Jump to content

Политическата ситуация в България

Препоръчани коментари

Тъй като тази тема много нашумя пред последната една година, бих искал да ви попитам какво смятате за политическата ситуация в България? Днес, на прага пред нови избори кой бихте искали да дойде на власт, какъв човек бихте искали да ви управлява? Имате ли надежда България да се "оправи" със следващото правителство? Моля, споделете тук. :)

Сподели в други сайтове

• Отговори 33
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

Не, няма спасение. Който иска такова, се маха оттук. Това е единственото правилно решение.

Ако бях прочел поста ти преди 4-5 години, може би щях да те напсувам... :1000 (29):

До толкова вярвах в по-доброто бъдеще на страната, че постоянно обяснявах колко важно е да се учи, гласува.. да имаш ясно изразена гражданска позиция и т.н. За съжаление към днешна дата мисля точно като теб и съм тотално обезверен.

Нямам намерение да гласувам повече (досега винаги съм го правел).В крайна сметка повечето млади мислят точно като нас,а от това по-страшно няма.Единствено чудо би променило ситуацията в държавата.Не искам да ме разбира никой погрешно, аз не чакам герой на бял кон и с рицарски доспехи да ми реши проблемите.Моят избор е чужбина.. бил съм навън, видял съм как се живее там и е несравнимо.Не смятам да чакам още 10 години "за по-добро бъдеще".Най-малко искам децата ми като се изучат да продават McDonald's.

Сподели в други сайтове

Защо мислиш така?

Защото е така.

Винаги съм казвала, че искам да остана и да опитам да се реализирам тук, но реалността е такава, че вече е по-здравословно да се бяха навън. Няма значение за кого ще се гласува - едни и същи хора дърпат конците. Аз съм пас - доверието ми в политическата система отдавна се изчерпа и за първи път откакто имам право, няма да гласувам.

image.jpg
Сподели в други сайтове

Всички тук сте абсолютно прави, може би и аз щях да мисля като вас, ако нямах досег с политиката.Именно следващото правителство ще реши дали да пламне гражданска война в България или да тръгнем рязко нагоре.Средно положение няма да има.

Сподели в други сайтове

Всички тук сте абсолютно прави, може би и аз щях да мисля като вас, ако нямах досег с политиката.Именно следващото правителство ще реши дали да пламне гражданска война в България или да тръгнем рязко нагоре.Средно положение няма да има.

Сподели в други сайтове

Според видна астроложка,не й помня името,предварително е обречено следващото правителство и няма да си изкара целия мандат.
Сподели в други сайтове

Според видна астроложка,не й помня името,предварително е обречено следващото правителство и няма да си изкара целия мандат.

Те пък тия "астроложки" като се почнат да предвиждат бъдещето на страната големи прогнози голямо нещо :gun_bandana:

Сподели в други сайтове

Аз лично съм доволна от живота си в България и не смятам да я напускам нито сега, нито когато и да е било. Прекалено много я обичам. А и не мисля, че държавата може да има кой знае кво голямо значение върху тва къв живот живееш. В крайна сметка кой квото си направи, друг не може да му го направи.

Иначе съм твърдо "за" гражданска война. Трябва да се мине задължително през чистилището и нещата ще изглеждат далеч по-добре. В момента основния проблем на България е жалкия, злобен, мързелив, деградирал народ. Политиците са едни и същи от сумати години насам. Ние сме тези, които сме се променили. Затова задължително гражданска война и да се изчистим от мършата малко.

Сподели в други сайтове

Не, няма спасение. Който иска такова, се маха оттук. Това е единственото правилно решение.

За съжаление си прав, а преди година категорично отказвах да повярвам в това. Аз се махам, махнете се и вие.

- A

Сподели в други сайтове

Аз лично съм доволна от живота си в България и не смятам да я напускам нито сега, нито когато и да е било. Прекалено много я обичам. А и не мисля, че държавата може да има кой знае кво голямо значение върху тва къв живот живееш. В крайна сметка кой квото си направи, друг не може да му го направи.

Иначе съм твърдо "за" гражданска война. Трябва да се мине задължително през чистилището и нещата ще изглеждат далеч по-добре. В момента основния проблем на България е жалкия, злобен, мързелив, деградирал народ. Политиците са едни и същи от сумати години насам. Ние сме тези, които сме се променили. Затова задължително гражданска война и да се изчистим от мършата малко.

Споделям мнението ти, но идеята за гражданската война ми се вижда малко крайна. :)

Сподели в други сайтове

Пф, да ви имам разсъжденията...ами да, бягайте, то така е най-лесно, но е нормално за мързеливия българин така да разсъждава.

Сподели в други сайтове

Пф, да ви имам разсъжденията...ами да, бягайте, то така е най-лесно, но е нормално за мързеливия българин така да разсъждава.

Не че хората са мързеливи, просто както казаха по-горе, по-здравословно е да напуснеш България.Човек се стреми да оцелее.И щом не може да го направи в собствената си държава, ще го направи в някоя друга.

Иначе и аз самия бих напуснал България, но просто съм късметлия и мога да си позволя да остана тук.

Сподели в други сайтове

Знаех, че ще има някой капацитет, които да се изкаже по точно този начин.

