Stela Публикувано на Май 17 Report Share Публикувано на Май 17 Някой разбира ли на C++ ? Трябва ми малко помощ ..... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Senhor Публикувано Май 17 Report Share Публикувано Май 17 Ако е на ниво оператор IF и оператор за цикли, може би ще съм ти от помощ. Но на по-високо ниво не мога да помогна. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Май 17 Author Report Share Публикувано Май 17 Ако е на ниво оператор IF и оператор за цикли, може би ще съм ти от помощ. Но на по-високо ниво не мога да помогна. Става въпрос за решаване на задачи ... Не знам това на кое ниво е по твоите :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Senhor Публикувано Май 17 Report Share Публикувано Май 17 Става въпрос за решаване на задачи ... Не знам това на кое ниво е по твоите :1000 (29): Прати на ЛС нещо и ще ти кажа. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Христина' Публикувано Май 17 Report Share Публикувано Май 17 Пусни задачата в темата. Не съм се занимавала със C++ от години, но имам приятели, който завършват КСТ и може да ти я решим заедно довечера. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Май 17 Author Report Share Публикувано Май 17 Пусни задачата в темата. Не съм се занимавала със C++ от години, но имам приятели, който завършват КСТ и може да ти я решим заедно довечера. Да се въведе естественото число n и да се пресметне сумата 1+12+23+....+ (11n+1) Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Senhor Публикувано Май 17 Report Share Публикувано Май 17 Да се въведе естественото число n и да се пресметне сумата 1+12+23+....+ (11n+1) int n, S=0; cin>>n; for (int i=1; i=n; i=i+1) S=S+11*i+1; cout<<S; Това би трябвало да е. Малко не схванах какво точно трябва да се пресметне. Имаш ли примерен вход и изход, да проверим? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Май 17 Author Report Share Публикувано Май 17 int n, S=0; cin>>n; for (int i=1; i=n; i=i+1) S=S+11*i+1; cout<<S; Това би трябвало да е. Малко не схванах какво точно трябва да се пресметне. Имаш ли примерен вход и изход, да проверим? Само условието имам Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Христина' Публикувано Май 17 Report Share Публикувано Май 17 И аз не схванах май условието. в if-а i=1 и расте докато стане n ли? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Май 17 Author Report Share Публикувано Май 17 И аз не схванах май условието. в if-а i=1 и расте докато стане n ли? И аз така мисля. Ама нещо не мога да я направя. Пък и тетрадката ми от лекцията където съм си писала не в мен и не мога да схвана съвсем. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Senhor Публикувано Май 17 Report Share Публикувано Май 17 Ако расте, значи ми е правилно, да. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Христина' Публикувано Май 18 Report Share Публикувано Май 18 Задачата според приятели от Техническия е с for, а не с If... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Май 19 Author Report Share Публикувано Май 19 Задачата според приятели от Техническия е с for, а не с If... Точно с for я иска... Оператори за цикли в C++. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
omline Публикувано Май 19 Report Share Публикувано Май 19 int n, S=0; cin>>n; for (int i=1; i=n; i=i+1) S=S+11*i+1; cout<<S; Това би трябвало да е. Малко не схванах какво точно трябва да се пресметне. Имаш ли примерен вход и изход, да проверим? int n, S=0; cin>>n; for (int i=1; i<n; i++){ S=S+11*i+1; } cout<<S; Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Май 19 Author Report Share Публикувано Май 19 #include<iostream> using namespace std; int main() { long int sum = 0; int n; cout<<"Molq vavedete broq na chislata: "; cin>>n; for(int i=0;i<n;i++) { sum+=11*i + 1; } cout<<"Sumata ot parvite "<<n<<" chisla e "<<sum; return 0; } Май така трябва да е в готов вид. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.