Jump to content

Годишни музикални награди на Планета ТВ за 2015

Препоръчани коментари

Ами съгласен съм да обсъждаме сериозно.

Та отново да си кажа тезата, посещаемостта на концерти не е сигурен знак за слушане на песните в сегашно време, непосещаемостта на концерти не е сигурен знак за неслушане на песните в сегашно време, неслушането на песните в сегашно време не е гаранция за непосещаемост на концертите и слушането на песните в сегашно време не е гаранция за посещаемост на концертите. Просто. :1000 (29):

Това ли ти е сериозният отговор? Ти усещаш ли как си конструираш мисълта единствено, за да ти е в тон с безсилието на тоя жанр? Не мога да разбера защо държиш да казваш на бялото - черно.

Няма такова нещо в световен мащаб като твоята теза, не вАжи, брат - изплют си от системата с тази теза на 100%.

Винаги, ама винаги концертите са били неотменна част от това изкуство - това е полето за изява, там се свири и пее музиката. Концертите са най-най-голямото мерило за това кой си и какъв си - и това продължава и до ден днешен, въпреки нета и ютуб.

Ето ти ги MJ и сестра му, Мадона, Бионсе и куп други, прехвърли се после в България с всичките естрадни величия - няма музикална институция без турнета и концерти зад гърба си. Ето ти ги Ритон и В. Маринов с ежегодни концерти и пълни зали.

И кои са тези млади интересни хорица, които не искали да ходят на Пайнер, но са първа писта на Цеца и на Брена, на Камен Донев и на турнетата на Кока Кола и дъ войс, а да не говорим за останалите, идващи в БГ. Какво значи предпочитам участие, ами то и концерът е участие?

Последният концерт, на който съм бил, е на Брена и пред мен имаше супер много младежи на по 18-22 години. На кой не му се ходи, моля ви се, излагате се. Тука сме една купчина хора на по 25-35 години, да не падаме от Марс.

А Николина Ч. като иска да напълни нещо - прави го в зали, защото дискотеките са й тесни. Нямате никакво оправдание за неуспехите на Пайнер, след като едно живо доказателство като Глория си напълни сама цяла зала.

Ти едва ли не ще кажеш, че у нас начинът на работа на тоя бизнес е коренно различен не само от западния, ами и от съседския. Ти мислиш ли си, че в Сърбия нямат дискотеки и тамошните чалгарки не обикалят през вечер чалготеките?

Чисто и просто - никой не го е еня за фолка, чалгарките и "творчеството" им. Оплаквайте се на великия Митьо.

Общо взето не очаквах да падаш като ИНП-то.

Сподели в други сайтове

• Отговори 2,8k
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

ЕСТЕСТВЕНО, че ние си имаме различна бизнес среда!! Какво ще се сравняваме с САЩ, Бионсе и не знам си кой? Какво общо имаме??

Нашия пазар си е вътрешен и само за нас. Чалгата е за нашата държава и не се интересува от чужди пазари. ТУК БИЗНЕСЪТ Е ТАКЪВ! Тази музика НЕ СЕ консумира по зали и концерти, така е било в зората й, така е и сега! За добро или лошо това е положението! Това не значи обаче, че не е номер 1, че не прави милиони, и не пълнят заведенията. Тая музика ВИНАГИ е била плюта и ще бъде такава, защото бърка в очите на всички останали, които не печелят от нея.

Нас Сърбия не ни интересува, нито никоя друга държава. За нашите стандарти, чалгата и по точно Пайнер в постигнала аааддски високо ниво, от кръчмарска музика за забавление, го превърнаха в музика и клипове за милиони с много високи стандарти.

И както винаги съм го казвал, докато не се появи конкуренция, която да направи нещо по-добро, Пайнер и чалгата нямат мърдане, вече не знам коя година стана....

Сподели в други сайтове

Това ли ти е сериозният отговор? Ти усещаш ли как си конструираш мисълта единствено, за да ти е в тон с безсилието на тоя жанр? Не мога да разбера защо държиш да казваш на бялото - черно.

Няма такова нещо в световен мащаб като твоята теза, не вАжи, брат - изплют си от системата с тази теза на 100%.

Винаги, ама винаги концертите са били неотменна част от това изкуство - това е полето за изява, там се свири и пее музиката. Концертите са най-най-голямото мерило за това кой си и какъв си - и това продължава и до ден днешен, въпреки нета и ютуб.