И тъй като се разпознавам в думите ти, ще ти споделя, че съм работил доста.Продължавам да го правя, но никога в България, никой не ми е плащал адекватно.Не съм имал честта да работя по специалността си, но мои приятели, които го правят взимат по 450 лева... айде мерси.Та нека съм мързелив, но добре платен и щастлив! :3fdb8960598fa63e:

Сподели в други сайтове

И тъй като се разпознавам в думите ти, ще ти споделя, че съм работил доста.Продължавам да го правя, но никога в България, никой не ми е плащал адекватно.Не съм имал честта да работя по специалността си, но мои приятели, които го правят взимат по 450 лева... айде мерси.Та нека съм мързелив, но добре платен и щастлив! :3fdb8960598fa63e:

Е, прав си, но много малко хора почват с 2К стартова заплата. :/

Може да се преуспее в България, но ти трябват много връзки и много късмет.

Сподели в други сайтове

Е, прав си, но много малко хора почват с 2К стартова заплата. :/

Може да се преуспее в България, но ти трябват много връзки и много късмет.

Аз не искам стартова заплата 2к.. :1000 (29):

Не спирам да опитвам, но скоро ще си бия шута, след година неуспешни опити.Иначе не се оплаквам, много хора намират начин да живеят добре, дори да не работят това, което искат.Аз лично от това съм разочарован.

Сподели в други сайтове

Аз не искам стартова заплата 2к.. :1000 (29):

Не спирам да опитвам, но скоро ще си бия шута, след година неуспешни опити.Иначе не се оплаквам, много хора намират начин да живеят добре, дори да не работят това, което искат.Аз лично от това съм разочарован.

Естествено зависи каква е специалността ти, но ти препоръчвам да тръгнеш на следквалификационни курсове, така умножаваш шанса си да те наемат.

Каква е специалността ти?

Сподели в други сайтове

Айде без определения, ако може. Винаги има начин, стига човек да иска нещо силно и да се бори за него, друг е въпросът, че основната цел на всички е да имат пари, ама нищо не правят за да ги получат, винаги търсят най-лесното и ако дойде някой с кофа да им ги изсипе ще са най-доволни. Даже мисля, че в БГ е много по-лесно да успееш и изпъкнеш ако си достатъчно кадърен и талантлив.

Сподели в други сайтове

Естествено зависи каква е специалността ти, но ти препоръчвам да тръгнеш на следквалификационни курсове, така умножаваш шанса си да те наемат.

Каква е специалността ти?

Специалността ми е инженерна и е много перспективна, но не и в България.. явно.Иначе имам и допълнителни квалификации, но не това е важното.Както и да е , темата не е за мен...

Айде без определения, ако може. Винаги има начин, стига човек да иска нещо силно и да се бори за него, друг е въпросът, че основната цел на всички е да имат пари, ама нищо не правят за да ги получат, винаги търсят най-лесното и ако дойде някой с кофа да им ги изсипе ще са най-доволни. Даже мисля, че в БГ е много по-лесно да успееш и изпъкнеш ако си достатъчно кадърен и талантлив.

Определенията започна да ги даваш още в предния си пост. :1000 (29): Не виждам причина да се обиждаш...

Това за търсенето на лесното са само празни приказки.Имам приятели, които работят като волове и не могат да си позволят кола за 3000 лева, налага им се да теглят кредити.Други пък едва си гледат децата.И всичките бачкат по минимум 12 часа.Не чакат някой да им даде кофа с пари, а се трудят.Примери мога да ти да 1000, но явно ти познаваш различни от мен хора.

Сподели в други сайтове

Винаги има начин, стига човек да иска нещо силно и да се бори за него, друг е въпросът, че основната цел на всички е да имат пари, ама нищо не правят за да ги получат, винаги търсят най-лесното и ако дойде някой с кофа да им ги изсипе ще са най-доволни. Даже мисля, че в БГ е много по-лесно да успееш и изпъкнеш ако си достатъчно кадърен и талантлив.

Споделям мнението ти.

Сподели в други сайтове

Къде да изпъкнеш? Като самият ти шеф е мега некадърникът, а колегите ти сигурно не знаят как са попаднали на съответната позиция!

Разбира се, че има умни и работливи хора тук, обаче нищо не е лесно! Който започне да си търси работа ще го усети.

Да не говорим, че искат от теб майка си и баща, а в същото време са ти написали ужасно неграмотно обавята. :mf_surrender:

Нищо не става тук... прецакват ни, пак ги избираме същите. В момента загубихме 1 година, в която можеше да се поне въртят някакви европейски пари, но не - имаме си заем, имаме си, за някои учудващо, увеличение на тока, ще си имаме предсрочни избори, които също ще се платят с наши пари. Общо взето държавата не функционира повече от година. Чудя се още как живеят хората с тези мизерни заплати. По-назад сме и то сърбите, и от албанците, но явно някак успяваме все още...

Редактирано от pacho
Сподели в други сайтове

Къде да изпъкнеш? Като самият ти шеф е мега некадърникът, а колегите ти сигурно не знаят как са попаднали на съответната позиция!

Разбира се, че има умни и работливи хора тук, обаче нищо не е лесно! Който започне да си търси работа ще го усети.

Да не говорим, че искат от теб майка си и баща, а в същото време са ти написали ужасно неграмотно обавята. :mf_surrender:

Изцяло зависи в кой сектор си.

Сподели в други сайтове

Изцяло зависи в кой сектор си.

Кои сектори в България са ни развити? Ние нямаме икономика, за какви сектори може да говорим, освен за частния.

Чужди фирми, ИT специалисти, инженери и това е. Не търсят вече дори архитекти и юристи.

Имаме два проблема, които според мен лесно може да се вържат - селско стопанство + земедели и сигурно близо милион безработни мангали, които пият всеки месец кръвта на работещите - вкарваш ги в тоя сектор и започва едно производство, един износ в същото време ги интегрираш. Това не е гениална идея, явно някой просто не я харесва, явно не трябва да изнасяме, а обратното.

Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...