Fast Публикувано на Януари 2 Report Share Публикувано на Януари 2 Дойде време и за тази тема. Изливайте си душите. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DeanWinchester Публикувано Януари 2 Report Share Публикувано Януари 2 И тази година се усети, че хората се отдръпват от поп-фолка. 90% от песните се слушат само в дискотеките, не и извън тях, концерта в Арена Армеец не беше това, което се очаква, имаше много народ, но всеки, който беше там може да потвърди, че залата беше рехава с огромни празни пространства. Това не означава обаче, че самия концерт не беше много хубав, наистина страшно готин с тези стари песни и оркестъра, просто де бяха постарали. Хубавото е, че имаше по-малко Оцко и нивото на самите песни мааалко се вдигна. Много черно-бели клипове!!! :1000 (29): Като цяло нищо значително не се е случвало. Мисля, че сега през 2016 ще се пораздвижат нещата защото ще има конкуренция и така... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
чушка. Публикувано Януари 2 Report Share Публикувано Януари 2 През 2015-та година прогресираха - Татяна, Яница, Теди Александрова. Това са за мен изненадите на годината, останалите са същите, без особена промяна и нищо учудващо. И разбира се, всички клипове на Галена, достойни за Клип на годината. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Glamdring Публикувано Януари 2 Report Share Публикувано Януари 2 Супер си беше за мен, защото Глория направи концерт в НДК. Имам си "Генерал" която ми е любимата песен. Отделно Теда и Тотя направиха песни които бяха масово слушанич за разлика от А групата. Иначе жанра си върви надолу, поне модерните изпълнители. За ГИК нивото се запазва. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
adorable Публикувано Януари 2 Report Share Публикувано Януари 2 Мнението ми е, че продължиха да се правят сезонни бози, но има надежда в лицето на песни като "Обичай ме". Като цяло фолкът винаги ще върви с това противоречие - пошли и стойностни песни, ама това го има във всеки жанр. Въпросът е да започне някакво изчистване и прецизиране, най-вече тематично. Липсва ми по-шлагерното звучене, по-мелодичната нотка, текстовото разнообразие, подборът на изразните средства, идейните клипове. Защото в много клипове виждам добра идея, но зле и кичозно разработена с твърде скъпи средства... или мега евтини и елементарни продукции - един такъв контраст. Започнаха налагане на концертна дейност, обаче ако ще я развиват по подобие на случилото се в Арена - по-добре не. Има си отлив на фенове - не по дискотеките, а по концерти, не знам дали който трябва долавя съществената разлика. Някаква такава схема трябва да има - с минимално разходи да има максимален ефект, да се работи по-дълго и качествено върху всяка песен и да мислят в перспектива, не на парче. Да избягат от еснафското. За миналата година искам да поздравя две имена - Глория и Емилия. Надявам се да се спре с тенденцията за напускащи изпълнители и разни трансфери и рокади и фолкът отново да влезе в медиите, но под медии нямам предвид клюкарските такива, а в музикални формати. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
panamera Публикувано Януари 2 Report Share Публикувано Януари 2 Супер си беше за мен, защото Глория направи концерт в НДК. Имам си "Генерал" която ми е любимата песен. Отделно Теда и Тотя направиха песни които бяха масово слушанич за разлика от А групата. Иначе жанра си върви надолу, поне модерните изпълнители. За ГИК нивото се запазва. За ГИК нивото не се запазва. Глория вече е на съвсем друго ниво. А Кама изпадна и пропадна. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Dinnev Публикувано Януари 2 Report Share Публикувано Януари 2 Тази година като че ли късмета даде шанс на едни десет-годишни изпълнителки да прогресират, и на една млада да прогресира. От големите имена само Галена запази позициите си, Анелия имаше добра година, Преслава също. Но аз цяла година най-много се разбивах на Теди Александрова, Преслава, Галена и Генерала на Анелия! Като цяло добра година за поп-фолка, но на фона на други е малко по-слаба, но пък 3 изпълнителки избухнаха яко тая година. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Януари 2 Report Share Публикувано Януари 2 Хитове за историята няма! Просто едни 20 изпълнители в чалгата, заедно с 3-4 продуцента правят едни пари, за да не умрат от глад. Това е! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
