Jump to content

БНТ получи покана да организира детската Евровизия

Препоръчани коментари

БНТ ПОЛУЧИ ПОКАНА ДА ОРГАНИЗИРА ДЕТСКАТА ЕВРОВИЗИЯ

За първи път България има уникалния шанс да бъде домакин на Детската Евровизия. Българската национална телевизия получи официална покана от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), да организира един от най-престижните песенни конкурси през 2015 година. Тази възможност страната ни получава, след изключителното представяне на Крисия, Хасан и Ибрахим през ноември миналата година в Малта. Талантливите български деца завоюваха най-големия успех, спечелвайки второто място със 147 точки и подкрепата на журналисти и зрители от целия свят. „Това е уникален шанс за БНТ и за България – да сме домакин на един от най-престижните музикални конкурси в Европа. Крисия, Хасан и Ибрахим доказаха, че когато сме единни, успехът е възможен“, коментира новината генералният директор на БНТ Вяра Анкова. Тазгодишното издание ще бъде 13-то в историята на Детската Евровизия. За първи път конкурсът се провежда през 2003 година в Копенхаген. Досега България е участвала четири пъти в песенната надпревара – през 2007 г. с Бон-Бон, през 2008 г. с Кръстияна Кръстева, през 2011 г. с Иван Иванов и миналата година с Крисия, Хасан и Ибрахим. БНТ ще направи всичко възможно да реализира Детската Евровизия у нас.

http://eurovision-bg.com/bnt-detskata-evrovizia/

Сподели в други сайтове

Италия не иска ли да се занимава?

Телевизията която организира детската Евровизия в Италия нямала финансовата възможност.

Сподели в други сайтове

Телевизията която организира детската Евровизия в Италия нямала финансовата възможност.

Италианската нямала пари, пък се очаква българската да има? Това си е за смях....

Ама дано нашите да измислят нещо, идеята за SMS-ите е добра, макар че хубаво трябва да се сметне кво ще спечелим.

Сподели в други сайтове

Италианската нямала пари, пък се очаква българската да има? Това си е за смях....

Ама дано нашите да измислят нещо, идеята за SMS-ите е добра, макар че хубаво трябва да се сметне кво ще спечелим.

Италиянската нямала възможност щото били 2-3 телевизии на един собственик и предварително били си направили график за някакви шоа и тем подобни. Така четох поне де ...

Сподели в други сайтове

E това е страхотна новина!Може би най-големия смисъл от спечелването на подобен конкурс е, че след това спечелилата страна става домакин на следващото му издание, което е огромна реклама.Точно за това много ме беше яд, когато Крисия остана втора, но ето че явно имаме късмет.Вече имаме и страхотна зала, така че нямат оправдание да не го направят!Какъв по-добър начин най-накрая европейците да разберат, че столицата на България е София, а не Букурещ, че имаме най-красивата природа на света, прекрасни зимни и летни курорти и прочее!Пожелавам им успех и се надявам да не се предадат!Вярвам че ще получат нужната подкрепа от хората, от рекламодатели пък дано и правителството и най-вече министерството на икономиката, енергетиката и туризма да бутнат едно рамо и да развържат кесиите!За такива неща не бива да се скъпят!

Сподели в други сайтове

Аз чакам да домакинстваме на голямата,малката не ме интересува.

Иначе за да съм искрен смятам,че е по-добре да не приемаме,защото ще е страшна излагация.Няма как да стигнем нивото на другите европейски държави и ше трябва да върнем нивото на евровизия с 10 години назад :mf_surrender:

Сподели в други сайтове

Да, днес четох безумната идея на Министерството на туризма да вика на визити по българските курорти известни световни личности - представете си колко пари ще се пръснат, за да им угаждат и да ремонтират разни неща по така или иначе посещаваните зимни курорта. По-добре ще е тук да си насочат интересите. Реклама ще е това.
Сподели в други сайтове

Не знам дали сте запознати, но шоуто няма да се прави само с наш екип. Ще бъде колаборация и от чужд и от български такъв. Сцена, осветление, озвучаване, всичко идва отвън (EBU).
Сподели в други сайтове

Кой гледа това международно "Като лъвовете"? :mf_surrender:

Крисия е прекрасна и песента й е чудесна, но като гледах само в нашия район си се интересуваме от този бейби формат.

qp3wk4.jpg

Сподели в други сайтове

Нямам идея колко важно и значимо беше второто място на Криси във въпросния конкурс. На мен лично ми донесе много приятна емоция.

В България се пръскат държавни пари за много глупости, защо не и за форум, които ще популяризира страната?!

Аз съм ЗА!Хубава, богата и оригинална сцена може да измие лошия ни имидж в Европа, било то и в очите на 1000 души.Не се вижда много значимо, но като човек излизал извън България съм се чувствал подценяван.Хората в Европа ни свързват с циганите и евтината работна ръка.. от нас зависи да покажем нещо по-добро.Детска Евровизия е крачка към по-доброто име за България!

Сподели в други сайтове

Кой гледа това международно "Като лъвовете"? :mf_surrender:

Крисия е прекрасна и песента й е чудесна, но като гледах само в нашия район си се интересуваме от този бейби формат.

Над 1 милион зрители са гледали финала на “Детска Евровизия” в ефира на БНТ 1 и БНТ HD.

Според регламента домакин на песенното състезание трябваше да е Италия, тъй като представителят на страната Винченцо Кантиело се класира първи на последния конкурс в Малта през ноември. Изненадващо обаче страната се отказа от това право. Според сайта www.eurofestivalnews.com причината е, че RAI Gulp - това е детският канал, който излъчва Евровизия в Италия, няма пари. Телевизията вече е планирала бюджета си за 2015-а и ако реши да излъчи конкурса, ще трябва да се откаже от някое рейтингово предаване, е обяснението в сайта.

БНТ все още не е отговорила на EBU, но най-вероятно ще направи всичко възможно, за да организира 13-ото издание на детската Евровизия. “Това е уникален шанс за БНТ и за България - да сме домакин на един от най-престижните музикални конкурси в Европа. Крисия, Хасан и Ибрахим доказаха, че когато сме единни, успехът е възможен”, каза Вяра Анкова, генералният директор на БНТ.

Според официалната страница на конкурса в уикипедия все още се уточняват датата и мястото, но вече три страни са потвърдили участието си на Евровизия тази година - това са Беларус, България и Холандия.

Сподели в други сайтове

• 2 months later...

http://bnt.bg/news/shou-i-razvlechenie/ofi...evroviziya-2015

Официално: БНТ ще бъде домакин на “Детска Евровизия 2015″

21 ноември в зала “Арена Армеец”.

Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...