Jump to content

Как се справяте в училище?

Препоръчани коментари

Добре се справям, в моето училище е много трудно и много ни мъчат всички учители. 10-ти клас завърших с 5,85 с 5-ци само по Физика и ФВС (от което силно се надявам да бъде освободен тази година, защото не мога да си губя времето с глупости). Не ходя на олимпиади, по принцип така ни тровят здравето в това даскало, че просто не е възможно да се съсредоточиш само върху един предмет и да си силен в него, а трябва по всичко да зубриш като замаян. За да изкараш 3, трябва поне едно 3-4 часа да се учи. Представяте си за 6 какво трябва, или да имаш 2-3 контролни за деня. Ще ни побъркат, ама няма какво да се прави - все пак сме най-силното училище във Варна и сме в топ 10 в България, така че...

Иначе става въпрос за Първа ЕГ. Аз съм с английски първи език. Там поне мога да се похваля, че съм най-добрия и съм guilty pleasure-а на госпожата, защото хем постоянно я ядосвам, хем все изкарвам най-високите оценки без почти да се старая даже. 1000%20(29).gif За жалост, това ще си ми остане като най-голямата грешка, че влязох тук, а не в 4-та с испански, който език си ми е страст. Нооо нашите не ми дадоха, те пък искаха МГ, а аз не давах и дума да става. Така че Първа си беше като компромис.

Сподели в други сайтове

Уча в ААУ - Англо-американско училище.Ще уча по IB програмата, а не по българската, което още повече ми ебава майката. щото 8 години съм учил в обикновени училища и после хоп - 16 предмета на английски и изпити по тези предмети за преминаване на следващото ниво (нещо като изпитите след 7 клас) които трябва да ги изкарам тази година.Училището ми харесва, класът(доколкото разбрах) сме 11 човека.Страхотна атмосфера.Изпитите за прием бяха нещо ужасно, но се справих горе-долу:д.При успех под 5,00 (оценка В) изхвърчаш.Завърших 8 клас с 5,84.Ходя на състезания по математика.Ходех на олимпиади по история и география 5,6,7 клас, като 7 клас стигнах до национален кръг по история.

Сподели в други сайтове

Уча в Езикова гимназия с френски и английски, сега ще съм 12ти клас.

Справям се отлично, затрудняват ме историята и нормативите по физическо. Миналата година дадох всичко от себе си на 600те метра и пак ми оставаха някакви секунди до 5те точки, не, че и 4 не са добре, ама все пак мисля да не посещавам този час през идващата година. По история съм учил няколко (5-6 може би) урока за цялата година, защото не ми е приятно да уча по нея, но там господинът е добър и пак завърших с шест, благодаря много.

Любимите ми предмети са БЕЛ, География, Френски и Биология. И реално ще наблягам на първите три, биологията не ми трябва, но ме кефи. И някои уроци от предметите от философския цикъл. Като цяло вече ми е писнало училището и се чувствам готов да навлизам в сериозния живот, в по-малките класове бях по-усърден, за повечето предмети миналата година разчитах повече на чар, отколкото на знания и просто изкарвах необходимите оценки. Старая се по БЕЛ, Френски и География, както казах.

Ходил съм на олимпиади по почти всички предмети и на почти всички съм се класирал на областен. По Физика съм бил на две национални, по Френски на 5, едно от които го спечелих. :)

Сподели в други сайтове

Guest
Тази тема е затворена за нови коментари.
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...