Glamdring Публикувано на Октомври 1 Report Share Публикувано на Октомври 1 Знам, че сигурно ще отнеса доста хейт заради тази тема, ама честно казано гледах по ББС един филм направен от една мърла за черноморието. Естествено комплексираните Англичани се опитват да пренасочат туристите си към Гърция, а не към нашият бардак. Не мога да ги виня за това отчасти, но само отчасти. Това което ме дразни у тях е, че изкрват само нас отрепки, а другите нации като гърците и италианците величаят. Изкарват, че е най- лесно в нашето черноморие да се напиеш, биеш и умреш от свръх доза, което може и да е така. Това което адски много ме подразни в това видео е колко глупав народ сме. Тя (журналистката) ни се подиграва, дори в жестикулациите, в поведението, дори между редовете. А ние се обясняваме като девственици пред брачна нощ. Кога хората в БЪлгария ще станат наистина личности, а не отайката на обществото. Кога ще започнат да се държат като хора, да работят за държавата, а не за себе си? Кога най- накрая ще започнат да произвеждат и ценят своите неща, индустрията си, вместо тази на Европа (която ги смята за най- жалката нация на света, по- жалка дори от Африканските народи) и САЩ, които дори визовият режим не махнаха? И за финал, ще повтория думите на един журналист от ББС, който ментира това предаване: По- добре България да си беше остала част от Турция, сега поне щеше да се развива... Обърнете внимание на думичката поне! Прилагам и самото филмче, да видите за какво става въпрос: http://www.youtube.com/watch?v=acbzsSmkMUI...player_embedded Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
omline Публикувано Октомври 1 Report Share Публикувано Октомври 1 Гледах филма и според мен не си разбрал за какво става дума. Нито веднъж въпросната "мърла" не даде оценка или съд на това, което виждаше. Изразяваше естествена реакция, която всеки друг би имал при вида на картинката в Слънчев бряг. Другото което е, имаше момент, когато тя беше заедно с едни полицаи, които спират българин, който им се струвал "съмнителен" и тя зададе съвсем логичния въпрос защо спират него, а не казват нито думичка на английските хулигани, които създават безредици като разхождането голи, чукането в басейните посред бял ден, пикаенето от балконите и т.н.. Същите полицаи отговориха, че престъпността в района се създавала предимно от циганите, което всички много добре знаем колко абсурдно звучи за Слънчев бряг. Да не говорим пък за абсолютно безобразното и нелепо държание на кмета на Несебър, който си затвори очите пред нея за всичката гадост, която се случва там. ББС определено не е медия, която е отворена за добри думи към България, но и определено знае къде точно да уцели, за да ни заболи. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Glamdring Публикувано Октомври 1 Author Report Share Публикувано Октомври 1 Аз не отричам това което казваш. Дразня се на това, че го е направила за нас и е пропуснала всичките други положителни неща. Да не говорим, че се прокрадва и нотката на расизъм и дискриминацията, която още повече отежнява нещата. Има истина в филма, никъде не съм казал, че я няма, но между редовете тя затвърждава вече наложеното мнение, като пропуска да речем силните страни на страната ни. Иначе за всичко си прав. Затова питам, кога ще спред да сме толкова жалки? Ето и още по темата: „Пиячка, разходки по баровете и България"(Booze, Bar Crawls And Bulgaria) - така е озаглавен обзорен филм за алкохолния туризъм по родното Черноморие на репортерката на Би Би Си Стейси Дуули. Историята започва от курорта Слънчев бряг, който, по думите на Дуули, се налага сред топ дестинациите за младите английски туристи. „Мястото измества курорти като Магалуф и Кавос, съответно на Майорка и Корфу", описва Дуули Стейси показва последствията от нощния живот в България. Според нея в Слънчев бряг няма правила. Тя изтъква, че алкохолът е най-евтин в цяла Европа, а баровете побират над 400 посетители. Репортерката разследва и лесния достъп на британските туристи до наркотици и пита какви действия предприемат властите по този въпрос. Тя също така посещава и не толкова популярните за туристите места, населени с представители на ромското общество в Слънчев бряг, което според нея е обвинявано за голяма част от престъпността в курорта. Медиите във Великобритания коментират, че филмът отваря очите за реалността. „Дуули не е тесногръда и не раздава присъди, поради което картината, която тя представя, е още по-плашеща", коментира в. „Дейли мейл". Филмът ще бъде излъчен по Би Би Си още два пъти до края на седмицата - в четвъртък и неделя. