Jump to content

Всичко за сръбската музика

Препоръчани коментари

Гадно не гадно, това е. Цеца се харесва предимно заради песните, не като модел за подържание като е била Брена. Не напразно е била най-голямата звезда на Yugoslavia. В нея са виждали и певица, и идол и модел на подържание. И филмовете в които е участвала си имат голяма заслуга, докато филма в които е участвала Драгана е флоп. Може би Драгана е по-талантлива от Брена, но като каза един естраден критик (свири на хармоника) - "Брена е средна певица но направи завидна кариера". Да Гага е правила и англииски албум но не е бил успешен. Добре знаеш реакцията на Саша Попович когато Карлеуша бранеше Драгана и казваше какво е правила през 90те. Тя се одрърпна 2001, вместо да използва периода с убиството на Аркан и Цециното ходене в затвор, и тогава Индира нацели, затова следващите поредни години всяка година вадеше албуми но Цеца се завърна по-силна от преди.

Като казват всички кариера се гради в Белград, това е проблема на Драгана. Но пък отново повтарям тя си е доволна (или поне така казва) с кариерата и' без черно минало и скандали и е казвала че не и' дреме за лошите коментари за обличането.

След това с телевизията успя да направи мал ренесанс в кариерата си - Луче мое, Све бих дала да си ту, дуета с Джокич си останаха последните хитове които влизат в златните бисери на Драгана. Плус това при нея няма развитие, и днешната продукция все едно са песни от 90те. Текстовете са и слаби определено.

Някак си изгуби усета за шоубизнис. С тази неина доброта дори стана одбивна. Все се прави на светица.

В новите и' песни много е одбивно това пеене с груби украси като извивки на кон.

Това е истината. Самата Драгана си е виновна, но семеиството и е по-важно този век, кариерата остана в миналия.

Не го приемаи лично, уважавам те като човек но понякога много натрапваш Драгана в всичко, с Глора знаеш да бъдеш и с конструктивни критики но с Драгана си много присърцен :D

С някои неща съм съгласен, с някои не съм. Имаш право на твоето си мнение, разбира се. :)

Това за добротата и семейството нещо лошо ли трябва да е? Всеки с приоритетите си. Не се сещам аз Драгана да е отмъквала текстове и награди на колеги, за да изпъква тя, както са го правели други с протекциите си срещу нея. Не се сещам неин мъж да е крал огърлици от невинни гражданки, за да й ги подари, и после в ефир същите тези гражданки да се обаждат и да й го казват, а тя да се черви и да спират предаването. Цеца беше супер невзрачна певачица през 90-те и с мощта на Аркан лека-полека дръпна. Дори през 90-те е имало статии под неин наслов "Мой узор йе Драгана Миркович". В последните години по достатъчно интервюта чух актуални колеги на Драгана да споменават, че са я копирали като малки и харесвали - Таня Савич, Милица Павлович и т.н.

А Дара каза нещо много вярно - http://www.svet.rs/vesti/estrada/dara-buba...vi-uzor-mladima

Към Глория съм критичен, защото ми е любимка и животът ми е минал с нея. Драгана е певица от друга държава, на която симпатизирам, защото преди да се появи нашия поп-фолк и да изгрее звездата на Глория, "Кристал", Румяна, всички малки дечица слушахме Драгана. Тогава си беше нейното време. Имам сантименти, но нямам толкова отношение към кариерата й. Просто имам наблюдения и мисля, че трябва да се уважават добрите изпълнители като нея, които преди всичко са добри хора. Може да не живее в Белград - жената си е легенда, Дивна Карлеуша го каза. Защо да го отричаме? И нима някой има нейните концерти, танци, клипове от 90-те? Кой е повторил този успех и чия е заслугата шоубизнесът в Сърбия да се развие по-евройпески освен на Драгана и Брена? Цеца е добра певица, има добри песни - авторите се стараят най-много заради нея, боготворят я хората, ама и не съвсем и не всички. Четеш коментари в тубата, предполагам. Ми не всеки път са хубави. Не говоря за песните. Не всичко е рекордите по стадионите.

Иначе съм съгласен с теб за по-народното й пеене - преди години не беше така във всяка песен, но пък въпреки това последният й албум е много приятен. Балкански, музикантски, разнообразен. Само да започнат да я обличат като в последния й клип и всичко ще е ок. Направи си успешни концерти в Белград, Тузла и има едни от най-големите хитове в Сърбия.

