Боби Публикувано Февруари 13 Report Share Публикувано Февруари 13 Имало нова версия и на този вечен хит Аз съм песента, която открадна снощи. Аз съм семпъла, с който ще шокираш Кости, лесна пара, продай ме на поредната тъпа пача. (х2) Припев: Вземи си семпъл ти точно сега, вземи и някоя песен, какво ти пука. За теб авторско право няма нали, За теб всичко е само секс и пари. Аз съм бийта, който го даваш на всяка. Аз съм лъжа, а Пайнерът още ти вярва, сладка съдба, всичко ти се разминава. Припев: (х2) Вземи си семпъл ти точно сега, вземи и някоя песен, какво ти пука. За теб авторско право няма нали, За теб всичко е само секс и пари. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ENJOY Публикувано Февруари 13 Report Share Публикувано Февруари 13 Аз съм песента, която открадна снощи. Аз съм семпъла, с който ще шокираш Кости, лесна пара, продай ме на поредната тъпа пача. (х2) Токича поне ползваше едни и същи вокали и то на певиците си, е някои бяха и на Деса от "Тъжно сърце", но поне са български :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
I_N_P Публикувано Февруари 13 Report Share Публикувано Февруари 13 Оставете Гиги намира.. Оцата е правонарушетеля.. :1000 (29): Не вярвам, че е бил жена, тоя е такъв льольо, че ако Гергана му набие един шамар, че отиде в космоса да и доснима клипа.. :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Боби Публикувано Февруари 13 Report Share Публикувано Февруари 13 Оставете Гиги намира.. Оцата е правонарушетеля.. :1000 (29): Не вярвам, че е бил жена, тоя е такъв льольо, че ако Гергана му набие един шамар, че отиде в космоса да и доснима клипа.. :1000 (29): Аааа, хич не е такъв какъвто изглежда. Бившото му гадже Саня, македонка, с която е бил преди да дойде в БГ си е била поплясквана редовно. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Gerganafen Публикувано Февруари 13 Report Share Публикувано Февруари 13 Аааа, хич не е такъв какъвто изглежда. Бившото му гадже Саня, македонка, с която е бил преди да дойде в БГ си е била поплясквана редовно. Тази, нали? Ужас. А всички повтарят колко добър човек бил. :1000 (27): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Blueberry Публикувано Февруари 13 Report Share Публикувано Февруари 13 Тази, нали? Ужас. А всички повтарят колко добър човек бил. :1000 (27): И на тая песен и бяха намерили оригинал още навремето... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DeanWinchester Публикувано Февруари 13 Report Share Публикувано Февруари 13 Оцко или ще промени работата си коренно, или повече няма никоя да работи с него. Да вземе да твори само за големи имена и по-рядко, че ето докъде води тази свръх продуктивност.. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ENJOY Публикувано Февруари 13 Report Share Публикувано Февруари 13 Готов ли си да гепиш още неща? Готов ли си да чуеш присъдата? Най-нагъл си! С най-малък си! Твоите семпли крадени нагло ми пробутваш ти, Твоите песни кавъри за авторски ги представяш ти, Без излишни драмички, от България се измети. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Fast Публикувано Февруари 13 Report Share Публикувано Февруари 13 Денислав Николов - Kamelia (Official) Yesterday at 3:13pm · Кацаш в Палестина и гледаш жадно, с тази екипировка страшен си ти, правиш се на талибан, но бежанец си от Иран. Готов ли си да подкараш танка си, отново ще съм на върха, но ще те боли... Най-добрия си? С най-голям ли си? В Космоса ли си? :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ENJOY Публикувано Февруари 13 Report Share Публикувано Февруари 13 Денислав Николов - Kamelia (Official) Yesterday at 3:13pm · Кацаш в Палестина и гледаш жадно, с тази екипировка страшен си ти, правиш се на талибан, но бежанец си от Иран. Готов ли си да подкараш танка си, отново ще съм на върха, но ще те боли... Най-добрия си? С най-голям ли си? В Космоса ли си? :1000 (29): Авторски права :gun_bandana: :1000 (29): Да й пейстнеме и това - Анелия: Аз и Галена си изиграхме най-добре картите, Джена трябва да работи още :1000 (10): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Февруари 13 Report Share Публикувано Февруари 13 Хора, писах на Господари в сайта им, както и във фейсбук. Направете го и вие! Прикачил съм и линк към клиповете, както и компилацията от кражби дето е във вбокс. http://vbox7.com/play:6b479386a6 http://gospodari.com/signals/send_signal "Колко много" не е от 6.05.13,а 21.12.13. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