plambata Публикувано Януари 2 Report Share Публикувано Януари 2 Не беше лоша годината за жанра според мен. Аз не виждам отдръпване, а напротив - 2014 и 2015 са еднакво силни години за фолка и категорично поп и рап изпълнителите вече дишат прахта на Галена, Джена, Фики и компания. Качеството на песните и според мен започва плавно да се повишава - не всички драпат само и единствено за едномесечен плаза-хит. За хитове-те за историята обаче съм съгласен. Като единствен такъв мога да посоча май "Хабиби". От Пайнерските след 5-6 години примерно на концертна сцена от тазгодишните песни може би биха прозвучали (като и з тях не е много сигурно): "В твоите очи", "Обичай ме", "Болка в минути", "Спри да ми досаждаш", "На тебе не отказвам", "Пантера", "Генерал" и дотам. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
asylum Публикувано Януари 2 Report Share Публикувано Януари 2 Ще запомня годината с утвърждаването на успехите на Теди Алекандрова от предходните години! Друга актуална сред жените няма! Фики започна да се изчерпва, за съжаление. Дано ни опровергае догодина. Луна се завърна триумфално. Глория направи много хубав концерт. Повечето изпълнители ми изглеждат изгладнели. Това е... сякаш. Цитирай Report Гърмеж! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DevilWish Публикувано Януари 2 Report Share Публикувано Януари 2 За мен беше една от най-слабите години за жанра, като няколко песни се откроиха за мои любими като "На тебе не отказвам", "Спри да ми досаждаш", "Генерал" и точно накрая и Цветелина Янева избухна с "Видимо изневерил". Яница и Татяна имаха наистина голям прогрес, страшно успешни дуетни песни за Галена. Като качество на клипове обаче жанра става все по-добър и разнообразен. Цитирай Report Пожелай му "Да гори в любов"! Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Room_101 Публикувано Януари 3 Report Share Публикувано Януари 3 Направиха се малко повече качествени песни в сравнение с 2013 и 2014, така че не бих казал, че поп-фолкът копае нови дъна, по-скоро стагнира на едно ниско ниво. Макар че стана ясно, че няма как "попът да да убие чалгата", щото в най-лошия случай са на едно ниво двете - вече много повече хора НЕ слушат чалга, от тези, дето я слушат, понеже изборът не е само между две алтернативи, или Криско, или Галка/Фикрет. И нормално, "проектите" в чалгата продължават да са на такова ниво, че никой с поне две мозъчни клетки не може да ги вземе на сериозно. Като че ли във въздуха се носи усещане за някакво предстоящо раздвижване, разместване на пластовете, което да остави някои зад борда. И да не забравяме - изгонването на Пайнера от Античния театър и оспамването на концерта. Чалгата е поставена като номер едно мишена в "петминутките на омразата", и в това отношение ситуацията е много л**няна. Както впрочем и в цялата държава... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ergeni Публикувано Януари 3 Report Share Публикувано Януари 3 През 2015-та година прогресираха - Татяна, Яница, Теди Александрова. Това са за мен изненадите на годината, останалите са същите, без особена промяна и нищо учудващо. И разбира се, всички клипове на Галена, достойни за Клип на годината. - Концерт на Гло - Концерт в Арена Армеец - Слаб концерт в Стара Загора - Десислава се завърна със силни приеми по концерти. С много силен първи клип в ПАЙНЕР "Не го прави", както и дуета с Галена. - Фики продължава да доминира над Галин - Хитове от Теди Александрова, която е следващ потенциал за ПЕВИЦА на годината, Татяна си рефрешна кариерата, получаваща скандален бис в най-голямата зала в страната, Яница продължава със силни проекти и инвестира луди пари в тях. - Камелия продължава да тъне в нищото, след като напусна ПАЙНЕР. Впрочем, то този процес почна много преди това. Просто сега личи с всеки проект. - Касъмови останаха