OstapBender Публикувано на Октомври 10 Report Share Публикувано на Октомври 10 Без да искам да обиждам някоя от големите диви, през последната година това девойче ги сложи в малкия си джоб. Не се сещам за певица през последните 5 години, която да ми е правила такова впечатление, даже Гага първия албум не ме бе нарадвала толкова. Като за начало - новия пилотен сингъл към EP-то "Paradise" - отпускащото парче от прашните платна на Route 66. Биография Ранни години Елизабет Грант, по-известна като Лана Дел Рей, е родена на 21. юни 1986г. в Ню Йорк, но израства в малко и скромно градче. От малка проявява интерес към музиката, затова се записва в църковния и училищния хор. Чичо й я учи да свири на китара и от тогава Лана започва да композира и да пише текстове на песни – първо като на шега, която по-късно става хоби, а накрая и призвание. И тъй като бъдещата звезда не е била от най-контактните деца, музиката се превръща в неин най-верен другар. На 18 Елизабет Грант се мести в Ню Йорк, за да учи метафизика. Звезден път Всичко тръгва от една караоке вечер, когато Лана излиза с няколко приятели и те я изпращат на сцената. След изпълнението й всички в заведението са толкова омагьосани от дълбокия й меланхоличен глас, че в първия момент настъпва абсолютна тишина, преди да изригнат ръкоплясканията. След това Лана Дел Рей започва да пее в клубове в Бруклин, където бива забелязана от малка звукозаписна компания. На 20 певицата сключва договор и през 2010г. е готов първият й самостоятелен албум с авторски песни „Лана Дел Рей или Лизи Грант“. За съжаление той така и не излиза извън интернет пространството, тъй като компанията няма достатъчно финанси и сътрудничеството им пропада. Лана Дел Рей Но тя продължава с писането и композирането и така се ражда първият й бъдещ хит „Video games”. Лана Дел Рей изпраща парчето на няколко звукозаписни компании, но всички й отказват, тъй като им изглежда „прекалено меланхолично и не достатъчно комерсиално“. Затова певицата сама си прави клип към песента от любителски кадри и го качва в интернет. Само за няколко дни посещенията скачат до над милион и тогава Лана е забелязана от друг продуцент, с който сключва договор. През януари 2012г. първият й издаден самостоятелен албум вече е факт - „Born to die“. Същата година Лана Дел Рей печели и награда от БРИТ за пробив в музикалния бизнес. Музикално вдъхновение и специфика Лана Дел Рей има дълбок алтов глас с широк диапазон. В песните й се пее за любов, тъга, носталгия, затова звучат драматично, а за някои дори зловещо. Певицата твърди, че е повлияна от музиканти като Елвис Пресли, Франк Синатра, Боб Дилан, а дори и от Еминем и Бритни Спиърс. Лана твърди, че не би променила стила си, тъй като той я отличава от останалите творци на нейната възраст. Според нея има меломани, които имат нужда от ново звучене, което песните й предлагат. Характерно за музиката на Лана Дел Рей е, че живото изпълнение се отличава от това на запис, тъй като при второто гласът й е наслагван и затова звучи по-скоро като филмово изпълнение. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Starboy Публикувано Октомври 10 Report Share Публикувано Октомври 10 Обожавам я Изгряваща звезда, да продължава все така! Цитирай Report Цитат asylum: Каймакът на чалгаобществото слуша именно Джена. Дори и ние все още не сме дорасли, но уверено вървим към Истината! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
chipz Публикувано Октомври 10 Report Share Публикувано Октомври 10 Обожавам я,всеки момент очаквам видеото на Ride! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
let it rain Публикувано Октомври 10 Report Share Публикувано Октомври 10 Харесвам я страшно много.Песните и са страхотни,обожавам "Summertime sadness" , "Born to die" , "Blue jeans" . Освен това е и много много красива,наистина е уникална... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Боби Публикувано Октомври 10 Report Share Публикувано Октомври 10 Девойката е уникална. Дори напомпаните устни ме кефят :1000 (29): :1000 (29): Любимата ми нейна песен е Kill, kill Новата песен е страхотна също. Въобще настроението, което създава е наистина уникално и много лично. Поне аз като я слушам и все едно се пренасям в дриг свят. Клиповете също са страхотни. ПП: И все пак Алекс, Гага си е Гага..Ще разбива догодина с ARTPOP! :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
