Jump to content

Всичко за сръбската музика

Препоръчани коментари

Какви са хонорарите на сръбските изпълнители? Някой знае ли, че ми е любопитно?

Цеца, Драгана, Миле, Бая, Стоя...

На Цеца е най-висок - 50 хиляди евро. Може да направи отстъпка, като под 30 хиляди не пада.

За другите изброени не знам с точност. Миле Китич май е на 6 хиляди евро. На Северина не падал под 15 хиляди.

Honorari po nastupu

Ceca Ražnatović od 30.000 do 50.000

Zdravko Čolić od 25.000 do 30.000

Dino Merlin od 20.000 do 25.000

Aca Lukas od 8.000 do 15.000

Aco Pejović, Seka Aleksić od 8.000 do 12.000

Željko Joksimović od 8.000 do 12.000

Сподели в други сайтове

За втора поредна вечер обръща флага ни наобратно. За бога, съседи сме, държава до държава, гъз до гъз, войни, врагове-съюзници, история. Толкова ли е трудно да запомниш флага на съседна държава? :mf_surrender:

Сръбския флаг е в обратен ред на нашия - горе е червено, после - синьо, най-долу - бяло. Освен това е проста мутреса, жена на военнопрестъпник.

Мисля, че са достатъчни и само тези две причини, за да не й обърнем внимание на този иначе сериозен гаф.

qp3wk4.jpg

Сподели в други сайтове

На мен и Невиност ми се струва горе-долу популярна.

Невиност се оказа тотален хит, много се пееше на 17-ти.

Като цяло бих казал, че не беше нещо особено, публиката си беше поумряла. А бях най-отпред, където би трябвало да се раздават най-много. Цеца залага единствено на пеене и песни, никога на светлинно шоу или нещо друго. Трябва да поработи в тази насока, но едва ли. В Сърбия си държат най-вече на пеенето. Звукът беше кофти, т.е. колоните бяха насочени изцяло напред и ние, които бяхме леко отстрани чувахме доста глухо. Личи си, че когато пее в Сърбия има съвсем различно настроение и поведение. Тук беше доста обрана и според мен нямаше почти никакъв контакт с публиката, не ни провокираше по никакъв начин. Не казвам да крещи като Камелия, но си има места в песните, където трябва нещо да се каже, иначе стои като дупка. Имаше и няколко напълно излишни песни.

Сподели в други сайтове

Страхотни бяха и двата концерта. Повече от 2 часа зверско пеене. Публиката долу беше на ниво, по трибуните май имаше какво да се желае. Не може на всички песни да се пее, не сме сърби все пак, не знаем езика. От старите песни и двата дни според мен най-добре се прие Маскарада. След нея Пиле, Забранений град, Лепотан, Кукавица. От новите освен Трепни, доста се пя на Невиност и Ядна ти е моя моч. Цеца е Космос, това е истината. :)

Сподели в други сайтове

Е такива песни ми се слушат - с ясно изразена мелодия, с възможни най-малко обработки, с балкански мотиви и с хитов заряд. Гърците и сърбите, на които не се кланям сляпо, поставят ли си за цел, могат да направят хит от много обикновена на пръв поглед песен, защото макар ние да сме много по-талантливи и музикални като нация, те запазват мелодичната линия и емоцията в изпълнението. Иначе и там има изкуствени текстчета и лигави компютърни песни.

Сподели в други сайтове

Е такива песни ми се слушат - с ясно изразена мелодия, с възможни най-малко обработки, с балкански мотиви и с хитов заряд. Гърците и сърбите, на които не се кланям сляпо, поставят ли си за цел, могат да направят хит от много обикновена на пръв поглед песен, защото макар ние да сме много по-талантливи и музикални като нация, те запазват мелодичната линия и емоцията в изпълнението. Иначе и там има изкуствени текстчета и лигави компютърни песни.

Бането пръска. Има страхотни песни!

Сподели в други сайтове

Новини около ЈК

- нови песни (албум) през лятото :3fdb8960598fa63e:

- през септември ще участвала на Fashion week в New York

- първо ще излезе дуета с Аца Лукас (до края на април)

- след дуета с Аца Лукас, излиза дуета с Азис.

пс. Малее и Босанац започна да мачка Вики в ЗГ. Аз да съм на мястото на Вики следващата сезона не би приел да съм част от журито. :mf_surrender:

Сподели в други сайтове

Нямаше видео на Трепни. На втория

Какво стана с видеото на "Трепни"?

Нямаше видео на Трепни. На втория концерт някакво момче с камера обикаляше около нея и снимаше нея и публиката точно като взе знамето. Това със знамената го направи и двете вечери.

Понеже бях и на двата концерта искам да ви кажа, че колкото и да ми се иска не може да се сравняват техните концерти с нашите. Да, при цеца няма балети и перушина, но останах като гръмнат как хората знаят песните. Смятам, че подаряването на новия албум с билетите помогна много да се запомнят много от песните.

Andjeo drugog reda не я изпя, но пък изпя Mrtvo more, което беше изпълнено само втората вечер. Имаше смяна само на тази песен. Мисля, че можеше да започне концерта с друга песен, защото тази не й е толкова популярна тук.

