Gerganafen Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 За наградите ще преправят песента, Гергана ще пее за Бочко: ТвоЙтИ абсУлютни кражбички, вечИ схванах ги, без излишни преводи, хит ми направи! Кацаш в Палестина и гледаш жадно, с тази екипировка страшен си ти, правиш се на талибан, но бежанец си от Иран. Готов ли си да подкараш танка си, отново ще съм на върха, но ще те боли... Най-добрия си? С най-голям ли си? В Космоса ли си? Да беше споменал и Бочко То не става само да се стрижеш като Риана и да превърташ тубата по цял ден, за да видиш от де да крадеш :gun_bandana: Уморих се да прощавам всяка кражба, уморих се да се боря за песен авторска, ти разби една жена, ти окраде и Палестина, пак ще молиш да платя и таз пръдня. Гергана - Дъ бест оф 1. Губя те, Оцко 2. Както при Токича 3. Първичен диалект 4. Последна вечер на Ивицата Газа 5. Няма да моля Хизбула 6. Твоите джихадисти 7. Гасна по Палестина 8. Сини терористи 9. Алкайда остава 10. Иранската страна на нещата 11. Бежанци 12. Може би точно Садам Хюсеин 13. В Йордания бях 14. Искам само танковете ти :roll1: :roll1: Ако се прави нова версия, сигурно на Оцко ще му е нужно време. :1000 (10): Освен ако Пайнера не го пришпори. Дано сменят аудиото възможно най-скоро. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DrAkO Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Щом могат да сменяват аудио да сложат Твоите думи върху Гергана - Сладката страна на нещата И да го кръстят "Те имат танкова, а аз самолет" Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
OstapBender Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Гергана спечели две от наградите "Фолк Шалом", провели се снощи в Тел Авив. Мошето на българската чалга получи наградите за Посланик на българската музика при посланиците и Мис Бомба. 1 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
fearless` Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Някой да направи колаж на Гуца като терористка! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ENJOY Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Гергана спечели две от наградите "Фолк Шалом", провели се снощи в Тел Авив. Мошето на българската чалга получи наградите за Посланик на българската музика при посланиците и Мис Бомба. Велик си!!!!!!!!!!!!!!! :1000 (29): :1000 (29): :1000 (29): А песента Крадна от теб получи признанието за най-социален текст: 9 вокала, 9 мангала тебе чакат да гепиш нощем, 9 песни ти окраде и не виждаш как плюят по теб, как плюят по теб Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
FikLena Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Този видеоклип е скрит. Подходете внимателно и помислете добре, преди да споделяте. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ENJOY Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Този видеоклип е скрит. Подходете внимателно и помислете добре, преди да споделяте. Така както подходи и Боцко при създаването на песента :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
VLAD Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 СТАНОВИЩЕ НА МУЗИКАЛНА КОМПАНИЯ "ПАЙНЕР" Четвъртък, 12 Февруари 2015 По повод скандалните интерпретации около песента на Гергана "Твоите думи" музикална компания "Пайнер", като продуцент на песента и видеоклипа към нея, е длъжна да заяви следното: Продуцентът е получил от автора правата за използване на композицията по силата на писмен договор, съдържащ декларация за оригинален творчески акт. Това е законният начин за придобиване на авторски права според българското законодателство. "Пайнер", в ролята си на продуцент, е спазил изискванията на закона и обсъжданата композиция сме оповестили с името на автора от който сме придобили правата - Йорданчо Василковски - Оцко. Пред нас авторът е предложил композицията като оригинална музика, плод на неговата творческа дейност. Като продуцент не сме в състояние и не сме длъжни да изискваме "експертиза" за авторство преди да пристъпим към реализация на песента като аудио и видеопродукт. "Пайнер" не е имал никакво основание да се съмнява в авторството на произведението. Не сме допускали като продуцент, че можем да бъдем подведени, от който и да е автор на музика или текст, защото всеки автор стои с името си зад своето произведение. В този случай Йорданчо Василковски - Оцко се е легитимирал като автор на музиката и аранжимента на песента "Твоите думи". Искрено вярваме, че въпреки негативните коментари и внушения, не сме поставени в ситуация да бъдем подведени от автор, когото познаваме и с когото работим от толкова време. За всички, които проявяват интерес към създадения казус, предлагаме и разясненията на автора за възникналото недоразумение: "Аз съм композитор с дълги години работа зад гърба си и заставам