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Боби Публикувано Октомври 1 Report Share Публикувано Октомври 1 Филмът встъщност е лоша реклама за англичаните като народ, а не за България. Нима лично кмета на Несебър е отишъл и започнал да налива алкохол в клетите, жадни, английски гърла?! Англичаните се държат като диваци НАВСЯКЪДЕ и подобни гледки има и в Испания, Италия, Гърция и навсякъде, където ходят. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Октомври 1 Report Share Публикувано Октомври 1 А то не е ли това ситуацията в Слънчев бряг? Факт е и, че уж западни неутайковци са всяко лято тук, но и теренът си е известен с пиенето и курвите, голяма част, от които са си българки. Мен лично си ме е срам, че имаме такъв курорт, особено като му знам миналото и съм видял куп снимки какво е представлявал. Нека да ни плюят, току виж някой се осъзнае и вземе мерки, явно така стават вече нещата в тая загубена страна. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Октомври 1 Report Share Публикувано Октомври 1 Споко бре пичове, скоро няма да има такъв проблем. Не ни трябват нещастните стиснати англичани. Не ни трябват и ония скандинавците, които са същите. Тази статия не е критика към България, нито пък ще се случи като антиреклама. Причината е проста - англичаните просто завиждат, че вече са низвергнати, като клиент №1 по нашето Черноморие. Те нито могат да плащат колкото руснаците, нито да пият колкото тях, а да носят като рашъните е абсурд. В последните 10 години съм редовно по нашите морски курорти и забелязах една фундаментална промяна. Преди 10 години всички надписи бяха на английски, а днес всички са на руски. Мисля, че не е нужно да обяснявам повече, нали? п.п. Руснаците са закупили над 300 000 жилища в България и вече искат руски училища, а в Бургас тръгва такова другия месец. :1000 (19): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Боби Публикувано Октомври 1 Report Share Публикувано Октомври 1 От теб дъха някакъв скрит позитизивъм, че Русия лека полека ни завладява... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Октомври 1 Report Share Публикувано Октомври 1 От теб дъха някакъв скрит позитизивъм, че Русия лека полека ни завладява... Абсолютно, особено като разбрах, че онези 650 милиона долара на година, които Брежнев подаряваше на България през 80-те се равняват на днешни 5 милиарда. А така наречените бивши Велики сили, които заради провала си в 2 световни войни, след които България е разпарчетосана и винаги плаща репарации на някой, от срам си смениха името на ЕС. И целта им е елементарна - да колонизират и източат човешките, енергийните и природни ресурси на Източна Европа. За целта ни залъгват с някакви 1,5 милиарда евро на година, а на нас ни е забранено да казваме колко ни е солидарната вноска в този елитарен съюз. Няма да се учудя, ако и вноската ни е толкова и реално да нямаме никаква далавера от членството.... Стефан Софиянски го намекна вече в медиите. А това, за реалист като мен, в сравнение с подаръкът от 5 милиарда днешни пари на година от бившите "червени ястреби" в Кремъл е направо жалко. Между другото, те вече са тук, щем или не щем. Ето това видях лятото, намира се на 300 метра от хотел "Журналист" по панорамният път от Варна за Балчик, а тъпият руснак го е кръстил "Дом у моря". ЦЪК Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
hero.in Публикувано Октомври 1 Report Share Публикувано Октомври 1 От мухата слон. Пуснах си началото и се изкефих даже, че и у нас стават такива купони и имаме такива яки плажове. Все едно съм си пуснал документален филм за някой курорт в Испания или Флорида. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
