Jump to content

Политическата ситуация в България

Препоръчани коментари

Кои сектори в България са ни развити? Ние нямаме икономика, за какви сектори може да говорим, освен за частния.

Чужди фирми, ИT специалисти, инженери и това е. Не търсят вече дори архитекти и юристи.

Имаме два проблема, които според мен лесно може да се вържат - селско стопанство + земедели и сигурно близо милион безработни мангали, които пият всеки месец кръвта на работещите - вкарваш ги в тоя сектор и започва едно производство, един износ в същото време ги интегрираш. Това не е гениална идея, явно някой просто не я харесва, явно не трябва да изнасяме, а обратното.

Именно.

Иначе за идеята - доста е добра, съгласен съм.

Сподели в други сайтове

• Отговори 33
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

Като ви чета коментарите и как разсъждавате, въпреки, че знам, че не го мислите изцяло което казвате, ме хваща яд как хора на вашата възраст могат дори да си помислят нещата които пишат, камо ли да ги публикуват в интернет.

Ако ви вземах на сериозно, честно бих се хванал за главата как може хора като вас, уж учени, да мислят, че гразданска война би било нещо добро за държавата. Абе, теб коя майка те е родила и те е научила така да мислиш? Пази боже да не има други като тебе.

Другото, което ме възмущава много, е мисълта, че защото винаги излизат същите политици, без значение за кои гласуваш, не трябва да се гласува. Пак казвам, уж учени хора, да разсъждават така, ме кара да се тревожа наистина за бъдещето на България. Добре бе, след като повече от половината население с право на глас не са запознати с това как техният глас се отразява в ситуацията на страната, как искате да излязат вашите фаворити? Айде тогава всички които знаем как се отразява нашият глас върху нашата държава да спрем да гласуваме, пък тогава да видим какво ще стане, когато дори малката съпротива на преобладаващото политически неграмотното население с право на глас отиде на урните и си пусне бюлетината.

И още нещо. Не са виновни политиците, че са лъжливи и крадливи, и вие да бяхте днес на властта, преминали през всичко, през което държавата ни е преминала, и вие щяхта да мамите, крадете и налитате на бой, и не лъжете себе си, като си мислите, че ще сте по-добри от сегашните политици, не са винови нито един от тях. Много лесно е да хвърляме вината върху друг и да си мием ръцете, ах колко сме потърпевши и невинни горките ние, дето нищо лошо не сме направили, нали? Ама точно ние сме виновни, че те са на властта. След като преобладаващата мисъл тука е да не се гласува, защото и без това няма да изелзе избран подходящият, как аджеба искате да излезе някой, който ще е подходящ? Как като няма подходящите хора да го изберат? Защо толкова години българинът не се научи да поема вина за извършеното, а гледа къде кой да осере, колкото се може повече, и после друг да ни е виновен. Ако България е станала купчина за боклук (във всеки смисъл на думата) е защото ние го позволихме, защото не можем да поемем вината за нищо, защото винаги сме светци, защото някой друг ни е виновен. Защо вместо да обвиняваме политическата сган за всичко което се случва, не поемам отговорност за нашите дела в това? Много лесно е да си кажем че друг ни е виновен, било то политиците, било то миналото поколение, било то сегашното поколение което не знае за кой да гласува, и т. н. Защо вместо да протестираме колко лоши ни са политиците, не вземем да протестираме за колко политически неграмотен народ сме? Малко му трябва на човек за да разбере какво трябва да се случи за да се промени ситуацията в България, но на нас ни е по-удобно да сочим с пръст кой ни е виновен. А всъщност не можем да разберем че ние сме си виновни за всичко, което се случва, от както проходим, докато умрем. Че някои дори и след това.

Сподели в други сайтове

Къде да изпъкнеш? Като самият ти шеф е мега некадърникът, а колегите ти сигурно не знаят как са попаднали на съответната позиция!

Разбира се, че има умни и работливи хора тук, обаче нищо не е лесно! Който започне да си търси работа ще го усети.

Да не говорим, че искат от теб майка си и баща, а в същото време са ти написали ужасно неграмотно обавята. :mf_surrender:

Нищо не става тук... прецакват ни, пак ги избираме същите. В момента загубихме 1 година, в която можеше да се поне въртят някакви европейски пари, но не - имаме си заем, имаме си, за някои учудващо, увеличение на тока, ще си имаме предсрочни избори, които също ще се платят с наши пари. Общо взето държавата не функционира повече от година. Чудя се още как живеят хората с тези мизерни заплати. По-назад сме и то сърбите, и от албанците, но явно някак успяваме все още...