NazzkO Публикувано Октомври 10 Report Share Публикувано Октомври 10 На мен също много ми харесва музиката която прави. Меланхоличните нотки в песните ѝ са просто нещо страхотно, а настроението, което ми създават е едно такова спокойно, приятно и меланхолично. :1000 (30): :1000 (30): :1000 (30): Но е тъпо да тръгнем да я сравняваме с когото и да било. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
chipz Публикувано Октомври 10 Report Share Публикувано Октомври 10 Моята любима е Never let me go. Знам всичките и 55 неиздавани песни + 15-те от Born to die,няма такава магия,тази жена е от друго време! Имаше нужда от темата,браво! Видеото на RIDE излиза днес,в момента тече премиерно в някакъв салон,Лана също присъства. Клипът ще е с продължителност 10 минути. ps: Нали знаете,когато пиете Пепси-Кола? Хаха Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
chipz Публикувано Октомври 11 Report Share Публикувано Октомври 11 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Октомври 11 Report Share Публикувано Октомври 11 (редактирано) Благодаря много за биографията й. Мислих си, че е англичанка, на няколко момента в песните й като че ли се усеща типичния British english, явно съм се заблудил. Най-много за момента й харесвам Summertime sadness и Dark paradise, но и другите песни са ми направили впечатление, малко време ми трябва да си дам за тях. Иначе инересн факт е, че Лана е лягала под ножа, за да заприлича на това, което е сега, а като я погледне човек не би казал, че има операции. Много харизматична е сега. Продуцентите явно не са я искали, защото звучи малко ретро, но именно в това е чарът на песните и текстовете, да не говорим колко малко музика има в парчетата - само някакви супер запомнящи се, необикновенни звуци, между които се е промъкнал текстът на всяка от песните й. Като цяло ми е много интересна и за напред ще следя, а тази Dark paradise няма аналог. Редактирано Октомври 11 от pacho Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
AMAZING. Публикувано Октомври 11 Report Share Публикувано Октомври 11 Харесвам я,интересна е..и от към визия,и от към песни.Има и много приятен глас.Видеата също са й много добри! Както се спомена в предишните коментари,меланхоличната нотка в песните и клиповете те пренася в друго измерение. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Октомври 11 Report Share Публикувано Октомври 11 Харесвам я,интересна е..и от към визия,и от към песни.Има и много приятен глас.Видеата също са й много добри! Както се спомена в предишните коментари,меланхоличната нотка в песните и клиповете те пренасят в друго измерение. Да, забравих да кажа за Summertime sadness, че е има доста добър клип. Много е "съгласуван" с песента, а не като на чалгарките... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
chipz Публикувано Октомври 11 Report Share Публикувано Октомври 11 Скан на сингъла,прочетете какво пише,настръхвам! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
OstapBender Публикувано Октомври 11 Author Report Share Публикувано Октомври 11 Фантастичен текст, напълно в стилистиката на философията, която представя с песните си. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Starboy Публикувано Октомври 11 Report Share Публикувано Октомври 11 Клипа нали щеше да излиза снощи? Цитирай Report Цитат asylum: Каймакът на чалгаобществото слуша именно Джена. Дори и ние все още не сме дорасли, но уверено вървим към Истината! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Putin Публикувано Октомври 11 Report Share Публикувано Октомври 11 Лана е уникална, любимите ми нейни песни са "Summertime sadness" и "Diet mountain dew" Клиповете й също са невероятна, новата й песен страшно много ми харесва и нямам търпение да излезе видеото, луд съм по песните й от март, когато си изтеглих албума й, а преди седмица си го купих. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