OstapBender Публикувано Октомври 1 Report Share Публикувано Октомври 1 От теб дъха някакъв скрит позитизивъм, че Русия лека полека ни завладява... Едва ли ще стане от туризма. АЕЦ Белене и 70-80-5000 газопровода ще свършат по-добра работа. Все пак комисионните от Кремъл чакат своите нови притежатели, а всички котараци от "Позитано" не са си правили ремонт на вилите. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
slavito007 Публикувано Октомври 2 Report Share Публикувано Октомври 2 Аз не мисля, че ни се подиграваше. Тя сама си каза, че на великобританците не им се правят забележки, полицаите не ги спират, щели да си затворят очите за чужденец с дрога. Лошо впечатление ми направи как двамата полицаи от всичките пияни кочове по улицата спряха един възрастен българин , понеже изглеждал подозрително. Това е като в градския - циганин не се проверява за карта/билет. Друго, което ме шокира, бе клонящото към безкрайност незнание на английски от сънародниците. Най-добре се представи момчето в хотела (където британци пикаели през терасата :1000 (29): ) Кметът пък не знае бъкел английски, че дори й се скара на жената, че го пита такива неща, а не за инфраструктурата и забележителностите. Смях. Иначе жената накрая се опита да ни защити като каза, че нямаме право да променяме нищо в положението, тъй като това е изключително доходоносно. Права си е. Чужденците ще продължават да се клец@т в басейните, щото у родното UK не е позволено, а тук никой не им казва и копче. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
hero.in Публикувано Октомври 3 Report Share Публикувано Октомври 3 Само като напиша в Youtube English tourists е пълно с такива клипчета. Ето първото. Туристи в Латвия, голи по улиците, купони в заведения, напиват се. Питат ги що са дошли ... курви и евтино пиене. Открийте разликите с видеото за нас :1000 (20): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
МачуПикчу Публикувано Октомври 4 Report Share Публикувано Октомври 4 Миналата година цяло лято бях в Слънчев бряг, не по работа, а на гости. Там се събират точно хората, които избягвам цял живот - комплексари. Изкарали 2 лева и отишли да се правят на велики. Основна цел им е секса, както и доста порочни неща. Общо взето мнението ми за бълагарите, като част от тях е такова - ограничен народ, без стойност, ценности. Най-силното качество е егоизмът и това да вредиш на другия, мислейки си че това ще те направи по-успял. Мнението на хората за нас ще се промени, когато ние се променим и започнем да мислим и разсъждаваме адекватно. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
heartless Публикувано Октомври 5 Report Share Публикувано Октомври 5 Миналата година цяло лято бях в Слънчев бряг, не по работа, а на гости. Там се събират точно хората, които избягвам цял живот - комплексари. Изкарали 2 лева и отишли да се правят на велики. Основна цел им е секса, както и доста порочни неща. Общо взето мнението ми за бълагарите, като част от тях е такова - ограничен народ, без стойност, ценности. Най-силното качество е егоизмът и това да вредиш на другия, мислейки си че това ще те направи по-успял. Мнението на хората за нас ще се промени, когато ние се променим и започнем да мислим и разсъждаваме адекватно. Не си прав, това не е само в България. Навсякъде има такива хора, навсякъде стават такива панаири. Гледах по някоя телеявизия коментар точно за този филм. Оказва се, че тия англичани си правят нещо като екскурзия в много държави и във всяка една държава се случва едно и също. Интересното е защо тази въпросна журналистка се е спряла точно на България. Както каза Боби, резила е само за тях, те се излагат. Освен това в предаването интервюираха други англичани, които са на почивка в България и те обясниха, че младежта там е такава - никакво възпитание, пълен разврат...самите им сънародници се възмущават. В Германия съм виждала същите изпълнения, немците така се напиват и дрогират, че това тука нашето нищо не е. Като цяло един доста злонамерен опит да се очерни нашата страна, а всъщност очернят себе си. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.