изцяло зад своето творчество и всичко, което съм правил в музиката. Мотивът, който е използван в песента на Гергана, не е откраднат, а семплиран и държа да подчертая това. В световен мащаб това е практика, която е приета и позволена и се използва от водещи композитори за създаване на песни. Водещият американски композитор Timbaland, който създаде най-големите световни хитове на Джъстин Тимбърлейк, Нели Фуртадо, Алия и много други с над 300 милиони гледания в Youtube, също създава песни, базирани на семпли от различни екзотични мотиви – точно така, както правя аз в моите песни. Искам да уточня, че в конкретната песен съм използвал именно семпъл и е повтарян точно и само един сегмент няколко пъти, съобразено изцяло със закона за семплирането. Както и в много от моите песни, където изцяло доразвивам в една по-модерна посока и откъм мелодия, и откъм аранжимент. Наша работа – на музикантите, е да съобразяваме творчеството си с приетите норми и стандарти. Като допълнение – повечето от гласовете, които използвам в песните, са записвани в моето студио или в студията на мои партньори, с които работя в няколко страни извън България. По отношение на арабския текст, който е използван и изтълкуван по отрицателен начин, ще го имам предвид оттук нататък за предстоящите проекти, които ще създавам. Винаги съм се стараел да направя продукт, който ще има добър резултат, ще се хареса от публиката и преди всичко ще създаваме проекти, които ще пораждат емоция в аудиторията. Като човек, който съм роден с музиката, израснал съм с цялата си мисъл, насочена към нея." Йорданчо Василковски – Оцко Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Nicolas Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Малко ме съмнява, че това Оцко го е казал, като си спомня интервюто му. По-скоро от "Пайнер" да са го написали, но това вече е добро изявление! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Blueberry Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Не, не е. Отново никой не поема отговорност за действията си. Много, много лошо за тях в дългосрочен план. Замазват очите само на най-верните си фенчета. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Много високапарности, много договорни формалности и глупости... Оправдания. Оцко олекна така или иначе. Проблемът не е толкова на база авторство или не, колкото на моралния сблъсък между идеите на проектите на Гергана и палестинката. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ENJOY Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Видяхме Боцко как се изразява, това не го е казвал той или от Пайнер са го коригирали 2 часа... А не, не, аз не крада, аз семплирам Вчера каза, че е кавър...днес пак била авторска песента...последно? Той доразвивал нещата, както си е доразвил косата в стил Риана Нали вчера беше много смел за текста, че нямало проблем с него...днес е по-обран нещо Беше само вокал нищо повече, гепих го за час, а май не трябваше, беше нагло, но финансово добре. Сега ти казвам беше кавър, но скъпо ти струва, беше кавър, но от Пайнер няма да си тръгна. Тази песен ще замажа и следваща няма да ти откажа. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
plambata Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Изводът от този скандал според мен - за фолка отново се заговори повсеместно! Със същата омраза, със същото отвращение, със същия подигравателен тон, на които сме свидетели от години. Много удачен момент за хейтърите да си повярват за пореден път, че чалгата е мъртва. И много удачен момент да се види, че в това няма абсолютно нищо вярно В тоя ред на мисли очаквам препълнена зала 1 на НДК на наградите и по-голям фенски и медиен интерес от всякога. Моментът е точен и за нещо друго, за което преди седмица не сме си и мечтали - за катарзис на жанра, в една или друга степен, прочистване и преосмисляне. Както се казва кризите не са нещо лошо, ако извлечеш от тях нужните поуки и се поправиш. Емилия Стоянова достатъчно категорично и безкомпромисно е поставила въпросите и проблемите. От Пайнер имат 2 опции - или да си заровят главата в пясъка, или да се осъзнаят, че нещо не е ОК. Да видим коя ще изберат. Която и да изберат обаче няма да е фатално за жанра, поне според мен. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
BASHFilter Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Найс, а.. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
I_N_P Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 И сега какво, Гергана отнесе всичко, защото клипът е скрит и не излиза в търсачката... Глупаци....нали всичко е уредено с авторството, какъв е смисъла да го махат....ОМГ, Гергана има правото да го съди!!! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
