adorable Публикувано Февруари 19 Report Share Публикувано Февруари 19 Да, за сигурно 10 идвания в последните 3 години има само един концерт със слаба посещаемост, и то защото цените (ако не ме лъжат спомените) бяха супер високи и се провеждаше на паркинг. А някакви концерти отпреди 10 години няма нужда да ги споменаваш. Много добре знаеш, че култа към Цеца започна с пълна сила след концерта ѝ в Арената 2014. Коментирай, че е единствената, която има има успешни концерти извън пределите на Западна България, в нашия край, където сръбското не е на почит. И няма какво да я изкарвам. Абсолютно всеки може да види каква популярност и репутация има Цеца сред българите. Само ти избесняваш от яд при всяко споменване на това нещо. Нали култът започваше със Забранени град... после каза преди 10 г., а сега последно - от 2014. При всеки един път, в който ти се дават примери, че освен пълна посещаемост, има и случаи с неособено пълна такава, ти скъсяваш времевата дистанция. Коментирахме изявите на Драгана. Не виждам смисъл ни в клин, ни в ръкав да пробутваш Цеца. Ако ще и Космоса да напълни, все ми е тая - не мисли, че всички я харесват. Просто ти казвам, че някой път не става, дори при нея - факторите за един успешен концерт са много като цяло, но най-вече трябва актуален хит. Ти бързаш веднага да отпишеш другите изпълнители и да ги изкараш негодни. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Senhor Публикувано Февруари 19 Report Share Публикувано Февруари 19 Нали култът започваше със Забранени град... после каза преди 10 г., а сега последно - от 2014. При всеки един път, в който ти се дават примери, че освен пълна посещаемост, има и случаи с неособено пълна такава, ти скъсяваш времевата дистанция. Коментирахме изявите на Драгана. Не виждам смисъл ни в клин, ни в ръкав да пробутваш Цеца. Ако ще и Космоса да напълни, все ми е тая - не мисли, че всички я харесват. Просто ти казвам, че някой път не става, дори при нея - факторите за един успешен концерт са много като цяло, но най-вече трябва актуален хит. Ти бързаш веднага да отпишеш другите изпълнители и да ги изкараш негодни. Мне, бъркаш се нещо. Казах, че Цеца започна да става популярна и обичана покрай Децения ерата, като се въртеше бясно по Планета. Самият факт, че тя в следващите 10 години е идвала на концерт 2 пъти, първия от които провал, а втория - успешен, но не кой знае колко, е показателен. Коя друга певица е пяла пред българска публика 6 пъти в рамките на 3 години (Арена 2014, откриването на трибуната на Лудогорец, Несебър 2015, Пловдив 2016, Скариада 2016, Варна 2016)? "Трепни" не е аргумент, тя стана мегахит едва между Скариада и Варна. Коя друга разпродава Арената 2 месеца преди датата, дотам, че добавят още една дата, която като гледам вече е на 1/3 продадена и тя? И не коментирахте изявите на Драгана. Започнахте с това и точно ти намеси и другите от тяхната гилдия за това, че идват много често в последните години (тук отново бих казал благодарение на кой, ама вече си мисля, че ще минеш на успокоителни, като те гледам как се палиш от най-малкото). Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Февруари 19 Report Share Публикувано Февруари 19 Мне, бъркаш се нещо. Казах, че Цеца започна да става популярна и обичана покрай Децения ерата, като се въртеше бясно по Планета. Самият факт, че тя в следващите 10 години е идвала на концерт 2 пъти, първия от които провал, а втория - успешен, но не кой знае колко, е показателен. Коя друга певица е пяла пред българска публика 6 пъти в рамките на 3 години (Арена 2014, откриването на трибуната на Лудогорец, Несебър 2015, Пловдив 2016, Скариада 2016, Варна 2016)? "Трепни" не е аргумент, тя стана мегахит едва между Скариада и Варна. Коя друга разпродава Арената 2 месеца преди датата, дотам, че добавят още една дата, която като гледам вече е на 1/3 продадена и тя? И не коментирахте изявите на Драгана. Започнахте с това и точно ти намеси и другите от тяхната гилдия за това, че идват много често в последните години (тук отново бих казал благодарение на кой, ама вече си мисля, че ще минеш на успокоителни, като те гледам как се палиш от най-малкото). Да