Първото важно нещо е да знаеш какво искаш да правиш. Да ти е интересна професията с която се занимаваш. Повечето дори не знаят какво искат да правят, не следват пътя си и стремежите си, живеят хаотично и като ги питам дали са си задавали въпроса какво искат да правят, повечето не знаят. Аз обичам работата си и никоя шефка или шеф досега не е бил в състояние да ме накаар да я намразя, отдавам цялото си сърце в нещата и по този начин няма как да не се чувствам удовлетворен. Естествено нужно е и малко късмет, но с труд и желание се постигат много неща. Изобщо не е гаранция, че като отидеш в чужбина ще се реализираш. Повечето бачкат някакви ужасни професии и взимат най-ниските заплати в съответната страна и си мислят, че са много преуспели там, защото взимат повече отколкото биха взели в БГ.

Сподели в други сайтове

Първото важно нещо е да знаеш какво искаш да правиш. Да ти е интересна професията с която се занимаваш. Повечето дори не знаят какво искат да правят, не следват пътя си и стремежите си, живеят хаотично и като ги питам дали са си задавали въпроса какво искат да правят, повечето не знаят. Аз обичам работата си и никоя шефка или шеф досега не е бил в състояние да ме накаар да я намразя, отдавам цялото си сърце в нещата и по този начин няма как да не се чувствам удовлетворен. Естествено нужно е и малко късмет, но с труд и желание се постигат много неща. Изобщо не е гаранция, че като отидеш в чужбина ще се реализираш. Повечето бачкат някакви ужасни професии и взимат най-ниските заплати в съответната страна и си мислят, че са много преуспели там, защото взимат повече отколкото биха взели в БГ.

Така е.

В България няма голяма конкуренция, така че е лесно да се реализираш, ако знаеш какво искаш. Останалото се основава на труд, да придобиеш необходимите знания и умения и да намериш начин да си проправиш път.

Има много работа, няма хора. Позиции остават отворени с месеци...

Гърмеж!

image.jpeg.f4e0b042037ac6e3cf69046d2bdfaa66.jpeg

Сподели в други сайтове

...

Ех резаче стой си там, където си и не припарвай до святата ни Родина.

Коя майка ме е родила ли? хм.. жалко, щото надали ще се срещнем някога да ти разкажа :Vishenka_05:

Сподели в други сайтове

Така е.

В България няма голяма конкуренция, така че е лесно да се реализираш, ако знаеш какво искаш. Останалото се основава на труд, да придобиеш необходимите знания и умения и да намериш начин да си проправиш път.

Има много работа, няма хора. Позиции остават отворени с месеци...

Има много работа в София и Варна - върви в провинцията да видиш какво е.

И кво значи, че е лесно да се реализираш. На мен за графичния дизайн ми искат английски език, образование и стаж 2 години в областта, а накрая с цялата си наглост ти казват, че заплатата ти ще е 650 лева - става въпрос за София. Каква реализация, какви 5 лева?

Тук нещата на 80% стават връзки. Хич не е цветущо положението, какво се правите.

И на мен ми се остава тук и работя по въпросната реализация, знам че всяко начало е трудно, но то взе да става невъзможно по-скоро.

Сподели в други сайтове

Свята била родината ни за теб... ама друг път. Ако беше свята нямаше да говориш помията която изсра устата ти.

А за обидите, доказват колко още по-ниско можеш да паднеш. Самият ник те издава с какви хора живееш и за какъв се имаш, че мен чак си тръгнал да обиждаш.

Хора като теб са проблема на България.

Сподели в други сайтове

Свята била родината ни за теб... ама друг път. Ако беше свята нямаше да говориш помията която изсра устата ти.

А за обидите, доказват колко още по-ниско можеш да паднеш. Самият ник те издава с какви хора живееш и за какъв се имаш, че мен

чак си тръгнал да обиждаш.

Хора като теб са проблема на България.

Къде пък съм те обидилА? Казах истината, но щом теб тва те обижда, ок. Може пък да имаш раздвоение на личността, откъде да знам. :blink:

С кви хора живея ли? С тия, които спасиха хората в едно нещастно пловдивско село от един нагъл циганин, който ги ограбваше и малтретираше. Сега жителите на тва село искат да им издигнат паметна плоча. :) Нека сме проблема на България, нека. Катуница 2011

Сподели в други сайтове

Има много работа в София и Варна - върви в провинцията да видиш какво е.

И кво значи, че е лесно да се реализираш. На мен за графичния дизайн ми искат английски език, образование и стаж 2 години в областта, а накрая с цялата си наглост ти казват, че заплатата ти ще е 650 лева - става въпрос за София. Каква реализация, какви 5 лева?

Тук нещата на 80% стават връзки. Хич не е цветущо положението, какво се правите.

И на мен ми се остава тук и работя по въпросната реализация, знам че всяко начало е трудно, но то взе да става невъзможно по-скоро.

Да ама като почнеш с 650 лв мислиш, че няма да вървиш нагоре ли?

Каквото и да говорим, 650 лв е една много добра стартова заплата.

Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...