Сподели в други сайтове

Роби, какво ще кажеш за Саня Джорджевич? Май не е от най-известните, но пък я гледам по всякакви събития открай време и излиза така, че все едно е от уважаваните имена там.

Сподели в други сайтове

Не отричам кариерата на Драгана писах че добре знаем че е била водещо име и всички сме на ясно какво е правила ТОГАВА. Но си остана в 90тие като и много други успешни певици и певци. Говорим за това как се котират днес. И няма нищо лошо в това че си избрала семейството. Просто същия проблем които намирате в Глора, че не налага старите песни е и при Драгана, но тя няма как да ги налага, избледняват хитовете ДНЕС.

Младите сигурно знаат Београд, Лепотан, Иди док си млад, Маскарада... всичките Цецини хайлайтове от последната децения на 20ти век. На Брена - Хайде да се волимо, Саням, Удри муйo, Mиле воли диско, Луда за тобом, Ти си мой грех, Југословенка ... А за Драгана 90 % oт тях я знаят като име и може би с "Кад би знао како чезнем" за която и самата Драгана каза че не била успешна песен навремето и тя я махнала от репертоара но след това отново я сложила (не съм 100% сигурен дали за тази песен ставаше въпрос). Просто самото и' oтсъствие пречи да печели нови фенове и да ходи по участия по-често, звезда се става в Белград не в АU.

На времето клиповете на Сама и Последние вече ги въртеха по ТВ, обаче на ДМ САТ не засичам да въртят тези два клипа, или пък много рядко но не съм ги засичал много, много. Според мен тези две песни заслужават да се знаят и наредят до днешните РЕТРО хитове. И като казва Саша Попович - На Драгана Миркович най-доброто време е било с Јужни Ветар. Сигурно разбира повече от нас в шоубизнеса.

Цеца през 1990 си има стабилни хитове Кукавица, Београд, Иди док си млад, Лепотан... Примерно като сега да сравняваме Глория и Преслава за 2001-2010 периода, така е да сравнияваме Цеца и Драгана за 90те. Никак не са били слаби 90те години за Цеца макар и с пропаганда и с всичко.

А това че имало негативни коментари при песните на Цеца, ами нормално е, нямало е и никога няма да има проект/песен/албум да се харесва на всички хора и да има само похвали.

Самото журиране в ПЗ можеше да и' послужи като реклама поне за един хит от албума и за шанс да направи концерт. В едно интервиу питат я за концерт, че феновете очаквали концерт тя - Ами нямам планове, не правя планове.

Цеца и Брена и тогава са били звезди и днес са, а Драгана е легенда, говори се за успешноста и в миналото, в това е разликата.

Спора беше стила на Гага, за които никога не я е биело добър глас.

В случая Карлеуша - Драгана винаги са били фер една наспрямо другата. Драгана дала на заем пари на Дивна за да плати албума на Карлеуша, след това и' върнали парите. За двата концерта ЈК имаше много силна реклама на ДМ и винаги е била добре приета в всички предавания на ДМ САТ.

Накрая, всеки си избира пътя по които да върви.

Поздрав :)

Сподели в други сайтове

Роби, какво ще кажеш за Саня Джорджевич? Май не е от най-известните, но пък я гледам по всякакви събития открай време и излиза така, че все едно е от уважаваните имена там.

Да, не е от най-известните, нито от най-продуктивните, тя винаги е вадила албуми на 5 или повече години, няма как да набере скорост.

Иначе имаше един мега хит в миналото десетилетие.

Ето тази песен, с две заглавия. :3fdb8960598fa63e:

Сподели в други сайтове

Харесвам Цеца много повече от Драгана, но е абсолютен и неоспорим факт, че по-голям сръбски хит в България от Placi zemljo няма.

"Kukavica", "Kraljica trotoara", "Ti si moj greh"

Сподели в други сайтове

Харесвам Цеца много повече от Драгана, но е абсолютен и неоспорим факт, че по-голям сръбски хит в България от Placi zemljo няма.

Не съм чувал въпросната песен, следователно никакъв хит не е!

Сподели в други сайтове

Не отричам кариерата на Драгана писах че добре знаем че е била водещо име и всички сме на ясно какво е правила ТОГАВА. Но си остана в 90тие като и много други успешни певици и певци. Говорим за това как се котират днес. И няма нищо лошо в това че си избрала семейството. Просто същия проблем които намирате в Глора, че не налага старите песни е и при Драгана, но тя няма как да ги налага, избледняват хитовете ДНЕС.

