Jump to content

Online: Деси Слава - химн на ПФК Лудогорец

Препоръчани коментари

С риск да ме причислите към простата маса, чакаща гюбек - по-умрял футболен химн не съм чувала никога. Няма никакъв заряд, нищо надъхващо, нищо!

Иначе самата музика е добра, изпълнението също - с един красив текст, би станала прекрасна балада.

image.jpg
Сподели в други сайтове

• Отговори 42
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

Отвори си учебника от 3-ти клас виж какво е "Химн". Не държавен или спортен, а химн. По същата логика на Й.Хр. е естрада.

Това, което не ти се връзва е тази перфектно изпята песен да впечатлява говеда по стадионите, каквито са всички ултраси на които и да е отбор.

Идеално изпълнена песен от Деси Слава. Роклята й - идеална за песента.

Не е нужно да си препрочитам учебниците по музика... Чичко Гугъл също върши работа:

1. rechnik.info

1.1. Официална тържествена песен като символ на държава или на организация, съюз и др. Национален химн.

1.2. Прен. Тържествена песен или стихотворение, слово с хвалебствено съдържание. Рецитирам химни.

2. Wikipedia.

Химнът е песен с религиозно или тържествено значение. Може да има следните по-специализирани значения:

Хвалебствена песен в чест на богове и герои в древна Гърция

Тържествена църковна или класово мобилизираща песен

Тържествено лирично стихотворение с възхваляващо съдържание

Национална песен на държава (виж Национален химн)

Химнът на Република България е Мила Родино, приет през 1964 година.

3. Етимология:

[ Antym OE, antefne, AS antefen, FR LL . antiphona, anthaine FR Gr, anteine, antieune, F. antienne Вж . Антифон]. 1-рано, химн, изпята в редуващи се части, като в настоящото използване, селекция от Псалмите, или други части от Писанията или литургията, настроени на църковна музика. 2 A песен или химн на възхвала Milton. За тях, т.в.

2. Определение:

За да отпразнува с химни. [Poet] Сладки птици antheming утрото. Кийтс. По-долу е значението за химн включително произношение като съществително и като глагол и използване като анаграма.

3. Произношение:

Ipa (ключ): / жnθəm /

4. Съществително:

Химн (множествено химни) (архаичен) Антифон. A хорово или вокален състав, често с религиозно или политическо лиричен. Химн на училището-запетая-те пяха на много свои изключителни качества, и това беше трудно да се справи с открито лице, докато пее. A химн на възхвала или лоялност. Хорът пееше селекция от коледни химни в услуга точно преди големия ден. (Неофициални) A много популярна песен или песен. 2003, Питър Бъкли, The Rough Guide за рок През май 2000 г. те дори накрая смахнат UK върха десет, когато те партнира с Paul Van Dyk на транс химн Загадката.

5. Глагол:

Химн (трето лице единствено число прости присъстват химни, настояще причастие antheming, просто минало и миналото причастие anthemed) (транзитивни, поетични) За да отпразнува с химни. Кийтс Сладки птици antheming утрото. Anagrams:

6. Анаграми:

Hemant хетман nameth мъжа.

Не знам къде е момента с възхвалата в песента, може би споменаването на името на футболния клуб.

Колкото до роклята й - да, може да е подходяща за песента, но не и за събитието ;)

Сподели в други сайтове

С риск да ме причислите към простата маса, чакаща гюбек - по-умрял футболен химн не съм чувала никога. Няма никакъв заряд, нищо надъхващо, нищо!

Иначе самата музика е добра, изпълнението също - с един красив текст, би станала прекрасна балада.

Много точно!

Сподели в други сайтове

..

Не знам къде е момента с възхвалата в песента, може би споменаването на името на футболния клуб.

Колкото до роклята й - да, може да е подходяща за песента, но не и за събитието ;)

Свали си текста, прочети го и ще видиш, че си е в типичната стилистика.

Предният химн по-добър ли е бил?

А за облеклото - по маратонки и с фланелка и шалче ли да ходи? Тогава пък нямаше да отива на песента :)

Сподели в други сайтове

Много слабо наистина , въобще не ми въздейства . Някой се опита да я сравнява с на Й. Христова песента ли ? Недейте , че е нелепо .

Иначе ,че Деса е гласовита ...но защо на плейбек ? Нали много хубава била песента , писала я била , ами как иска да въздейства на някого с пълния плейбек ??

Сподели в други сайтове

Свали си текста, прочети го и ще видиш, че си е в типичната стилистика.

Предният химн по-добър ли е бил?

А за облеклото - по маратонки и с фланелка и шалче ли да ходи? Тогава пък нямаше да отива на песента :)

Чух текста. Хубав е, ок. Но не виждам никакъв смисъл даден футболен клуб или каквато и друга бизнес организация да е, да има три, четири, пет химна. Доста непрофесионално от тяхна страна. И трите песни са различни като стилистика, но според мен песента от първото видео е най-подходящо, най-надъхващо...

Сподели в други сайтове

Много слабо наистина , въобще не ми въздейства . Някой се опита да я сравнява с на Й. Христова песента ли ? Недейте , че е нелепо .

Иначе ,че Деса е гласовита ...но защо на плейбек ? Нали много хубава била песента , писала я била , ами как иска да въздейства на някого с пълния плейбек ??