с 5 изпълнителя на кръст - ключови имена отидоха в Планета - Ваня, Емануела... - Софи Маринова и нейния продуцент се насочиха към ротация по Планета със Съни мюзик 2 - Оцко издърпа няколко слаби изпълнители като Даяна, Крум и Кристиана в новосформирана компания. - Андреа напусна ПАЙНЕР. Нищо кой знае колко скандално не се получи. Някак промените не се приемат както напускането на Деса преди повече от декада. Промяната касае развитието на Андри. За сега не може да се прецени как се справя. - Анелия е забила жестоко и това пролича от последния концерт. Няма ясна визия за случващото се. - Джена се отказа от ПЕВИЦА на годината, след като публично я унижиха с "грешката" Богданов, а после и Джино, който не се посвени да говори за отношенията им. Освен това, Джена пусна един от най-големите провали на силен играч през годината - "градът работи...". Хитът на годината не е неин, дори не виждам каква награда може да получи. - Слабите певици като Димана и Соня Немска пуснаха по някоя песен - свежарка. - Тони Стораро е в голяма дупка - по този повод бълва цяла година нови неща. - Алисия е единственото истински живо име в каталога на Касъмови. С потенциал е Адриана. - Малина не успя да реанимира кариерата си дори с високобюджетен клип, но пък все още поддържа фронта на сцената. За първи път пя на голяма сцена - на живо. - Константин държи два хита от тази година, но няма да му стигнат да пребори Фики. - Борис Дали е изчерпан като лице, но покрай дуета с Емилия и концерта в Армеец изглежда ще успее да изплува. - Емилия преживя средна година. Далеч е от всякакви призове. Единствената опция е Дует на годината. Песните й до една омръзнаха. - Ивана категорично реши да подеме курсор - към таргет 35+. - Мария изглежда е намерила баланс между кариерата и личния живот. Изглежда е щастлива от охолния живот. Прави проекти, които винаги е искала да си позволи. ЗА изминалата година не се сещам за неин хит, но тя си поддържа някакво ниво. - Цура Янева извършва благодетелска дейност, правейки поп проекти. Разбрахме от излъченото по БТВ, че 100 кила е потенциалният проводник между чалгата и рапа. А ПАЙНЕР са много горди от този факт и по тази причина го включиха във версията, излъчена по националната телевизия - Азис държи най-големия хит на годината - "Хабиби" с над 13 млн гледания за 2 месеца. - Галена изпраща успешна година, но без хит като "Хавана тропикана". Все пак е сигурен победител в ПЕВИЦА или ИДОЛ. - Преслава няма отявлен хит. Всичко се забрави с днешна дата. Но пък медийно беше много силна и имаше сезонни хитчета. - Илиян също е изчерпан като лице, но все още песничките му минават милиона, което си е постижение. - Роксана завърши с едно "Селфи" годината. Като цяло поредната й слаба година. Тая жена се лута и не й се получава. - Джордан изпрати успешна година. Изглежда ще му потръгне в ПАЙНЕР. - Рени се завърна. Разбира се, аз не очаквам да й се получи. Освен ако не намери някакъв супер хит. - Крисия Д има потенциал занапред, но вероятно няма пари, за да го осъществи. И тя тъпче по Александровския път, но ще й бъде по-трудно, когато трябва да плаща и за текст, и за музика. - Джамайката се присели при Касъмови и явно там нещата, както навсякъде му потръгват. - Милко е бита карта, но ако направи някой хит може да раздвижи кариерата си. - Ани Хоанг нищо не показа тая година. А и към нейните проекти също няма интерес. За съжаление и Магда е в такава позиция. - Денис и Карлос - правят си някакви проекти. Вторият си плаща за гледания. Интересът при тях остава на едно равнище - 0. - Ивена и Джина също избягаха от Касъмови, но макар приятните песнички, липсата на продуцент се вижда при тях. Доста слабо вървят проектите им. - Десислава спечели Биг Брадър Ал Старс - Преслава участва във ВИП брадър и придоби доста позитиви от това. - Емилия и Галена са любимки на cool-t - Сума ти фолкаджии бяха канени в национални телевизии - от Шоуто на Слави, през Комбина и Папараци. - Азис участва в "Като две капки вода" и традиционно обърна в своя полза обществените нагласи. В заключение, годината е като 2008ма. Нито много силна, нито много слаба. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki Публикувано Януари 3 Report Share Публикувано Януари 3 Хитове за историята няма! Просто едни 20 изпълнители в чалгата, заедно с 3-4 продуцента правят едни пари, за да не умрат от глад. Това е! По-точно мнение няма Факт абсолютен... Мога да откроя Галин като успешен изпълнител за годината. Клубовете се пръскат по шевовете при негови участия, песните му се пеят... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