mitencetoy Публикувано Февруари 13 Report Share Публикувано Февруари 13 Интересно ми е как ще се развие цялата тази история. Случайно да са крадени и части от двете песни на Райна, които той й направи?! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
FikLena Публикувано Февруари 13 Report Share Публикувано Февруари 13 Kamelia (Official) От разразилия се скандал тези дни и последвалите изявления и обяснения от страна на продуцента и композитора, така и не разбрах: Законно ли е или не? Да се вземе цял припев или куплет, да се представи като семпъл и да се обяви като авторска композиция? Въпросът ми е и като изпълнител, и като продуцент. Моля за отговор от специалисти в областта на авторското право и сродни такива! Благодаря! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Февруари 14 Author Report Share Публикувано Февруари 14 Интересно ми е как ще се развие цялата тази история. Случайно да са крадени и части от двете песни на Райна, които той й направи?! Не задаваш само ти такива въпроси? Да не мислиш, че и Кама не се чуди дали Пашев не я е плъзнал и нея с 1 или 2 песни, за предстоящият и албум, които отдавна е платила, записала и забравила, кога е приключила с тяхното създаване? Ами той Оцко не е композитор на "Само за минута", но е аранжор. Виждаме как "аранжира" цялата чалга в последните години, че я хвърли в такава илюзия за своя талант, че в миналогодишните си интервюта дори Кама спомена, че бил талантлив. Верно, не уточни тогава какъв му е точно таланта, но днес вече имаме ясни очертания за дълбочината на неговият "безкраен" извор на идеи. Иначе аз имам една идея не само как може да се развие всичко, но и как да се фалира Пайнер за около година. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ENJOY Публикувано Февруари 14 Report Share Публикувано Февруари 14 Иначе аз имам една идея не само как може да се развие всичко, но и как да се фалира Пайнер за около година. Фоксе, не бъди жесток, изчакай поне Деса да издаде албумите за Маями и Латинска Америка Когато работеше за Ара имаше ли някакви такива фрапантни издънки Оцко или тогава просто никой не е ровил, нямаше вокали, в които да се пее за война, а певицата да е по прашки и да пее за загорялата си ... коса... Сещам се за "Запознай я с мен" на Емануела, че песента я имаше и в Албания, но тогава си я беше продал и в двете страни. Оцко по-скоро в Ара беше нещо като Токича - и да е имал някакви вземания от разни места, то повечето му песни си бяха копия на предни негови. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Боби Публикувано Февруари 14 Report Share Публикувано Февруари 14 Не задаваш само ти такива въпроси? Да не мислиш, че и Кама не се чуди дали Пашев не я е плъзнал и нея с 1 или 2 песни, за предстоящият и албум, които отдавна е платила, записала и забравила, кога е приключила с тяхното създаване? Ами той Оцко не е композитор на "Само за минута", но е аранжор. Виждаме как "аранжира" цялата чалга в последните години, че я хвърли в такава илюзия за своя талант, че в миналогодишните си интервюта дори Кама спомена, че бил талантлив. Верно, не уточни тогава какъв му е точно таланта, но днес вече имаме ясни очертания за дълбочината на неговият "безкраен" извор на идеи. Иначе аз имам една идея не само как може да се развие всичко, но и как да се фалира Пайнер за около година. Не се изхвърляй толкова...Първо е много трудно да се доказе плагиатство. Имало е доста съдебни процеси, при които песни, които звучат еднакво накрая се оказва, че не са. Разбира се тук не отричам кражбите на Оцко, още повече, че не говоримз а мелодия, а за цели семпли с изпят текст. Но, не мисли, че и да ги осъдят за всяка една открадната песен ще им се наложи да плащат толкова много. Не са крали от Мадона, Лейди Гага или U2... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ENJOY Публикувано Февруари 14 Report Share Публикувано Февруари 14 Тези песни, които е крал са от 2009-10-11...смятайте колко още заготовки има занапред Разбрах, че си в Палестина! Знам, дошъл си пак да крадеш! Измитай се!!! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Февруари 14 Author Report Share Публикувано Февруари 14 Не се изхвърляй толкова...