newyearsday Публикувано Февруари 17 Report Share Публикувано Февруари 17 Телешко - за пържола. Пилешко - за скара. Пуешко - за филе. Аз съм много странен месояд ... не понасям дреболии, шкембе чорба, пиле на грил, всякаквите му там сърца, дробове и т.н. Обичам месото да е плоско. :1000 (29): Абсолютно. :1000 (30): Обожавам луканка също. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
BaLiStIC_007 Публикувано Февруари 17 Report Share Публикувано Февруари 17 Падам си повече по кайма и ястия с кайма. Иначе ако е месо - ям предимно пилешки гърди, печени на фурна, но си ги правя аз, защото обичам месото препечено, понякога и изгоряло. Харесва ми като стане сухо. В нас обаче никой не ми ги яде така мръвките, че били като за куче направени телешкото ми идва жилаво, пък на свинското сланината не ми харесва. Изхвърлям половината пържола като пона да я чопля и отделям мазно. От колбасите ям луканка и шпек "Бургас", пуешко филе обичам, суджук... Като цяло си купувам една марка колбаси, защото почти всичко от асортимента им харесвам. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
BASHFilter Публикувано Февруари 17 Report Share Публикувано Февруари 17 Ям единствено филе - охладено...Пилешки гърди, свинско най-вече (чисто месо, без тия белите ...медузи...тях ги давам на котката, ако има ). Карантии не обичам - най-много некви дробчета по селски... Салами, кренвирши, наденици, дебърцини, пастети и всякакви качамаци, с неизяснен произход и най-вече съдържание не ям - етикетите се четат винаги...В това отношение съм непреклонен. От луканките ям определена марка. Кайма си купувам от места, където я мелят веднага. Общо взето гледам да ям месо, което не е обработвано (оцветители, е-та, хидрогенизирано не знам си какво и т.н.) Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
heartless Публикувано Февруари 17 Report Share Публикувано Февруари 17 Любимото ми е агнешкото, обожавам го. Мога само такова да ям без да ми писне никога. След него телешко (особено телешко варено много обичам) и след това пилешко/пуешко/заешко. Иначе обичам и колбаси, но не салами, наденици и такива гадости, а филета, пастърма, луканка и т.н. Риба почти не ям от малка, тъй като имах неприятен случай, след който се стигна до спешното и от тогава хапвам само цаца лятото. От време на време си позволявам филе от акула, риба хек или бяла риба защото нямат кости. Много обичам и филе от пушена сьомга. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Nedis Публикувано Февруари 17 Report Share Публикувано Февруари 17 Аз умирам за риба, не мога да си представя да не ям риба... След това е пилешкото. Обожавам да си правя печено пиле на фурна с картофи и зеленчуци. От рибите - скумрия, паламуд, попчета, цаца, шпроти, ватус, лаврак, ципура, пастърва и сьомга. Всички ги ям на скара или във фурната без пастървата, нея мога да я ям само на язовир "Копринка" на р-нт "Златна котва" Много ми е вкусна. Сьомгата си я правя на фурна и рядко на скара или в тиган без мазнина. Всичко го готвя с кокосово масло (: Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
OstapBender Публикувано Февруари 17 Report Share Публикувано Февруари 17 Риби ... пастърва, пангасиус, сьомга на суши и цаца. Другите миришещи на тиня и водорасли хрилоноски да не ги виждам. :1000 (1): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Blueberry Публикувано Февруари 17 Report Share Публикувано Февруари 17 Риби ... пастърва, пангасиус, сьомга на суши и цаца. Другите миришещи на тиня и водорасли хрилоноски да не ги виждам. :1000 (1): Чудя се дали да не ти разваля впечатленията за пангасиуса, както ми ги развалиха на мен преди години... Аз ям основно пилешко и по-крехко свинско, понякога и риба (скумрия най-вече и сьомга като развържа кесията ). Телешко - ужасно рядко, агнешко - никога... а по-"екзотични" дори и не съм опитвала. От колбасите - само един вид салам, но нямам идея как се казва. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Loka Публикувано Февруари 18 Report Share Публикувано Февруари 18 Аз обожавам телешко, направо получавам душевен оргазъм, докато ям телешка пържола. Надявам се знаеш как се яде телешка пържола: съвсем леко печена, сочна и кървава. Иначе става на подметка. В България имахме навика да я препичаме доста, не знам промени ли се стандарта. Рибата и морските дарове също. Свинското и пилешкото трябва пък да са добре опечени. Цитирай Report "Понякога ми се привиждат много странни хора! Наричат ги "нормални"... Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
МачуПикчу Публикувано Февруари 18 Author Report Share Публикувано Февруари 18 Надявам се знаеш как се яде телешка пържола: съвсем леко печена, сочна и кървава. Това ми звучи като разказ от някой страшен филм. Представих си полу сурова пържола, полята със сос от кръв. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Loka Публикувано Февруари 18 Report Share Публикувано Февруари 18 Това ми звучи като разказ от някой страшен филм. Представих си полу сурова пържола, полята със сос от кръв. Сериозно говоря. Ако не се сервира в чиния, плуваща в собствен сос, идват да ти се оплакват. На един колега 2 пъти му връщаха стек, че бил препечен, пък си беше напълно суров за моя вкус. Нашия се вбеси, изкара един нов от фризера, лепна го на плочата за секунди цър пър и му го изкара. Цитирай Report "Понякога ми се привиждат много странни хора! Наричат ги "нормални"... Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