-A. Публикувано Януари 3 Report Share Публикувано Януари 3 Доста слаба година ако трябва да бъдем честни. Лично на мен само песните на Яница ми харесаха тази година и съм си ги минал на телефона. Всичко друго съм си го пускал от youtube но не мисля, че повече от 20 пъти. Ужасно много песни пуснаха Галин и Фики. Лично за мен Анелия се изчерпа. Може да смаза с хит - ''Генерал'', но вече ми е абсолютно безразлична. Емилия се задържа. Всички песни тази година са много силни и самата тя не е някаква ненормалница която да се бута за награди и за разлика от Анелия може би предизвиква малко по-голям интерес. Азис е най-голямата звезда. Преслава трябва да си почине малко. Теди Александрова е новата лидерка в дискотеките. Луна смаза във Випа. Ми като се замисля, това е годината на Яница и Теди. Преди си имаха и двете хитове, но никой не ги ебаваше за нищо. Към днешна дата проектите им се чакат с нетърпение и винаги са хитове. Голям проспер и при двете и според мен това ще са новите бъдещи звезди. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Hotty Публикувано Януари 5 Report Share Публикувано Януари 5 Като цяло може би малко по - силна и успешна от 2014та, но интересът към самия жанр спада все повече и повече! Факт за това е и затварянето на двете може би най - успешни столични заведения през последните години - Син Сити и Найт флайт! Разбира се, за това са виновни няколко от налаганите любими имена на Пайнер, които в продължение на години съсипваха и плюха на музиката, която ги храни, като си правиха кавъра на предходните песни... Основно благодарение на Пашев имаше хубави песни през годината. Най - сполучливите му са "Генерал", "Питбул", "Грешната", "Болка в минути", "Хайде, вдигни и", "Сменяй ме", "Малката", "Аз съм Дяволът", "Обичай ме". Наистина силни композиции, неговата година беше 2015та. Незабелязани остават и песни като "Спри да ми досаждаш", "В твоите очи", "Ти къде беше", "Ето ме", "Стара каравана", "Моят рай", "Видимо изневерил", "Парата ако хвана", "Роклята ми пада" и дори бозите на Фики. Като клипове нещата са по - кофти, летвата доста е спаднала! Дори и Галена освен "Една жена" другите и клипове са нищо ново и интересно, копирани и посредствени като идеи със средно добра реализация. Спрямо колежките си е доста по - добре, но в сравнение с предни години. Честно казано и 10 добри клипа незнам дали мога да изредя... Като албуми също не е добра ситуацията! Усеща се кризата, страхът им да изкарат цялостно завършен проект. Освен на Глория и Галена аз за друг не съм чул някакви вълнения и коментари тази година... Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
DeanWinchester Публикувано Януари 5 Report Share Публикувано Януари 5 Незабелязани вика остават "Роклята ти пада", "В твоите очи", "Стара каравана" и "Спри да ми досаждаш", както и песните на Фики, а иначе "Малката" и "Хайде вдигни й" - сред хитовете на годината. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Senhor Публикувано Януари 5 Report Share Публикувано Януари 5 Незабелязани вика остават "Роклята ти пада", "В твоите очи", "Стара каравана" и "Спри да ми досаждаш", както и песните на Фики, а иначе "Малката" и "Хайде вдигни й" - сред хитовете на годината. Нещо друго е имал предвид там, той тези песни ги харесва. :1000 (29): Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Hotty Публикувано Януари 5 Report Share Публикувано Януари 5 Нещо друго е имал предвид там, той тези песни ги харесва. :1000 (29): Ахахахаха!!! Да имах впредвид по скоро "също не незабелязани..."! :1000 (29): П.П. Вие обаче много се интересувате от моето мнение?! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
