Senhor Публикувано Декември 24 Report Share Публикувано Декември 24 Ооо добре, че беше ти да ми кажеш, а утре ще заколят ли прасето? Не ти разбрах въпроса, но иронията ти беше ненужна. Ти се направи на интересен в първия си пост. Няма значение каква е религията на човек, за да обича държавата си (дали при Фикрет наистина е така или е поза, си е друг въпрос, който не трябва да се свежда да това дали е мюсюлманин или не). Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Декември 24 Report Share Публикувано Декември 24 Не ти разбрах въпроса, но иронията ти беше ненужна. Ти се направи на интересен в първия си пост. Няма значение каква е религията на човек, за да обича държавата си (дали при Фикрет наистина е така или е поза, си е друг въпрос, който не трябва да се свежда да това дали е мюсюлманин или не). Не, не се направих на интересен, констатирах едно нещо в България, което е всеизвестно - голяма част българите християни недолюбват мюсюлманите, а в последните години българските помаци до един са протежета и привърженици на една протурска партия ДПС, която спонсорира какви ли не безобразни културни прояви с цел да ги обработи по свой образ - т.е. автомитчно тази група от хора, живеещи в изключително бедни райони, слабо образовани хора до голяма степен, се причисляват към българските турци и техните производни (всякакви преселници от преди години), които имат намерения за някаква собственост над територия - знаем всички къде. И все пак българите християни общо взето проявяват необяснима толерантност. Където са поискали да си построят джамия - имали са разрешение. А Фикрет, както и баща му са с турски произход - не са потурчени българи - ето това ми беше идеята, откъде тази безгранична любов към християнска България. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Сашо Публикувано Декември 24 Report Share Публикувано Декември 24 Отврат ! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DeanWinchester Публикувано Декември 24 Report Share Публикувано Декември 24 Не, не се направих на интересен, констатирах едно нещо в България, което е всеизвестно - голяма част българите християни недолюбват мюсюлманите, а в последните години българските помаци до един са протежета и привърженици на една протурска партия ДПС, която спонсорира какви ли не безобразни културни прояви с цел да ги обработи по свой образ - т.е. автомитчно тази група от хора, живеещи в изключително бедни райони, слабо образовани хора до голяма степен, се причисляват към българските турци и техните производни (всякакви преселници от преди години), които имат намерения за някаква собственост над територия - знаем всички къде. И все пак българите християни общо взето проявяват необяснима толерантност. Където са поискали да си построят джамия - имали са разрешение. А Фикрет, както и баща му са с турски произход - не са потурчени българи - ето това ми беше идеята, откъде тази безгранична любов към християнска България. Това, което говориш просто не е вярно. Аз съм помак и никога не съм се причислявал към турците, депесарите и т.н Нито аз, нито семейството ми и другите, които познавам. Дори съм убеден, че в момента коледната украса у вас не и наполовина колкото моята. Бъди сигурен, че аз и ти не се различаваме по нищо друго, освен с това, че моята пишка е с по-малко кожа от твоята. :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Декември 24 Report Share Публикувано Декември 24 Това, което говориш просто не е вярно. Аз съм помак и никога не съм се причислявал към турците, депесарите и т.н Нито аз, нито семейството ми и другите, които познавам. Дори съм убеден, че в момента коледната украса у вас не и наполовина колкото моята. Бъди сигурен, че аз и ти не се различаваме по нищо друго, освен с това, че моята пишка е с по-малко кожа от твоята. :1000 (29): Абсолютно. Да не говорим, че и по име, и по поведение трудно може да различиш помаците от останалите хора, ако не знаеш повече за тях. А обикновено са и достатъчно дискретни, така че абсурд да се досетиш. Виждал съм доста изненадани. Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Senhor Публикувано Декември 24 Report Share Публикувано Декември 24 Зетят на баба ми е помак и честно казано, по нищо не му личи. Освен това, че има малко затруднения с езика, които по-скоро са решени в комична светлина. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