Първо е много трудно да се доказе плагиатство. Имало е доста съдебни процеси, при които песни, които звучат еднакво накрая се оказва, че не са. Разбира се тук не отричам кражбите на Оцко, още повече, че не говоримз а мелодия, а за цели семпли с изпят текст. Но, не мисли, че и да ги осъдят за всяка една открадната песен ще им се наложи да плащат толкова много. Не са крали от Мадона, Лейди Гага или U2... Никак не е трудно да се докаже плагиатство. Поръчва се експертиза, а композитори натоварени с нея от съда пишат музиката на двата продукта като ноти и дават мнение за това, дали 4 такта от дадена песен съвпадат. Всичкото това се представя като документ и част от експертизата, а адвокатите прибавят към него и патентно право на автора. Скоро БТВ даваха подобен казус, за кражба на някакви сърби на песен на Криско, но ония се бяха подготвили и преправили нещата така, че да няма 4 съвпадащи такта. Въпросът тук е само дали пакистанците имат интерес и заслужава ли си да се занимават, след като ние не сме значим пазар за тях. За да осъдиш някой за плагиатство не е нужно да е голяма звезда, а просто крадец. Най-добре, разбира се за тези автори и притежатели извън ЕС да не се занимават с процес в България, а направо да поискат от You Tube целите ни клипове и да заведат дело примерно в Лондон. Там и по-големи суми ще отсъдят като обезщетение, а Пайнер няма къде да ходят. Щото при решение на съд, агенцията за държавни вземания ще им блокира сметките и ако няма достатъчно в тях, ще си поиска несъстоятелност. Но както и да е, това е само възможност. Излагацията вече стана, а и бе обърнато внимание, защото Пайнер много взеха да се надуват в медиите. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Боби Публикувано Февруари 14 Report Share Публикувано Февруари 14 Никак не е трудно да се докаже плагиатство. Поръчва се експертиза, а композитори натоварени с нея от съда пишат музиката на двата продукта като ноти и дават мнение за това, дали 4 такта от дадена песен съвпадат. Всичкото това се представя като документ и част от експертизата, а адвокатите прибавят към него и патентно право на автора. Скоро БТВ даваха подобен казус, за кражба на някакви сърби на песен на Криско, но ония се бяха подготвили и преправили нещата така, че да няма 4 съвпадащи такта. Въпросът тук е само дали пакистанците имат интерес и заслужава ли си да се занимават, след като ние не сме значим пазар за тях. За да осъдиш някой за плагиатство не е нужно да е голяма звезда, а просто крадец. Най-добре, разбира се за тези автори и притежатели извън ЕС да не се занимават с процес в България, а направо да поискат от You Tube целите ни клипове и да заведат дело примерно в Лондон. Там и по-големи суми ще отсъдят като обезщетение, а Пайнер няма къде да ходят. Щото при решение на съд, агенцията за държавни вземания ще им блокира сметките и ако няма достатъчно в тях, ще си поиска несъстоятелност. Но както и да е, това е само възможност. Излагацията вече стана, а и бе обърнато внимание, защото Пайнер много взеха да се надуват в медиите. Абе не баш Показателно е, че в огромна Америка от 1850 година до сега има ПОД 100 случая на съд заради плагиатство на музика! Освен това има изключително много условности, като например, че трябва да има доказателство, че "композиторът" на крадената версия някъде е чул оригинала. Ако например имаш чат между Оцко и тебе, в който ти си му пратил оригинала, а след това той го е изкопирал..това е неопровержимо доказателство.. Но иначе е доста трудно. Освен това всичко се тълкува различно, когато говорим само за семпъл, а не за цялата песен. Така, че не мисли, че някой ще се занимава да съди Пайнер. Ако ще има договорки, то те ще са извънсъдебни. И не забравяй още нещо много важно. Когато има проблем с авторските права, това е заради пропуснати royalties и приходи от продажба. Само, че в България основния приход е от пеене по кръчми, а не защото песните се продават в милионни тиражи. Така, че и да има някакви договорки не мисли, че Пайнер ще плащат някакви базнословни суми. Няма дори теоритичен шанс това да се случи, тъй като в авторското право при съд или извънсъдебни споразумения се гледат пропуснатите ползи...а в България те са мижави, просто защото пазарът е мижав. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Blueberry Публикувано Февруари 14 Report Share Публикувано Февруари 14 Абе не баш Показателно е, че в огромна Америка от 1850 година до сега има ПОД 100 случая на съд заради плагиатство на музика! Освен това има изключително много условности, като например, че трябва да има доказателство, че "композиторът" на крадената версия някъде е чул оригинала. Ако например имаш чат между Оцко и тебе, в който ти си му пратил оригинала, а след това той го е изкопирал..