Младите сигурно знаат Београд, Лепотан, Иди док си млад, Маскарада... всичките Цецини хайлайтове от последната децения на 20ти век. На Брена - Хайде да се волимо, Саням, Удри муйo, Mиле воли диско, Луда за тобом, Ти си мой грех, Југословенка ... А за Драгана 90 % oт тях я знаят като име и може би с "Кад би знао како чезнем" за която и самата Драгана каза че не била успешна песен навремето и тя я махнала от репертоара но след това отново я сложила (не съм 100% сигурен дали за тази песен ставаше въпрос). Просто самото и' oтсъствие пречи да печели нови фенове и да ходи по участия по-често, звезда се става в Белград не в АU.

На времето клиповете на Сама и Последние вече ги въртеха по ТВ, обаче на ДМ САТ не засичам да въртят тези два клипа, или пък много рядко но не съм ги засичал много, много. Според мен тези две песни заслужават да се знаят и наредят до днешните РЕТРО хитове. И като казва Саша Попович - На Драгана Миркович най-доброто време е било с Јужни Ветар. Сигурно разбира повече от нас в шоубизнеса.

Цеца през 1990 си има стабилни хитове Кукавица, Београд, Иди док си млад, Лепотан... Примерно като сега да сравняваме Глория и Преслава за 2001-2010 периода, така е да сравнияваме Цеца и Драгана за 90те. Никак не са били слаби 90те години за Цеца макар и с пропаганда и с всичко.

А това че имало негативни коментари при песните на Цеца, ами нормално е, нямало е и никога няма да има проект/песен/албум да се харесва на всички хора и да има само похвали.

Самото журиране в ПЗ можеше да и' послужи като реклама поне за един хит от албума и за шанс да направи концерт. В едно интервиу питат я за концерт, че феновете очаквали концерт тя - Ами нямам планове, не правя планове.

Цеца и Брена и тогава са били звезди и днес са, а Драгана е легенда, говори се за успешноста и в миналото, в това е разликата.

Спора беше стила на Гага, за които никога не я е биело добър глас.

В случая Карлеуша - Драгана винаги са били фер една наспрямо другата. Драгана дала на заем пари на Дивна за да плати албума на Карлеуша, след това и' върнали парите. За двата концерта ЈК имаше много силна реклама на ДМ и винаги е била добре приета в всички предавания на ДМ САТ.

Накрая, всеки си избира пътя по които да върви.

Поздрав :)

Мерси за поздрава.

Иначе Гага си има актуални участия по дискотеки и в Сърбия, и по Швейцария и т.н. - навсякъде, където има сърби. Една от малкото е, които са добре приети във всички югострани. Не е само "Кад би знао", която пък тука никакъв хит не е, но в Сърбия се води за една от най-добрите изворни песни от по-съвременните. Плачи земльо, Мило мое що те нема, Последнйе вече - тя е химн на някакви спортисти, Сама, Све бих дала, Живот мой, Сто чу чуда учинити, Питаю ме у мом краю, Умирем майко. Ако беше овехтяла, нямаше да напълни Арената и да реват на тия песни. Аз се учудвам от записи на нейни участия - че чак и Континент знаят и пеят малките, опасни са. Може би последния албум не успя да реализира добре, с изключение на "Загрли опет" - няма концепция. Миналата година в сръбско, доколкото знам, "Лепи мой" спечели някакви награди. Песните й имат добри гледания. Не са като на Цеца, но има. Може би проблемът при нея, че откакто реши да се завръща през 2006 и направи телевизията, много хора от шоубизнеса видяха в нея заплаха такава, каквато е представлява през 90-те, и побързаха да я забраняват на Пинк и да правят всякакво сечено. Факт. 2006 с "Луче мое" ги разби. Същата година само Цеца има хитове като нейните. И почти съм сигурен от кого пак е дошъл проблемът... Набързо я отказаха, защото тя е добра... Искала е да прави и по-големи концерти, на Маракана, но е казвала, че би станал проблем - точно от този тип да я правят спънки. Не е трудно. Изпитала го е още през 90-те. Уважавам я, защото си е запазила имиджа на скромна, не е прекрачвала границите на моралното и не е пречила на конкуренцията да се развива. Може би в този бизнес трябва да си копеле, за да си извоюваш върховите позиции за цял живот. Поне на Балканите. :)

Не съм чувал въпросната песен, следователно никакъв хит не е!