pacho Публикувано Декември 24 Report Share Публикувано Декември 24 Това, което говориш просто не е вярно. Аз съм помак и никога не съм се причислявал към турците, депесарите и т.н Нито аз, нито семейството ми и другите, които познавам. Дори съм убеден, че в момента коледната украса у вас не и наполовина колкото моята. Бъди сигурен, че аз и ти не се различаваме по нищо друго, освен с това, че моята пишка е с по-малко кожа от твоята. :1000 (29): Да, ама ти не си ли от севера? Онези по Южна България са по-различни. Признавам си, може би Скат навремето са ми промили мисленето. :1000 (29): Иначе съм писал курсова работа за тези в Централна България и съм чел за тях от сравнително стари източници и си имам на идея малко - за това те питам. Много различия попринцип има в регионите. Или от досега си с помаци съм имал не толкова точни и не толкова различни случки, за да си изведа най-точната преценка. Бил съм в Кърджали на няколко пъти и там българска реч почти не чух. Не знам къде е централизирана подкопаващото ядро, но е ясно че рано или късно част от България ще бъде откъсната. Както и да е, разводнихме основната тема. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Декември 24 Report Share Публикувано Декември 24 Да, ама ти не си ли от севера? Онези по Южна България са по-различни. Признавам си, може би Скат навремето са ми промили мисленето. :1000 (29): Иначе съм писал курсова работа за тези в Централна България и съм чел за тях от сравнително стари източници и си имам на идея малко - за това те питам. Много различия попринцип има в регионите. Или от досега си с помаци съм имал не толкова точни и не толкова различни случки, за да си изведа най-точната преценка. Бил съм в Кърджали на няколко пъти и там българска реч почти не чух. Не знам къде е централизирана подкопаващото ядро, но е ясно че рано или късно част от България ще бъде откъсната. Както и да е, разводнихме основната тема. Не мисля, че е разводняване. Хубаво е да си ги казваме тези неща. Моите наблюдения са над приятели от Гоце Делчев, Доспат, Мадан, Смолян и т.н... А специално за Фики знам, че е циганин. Няма лошо да възпява България, все пак е неин гражданин, но в случая ми се струва показно просто. Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
wedgewood Публикувано Декември 24 Report Share Публикувано Декември 24 Доста тъпо да направи такава песен и да я промотира по Коледа (добре, че не е 3 март-тогава щеше да е гротеска). Чист популизъм. Нов певец е и тия тематики се засягат когато имаш тежест на изпълнител, на творец, на име - след заглавия като Бум и Джале, седи нелепо да има такава песен в дискографията му. Поне на този етап. Дори баща му, неговия модел за подръжание (което му е най-голямата грешка,че не търси себе си), не мисля,че има песен посветена на Родината. Отделно да - не е етнически българин,а е тръгнал да прави намеци и кой къде е избрал да живее. Есил Дюран е с над 20 годишна кариера, име - аналог на качествен човек и изпълнител, доказала се пред публиката, както и с телевизионните формати и модните си линии. На имидж като нейния седи да пее за България. А не на тоя лольо, къде до вчера се развява гол по без крака. На трето място - има 100 други тематики, които може да засегне, ако иска да поднесе баладична и умерена песен на Бъдни вечер. Отново Слава Богу, че не е решил да пее за рождеството на Христос де. И на последно място - ако няма подходяща песен за такава програма - просто не отиваш и не пееш. /За мен Фики въобще не се доказа през тази година и подкрепям коментара по-горе. Да, признах бомбастичното начало на кариерата му, но нека не забравяме че със силен гръб и връзки се прави лесен старт (както навскъде, така и в попфолка). Нищо ново и интересно не видяхме от Фикича през 2015. Тотално еднообразие като музикален и сценичен образ. Никаква артистичност в неговите видеа и изяви. Слаби песни след Оцко и доста бълване на продукция. Знам,че Пайнера пак ще го провъзгласи за Певец, за да му надуят още хонората, но за мен той не заслужава./ Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ergeni Публикувано Декември 25 Report Share Публикувано Декември 25 Между другото, песента не е лоша. Добър е текстът. Обаче, наистина след простотиите Джале и Бум. Личи си, че Фикрет яко меши стилистики. Няма идея каква стратегия да заеме, за да блесне като ПЕВИЦ на годината, както Магда рече. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Nicolas Публикувано Декември 25 Report Share Публикувано Декември 25 Песента е добра, браво. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
OstapBender Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Между другото, песента не е лоша. Добър е текстът. Обаче, наистина след простотиите Джале и Бум. Личи си, че Фикрет яко меши стилистики. Няма идея каква стратегия да заеме, за да блесне като ПЕВИЦ на годината, както Магда рече. +1 Няма спор, песента е добра, но си личи желанието за лъскане на имидж, с което е направена. Освен това съм абсолютно убеден, че да си син на Тони Стораро е някаква утеха в трудните дни, през които минава държавата. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Направо не мога да повярвам що за злобни коментари по празниците точно.... На мен песента ми харесва! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DarkChild Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Фикрет е циганин, а не турчин. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