това е неопровержимо доказателство.. Но иначе е доста трудно. Освен това всичко се тълкува различно, когато говорим само за семпъл, а не за цялата песен. Така, че не мисли, че някой ще се занимава да съди Пайнер. Ако ще има договорки, то те ще са извънсъдебни. И не забравяй още нещо много важно. Когато има проблем с авторските права, това е заради пропуснати royalties и приходи от продажба. Само, че в България основния приход е от пеене по кръчми, а не защото песните се продават в милионни тиражи. Така, че и да има някакви договорки не мисли, че Пайнер ще плащат някакви базнословни суми. Няма дори теоритичен шанс това да се случи, тъй като в авторското право при съд или извънсъдебни споразумения се гледат пропуснатите ползи...а в България те са мижави, просто защото пазарът е мижав. В случая не става дума за плагиатство, а за нарушаване на авторски права - Оцко купува песен (или семпъл) от сайт, в който категорично пише, че не може да се използва за комерсиални цели. Той не стига, че го прави, ами и се подписва като автор на произведението. Така че има как да се подведат под отговорност, но дори и това да не стане, е нужно да се зашуми достатъчно в обществото. "Господари на ефира" според мен са най-бързият и лесен начин това да се случи. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
slavito007 Публикувано Февруари 14 Report Share Публикувано Февруари 14 В случая кой обира пешкира най-много? Оцко като композитор на музиката, Гергана (в случая) като изпълнителя на песента или Пайнер като продуцент? Или всички го обират? Защото ако почнат да ги съдят наред за всичко крадено... Шокиран бях за Точно никога - не очаквах и тя да е "семплирана" (бати термина, но си е чопнато на 95%). Още media coverage за барбито ни http://www.dnes.bg/redakcia/2015/02/14/syboten-bis.254427 Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Боби Публикувано Февруари 14 Report Share Публикувано Февруари 14 В случая не става дума за плагиатство, а за нарушаване на авторски права - Оцко купува песен (или семпъл) от сайт, в който категорично пише, че не може да се използва за комерсиални цели. Той не стига, че го прави, ами и се подписва като автор на произведението. Така че има как да се подведат под отговорност, но дори и това да не стане, е нужно да се зашуми достатъчно в обществото. "Господари на ефира" според мен са най-бързият и лесен начин това да се случи. Което пак не значи, че могат да ги осъдят или, че ще ги осъдят за някаква огромна сума, която да фалира Пайнер Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Blueberry Публикувано Февруари 14 Report Share Публикувано Февруари 14 Което пак не значи, че могат да ги осъдят или, че ще ги осъдят за някаква огромна сума, която да фалира Пайнер Това са някакви много дръзки мечти. Но да се стреснат и да започнат да привличат нови композитори, да контролират продукцията, а не само проституцията си, пак ще е нещо. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
wedgewood Публикувано Февруари 14 Report Share Публикувано Февруари 14 Тази история е изцяло Оцков проблем...Гуца да не се чуди,а да извлича каквото може от тази реклама. Задължително да смени вокалите за концерта (защото чисто тематически са тотална противоположност на песента) и да си гледа кефа. Дори ако бях на нея щях вместо вокалите в началото да оставя чист инструментал и гласове от репортжа на Господарите А доколко мелодията е платена или открадната е пак проблем на Оци. Кавъри винаги е имало,както и заемки,семпли,кражбички. Камелия да вземе да пусне ново творчество,вместо да плюе и рови скандала. И тя се кълчеше с Галин в горичката под звуците на Оцко. Сега гроздето е кисело и тя само храни. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Февруари 14 Author Report Share Публикувано Февруари 14 Което пак не значи, че могат да ги осъдят или, че ще ги осъдят за някаква огромна сума, която да фалира Пайнер Годишните баланси на Пайнер са публични. Верно, печалбите не те са повече от 2 милиона на година, но за 10-15 години са стигнали към поне 25-30. Никой нямаше интерес към бизнеса на Пайнер докато не взеха да се изхвърлят и да дразнят, най-вече с канала в тубата. Знаем, че и изпълнителите за своя сметка помогнаха с по 300 долара на милионче. Тогава дойде съвсем случайно тази "атака". До вчера си мислех, че Оцко е целта, но като гледам как се развиват нещата, май Пайнер е истинската мишена. А от Пайнер има какво да се вземе. Време е да изпуснат въздуха, че са в лайна до уши, понеже след като песента излезе, Оцко вече няма нищо общо с нея. Всички права са само в Пайнер. Пак казвам, с една добра кантора специализирана в авторско и право и сродни права, при толкова много примери и ясен собственик на откраднатото, активите на Митака стават доста примамлива хапка за акули. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.