Ето ти ги MJ и сестра му, Мадона, Бионсе и куп други, прехвърли се после в България с всичките естрадни величия - няма музикална институция без турнета и концерти зад гърба си. Ето ти ги Ритон и В. Маринов с ежегодни концерти и пълни зали.

И кои са тези млади интересни хорица, които не искали да ходят на Пайнер, но са първа писта на Цеца и на Брена, на Камен Донев и на турнетата на Кока Кола и дъ войс, а да не говорим за останалите, идващи в БГ. Какво значи предпочитам участие, ами то и концерът е участие?

Последният концерт, на който съм бил, е на Брена и пред мен имаше супер много младежи на по 18-22 години. На кой не му се ходи, моля ви се, излагате се. Тука сме една купчина хора на по 25-35 години, да не падаме от Марс.

А Николина Ч. като иска да напълни нещо - прави го в зали, защото дискотеките са й тесни. Нямате никакво оправдание за неуспехите на Пайнер, след като едно живо доказателство като Глория си напълни сама цяла зала.

Ти едва ли не ще кажеш, че у нас начинът на работа на тоя бизнес е коренно различен не само от западния, ами и от съседския. Ти мислиш ли си, че в Сърбия нямат дискотеки и тамошните чалгарки не обикалят през вечер чалготеките?

Чисто и просто - никой не го е еня за фолка, чалгарките и "творчеството" им. Оплаквайте се на великия Митьо.

БЪЛГАРИЯ НЕ Е КАТО В СВЕТОВЕН МАЩАБ. Извън страната ни не бих си позволил такава теза, но тук важи колкото си искаш.

Ако обичаш, без да ми се палиш и да коментираш мен, надявах се на разговор, който не включва личностите ни.

Да, тук младата публика няма навикът да посещава редовно концертни и подобни мероприятия. Имаш ли представа каква е ситуацията с театрите в България в момента? Че театърът в Търново, който има такава многогодишна история, е заплашен да бъде затворен за първи път и само да му поддържат сградата за пътуващи пиеси? Едва ли е от посещаемост и приходи.

Продължаваш да не отчиташ факторът възраст. Каква е средната възраст на посетителите на Веско Маринов, Николина и "Ритон"? Други хора с друг манталитет.

На безплатни концерти като на "Кока-кола" и "Пайнер" през 2014 събра публика, която не беше различна като бройка от тяхната, ако не е и превъзхождала на някои концерти.

Продължаваш да не отчиташ и факторът рядкост. Младежите като отидат няколко пъти и се наситят, ще видиш едни бързи продажби на високи цени и пълни пространства. Цеца колко бързо продаде първия си концерт в "Арена"? А този в Несебър? А Слави ако продължи през няколко месеца да прави концерт? На кой поред ще спрат да купуват толкова бързо на такава цена билетите, защото са нагледали вече? Това ще направи ли него и песните му по-малко харесвани? Та на чалга концерти публиката младата или се е нагледала, или предпочита дискотеките, щото има и други екстри. Но това не значи, че не слушат чалга. В кое греша от всичкото?

Сподели в други сайтове

Колко си заблуден ИНП, ти дето на един концерт не си отишъл. През 1995-2003 чалгарките предимно ходеха по площади, стадиончета и читалища из България.
Сподели в други сайтове

Значи пак стигаме до извода, че няма сериозна маса хора, която да посещава мероприятията. Защото е имало такива периоди в края на 90-те, когато и Бойко Брайков, и радио Веселина, и Нов фолк правеха концерти в една година, празно нямаше.

Стигаме и до там, че жанрът явно не е способен да запази интереса на хората, така както е било преди години. Стигаме до там, че никой няма интерес да даде 20-30-40 лева, за да чуе любимата си музика някъде.

То това ми беше мисълта и в началото, но явно трябва човек да ви вади с ченгел истините.

Сподели в други сайтове

Значи пак стигаме до извода, че няма сериозна маса хора, която да посещава мероприятията. Защото е имало такива периоди в края на 90-те, когато и Бойко Брайков, и радио Веселина, и Нов фолк правеха концерти в една година, празно нямаше.

Стигаме и до там, че жанрът явно не е способен да запази интереса на хората, така както е било преди години. Стигаме до там, че никой няма интерес да даде 20-30-40 лева, за да чуе любимата си музика някъде.

То това ми беше мисълта и в началото, но явно трябва човек да ви вади с ченгел истините.

Жанрът е способен да запази интереса, мениджмънтът обаче е способен да не реализира тези потенциални възможности, както имахме възможността да наблюдаваме.