Значи когато Десислава промотира своя песен, както беше и с "Не го прави", на плейбек, веднага се скача срещу нея и се пише с такъв патос, все едно е най-големият провал, нищо че това си им е практика на всички (примери: Камелия - "Щипни ме", Ивана - "Искам още", Преслава - "Ако утре ме губиш", Емилия - "Ти си ми"... Че дори и Глория, и Тони Дачева са го правили). Защо са тези двойни стандарти?!

И с това изобщо не искам да ги оправдавам, защото за един изпълнител, особено такъв, който с по-голям стаж, според мен, е недопустимо на голяма сцена да не си изпълни песента на живо, било тя и съвсем нова! Нали са певици и уж големите професионалистки, колко му е да си я научат и представят като хората?!

Относно облеклото - сега пак не изглеждала добре... Да, на Наградите в НДК беше потресаваща. Въпреки че съм й почитател не си спестих критиката във Фейсбука й, дори и тук в анкетата за "Резил" посочих нея, но сега отново да се изтъкне като неуместен изборът й на бялата рокля, лишена от показ на излишна голотия, ми се струва, че си е вече някакъв хейт. Дори мисля, че съвсем се връзва с песента. Нали се пее "Лудогорец" лети...", та точно в случая многото плат ми се вижда като все едно да се развява, ако разбира се бяха използвали вентилатор.

А песента има ли я качена някъде другаде с по-усилен звук, че от това клипче ми е супер слаб и не мога да я чуя много добре?

Сподели в други сайтове

Чух текста. Хубав е, ок. Но не виждам никакъв смисъл даден футболен клуб или каквато и друга бизнес организация да е, да има три, четири, пет химна. Доста непрофесионално от тяхна страна. И трите песни са различни като стилистика, но според мен песента от първото видео е най-подходящо, най-надъхващо...

Ето така изразено мнение, дори и различно от моето примерно, мисля че прави доста по-приятно общуването и вярвам, че и други ще са съгласни.

Благодаря, че ме разбра.

Сподели в други сайтове

Безобразно за химн на футболен отбор. Нищо лесно запеваемо, нищо, което да се скандира от трибуните ... за енергия и хъс дума да не става. Заспи такива ...

qp3wk4.jpg

Сподели в други сайтове

Относно облеклото - сега пак не изглеждала добре... Да, на Наградите в НДК беше потресаваща. Въпреки че съм й почитател не си спестих критиката във Фейсбука й, дори и тук в анкетата за "Резил" посочих нея, но сега отново да се изтъкне като неуместен изборът й на бялата рокля, лишена от показ на излишна голотия, ми се струва, че си е вече някакъв хейт. Дори мисля, че съвсем се връзва с песента. Нали се пее "Лудогорец" лети...", та точно в случая многото плат ми се вижда като все едно да се развява, ако разбира се бяха използвали вентилатор.

Никой не ти е казал да се чекне гола, а просто да бъде адекватно/уместно облечена. На наградите на Планета тоалетът не беше зле, просто на нея й стоеше зле, защото тя не беше във форма. Когато изпълняваш не каква да е песен, просто част от програмата, а химнът на отбора в случая, най-малкото трябва да си с цветове, близки до емблемата на клуба. Не казвам да е с кецове, тениска и шапка, но все пак... Представи си, че Йорданка Христова излезе да пее за ЦСК със синя рокля, няма да е много уместно. То ако това беше само, бял кахър, дето се вика.

Да й преправя текста и да си пусне една нормална балада за поп-фолк почитателите си. Тази песен по стадионите няма как да се запее втори път. Абсурдно е.

Сподели в други сайтове

Никой не ти е казал да се чекне гола, а просто да бъде адекватно/уместно облечена. На наградите на Планета тоалетът не беше зле, просто на нея й стоеше зле, защото тя не беше във форма. Когато изпълняваш не каква да е песен, просто част от програмата, а химнът на отбора в случая, най-малкото трябва да си с цветове, близки до емблемата на клуба. Не казвам да е с кецове, тениска и шапка, но все пак... Представи си, че Йорданка Христова излезе да пее за ЦСК със синя рокля, няма да е много уместно. То ако това беше само, бял кахър, дето се вика.

Да й преправя текста и да си пусне една нормална балада за поп-фолк почитателите си. Тази песен по стадионите няма как да се запее втори път. Абсурдно е.

По тази логика трябва ли като се изпълнява химна на България, тези, които го пеят да са с цветовете на трибагреника или близки до тях?

Използвайки думата "голотия" не е било в отговор на твоя пост (чета добре какво се пише и избягвам да драскам ей, така, наизуст), а просто го споменах като акцент. А и флагът на "Лудогорец" е зелено-бял.

Сподели в други сайтове

По тази логика трябва ли като се изпълнява химна на България, тези, които го пеят да са с цветовете на трибагреника или близки до тях?

Използвайки думата "голотия" не е било в отговор на твоя пост (чета добре какво се пише и избягвам да драскам ей, така, наизуст), а просто го споменах като акцент. А и флагът на "Лудогорец" е зелено-бял.

Преди няколко дни беше концерта на Слави в "Арена Армеец". Спомняш ли ки Крисия как се появи на сцената? При все, че не пя официален химн. Не че е кой знае какъв образец, но все пак...

2.jpg

Виж поста над твоя ;) Не е толкова трудно да изглеждаш адекватно в някои определени ситуации...

Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...