бе - Брена и Драгана са дошли 1990 в България и напълнили Васил Левски, колкото общо хора на всичките си концерти тук Цеца е събрала, благодарение на нея. Да не ти давам клипчета и снимки с доказателства как Драгана в оня период печели награди и Цеца стои като ученичка незврачно зад нея и умира от завист. Побъркала се е да й прави мръсотии, и не само на нея. Та утъпкала им точно тя пътеката в България, че те преди нея не са знаели къде е на картата. И какви успокоителни - аз така си пиша. Супер ми е. Вземи разбери, че за разлика от теб, дето от цялата сръбска музика признаваш и слушаш само Цеца - не без ролята на пропагандата, разбира се, аз съм запознат доста отдавна с голяма част от музикалната им история. Темата е за всички тях. Съвсем нормално е на човек да му се доповръща, когато се натрапва само едно и също име, което и да е то. Когато сме коментирали музиката на Цеца, да съм показал кофти отношение или неинформираност - никога. Че не ми харесва като човек - не ми и няма и да и ми. Колко пъти трябва да се повтарям... Докато ти за Драгана и другите нищо не знаеш - караш по спомени от последните години и мнения разни. Не си пишеш с някой сульо като половината пишлемета във форума, така че уважавай и чуждата гледна точка. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Senhor Публикувано Февруари 19 Report Share Публикувано Февруари 19 Да бе - Брена и Драгана са дошли 1990 в България и напълнили Васил Левски, колкото общо хора на всичките си концерти тук Цеца е събрала, благодарение на нея. Да не ти давам клипчета и снимки с доказателства как Драгана в оня период печели награди и Цеца стои като ученичка незврачно зад нея и умира от завист. Побъркала се е да й прави мръсотии, и не само на нея. Та утъпкала им точно тя пътеката в България, че те преди нея не са знаели къде е на картата. И какви успокоителни - аз така си пиша. Супер ми е. Вземи разбери, че за разлика от теб, дето от цялата сръбска музика признаваш и слушаш само Цеца - не без ролята на пропагандата, разбира се, аз съм запознат доста отдавна с голяма част от музикалната им история. Темата е за всички тях. Съвсем нормално е на човек да му се доповръща, когато се натрапва само едно и също име, което и да е то. Когато сме коментирали музиката на Цеца, да съм показал кофти отношение или неинформираност - никога. Че не ми харесва като човек - не ми и няма и да и ми. Колко пъти трябва да се повтарям... Докато ти за Драгана и другите нищо не знаеш - караш по спомени от последните години и мнения разни. Не си пишеш с някой сульо като половината пишлемета във форума, така че уважавай и чуждата гледна точка. Това кой е пълнил стадиони преди 25 години има ЗЕРО значение за това кой ги пълни днес. Абсурдно е да се сравняват двата периода. Може те да са изградили пътя за популярността на сръбската музика в България изобщо, но не и за това кой идва на гастроли тук сега и защо. Преди Цеца да направи концерта си в Арена 2014 (който за времето си беше концерта с най-голяма посещаемост в тази зала изобщо), коя сръбска звезда идваше тук? Драгана с клизма беше напълнила НДК, Брена и тя така май, Индира пя пред 400 човека. Идва Цеца, концерта е скандално успешен и в следващите 3 години организаторите канят всички останали сръбски величия на концерти в Арена, включително и такива, дето преди този възвърнал се интерес сигурно и 500 не биха събрали - Стоя, Весна и т.н. И естествено, никой не минава успеха на Цеца. Ето това е реалността, без значение дали искаш да я приемеш или не. Аз може да не слушам много сръбска музика, но точно това ме прави по-обективен да правя заключения за популярности и така нататък. Защото знам само известните песни и имена и мога да видя кой къде се намира (с изключение на Цеца, разбира се) като страничен наблюдател. Точно това са наблюденията и на масовия слушател - Цеца е единствената, която не се свързва със задимена кръчма, скара и късане на ризи. Нея хората не я възприемат като сръбска кръчмарка, затова и ще продължава да пълни всяка зала, в която пее в България, колкото и да не ти се нрави тази мисъл. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Февруари 19 Report Share Публикувано Февруари 19 Абсурдна ви е полемиката. Не може да се съпостави 1990 година, точно на границата на демокрацията и свободата с 2010-та. И няма как през онези години Цеца да напълни в България стадион, защото просто е почнала по-късно от Драгана и не е имала зад гърба си Южни Ветар. Да не говорим, че е известна в България още от Кукавица и това, че не е правила концерт през 90-те, не я бута зад Брена и Драгана по популярност. Различни типове публика имат и трите. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alter Ego Публикувано Февруари 19 Report Share Публикувано Февруари 19 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alter Ego Публикувано Февруари 20 Report Share Публикувано Февруари 20 https://www.instagram.com/p/BQtWXwqFZOu/ Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DrAkO Публикувано Февруари 20 Report Share Публикувано Февруари 20 Концертите зависят от организаторите, никой певец не си организира сам нещата. Така че, някой хора видяха ниша в това и сега дай да правиме концерти всяка седмица. Поне да са в по-малки зали, и в Белград не всички пеят в арената, позват си Сава център доволно. Бобан всъщност е по-популярен тук, отколкото в Сърбия. А Весна няма много участия, май основно на частни партита и България го кара. Но за нея пак е добре - никаква инвестиция с години, а пак изкарва нещо. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Февруари 20 Report Share Публикувано Февруари 20 Абсурдна ви е полемиката. Не може да се съпостави 1990 година, точно на границата на демокрацията и свободата с 2010-та. И няма как през онези години Цеца да напълни в България стадион, защото просто е почнала по-късно от Драгана и не е имала зад гърба си Южни Ветар. Да не говорим, че е известна в България още от Кукавица и това, че не е правила концерт през 90-те, не я бута зад Брена и Драгана по популярност. Различни типове публика имат и трите. Пачо, Драгана идва 1991 в България, когато вече не е с Южни ветар - дори със съвсем друг бенд пее на стадиона. Не знам 1990 дали Брена е била със Сладки грех. Двете си пълнят стадиона заради себе си. Това не е Тони Дачева с оркестър "Кристал". Не е едно и също. Плюс това най-добре знаеш, че Драгана става завършен артист-изпълнител точно през 90-те - те са си нейното време и това всеки го пише в коментари под клипове и публикации. Затова и Миле Бас й се беше разсърдил, че не споменава Южни ветар като връх в кариерата си. Затова и в Звезда гранда спориха - Саша Попович изтъкна този неин период като апогей, а Карлеуша я защити и каза, че през 90-те е пикът й именно заради всички тези успехи: филмът "Сладко от сънища", концертите с хореография и ефекти, анимационните клипове, албумът на английски. Всички тези неща Сеньора дали ги знае, за да коментира, че само Цеца не я приемат като кръчмарка? Българинът познава Драгана точно от 90-те и знае за всички тези нейни заслуги, защото ги има издадени на видеокасети - и концертите, и филма, и клиповете. Та до ден-днешен е удоволствие да присъстваш на нейна голяма изява, защото не излиза само да пее и да дефилира дрогирана, както Цеца на Ушче... или пък като Ивана да прави панаири и събори. Жената е станала на 49 и все още пее като змей, танцува, носи оригинални декори и е супер близо до хората. Такива спектакли в БГ прави само Слави. Да, различна публика имат и трите, но знаеш, че тази на Брена и Драгана не е съставена от пещерняци. Просто в последните години имиджът им в БГ поувехна, не знам защо. Концертите зависят от организаторите, никой певец не си организира сам нещата. Така че, някой хора видяха ниша в това и сега дай да правиме концерти всяка седмица. Поне да са в по-малки зали, и в Белград не всички пеят в арената, позват си Сава център доволно. Бобан всъщност е по-популярен тук, отколкото в Сърбия. А Весна няма много участия, май основно на частни партита и България го кара. Но за нея пак е добре - никаква инвестиция с години, а пак изкарва нещо. Аз не одобрявам особено работата на Моко сълюшън - има още какво да се желае. За по-малките зали си прав - далеч по-практични, компактни и сигурни от всяка гледна точка. Аз лично спортни зали не харесвам - Арена и подобните на нея. Харесвам зала 1 на НДК и други типично концертни, с по-разчупена архитектура. Като ще са трибуни и скамейки, нека да е на стадион. Но да - зали като тази нашата Арена - "Колодрума" в Пловдив, имат капацитет 6000 места - Драгана например нея спокойно може да я напълни с повече реклама, защото в Арена събра 7000 човека някъде, ако не се бъркам. Просто трябва вече да се появяват по-рядко, задължително е необходим нов хит, масова реклама, подходяща дата. И пак не е сигурно. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
