Боби Публикувано Февруари 14 Report Share Публикувано Февруари 14 Годишните баланси на Пайнер са публични. Верно, печалбите не те са повече от 2 милиона на година, но за 10-15 години са стигнали към поне 25-30. Никой нямаше интерес към бизнеса на Пайнер докато не взеха да се изхвърлят и да дразнят, най-вече с канала в тубата. Знаем, че и изпълнителите за своя сметка помогнаха с по 300 долара на милионче. Тогава дойде съвсем случайно тази "атака". До вчера си мислех, че Оцко е целта, но като гледам как се развиват нещата, май Пайнер е истинската мишена. А от Пайнер има какво да се вземе. Време е да изпуснат въздуха, че са в лайна до уши, понеже след като песента излезе, Оцко вече няма нищо общо с нея. Всички права са само в Пайнер. Пак казвам, с една добра кантора специализирана в авторско и право и сродни права, при толкова много примери и ясен собственик на откраднатото, активите на Митака стават доста примамлива хапка за акули. Не, Фокси, не става така. Авторът на откраднатото може да претендира само за пропуснати ползи само и единствено по отношение на песента, която е открадната. Пайнер може да имат и 100 млн. евро годишна печалба, но ако печалбата от песента на Гергана е 2 лева..то оригиналният автор може да се бори само за част от тези 2 лева + разноски по делото + евентуално (абсолютно трудно доказуемо) неимуществени вреди, чиито размер пак ще бъде обвързан с 2-та лева, а не със 100-те милиона.. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
I_N_P Публикувано Февруари 14 Report Share Публикувано Февруари 14 Знаем, че и изпълнителите за своя сметка помогнаха с по 300 долара на милионче. ОХ, не мога... Ние не знаеме, явно само ти знаеш... :Д:Д: Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Февруари 14 Author Report Share Публикувано Февруари 14 Не, Фокси, не става така. Авторът на откраднатото може да претендира само за пропуснати ползи само и единствено по отношение на песента, която е открадната. Пайнер може да имат и 100 млн. евро годишна печалба, но ако печалбата от песента на Гергана е 2 лева..то оригиналният автор може да се бори само за част от тези 2 лева + разноски по делото + евентуално (абсолютно трудно доказуемо) неимуществени вреди, чиито размер пак ще бъде обвързан с 2-та лева, а не със 100-те милиона.. Тогава защо Желько Йоксимович осъди Азис за "Lane moje" и иска твърди суми за обезщетение? Гостуваше при Слави в шоуто преди години и спомена, че още си чака парите, за няколко песни, включително дует на Азис и Малина. Дългия не знаеше, но в следващите си предавания започна да чопли и се оказа, че Азис прехвърлил отговорностите на продуцентите си с изявление, че те са притежатели на правата и те да се оправят. Бях забравил за това, но сега като се разприказвахме се сетих, че нищо не се чу след това по въпроса. Но е факт, Желько ги е осъдил на твърди суми и си чакаше парите. В случая е същото с кражбите на Пайнер.... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DarkChild Публикувано Февруари 14 Report Share Публикувано Февруари 14 Тогава защо Желько Йоксимович осъди Азис за "Lane moje" и иска твърди суми за обезщетение? Гостуваше при Слави в шоуто преди години и спомена, че още си чака парите, за няколко песни, включително дует на Азис и Малина. Дългия не знаеше, но в следващите си предавания започна да чопли и се оказа, че Азис прехвърлил отговорностите на продуцентите си с изявление, че те са притежатели на правата и те да се оправят. Бях забравил за това, но сега като се разприказвахме се сетих, че нищо не се чу след това по въпроса. Но е факт, Желько ги е осъдил на твърди суми и си чакаше парите. В случая е същото с кражбите на Пайнер.... На български "ь" се пише само и единствено преди "о". То и затова сега си чака още. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
dj_delmundo Публикувано Февруари 14 Report Share Публикувано Февруари 14 Забравяте изказването на Оцко..."Като допълнение – повечето от гласовете, които използвам в песните, са записвани в МОЕТО студио или в студията на МОИ партньори, с които работя в няколко страни извън България." За кои гласове говори?За тези от семплите ли?Ако е за тях, не би трябвало да има проблем тогава...или просто се опитва да се измъкне.. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Nicolas Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Надявам се това да е краят на кариерата на Оцко като композитор в попфолка или поне край на кражбите му. Оказва се, че той никакъв труд не е вършил, голям хитмейкър, голямо чудо, обикновен крадец, всеки може да краде. Кой знае колко талантливи композитори са останали изобщо нереализирани, докато неговата продукция се бълваше "на кило". Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Гергана ще пее ли на концерта? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ENJOY Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Гергана ще пее ли на концерта? Да, "Твоите семпли" Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikolay Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Гергана ще пее ли на концерта? Да, ще поканят и Шадиа Мансур, за да изпеят дуета си. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Gerganafen Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Виждаш го, че не се пее за п*тка и си мислиш: "Много ми пука", а аз си мисля - Ебати боклука! by ENJOY :roll1: :roll1: Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ENJOY Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Виждаш го, че не се пее за п*тка и си мислиш: "Много ми пука", а аз си мисля - Ебати боклука! by ENJOY :roll1: :roll1: Ко? Не! Да, ще поканят и Шадиа Мансур, за да изпеят дуета си. :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Jorro Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Гергана ще пее ли на концерта? Не. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Gerganafen Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Не. Тя ли ти каза? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DeanWinchester Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Шадиа Мансур: Не съм обидена на Гертруд. Благодарение на нея хората разбраха за моето и за съществуването на песничката ми. Направихме БУМ! Песента й е бомба. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
ENJOY Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Причина? Оцко няма да смогне да оправи песента до тогава или? Много тъпо решение на Пайнер Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Mr. Greshen Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Не. Ееее, жалко.... сигурно заради скандала, иначе винаги я канят, като има актуална песен. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Gerganafen Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 И аз мисля, че решението е глупаво - все едно се признава за виновна така. Да участва с променена версия на песента е би било най-доброто за тази ситуация. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 И аз мисля, че решението е глупаво - все едно се признава за виновна така. Да участва с променена версия на песента е би било най-доброто за тази ситуация. Тя трябва да промени целия припев, защото е краден... Жалко за ГеритУУУУ! Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Fast Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 И аз мисля, че решението е глупаво - все едно се признава за виновна така. Да участва с променена версия на песента е би било най-доброто за тази ситуация. Или с някакъв микс. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Gerganafen Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Тя трябва да промени целия припев, защото е краден... Жалко за ГеритУУУУ! Да, краден е, но скандалът не беше толкова за авторството на песента, колкото за самия текст на палестинката. Така че една смяна на отсвирите би била достатъчна. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Да, краден е, но скандалът не беше толкова за авторството на песента, колкото за самия текст на палестинката. Така че една смяна на отсвирите би била достатъчна. Не мисля, нали вече се разбра, че песента не е авторска, както я водеха... Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Nicolas Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Може самата Гергана да се притеснява. Не знам, аз не знам дали бих се кефил на песента ѝ. Да пуска следващата. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Може самата Гергана да се притеснява. Не знам, аз не знам дали бих се кефил на песента ѝ. Да пуска следващата. Да, Господарите ще дебнат за нея на концерта и пак ще я оплюят, все едно тя е виновна. Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
GriskoBeats Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Може самата Гергана да се притеснява. Не знам, аз не знам дали бих се кефил на песента ѝ. Да пуска следващата. На никой не му дреме колко е крадена. Ако излезе ще получи прием, дето не е имала от години. Как може да е толкова тъпа да не участва? Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
kod97 Публикувано Февруари 15 Report Share Публикувано Февруари 15 Днес клипа има само 11 000 гледания, а преди правеше много повече на ден. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.