AMAZING. Публикувано Октомври 12 Report Share Публикувано Октомври 12 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Denis Публикувано Октомври 12 Report Share Публикувано Октомври 12 Уникална е! "Summertime sadness" ми е най-любима..Също е много красива и прави смислени песни и клипове! Голям успех ще има това момиче. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ивал.ЪТ Публикувано Октомври 12 Report Share Публикувано Октомври 12 Прекрасна е наистина,обожавам песните и. Поредното учудване за мен е,че подобна музика може да се харесва масово-предния такъв пример беше Адел,радвам се за което,хората все пак не са изгубили напълно музикална сетивност. Ще ми е интересно да чуя и нещо в по-бързо темпо от нея,единственото горе-долу такова е "You can be the boss" която ми е страшно любима. П.П На живо обаче качествата и са доста спорни за съжаление Поне мен лайфовете и не ме грабват. Цитирай Report Як за тебе, аз съм виждала много по-хубави момчета от него. На работа момчетата ни-готвачи, които са на 27-28 години са много по-готини. Тук има и готини, но Ивалът не е от тях. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Tikei Публикувано Октомври 12 Report Share Публикувано Октомври 12 П.П На живо обаче качествата и са доста спорни за съжаление Поне мен лайфовете и не ме грабват. Слушал ли си някой от последните й концерти? Представя се все по-добре, защото натрупа опит пред големи публики. Яд ме е само, че даде тази песен на Cheryl Cole, защото демото в нейно изпълнение е много яко: http://www.youtube.com/watch?v=XNsjlwrIecU Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ивал.ЪТ Публикувано Октомври 12 Report Share Публикувано Октомври 12 Слушал ли си някой от последните й концерти? Представя се все по-добре, защото натрупа опит пред големи публики. Яд ме е само, че даде тази песен на Cheryl Cole, защото демото в нейно изпълнение е много яко: http://www.youtube.com/watch?v=XNsjlwrIecU Честно казано нещо от последните неща лайф не съм пускал,ще го направя. Инче тва което постна не го знаех,наистина е много яка в нейно изпълнение. Тая лигла Cheryl я е осрала Цитирай Report Як за тебе, аз съм виждала много по-хубави момчета от него. На работа момчетата ни-готвачи, които са на 27-28 години са много по-готини. Тук има и готини, но Ивалът не е от тях. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
OstapBender Публикувано Октомври 12 Author Report Share Публикувано Октомври 12 Точно това редуване на ниски и високи тонове плюс кънтри дрезгавеенето ме кефи толкова много. Не е перфектна, но пее с много емоция. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
mitencetoy Публикувано Октомври 12 Report Share Публикувано Октомври 12 Честно казано нещо от последните неща лайф не съм пускал,ще го направя. Инче тва което постна не го знаех,наистина е много яка в нейно изпълнение. Тая лигла Cheryl я е осрала Специално съм очарован от това изпълнение, изслушай го цялото: Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ивал.ЪТ Публикувано Октомври 12 Report Share Публикувано Октомври 12 Точно това редуване на ниски и високи тонове плюс кънтри дрезгавеенето ме кефи толкова много. Не е перфектна, но пее с много емоция. Да,гледал съм го,личи си че е много стъписана още,не знам колко е извинение това за вече професионална певица,но с повече тренинг сигурно ще е страхотна. Цитирай Report Як за тебе, аз съм виждала много по-хубави момчета от него. На работа момчетата ни-готвачи, които са на 27-28 години са много по-готини. Тук има и готини, но Ивалът не е от тях. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
forlon Публикувано Октомври 13 Report Share Публикувано Октомври 13 Още в началото като нашумя с Born to die не ми хареса. После реших да й дам шанс още няколко пъти, както и с други песни и се озовах в положение, в което не можех да я спра. Lana е уникален изпълнител, незнам как и защо, но ми влезе изключително силно под кожата. Песните са страхотни, клиповете завладяващи и интересни.. развива се много добре. И мен ме учудва възприемането й от толкова широка аудитория, защото стилът й е един път. Живите изпълнения засега не ми харесват, но може и да се пооправи. Това няма голямо значение за мен, не ми пречи да усещам и записите. Пожелавам й да не се увлича по прекалено комерсиалното и да не променя стила си, защото според мен няма изчерпване - много малко такива изпълнители има (вероятно.. аз не съм чувал). Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Боби Публикувано Октомври 13 Report Share Публикувано Октомври 13 Специално съм очарован от това изпълнение, изслушай го цялото: OMG, невероятно изпълнение. Обожавам такива гласове и интерпретации. Разбира се, че всеки има право на мнение, но според мен Лана пее невероятно на живо. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.