Jump to content

Концертна дейност/албуми/продажби или гледания/участия?

Препоръчани коментари

"На тебе не отказвам" има почти 10 млн гледания? Какво ревете? В днешно време най-голямото мерило за една песен и певци са ГЛЕДАНИЯТА! НА ПЪРВО МЯСТО! Защо Глория и Гергана имат по 2-300 000 гледания, например, ако пайнерките имаха всички много гледания..Радвам се, че дойдоха времена, когато всичко се вижда черно на бяло.

А най-яркия пример са Андреа и Кама...и двете при равни условия, Андреа направи милиони гледания сама, Кама 100 000...после някой да е казал, нещо за гледанията!

Ми голям праз, че си купуваш гледания или 5 милиона мангали ти превъртат клипа, когато не може да продадеш един албум или да напълниш зала на самостоятелен концерт. Но те нямат нито едното, нито другото - тия актуалните с многото гледания, следователно "черно на бяло"-то е, че са конкурентноспособни само в дискотеките, където на пияните не им пука. Редица световни величия нямат милиони гледания - като гледам, не си стоят бедни и непризнати.

Сподели в други сайтове

• Отговори 51
  • Създадена
  • Последен отговор

Топ коментиращи в тази тема

Топ коментиращи в тази тема

Ми голям праз, че си купуваш гледания или 5 милиона мангали ти превъртат клипа, когато не може да продадеш един албум или да напълниш зала на самостоятелен концерт. Но те нямат нито едното, нито другото - тия актуалните с многото гледания, следователно "черно на бяло"-то е, че са конкурентноспособни само в дискотеките, където на пияните не им пука. Редица световни величия нямат милиони гледания - като гледам, не си стоят бедни и непризнати.

Айде, стига глупости и ти. Точно Преслава не можела да продаде един албум, където успя да направи златни тиражи във време, когато Интернет вече беше основен фактор.

Мислете като пишете :mf_surrender:

image.png.e4d79a7858ccaaecb16208cc241a64fe.png

Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история.

Сподели в други сайтове

Айде, стига глупости и ти. Точно Преслава не можела да продаде един албум, където успя да направи златни тиражи във време, когато Интернет вече беше основен фактор.

Мислете като пишете :mf_surrender:

Колкото и Галена продаде. Колкото и зала ще напълнят. Те всичките накуп не могат...

Преслава като може - да го направи към днешна дата, ще го признаем... не като някои други тук, дето и при очевидни факти отричат.

Как може да кажете, че гледанията са мерило - и в 25-ти век няма да бъдат. Утре сигурно ще прочета, че мерилото е да имаш богат тъпкач. Ама то си е така явно.

Златни тиражи направила... Една Анелия примерно изби рибата с първия си албум, ама никога не са обявявали неин албум за златен.

Или сега трябва да обяснявам и тези схеми как стават?

И говоря като цяло, не конкретно за Преса, дето си крепи кариерата с риалитита и "Моето слабо място".

Сподели в други сайтове

Колкото и Галена продаде. Колкото и зала ще напълнят. Те всичките накуп не могат...

Преслава като може - да го направи към днешна дата, ще го признаем... не като някои други тук, дето и при очевидни факти отричат.

Как може да кажете, че гледанията са мерило - и в 25-ти век няма да бъдат. Утре сигурно ще прочета, че мерилото е да имаш богат тъпкач. Ама то си е така явно.

Златни тиражи направила... Една Анелия примерно изби рибата с първия си албум, ама никога не са обявявали неин албум за златен.

Или сега трябва да обяснявам и тези схеми как стават?

И говоря като цяло, не конкретно за Преса, дето си крепи кариерата с риалитита и "Моето слабо място".

Ами как пък не са мерило? Гледанията показват колко човека ти слушат песните, това няма как да е без значение. Колко пъти да напиша, че нещата не е задължително да са свързани. Това, че някой изпълнител е голямо име и би му отишъл винаги на концерт, не значи, че е невъзможно да не си му слушал песен от години, камо ли някаква нова, която 1000 човека си я пускат и съответно има малко гледания. И обратното, на актуалните стотици хиляди хора, дори милиони им пускат песните ежедневно и им се кефят, съответно много гледания, но просто им се кефят, не се ангажират по друг начин да са им фенове освен вкъщи и в дискотеките, което все пак им носи прехрана. Това как прави гледанията нереални?

Сподели в други сайтове

Ами как пък не са мерило? Гледанията показват колко човека ти слушат песните, това няма как да е без значение. Колко пъти да напиша, че нещата не е задължително да са свързани. Това, че някой изпълнител е голямо име и би му отишъл винаги на концерт, не значи, че е невъзможно да не си му слушал песен от години, камо ли някаква нова, която 1000 човека си я пускат и съответно има малко гледания. И обратното, на актуалните стотици хиляди хора, дори милиони им пускат песните ежедневно и им се кефят, съответно много гледания, но просто им се кефят, не се ангажират по друг начин да са им фенове освен вкъщи и в дискотеките, което все пак им носи прехрана. Това как прави гледанията нереални?

Сигурен ли си, че гледанията на Мария и Карлос примерно са реални? И като си фен на Камелия - а тя заговори за купените гледания, не я подкрепяш в това твърдение ли?