nenooo123 Публикувано Февруари 20 Report Share Публикувано Февруари 20 Драгана Миркович и Лепа Брена през 90-те звучаха от всяка една кола, камион, къща.. дори си спомням, техни плакати закачени по тировете, а бе велики изпълнителки са и двете, само дето за Цеца не съм съгласен, тя през 90-те я знаеха само с една "Кукувица" и до там. Драгана Миркович първо с Южни ветар навсякъде звучаха и след това, като стана солов изпълнител, ей как ме връщате назад, като пускаше прекрасни песни, албуми, а за клипове да не говоря...дори и нашите певици копираха много Драгана Миркович откъм визия и много нейни песни крадяха..А Цеца се появи и стана популярна през 2001 година благодарение на Планета, че я налагаха много.. Какъв глас вади тази жена няма промяна...да продължава да прави още по-хубави песни, а за новият албум няма 6/5 бомба!!!! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Февруари 20 Report Share Публикувано Февруари 20 Точно така, Нено. Първите ремикси в Сърбия, първите високобюджетни клипове, първите модерни микрофони и хореографии са именно дело на Драгана, докато другите още си бяха на ниво кафански певачици тогава. Дори там някои заклети "народняци" я обвиняват, че от нея започва евроденс и турбофолк вълна. И досега продължава да прави истински концерти. И ме кефи как има енергия още да танцува, мята се в публиката, целува ги наред, обикаля половината зала. Ама дебела, слаба, как е облечена - не й пука. Когато беше млада, беше за пример и в това отношение обаче. Малцина знаят какви песни има през 90-те, когато другите правеха супер постни аранжименти. Мъчат се някои хора да я изкарат кръчмарка като Ивана, ама няма как да им се получи. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
nenooo123 Публикувано Февруари 20 Report Share Публикувано Февруари 20 Напълно заставам зад думите ти. Драгана няма мърдане тая жена.. И какво като е дебела, а важното е да пее, тя не е моделка, а певица..и аз се дразня много така като я изкарат кръчмарска певоца. Иначе тя не е слезнала от небосклона и продължава да твори за почитателите си както в Сърбия, така и при нас и за нея е важно хората да и се радват на песните си, а не като при Цеца....Драгана е народен човек и единствената, която не изневери на стилът си..Богиня! :-) Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Февруари 20 Report Share Публикувано Февруари 20 Напълно заставам зад думите ти. Драгана няма мърдане тая жена.. И какво като е дебела, а важното е да пее, тя не е моделка, а певица..и аз се дразня много така като я изкарат кръчмарска певоца. Иначе тя не е слезнала от небосклона и продължава да твори за почитателите си както в Сърбия, така и при нас и за нея е важно хората да и се радват на песните си, а не като при Цеца....Драгана е народен човек и единствената, която не изневери на стилът си..Богиня! :-) Да ти кажа, не е толкова пълна - по-скоро е леко пухкава, а и я гримират и обличат зле и я правят на маймуна на моменти, иначе е толкова миловидна и харизматична жена. Докато някои други като ги видиш с тия цици, дирници и ханшове, направо... чудо. Припомняме ли паметни моменти? Боже, дори не съм бил роден тогава, на Брениния концерт по-точно. Нямало е как да присъствам. :д https://www.youtube.com/watch?v=7nNtEYnNOIA Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alter Ego Публикувано Февруари 20 Report Share Публикувано Февруари 20 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Февруари 20 Report Share Публикувано Февруари 20 Българинът познава Драгана точно от 90-те и