МачуПикчу Публикувано Февруари 18 Author Report Share Публикувано Февруари 18 Сериозно говоря. Ако не се сервира в чиния, плуваща в собствен сос, идват да ти се оплакват. На един колега 2 пъти му връщаха стек, че бил препечен, пък си беше напълно суров за моя вкус. Нашия се вбеси, изкара един нов от фризера, лепна го на плочата за секунди цър пър и му го изкара. Остана ли доволен клиента накрая? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Brian Публикувано Февруари 18 Report Share Публикувано Февруари 18 и шпек "Бургас" за съжаление и той бъка от ментета сумати шпек бургас има вече Цитирай Report 3>PBG>>>The Pirates Of Bulgaria<<<PBG<3 R.I.P. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Loka Публикувано Февруари 18 Report Share Публикувано Февруари 18 Остана ли доволен клиента накрая? Ами хапна си го както му е реда, даже чинията ни я донесе шефката От тогава знам как се прави. Цитирай Report "Понякога ми се привиждат много странни хора! Наричат ги "нормални"... Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Brian Публикувано Февруари 18 Report Share Публикувано Февруари 18 Карантии не обичам - най-много некви дробчета по селски... не си опитал задушени пилешки дробчета с лук, гъби, вино и лимон затова така викаш Цитирай Report 3>PBG>>>The Pirates Of Bulgaria<<<PBG<3 R.I.P. Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Loka Публикувано Февруари 18 Report Share Публикувано Февруари 18 Аз умирам за риба, не мога да си представя да не ям риба... След това е пилешкото. Обожавам да си правя печено пиле на фурна с картофи и зеленчуци. От рибите - скумрия, паламуд, попчета, цаца, шпроти, ватус, лаврак, ципура, пастърва и сьомга. Всички ги ям на скара или във фурната без пастървата, нея мога да я ям само на язовир "Копринка" на р-нт "Златна котва" Много ми е вкусна. Сьомгата си я правя на фурна и рядко на скара или в тиган без мазнина. Всичко го готвя с кокосово масло (: Ако ми дойдеш, такава риба тон с карамелизиран лук в соев сос ще ти спретна, че ще си оближеш пръстенцата Цитирай Report "Понякога ми се привиждат много странни хора! Наричат ги "нормални"... Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Февруари 18 Report Share Публикувано Февруари 18 Пилешко и свинско, но крехките меса, тлъстините ги мразя. Също така най-вече от врат, от бут е много сухо. Пуешкото също е ок. Иначе най-вече хапвам риба и морски дарове, умирам за това. Агнешко рядко. Телешко не обичам. Други меса и дивечи абсурд. Напоследък избягвам тотално колбасите, откакто разбрах колко са вредни и как се приготвят. И не знам защо, но не мога да ям домашни меса, като ми донесат - купувам си винаги обработени, въпреки че са пълни с антибиотици и стабилизатори. Много обичам кожата от пилешкото хах, а тя пък е най-вредното. То и в Хепи имаше май някакво такова "Пилешки кожички" в менюто, ама не съм пробвал. Месото най-вече го пека или задушавам. Скара обичам и на фурна запечено. Пържено не го употребявам. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
FikLena Публикувано Февруари 18 Report Share Публикувано Февруари 18 Аз не ям Агнешко Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Nedis Публикувано Февруари 18 Report Share Публикувано Февруари 18 Риби ... пастърва, пангасиус, сьомга на суши и цаца. Другите миришещи на тиня и водорасли хрилоноски да не ги виждам. :1000 (1): Алекс... тоя пангасиус не ти трябва... Ако ми дойдеш, такава риба тон с карамелизиран лук в соев сос ще ти спретна, че ще си оближеш пръстенцата Ооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо стига че ме хваща яд, че не мога да стигна до Барселона :D Тая година дестинацията ми е Дубай, иначе знаеш че M'encanta Barcelona ;ddd Потекоха ми лигите вече... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Denis Публикувано Февруари 18 Report Share Публикувано Февруари 18 Обичам пишелко и телешко. Риба мразя от малък, но ми се налага да ям. Иначе свинско, кренвирши, салами и т.н гнусотии отдавна не ям и не ми харесват изобщо. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Fast Публикувано Февруари 18 Report Share Публикувано Февруари 18 Само аз ли не обичам пилешко? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
чушка. Публикувано Февруари 18 Report Share Публикувано Февруари 18 Пангасиусът стига до нашия пазар, цената му е относително ниска и затова хората го купуват. Установено е обаче, че честата консумация на тази риба може да доведе до заболявания на кръвта, черния дроб и до поражения по органите. Затова не се чудете защо продажбата на пангасиус е забранена в САЩ, Канада и редица европейски страни. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
OstapBender Публикувано Февруари 19 Report Share Публикувано Февруари 19 Алекс... тоя пангасиус не ти трябва... Искам ли или не искам да знам? :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Nedis Публикувано Февруари 19 Report Share Публикувано Февруари 19 Искам ли или не искам да знам? :1000 (29): Знам че така или иначе ще прочетеш цък Всеки уважаващ себе си рибен ресторант избягва тази риба от менюто си, мисля че това е доста показателно за качеството и като цяло хранителната стойност на този вид риба. Виж, сулката е друго нещо и ако можеш да си намериш ти я препоръчвам. Аз по принцип речна риба, осве пастърва на язових Копринка не ям, но от други хора съм чувала, че е страхотна риба. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Jouey Публикувано Февруари 19 Report Share Публикувано Февруари 19 Ям само пилешко и свинско, другите меса са ужасни Колкото до рибата ям само пангасиус, другата не ми е вкусна Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Nedis Публикувано Февруари 19 Report Share Публикувано Февруари 19 Ям само пилешко и свинско, другите меса са ужасни Колкото до рибата ям само пангасиус, другата не ми е вкусна Прочети в поста над твоя за пангасиуса какво съм пуснала. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.