Та това, което исках да кажа, е, че недостатъчната посещаемост на концертите не значи, че няма генерален интерес. Интерес има, но интерес от компютъра, телефона и в дискотеките. Интерес за концерти в дългосрочен план (не просто един-два-три пъти) или пък колекционерство на музиката на физически носител.. трудно. И това е характерно за младите хора днес, особено фенове на комерсиалната музика.

И дори със съседните страни имаме разлика в манталитета на публиката. Аз не следя отблизо, но от форума съм чел твърденията за отсъствието на възрастта на изпълнителя като фактор за популярността му сред младите там. Тук ги виждаш как са категорични, че Камелия нямало да извади хит, щото остаряла, какво да кажем за Шер и "Believe" на коя година от кариерата ѝ излиза или Марая Кери и "We belong together", докато тук айде на Камелия не ѝ е чак толкова трудно, но за Глория и Ивана не е толкова лесно да се котират сред младите.

Сподели в други сайтове

Хората плащат за да чуят любимите си песни. Пуснете ДСТВ зрители се поздравяват всяка вечер с ретро фолк, като за поздрав плащат 3-4 минути х 2,40 т.е. около 10 лева. Ако музиката е любима хората ще плащат, ако въртиш 5 песни ... Знаете как е в Пайнер.

Сподели в други сайтове

Много правилно..както винаги :)

У нас начина на работа не е различен, на Пайнера начина е различен и все още неразбран от мен. А бяха времена, когато фирмата беше бетон и нивото беше доста нагоре.

Сподели в други сайтове

Роксана заслужава да вземе посланик зад граница. Тя има най-много участия тази година.

Не знам защо в анкетите сте бутнали херпесите Глория и Преслава.

Сподели в други сайтове

Хора , разберете че след концерта-провал (Полу-пълната Арена) ги е страх да направят голям концерт , за това се тикат в банкетни зали , з това спряха да излъчват на живо . Все пак се усетиха , че феновете ги освиркват , усетиха че бяха гонени като мръсни псета от град на град , сега са изгонени и от НДК . Такъв е живота , какво да се прави ....

Сподели в други сайтове

Хора , разберете че след концерта-провал (Полу-пълната Арена) ги е страх да направят голям концерт , за това се тикат в банкетни зали , з това спряха да излъчват на живо . Все пак се усетиха , че феновете ги освиркват , усетиха че бяха гонени като мръсни псета от град на град , сега са изгонени и от НДК . Такъв е живота , какво да се прави ....

Нещата са комплексни, а не мисля, че Митко Пайнера е мазохист. След срамът от турне`2014 където, за пръв път всички в тази фирма, че и в цялата чалга разбраха как им е избягала публиката трябваше, да се опита нещо в стил "Слави". И ако то успее, да се хване нишката и да се следва тънкият лед, по който евентуално могат да стигнат до пътя на старите успехи. Затова бе толкова важно, "Армеец арена" да е пълна. Тя щеше да даде кураж на пропагандата "пайнерска", а и да заблуди чалгарчетата, че таванът им е много по-нагоре. Да, ама не! - кактко казваше Петко Бочаров. Таванът им е около 6000 души, колкото между другото бе средната посещаемост на турне`2014 и то с всичките възможни изцедени пропагандни послания, месеци реклама и невероятното удобство на Евентим и Тикет про. Както всички видяхме с тази система Слави стигна таван от 70 000 души, а Пайнер само до около 6000, айде с уговорки и 7000 да са. Една нула разлика си е една нула разлика, но пък самата разлика е в планетарни мащаби. Няма даже база, за сравнение. Затова тихо и кротко в банкетна заличка като тази на хотел "Маринела" и пропагандата да работи по сравнения с хип-хопа и рапа, като Слави Трифонов напълно бъде забравен като цел за сравнение.

Сподели в други сайтове

Двата фена на гаргата какво ли не праят да омаловажат Пайнер,щото гаргата я изритаха оттам.

Ако беше в Пайнер друга песен щяха да пеят.Ама и там да беше публиката нямаше да е от 2003 година.Гаргата няма грам приност за състоянието на музиката в момента,по скоро всичко омръзва.Това е причината.

Сподели в други сайтове

Добре де, никой ли няма да го каже, та трябва всеки път аз да съм? :scratch:

Деса се завърна и Пайнер пропадна, съвсем! :1000 (19):

1000%20(29).gif

трябва ли някой да го каже-ФОКСА ОТПРАВЯ ПРЕСЛАВА И ПАЙНЕР КЪМ ДЪНОТО ОТ 2009...

