OstapBender Публикувано Декември 11 Report Share Публикувано Декември 11 Не им вярвам. На фармацивтичните и хранително-вкусовите лобита моралните спирачки отдавна ги няма, колко му е да пуснат дезинформация. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Blueberry Публикувано Декември 12 Report Share Публикувано Декември 12 Аз също не вярвам много, но пък и не вярвам, че е чак такава отрова. Захарта е много по-страшна! Особено като се има предвид, че в храната се слага захар, извлечена от генно модифицирана царевица. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
BASHFilter Публикувано Декември 12 Report Share Публикувано Декември 12 Аз също не вярвам много, но пък и не вярвам, че е чак такава отрова. Захарта е много по-страшна! Особено като се има предвид, че в храната се слага захар, извлечена от генно модифицирана царевица. И все пак - аз чета всяка опаковка и ако пише, че съдържа аспартам, не купувам... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
slavito007 Публикувано Декември 14 Report Share Публикувано Декември 14 Не им вярвам. На фармацивтичните и хранително-вкусовите лобита моралните спирачки отдавна ги няма, колко му е да пуснат дезинформация. И аз не вярвам. От месеци единствената газирана напитка, която си купувам е Пепси поради простата причина, че единствено тя се подслажда със захар все още (доколкото съм наблюдавал етикетите). Знам, че и захарта не е цвете за мирисане, но я предпочитам пред аспартама или генномодифицирания фруктозо-глюкозния сироп във всички продукти на кока кола хеленик ботълинг. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
cerveau Публикувано Декември 14 Report Share Публикувано Декември 14 И аз не вярвам. От месеци единствената газирана напитка, която си купувам е Пепси поради простата причина, че единствено тя се подслажда със захар все още (доколкото съм наблюдавал етикетите). Знам, че и захарта не е цвете за мирисане, но я предпочитам пред аспартама или генномодифицирания фруктозо-глюкозния сироп във всички продукти на кока кола хеленик ботълинг. Пепсито е най-бъкано с аспартам,брат ми пие такова нещо от няколко месеца и хич не ме слуша като му говоря Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Blueberry Публикувано Декември 14 Report Share Публикувано Декември 14 Кока-кола и Пепси имат продукти изцяло със захар и изцяло с аспартам. Мисля, че в червения етикет на Кока-кола например няма аспартам. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
slavito007 Публикувано Декември 14 Report Share Публикувано Декември 14 Пепсито е най-бъкано с аспартам,брат ми пие такова нещо от няколко месеца и хич не ме слуша като му говоря Ако имаш предвид пепси лайт, да, има аспартам и ацесулфам като подсладители. Но оригиналното чисто пепси е със захар, или поне така пише на етикета. А пък и вкусът определено е различен, когато е със захар и когато е с глюкозо-фруктозен сироп. При аспартама мисля, че е най-зле. Поне при мен остава от него някакъв остатъчен вкус няколко часа в устата и затова съм го отказал. Кока-кола и Пепси имат продукти изцяло със захар и изцяло с аспартам. Мисля, че в червения етикет на Кока-кола например няма аспартам. Не претендирам за изчерпателност и достоверност, но имам чувството, че водата Банкя е единственият продукт на кока кола без изкуствени подсладители Иначе кока кола със захар отдавна не съм пил, възможно е да има, но не съм срещал. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Blueberry Публикувано Декември 15 Report Share Публикувано Декември 15 Ако имаш предвид пепси лайт, да, има аспартам и ацесулфам като подсладители. Но оригиналното чисто пепси е със захар, или поне така пише на етикета. А пък и вкусът определено е различен, когато е със захар и когато е с глюкозо-фруктозен сироп. При аспартама мисля, че е най-зле. Поне при мен остава от него някакъв остатъчен вкус няколко часа в устата и затова съм го отказал. Не претендирам за изчерпателност и достоверност, но имам чувството, че водата Банкя е единственият продукт на кока кола без изкуствени подсладители Иначе кока кола със захар отдавна не съм пил, възможно е да има, но не съм срещал. Тази не е ли със захар? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
slavito007 Публикувано Декември 20 Report Share Публикувано Декември 20 Тази не е ли със захар? Не знам, не мога да кажа. До преди няколко години на етикета пишеше "захар и/или фруктозо-глюкозен сироп", но го смениха само на сиропа. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Blueberry Публикувано Декември 23 Report Share Публикувано Декември 23 Не знам, не мога да кажа. До преди няколко години на етикета пишеше "захар и/или фруктозо-глюкозен сироп", но го смениха само на сиропа. Фруктозо-глюкозния сироп си е захар, много по-опасна от Аспартама. Но за това няма да видиш да се пише по повечето сайтове и форуми, защото не е изгодно на никого. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DarkChild Публикувано Януари 10 Report Share Публикувано Януари 10 Аз от почти година съм спрял всякакви изкуствени захари. Чувствам се много добре, а и да не казвам колко кила съм свалил. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivanhoe Публикувано Януари 16 Report Share Публикувано Януари 16 Аз от почти година съм спрял всякакви изкуствени захари. Чувствам се много добре, а и да не казвам колко кила съм свалил. Само на вода и хляб ли караш? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.