I_N_P Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 И сега какво, Гергана отнесе всичко, защото клипът е скрит и не излиза в търсачката... Глупаци....нали всичко е уредено с авторството, какъв е смисъла да го махат....ОМГ, Гергана има правото да го съди!!! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ENJOY Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Найс, а.. Боцко семплира Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
GriskoBeats Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Боцко семплира Че то тоя е направил чист кавър... бахти македонското леке. :mf_surrender: Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
BASHFilter Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Ок, след като е семплирал ок - това къде е упоменато??? Я, някой, който е направил грешката да си купи пайнерска компилация с една от горните песни, да види дали пише нещо от сорта: използвани са семпли от еди кое си музикално произведение на еди си кой, защото на запад също семплират, както Оцко е забелязал далновидно, но там всичко това е описано - взимаш си албума на някоя известна певица и вътре пише черно на бяло кое откъде е...Долният пример е с песен на Марая Кери: Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Blueberry Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 И сега какво, Гергана отнесе всичко, защото клипът е скрит и не излиза в търсачката... Глупаци....нали всичко е уредено с авторството, какъв е смисъла да го махат....ОМГ, Гергана има правото да го съди!!! Това и някоя по-остра, разумна и ангажирана със себе си като Камелия не би го направила, пък камо ли заблуденото Гери... И от това плюене по фолка и по кражбите само на заблудените чалгарченца им става кеф и се успокояват с тъпотията, че нямало лоша реклама. Еми изненада - има, ако 20 години те говорят, че крадеш и непрекъснато те хващат в крачка, падаш все по-ниско, а не се издигаш. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Февруари 12 Author Report Share Публикувано Февруари 12 Найс, а.. Това направо ми отива в любими.... ей така за всеки случай, че ако има нагли, да бъркам в архива. :1000 (29): Петре, Петре, това са едни от най-големите хитове в последните години, а всичко е крадено, та дрънка. :1000 (10): Свалям си и това за семплите на Марая Кери, че и за него нямах идея. До долу сме ей, просто сме си едни крадци. :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
cerveau Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Гергана и Галена може да направят дует "Б.Т.Р" :1000 (33): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
BASHFilter Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Това направо ми отива в любими.... ей така за всеки случай, че ако има нагли, да бъркам в архива. :1000 (29): Петре, Петре, това са едни от най-големите хитове в последните години, а всичко е крадено, та дрънка. :1000 (10): Свалям си и това за семплите на Марая Кери, че и за него нямах идея. До долу сме ей, просто сме си едни крадци. :1000 (29): Все едно Мадона да не каже, че е взела семпъл от Abba за Hung Up: Credits Written by Madonna, Stuart Price, B. Anderson and B. Ulvaeus Produced by Madonna and Stuart Price Hung Up contains a sample of the recording 'Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight)' by ABBA. Benny & Bjorn are both credited as song writers. The track also borrows a line from Love Song. Пайнер и Оцко това официално изявление да си го разпечатат на по-мека хартия и нататък знаете кво да направят с него... :1000 (10): :1000 (10): :1000 (10): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Пайнер си слага името и продуцира нещо на устни договорки без нужда от "експертиза" за авторството. Сега топката е в ръцете на композитора, въпреки че ПАЙНЕР са придобили правата и прибират хиляди левове от такъв продукт. Но не, те нямат никаква вина, имат само две имена и лого върху продукта. Семлиран мотив било, а прави цялата песен, цялата мелодия и това е така с всичките песни на този Данчо. "По отношение на арабския текст, който е използван и изтълкуван по отрицателен начин..." "ИЗТЪЛКУВАН ПО ОТРИЦАТЕЛЕН НАЧИН" :mf_surrender: Това е превод, тъпако. Не е нужно да тълкуваме нищо, те са 10 думи, които говорят перфектно за ситуацията, която отвсякъде е реално отрицателна. Тоя верно е мега простият... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
panamera Публикувано Февруари 12 Report Share Публикувано Февруари 12 Гергана спечели две от наградите "Фолк Шалом", провели се снощи в Тел Авив. Мошето на българската чалга получи наградите за Посланик на българската музика при посланиците и Мис Бомба. Да, точно в Израел ще печели при положение, че промотира песен за Палестина. мисли малко Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.