Деса там ли беше ,а ??? :roll1:

Сподели в други сайтове

Темата е за годишните музикални награди на ТВ Планета, а не за фоксотерапия по лечение на "десови" заблуди. :ad:

И все пак, церемония в банкетна заличка за 400-500 е срам за Пайнер, срам за чалгата и дефиниция на пропадането от 2015 година. Значи все пак не са се ориентирали случайно миналото лято към онези 2000 места в "античният" театър в Пловдив. Не се преместиха случайно в Стара Загора, където продадоха 350 билета по 10 лева на място, събиращо максимум 1000 души. Не търсят и сега случайно подобен ефект. Пайнер си знаят възможностите, а те отдевна не са за стадион, а за максимум някоя заличка за баскетбол в страната. Защото след няколко месеца дива пропаганда, екстрата Евентим и Тикет про, успели да продадат на Слави концертите за часове и дни, да си на пъловоната капацитет на Николина Чакърдъкова, а Мирослав Илич и Шабан да те направят смешен с 2 концерта на мястото на твоите надежди за величие е не смях, а пълно пропадане. Пайнер са вече миниатюрна компания, която няма нищо общо с времената, когато "Луда по тебе" къртеше стадионите. И да не го признавате, на никой не му пука, защото фактите са си факти....

Сподели в други сайтове

Добре де, никой ли няма да го каже, та трябва всеки път аз да съм? :scratch:

Деса се завърна и Пайнер пропадна, съвсем! :1000 (19):

Да , слаба посещаемост на концерти . Може ли в зала за 17 хил . да събереш 6 хил ? От които поне 2-3 хил с покани , с покани ! :Д Няма такава излагация .

Впрочем безвратия гном нали февръчуари щеше да прави самостоятелен концерт ??? Февруари мина ? То самостоятелен едва ли ще е , че със Започваме на чисто няма как да стане , за това ще вика дуетнитр половинки Галена , Галин , Коцето .... Не напразно е бек-вокалистката на Пайнер , на всякъде припява :Д

Сподели в други сайтове

Да, там беше - на ДЪНОТО! :mf_surrender:

Дали,дай боже такова дъно всекиму.А не това като на гаргата.Един хит няма след империята на Пайнера.Това доказа ,че за никъв х.й не става.

По темата.Наградите ще се забележат където и да са,а Деси и Галена ще си вземата наградата за най -яката песен на 2015!! :Vishenka_05:

Сподели в други сайтове

Е ше вземе , тя това и е ... иначе нещо самостоятелно дали ще и дадат ? То няма за кво , всичките и номинации все с дуети . Цял живот на дуети обаче , не беше Азис , не беше Стораро , не бяха албанци , сега ги подпука и Пайнерките ... това е то , да си слаб и несигурен в себе си ! Къде е концерта на херпеса през февруари ? Пак лъга, като испанския албум , като продуцирането в Русия , като песента в космоса :Д голяма циганка излезе

Сподели в други сайтове

Последно на коя тема да се насладим ? Наградите или концерт на Камелия. За разлика от бек-вокалистката тя не дава заявки за концерти и путки майни , Деса е по заявките . Жалко , че нито испанския албум , нито кариера в Русия , Америка и къде ле още не , не видя .

Наградите ще бъдат раздадени , обаче За Деса няма нищо . Така де , В твоите очи е дует , демек половин награда за Деса ... с това ли ще се гордее пред 2015 :Д От пет песни , наградените ще са тея където или е дует , или бек-вокалистка . Ужас , една Яница ще бъде отличена сигурна с награда ... да не говорим за лидерките , които под 2 награди не падат .

Сподели в други сайтове

Последно на коя тема да се насладим ? Наградите или концерт на Камелия. За разлика от бек-вокалистката тя не дава заявки за концерти и путки майни , Деса е по заявките . Жалко , че нито испанския албум , нито кариера в Русия , Америка и къде ле още не , не видя .

Наградите ще бъдат раздадени , обаче За Деса няма нищо . Така де , В твоите очи е дует , демек половин награда за Деса ... с това ли ще се гордее пред 2015 :Д От пет песни , наградените ще са тея където или е дует , или бек-вокалистка . Ужас , една Яница ще бъде отличена сигурна с награда ... да не говорим за лидерките , които под 2 награди не падат .

:3fdb8960598fa63e: Най -добрата песен за 2015 е на Галена и Деси Слава.

