига, че няма самостоятелен хит това деситилетие, ами и бави всичко толкова много. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alter Ego Публикувано Декември 31 Report Share Публикувано Декември 31 Тази година беше много добра. Хубаво се приеха албумите на Цеца, Наташа Беквалац, Ана Николич като и на Милица Павлович. Жалко за Рада, само "Метропола" се открои, но останалите не бяха кои знае колко хубави песни сигурно и тя усети па толкова брзо пусна нов дует с Харис. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Декември 31 Report Share Публикувано Декември 31 Йелена е ходеща модна библия, Андреа пак се бута между шамарите и ще го изяде намазано. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alter Ego Публикувано Януари 1 Report Share Публикувано Януари 1 В момента "Od milion jedan" премиерно на DM Sat. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
stereoto_ Публикувано Януари 1 Report Share Публикувано Януари 1 В момента "Od milion jedan" премиерно на DM Sat. Е верно ли, а в youtube кога ? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
mitak_94 Публикувано Януари 1 Report Share Публикувано Януари 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.