dj_delmundo Публикувано Януари 5 Report Share Публикувано Януари 5 Много клубни хитове, много пускане на песни, нито една изявена като голям хит. Милиони гледания, а иначе кръгла нула. Концерта на Глория е единственото хубаво нещо за жанра тази година. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Ergeni Публикувано Януари 5 Report Share Публикувано Януари 5 2014та беше в пъти по-добра от 2015. Имаше къде, къде повече хитове и продукция. И клиповете бяха по-добри. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Nicolas Публикувано Януари 5 Report Share Публикувано Януари 5 Ми имаше доста добри неща, имаше и посредствени, които се дължат на тъпия мениджмънт на "Пайнер", ФЕН гледам се стараят за новите си, ама пък от тях бая избягаха. Двата концерта на Слави Трифонов и "Ку-ку" бенд бяха огромен успех за попфолка, както и този на Глория. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
I_N_P Публикувано Януари 6 Report Share Публикувано Януари 6 2014 беше от най-силните за чалгата в последните 5, 2015 започна слабо но след лятото нещата се промениха. Първо имаме мегахит "Хабиби", нещо което се случва веднъж на 10 години..Тая песен за 2 месеца има 14 милиона!!!!! Звучи от всякъде. После концерта на Пайнер, огромен успех, такъв концерт никога не сме имало от чалгата. Най-модерната зала, живо пеене, бенд, само млада публика Концерта на Глория, който също напълни зала, пак на живо. . Доста добри песни излезнаха в последните месеци на годината, а да не говорим за клипове.Общо взето за 2-3 месеца в края на годината, наваксаха слабото начало. От друга страна много рокади по компаниите, много премествания. Тотално пропадане на ФЕН ТВ, целия им каталог напусна. Завръщане на голямо име като Деса в ТОП-а на чалгата, пропадане и тотално изчезване на друго голямо име за историята на чалгата-Камелия. Така виждам аз годината. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
foxy_vd Публикувано Януари 6 Report Share Публикувано Януари 6 Хитове за историята няма! Просто едни 20 изпълнители в чалгата, заедно с 3-4 продуцента правят едни пари, за да не умрат от глад. Това е! Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
anastasb Публикувано Януари 15 Report Share Публикувано Януари 15 И аз съм съгласен, че като цяло се затвърди положението от предишните години - дискотеките движат жанра, правят се краткотрайни комерси и простотийки, за да има хитове. Балади и албуми почти няма, концертите са малко. Това, което се промени спрямо 2013 и 2014 според мен е, че в общественото пространство отново взе да навлиза чалгата. Не е с уважение както едно време към Ивана примерно, а просто с разбиране, че това е комерсиалният жанр и не може да се очаква кой знае какво ниво. Имам предвид, че като че ли виждаме попфолк изпълнители по националните телевизии малко по-често и хората не ги е срам да си кажат, че се забавляват на чалга. Концертите на Глория и на Планета с бенд бяха голяма стъпка напред, но една птичка пролет не прави. Ако повечето концерти (а защо не и зимни и пролетни програми) на Пайнер вече се правят с жива музика, нови версии, нови сценични колаборации, ако повече изпълнители правят концерти изцяло наживо а ла Глория и Анелия, тогава ще може да се говори за промяна. Откъм техническо отношение, чалгата (основно Пайнер) продължава да дърпа конците - клипове с най-висока резолюция, а и общо най-качествените видео продукти. Време е от Пайнер да измислят някаква схема, с която да заменят умиращия бизнес с албумите - например да си направят портал, в който могат да се свалят всички песни с официално качество, корица и т.н., легално, срещу гледане на реклама или нещо такова. И понеже виждам коментари за заслабване на чалга нощния живот в София - съмнява ме това да е причината за затварянето на двете дискотеки. В Пловдив фолка е завладял нощния живот по-силно от всякога, пак се отвориха няколко нови чалготеки през 2015 и всички са пълни на макс. Цитирай Report Link to comment Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчани коментари
Включи се в дискусията
Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.