Кама няма и половин заслуга за музиката в последните 100 години1000%20(29).gif

Сподели в други сайтове

ЕСТЕСТВЕНО, че ние си имаме различна бизнес среда!! Какво ще се сравняваме с САЩ, Бионсе и не знам си кой? Какво общо имаме??

Нашия пазар си е вътрешен и само за нас. Чалгата е за нашата държава и не се интересува от чужди пазари. ТУК БИЗНЕСЪТ Е ТАКЪВ! Тази музика НЕ СЕ консумира по зали и концерти, така е било в зората й, така е и сега! За добро или лошо това е положението! Това не значи обаче, че не е номер 1, че не прави милиони, и не пълнят заведенията. Тая музика ВИНАГИ е била плюта и ще бъде такава, защото бърка в очите на всички останали, които не печелят от нея.

Нас Сърбия не ни интересува, нито никоя друга държава. За нашите стандарти, чалгата и по точно Пайнер в постигнала аааддски високо ниво, от кръчмарска музика за забавление, го превърнаха в музика и клипове за милиони с много високи стандарти.

И както винаги съм го казвал, докато не се появи конкуренция, която да направи нещо по-добро, Пайнер и чалгата нямат мърдане, вече не знам коя година стана....

За зората на тази музика сигурен ли си, че имаш наблюденията да говориш? Мога да ти гарантирам, че първите певици са обиколили всички спортни зали, летни театри, площади, пели са на всякакви хора. Какво знаят Галени и подобни за зората? С дезедоранта пред огледалото и са искали да бъдат като първите. Само че тези първите не са взети от скамейката, а са минали през школата - кръчми, вариетета, джем сешъни, работили са и с рок банди. Защото сега такива като Галена с милионите гледания и скъпите клипове не могат да напълнят 3 часа в самостоятелен концерт, нито някой ще им посети концерта, ако изобщо имат такъв. Те едно участие като хората не могат да изкарат. Нали са много богати, бе - хвърлят пари за парцали и декори, но за концерт не им стиска. Защо така? Ще ми говори Теди Александрова какво искали младите. Читавите млади не се задържат тук, а останалата половина възприемат Михаела Филева и Поли Генова по-сериозно. Тук тия провинциалистки направят 2 хита и се самозабравят.

Имаше времена, когато беше доста по-градивна конкуренцията, и много по-лоялна, с много по-добри песни и певци. Тогава не им пречеше да си имат стил и кой какво награда взел. През 2000-2005 съм бил горд, че слушам тоя стил. Тогава имаше и наченки на някакъв бизнес. В момента всички спонсори са се отдръпнали от чалгата. И като казвам чалгата, нямам предвид от всички изпълнители, защото за тия дъртите, които ти все отричаш, винаги ще има хляб. И на частни партита никога няма да викнат някоя лигла като Яница, а стабилен изпълнител, защото знаят какво ще получат. Затова и Митьо беснее.

Сподели в други сайтове

Обективно погледнато, пропадането на Пайнер не може да спре! Не виждам полезен ход от страна на ръководството. Само, че дори аз не вярвах, че то (пропадането) ще започне да се случва, само половин година, след края на договора на Камелия, с тази бедстваща фирма. Всичко започна миналата година на наградите с банският костюм, бесният плейбек и напращелите бутове на Деса. Продължи с комичните награди в измислени категории. След това цяла пролет четохме истериите на Джена, а лятото тръгна с брутален шамар от Пловдив и анулираните концерти в "античният" театър. Продължи с липсата на юбилеен чалгарски концерт, а буфосинхрониадата в Стара Загора дори ги бе срам да си я покажат на хората и въртяха само някакви 6 кукли в бели униформи, които пееха КАВЪР, на стара българска песен.

Лятото работа нямаше до 1 юли, когато хонорарите паднаха или по-скоро отстъпките станаха чудовищни - до 50%, което си е срив на хонорарите в нечувани размери. Заканите за 1 декември бяха големи, най-вече към мен и Камелия. Но както всички видяха, с тази полупразна зала няма как да скрият пропадането си. А след като Слави ги унищожи на ст. "Васил Левски", резонно се прибраха в черупката и днес ще бъдем свидетели на мерене на его, с уж посредствениците от хип-хопа и рапа. Не знам какви очи имат едни хора тук да пишат дори, но хайде давидим какво ще сътворят и в хотела на Ветко, па после с голямата баданарка до лятото. Ама този път няма да ги жаля троловете, защото то си има мярка за всичко в този живот.

Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...