Спри да скандализираш. :roll1:

Сподели в други сайтове

Скоро пак е разцепила Румъния след 2013, и то пред румънци, не сръбска общност. Само в Гърция не е правила концерт, но там са мега шовинисти. Балканска звезда. :Vishenka_05:

А "Нисам ни метар од тебе" какъв хит е в Сърбия, една от най-изпълняваните песни по конкурси и един от най-големите хитове на Азия. :3fdb8960598fa63e:

Сподели в други сайтове

"Кукавица" и "Маскарада" са 10 пъти по-големи хитове от "Плачи, земльо". Драгана си има хитовете в Бг, но нека не се заблуждаваме. Иначе най-големия сръбски хит в Бг е "Йорговани".

Сподели в други сайтове

"Кукавица" и "Маскарада" са 10 пъти по-големи хитове от "Плачи, земльо". Драгана си има хитовете в Бг, но нека не се заблуждаваме. Иначе най-големия сръбски хит в Бг е "Йорговани".

Най-известните сръбски песни в България са: Плачи земльо, Кукавица, Йорговани, Не долази, Рукую се рукую, Сто живота, Казни ме казни, Мило мое що те нема, Забранени град, Ти си мой грех, Алал вера, Плава циганка, Кралица тротоара, а от последните години - Бела циганка, Кило горе, Лопов, Све бих дала да си ту, Пиле, Живот мой, Записано йе у времену, Мойе злато, Трепни.

Поне според мен, де. :)

Сподели в други сайтове

Не 10 пъти, а точно 0 пъти. Това, което може да видиш като реакция при пускането на "Плачи земльо" не може да го видиш при никоя друга песен. Цеца е най-голямата сръбска звезда в България при по-младите, но хитът е при Драгана.

Сподели в други сайтове

Не 10 пъти, а точно 0 пъти. Това, което може да видиш като реакция при пускането на "Плачи земльо" не може да го видиш при никоя друга песен. Цеца е най-голямата сръбска звезда в България при по-младите, но хитът е при Драгана.

Както и Мило мое що те нема е голям хит и всичко полудява :Vishenka_05:

Сподели в други сайтове

Аз харесвам "Плачи, земльо", хитачка си е, но отдавна ми е малко в графа банални. При положение, че Драгана има такива такива бисери в дискографията си, да се експлоатират главно 5 нейни песни, е тъпо. Но това не важи само за нея. Иначе сърбите имат особено отношение към тази песен, защото я свързват с края на войната - слушали са я много тогава, но май е по-голям хит при нас.

Плюс това не знам как са ги правили тогава песните, но явно е имало изискване за по-малко бас или възможностите са били такива. Почти не намирам рип на Плачи земльо, който да е с повече бас, а имам оригинални. Доколкото знам, чрез програма изкуствено може да се вдигне донякъде. Те затова я миксират по клубовете много често и я ремиксират с по-забързан бийт.

Сподели в други сайтове

Както и Мило мое що те нема е голям хит и всичко полудява :Vishenka_05:

Защото е пиянска. Така и не успях да я захаресам тая песен.

Просто периодът й с Южни ветар не е мой тип, а 90-те.

Сподели в други сайтове

Моята реакция би било да подремна, не съм я чувал.

Щом светило като мен не я знае, значи е неизвестна!

Сподели в други сайтове

Божествена е.. :Vishenka_05:

Това е от 1998 в Хала Пионир и е последният й голям солов концерт в Белград до 2010, когато прави благотворителния в Сава центар и 2014, когато пръска Арената. Та тоя концерт от 1998 го прави напук на Аркан и от страх за първи си наема охрана, защото в периода 1994-1998 голям тормоз вижда от него. Според мен Цеца не е толкова виновна за случилото се, защото на нея пък са й бръснали главата и какви ли не унижения е претърпяла, за да има протекции. Идеята да се отмъкват за Цеца текстове и песни, писани от Туцакович за Драгана, съм склонен да вярвам, че идва от Аркан. Отмъкването на награди и заплахите също. Сигурно й олеква след смъртта му. Не че тя и Карлеуша са единствените потърпевши, но по стечение на обстоятелства те се явяват най-голямата конкуренция на Цеца във времето.

Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...