Хората много пееха наистина.

На първия концерт публиката бе малко по-шумна. Обяснявам си го с повечето натаралянкани правостоящи.

На втория концерт аплодисментите бяха по-комплексирани, но мисля, че й се получи добре.

Сякаш тази година всички искаха да чуят Трепни на живо. Дори Кукавица не се прие толкова шеметно. Хората бяха на крака, Цеца пък се беше забулила с нашето знаме....сякаш пее химна на нашата страна. Наистина така се почуствах.

Относно продадените билети. Първия ден беше пълно, изключвам най-гоорните трибуни. Може би нарочно за да се напълни долу пред сцената не ги бяха пуснали.

Втория ден залата бе пълна наистина.

Доказвам и със снимки:

Това е линк за първия концерт:

http://prikachi.com/images/369/9073369q.jpg

Това е снимка от втората дата:

http://prikachi.com/images/371/9073371S.jpg

Имаше доста сърби, поне около мен при правостоящите, където бях и аз. Лично аз бях с двама металяги, които искаха да видят единствено Трепни, но останаха като гъмнати от това как певицата пее с публиката. Казаха, че за първи път са на концерт, който изглежда по този начин.

Сподели в други сайтове

Имаше доста сърби, поне около мен при правостоящите, където бях и аз. Лично аз бях с двама металяги, които искаха да видят единствено Трепни, но останаха като гъмнати от това как певицата пее с публиката. Казаха, че за първи път са на концерт, който изглежда по този начин.

Ето тук се крие разковничето. Няма такава връзка между песен, публика и изпълнител.

И това е грешката на много заблудени хора, като кажеш сръбско и си мислят, че ходим на циганско, на гнусна чалгия.

Лошо за тези, които не усещат хубавата музика и които не изпитват чувства докато слушат звуци, текст, глас, инструменти.

Сподели в други сайтове

Ето тук се крие разковничето. Няма такава връзка между песен, публика и изпълнител.

И това е грешката на много заблудени хора, като кажеш сръбско и си мислят, че ходим на циганско, на гнусна чалгия.

Лошо за тези, които не усещат хубавата музика и които не изпитват чувства докато слушат звуци, текст, глас, инструменти.

Когато планирах да ходя на концерта моите познати ми казаха уж на бъзик, че са чули за тази трепни песен и много са се смяло на клипчетата на Валери.

Не мисля, че са ходили на концерт на Планета, но последно ми разказваха как са били на концерт на "Щурците" и още хиляда някакви гост изпълнители и мястото за правостоящи било наполовин пълно и спокойно можело да си се разхождаш като на събор. Коментирахме, че сигурно така ще бъде и на концерта на Графа. Но не бяха виждали такъв тип публика, имаха очаквания, че мъжете ще са голи до кръста, жените ще са с пендери, а зад Цеца ще има кабаретни таньорки с перушина, каквито са в новогодишната кичозна програма на Пинк ТВ.

Като им казах, че ще бъде само Цеца и два микофона много останаха учудени. :)

Има и друга истина. На последния концерт на Цеца в Парка - Усче или както се казва, аз си позволих да ида до там именно за да видя какво толкова е по-различно, като публика, като усещане за друг тип приемственост между публика и изпълнител.

Естествено, че има разлика с българската публика. Там всички, без да се познават се хващаха за ръце, мен също ме хванаха :), всички пееха така, че аз дори не съм чувал Цеца толкова, колкото тях и виковете им. Имаше и избухване, още преди да се появи тя - скандираха името й и имаше аплаузи минути наред. Като култура и традиция на публиката на един такъв концерт. Предполагам, че и това, че Цеца си е тяхна певица също е повлияло, но беше много добре.

Нашата публика също се представи на ниво според мен. Да, нямаше скандиране на името на Цеца по време на подгряващите певици, но бе приета с желание, с очакване без освирквания и селски прояви.

Организацията беше на ниво. Е, можеше организаторите да измислят някакво фен място или ложа, не зная и така щеше да бъде още по-диво, но МОКО толкова си могат. Дано и Цеца е доволна, защото репортажите у нас са много преувеличени и изманипулирани. Предполагам, че Пинк ще направят някаква емисия с отразяване на концертите - моля споделете линкове

Сподели в други сайтове

Защо в новия албум на Цеца на файловете пише, че са създадени през ‎01 ‎януари ‎1995 ‎г., ‏‎02:00:00 ч.?

На доста други албуми съм виждал такова нещо, явно е записващата машина.

Сподели в други сайтове

Нормално е Цеца да се раздава повече на своя земя. Тук колкото и да ѝ се кефим, самото ни незнание на езика пречи да се раздадеш напълно. Това е причината и много песни да минават вяло. Тази бариера донякъде убива градуса на настроението и Цеца и тя не може да бъде себе си и да пуска лафчета и т.н., предполагам от страх дали ще се разбере. И въпреки това винаги е много емоционално на концертите ѝ, винаги и тя, и публиката е на ниво.

Сподели в други сайтове

Страхотни клипове, наистина много високо ниво, но ако Брена я нямаше в първия - щеше да е супер :1000 (29):

Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...