-A. Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Приятна песен, която няма да си пусна втори път. С тази музика можеше да направи добра поп песен. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
stenly Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Фикрет е циганин, а не турчин. Фикрет е турчин, ще се побъркате от злоба значи. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Fast Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Фикрет е турчин, ще се побъркате от злоба значи. Турски циганин е, също като баща си. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
stenly Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Турски циганин е, също като баща си. Докажи, че е циганин, не само да подскачаш без компромати за някого. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivanhoe Публикувано Декември 26 Report Share Публикувано Декември 26 Домус не ядемЕ (и не слушаме). Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Andrew Cunanan. Публикувано Декември 27 Report Share Публикувано Декември 27 Mалко нагло от страна на Фики да възпява България, при условие, че далеч не е от български прозиход и далеч тази песен е направена с користни намерения. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Stela Публикувано Декември 27 Report Share Публикувано Декември 27 Мрънкате и плюете, че бил циганин, ама всички се кълчите на песните му в дискотеките.... Турчин е, не е циганин. Цигани са например Софи Маринова и Азис, но това не умаловажава таланта им. Фики си изкарва парите с глас и талант, не краде и не лъже, като мазните мангали. Не виждам какво толкова против имате.... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
anastasb Публикувано Януари 15 Report Share Публикувано Януари 15 Направо не мога да повярвам всичко това, което прочетох в тази тема. Циганин, турчин, помак - какво значение има! Всички сме българи. Фики е роден и израснал в България, с българския език, с българското самосъзнание. Той винаги говори по интервюта колко много обича България и аз му вярвам (но дори и да не му вярвах, пак нямаше да смятам, че няма право да направи такава песен). Наистина, засрамете се и си представете някой да отхвърляше вас така. :1000 (27): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DeanWinchester Публикувано Януари 15 Report Share Публикувано Януари 15 Горкият, мил, мъничък Фики, който толкова много обича България. Че защо да не я обича? Той кога се е сблъскал с някаква реалност тук? От малък расте обсипан с пари и всичко което иска, сега продължава да живее така, защо да не му е хубаво в България и да не прави бозави песнички за нея когато си поиска? От такива като него аман! Шефове, политици, чорбаджии да ти говорят как трябва да си малко по-позитивен, а не толкова черноглед относно бъдещето си в България, този пък чак и песен направи... много е лесно с 4 бона за 1 час да пееш как "в хубави и лоши" времена ще си останеш тук. За мен тази песен е олицетворение на лицемерието! Ако ще се правиш на патриот с тази песен и ще записваш емблематични български песни като "Лудо, младо" и "Зайди, зайди" не ходиш в Рибново да пееш в подкрепа на "ДПС" и да подканваш хората да гласуват на турски език. Или си мазен турчин, или си Българин с главно Б, средно положение няма... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
anastasb Публикувано Януари 15 Report Share Публикувано Януари 15 Горкият, мил, мъничък Фики, който толкова много обича България. Че защо да не я обича? Той кога се е сблъскал с някаква реалност тук? От малък расте обсипан с пари и всичко което иска, сега продължава да живее така, защо да не му е хубаво в България и да не прави бозави песнички за нея когато си поиска? От такива като него аман! Шефове, политици, чорбаджии да ти говорят как трябва да си малко по-позитивен, а не толкова черноглед относно бъдещето си в България, този пък чак и песен направи... много е лесно с 4 бона за 1 час да пееш как "в хубави и лоши" времена ще си останеш тук. За мен тази песен е олицетворение на лицемерието! Ако ще се правиш на патриот с тази песен и ще записваш емблематични български песни като "Лудо, младо" и "Зайди, зайди" не ходиш в Рибново да пееш в подкрепа на "ДПС" и да подканваш хората да гласуват на турски език. Или си мазен турчин, или си Българин с главно Б, средно положение няма... Ако това е насочено към мен, аз не отричам привилегированото положение на Фики и как това до голяма степен обезсмисля посланието. Това, което казвам, е, че Фики е не по-малко българин от който и да било от коментиращите в тази тема и затова има абсолютното право да пее за родината си България. Относно последното изречение... Колко много чалгари го правят... Нека да не бъркаме алчност и простотия с народност или националност. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.