знае за всички тези нейни заслуги, защото ги има издадени на видеокасети - и концертите, и филма, и клиповете. Грешка, българинът слушаше Драгана, защото в БГ нямаше фолк. И никой не е обърнал внимание нито на английски ѝ албум, нито на филма. Да, пласирал се е тука, обаче хората търсеха това народното, фолкаджийското в нея. Иначе щеше тя да прави 2 концерта наведнъж, а не Цеца в този случай. Съгласен съм, че си е съдрала задника от бачкане и че много неща изобщо в музикалния бизнес на Балканите тръгват от нея, но явно в БГ почитателите на сръбското вече мислят друго. Драгана тук обхваща публика от 24-25 до 60 годишни, а Цеца е хванала и по-малките, най-вероятно защото е по-активна. Този въпрос се дъвчи много дълго време и не мога да хвана нишката на това, което се опитваш да докажеш. Не виждам тук някой да е отрекъл успехите на Драгана. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Февруари 21 Report Share Публикувано Февруари 21 Грешка, българинът слушаше Драгана, защото в БГ нямаше фолк. И никой не е обърнал внимание нито на английски ѝ албум, нито на филма. Да, пласирал се е тука, обаче хората търсеха това народното, фолкаджийското в нея. Иначе щеше тя да прави 2 концерта наведнъж, а не Цеца в този случай. Съгласен съм, че си е съдрала задника от бачкане и че много неща изобщо в музикалния бизнес на Балканите тръгват от нея, но явно в БГ почитателите на сръбското вече мислят друго. Драгана тук обхваща публика от 24-25 до 60 годишни, а Цеца е хванала и по-малките, най-вероятно защото е по-активна. Този въпрос се дъвчи много дълго време и не мога да хвана нишката на това, което се опитваш да докажеш. Не виждам тук някой да е отрекъл успехите на Драгана. Много се разводни темата и всеки си тегли към себе си и си е прав посвоему. Призмите са различни явно дори когато говорим за факти. Имаш право и ти иначе. Поздрав за всички: Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pinkprincess Публикувано Февруари 21 Report Share Публикувано Февруари 21 https://www.instagram.com/p/BQTVYFQloyn/ Вижте последните клипчета на Ханданович от Гърция. https://www.instagram.com/handanovic/ "Ma...cao bre...obican nastup u klubu..." "Daleko smo mi...da-le-ko..." Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Февруари 22 Report Share Публикувано Февруари 22 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Февруари 22 Report Share Публикувано Февруари 22 Неда е дала страхотно интервю. Супер мъдра жена и голям реалист. Много ерудирана дама също така. Изглежда доста запазена за годините си. Слави отново е повече от смачкан, с баналните си въпроси, но поне този път не прекъсваше госта си като побъркан и имаше време за Неда да се изкаже. А "Шуми, яворе" е уникален хит. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
nenooo123 Публикувано Февруари 22 Report Share Публикувано Февруари 22 Лау, Драгана е страхотна в клипа, изпяването е неотразимо, приятна изненада. А Неда наистина е запазена за годините си. Много любимо парче от репертоара на Неда Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Февруари 22 Report Share Публикувано Февруари 22 Страхотен дует. Поздрав за всички любители на денса от 90-те: Как ми липсва този саунд... Съжалявам, че съм бил малък, като беше актуален. Всъщност ако го възродят, ще се изкефя максимално. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
nenooo123 Публикувано Февруари 22 Report Share Публикувано Февруари 22 Много скандален клип си беше за времето.. но всякаш остана незабелязана тази песен, но ако беше налагана щеше да стане хит. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alter Ego Публикувано Февруари 22 Report Share Публикувано Февруари 22 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
nenooo123 Публикувано Февруари 22 Report Share Публикувано Февруари 22 Ей, тази песен мога да я слушам цял ден...няма такава просто! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Alter Ego Публикувано Февруари 22 Report Share Публикувано Февруари 22 Ей, тази песен мога да я слушам цял ден...няма такава просто! Стига се мазниш на adorable!!! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.