Роксана и тя прави милиони - нея няма и да се учудя да я слушат, защото държавата ни остана основно циганска. Но много от гледаемите песни в нета са оборотни само в Плазза и подобни въздух под налягане места. Та ние в тая държава имаме ли една дискотека като за света освен Галакси в Пловдив? За концертите само едно знам - никой не ходи по навик на концерти и никой не прави ежегодни такива само на стари лаври. Лили Иванова няма милиони гледания, но продаде страшно много дискове, пълни най-големите зали постоянно. Няма да споменавам снощи колко записа ми пратиха от заведения със "За тебе, майко" и "Жените са цветя", които нямат необходимия за вашите велики претенции рейтинг в нета. Какво да слушат хората - "На тебе не отказвам"? Нека и аз си кажа, щото тук и без това всеки като отиде един един път на заведение, прави повсеместен списък за цялата година и векове назад. Правите ли разлика между сезонен хит и шлагер? Защото наистина има световни имена и велики песни, които имат много по-малко гледания от Фикрет. А знаеш ли колко много хора не влизат в ютюб - не защото са неграмотни. Или мислите, че с вас се изчерпва светът и няма колекционери и т.н.? Когато човек отиде на достатъчно концерти и закупи достатъчно албуми, може да има претенции. А колкото до гледанията - нито в този живот, нито в следващия ще разбера как се изродиха нещата... Очаквам скоро да оживеем в някаква паралелна вселена и реалност, в която всичко е сензори, тъчскрийнове, 4-джита, 3д мапинги, лайкове, трафици, импресии, броения и прочее.

Сподели в други сайтове

Сигурен ли си, че гледанията на Мария и Карлос примерно са реални? И като си фен на Камелия - а тя заговори за купените гледания, не я подкрепяш в това твърдение ли?

Роксана и тя прави милиони - нея няма и да се учудя да я слушат, защото държавата ни остана основно циганска. Но много от гледаемите песни в нета са оборотни само в Плазза и подобни въздух под налягане места. Та ние в тая държава имаме ли една дискотека като за света освен Галакси в Пловдив? За концертите само едно знам - никой не ходи по навик на концерти и никой не прави ежегодни такива само на стари лаври. Лили Иванова няма милиони гледания, но продаде страшно много дискове, пълни най-големите зали постоянно. Няма да споменавам снощи колко записа ми пратиха от заведения със "За тебе, майко" и "Жените са цветя", които нямат необходимия за вашите велики претенции рейтинг в нета. Какво да слушат хората - "На тебе не отказвам"? Нека и аз си кажа, щото тук и без това всеки като отиде един един път на заведение, прави повсеместен списък за цялата година и векове назад. Правите ли разлика между сезонен хит и шлагер? Защото наистина има световни имена и велики песни, които имат много по-малко гледания от Фикрет. А знаеш ли колко много хора не влизат в ютюб - не защото са неграмотни. Или мислите, че с вас се изчерпва светът и няма колекционери и т.н.? Когато човек отиде на достатъчно концерти и закупи достатъчно албуми, може да има претенции. А колкото до гледанията - нито в този живот, нито в следващия ще разбера как се изродиха нещата... Очаквам скоро да оживеем в някаква паралелна вселена и реалност, в която всичко е сензори, тъчскрийнове, 4-джита, 3д мапинги, лайкове, трафици, импресии, броения и прочее.

Е, Мария и Карлос.. Това какъв процент от изпълнителите са. Това, че е възможно да се купуват, значи ли, че се прави. То като погледнеш, в общия случай точно най-известните песни са с най-много гледания.

Сори, ама баба ми би отишла и на Лили, и на Веско, защото са ѝ приятни като изпълнители, но нищо не знае от новите им неща, особено на Лили, Веско все пак го въртят по телевизията. В по-голямата част е точно по навик и заради изпълнителя. Лили пълни залите заради това, което е изградила с времето като образ и творчество, главно обаче от преди, това не гарантира колко се слушат новите ѝ неща.

Мислете логично, това са цифри, това е математика, това е статистика, социология. Не са някакви абстрактни понятия, а напротив, има си причини и следствия. Толкова ли не може да се проумее, показват Колко. Човека. Дневно. Си. Пускат. Определена. Песен. Как очакваш шлагери на двайсет години да имат същите гледания като песни, излезли тази година? Шлагерите също са имали период на най-голяма актуалност, в който ако имаше тогава Интернет, пак щяха да са песните с най-много гледания. :1000 (29): Разликата с другите песни, излезли тогава, е, че шлагерите като мине време, продължават да се слушат, макар и не толкова. То е толкова просто, а не знам вече с какви думи да го обясня. Вземи себе си за пример, да вземем изолирано множество на меломаните, в което ти си единствен член. Излизат нова песен на Глория, на Преслава и на Гери-Никол. Ако слушаш 10 пъти на ден първата, 5 пъти втората и 3 пъти третата, това значи, че за един месец тази на Глория ще има най-много гледания и следователно в множеството на слушателите (в случая само ти) тя ще има около 300 гледания и е най-големият хит. Ако разширим обаче множеството до пет човека, като добавим към теб трима, които са студенти първи курс и слушат най-много Преслава, и още един фен на Глория, в крайна сметка песента на Преслава ще получи повече гледания, защото те са трима, а вие двама, и може да се определи като най-големият хит в множеството на слушателите. Да, обаче вие сте верни фенове, а те просто за кеф и купон в дискотеките слушат чалга. Затова Глория като направи концерт, и двамата отивате, а Преслава като направи, един отива от тримата. Това обаче не променя факта, че нейната песен във вашата мини общност е най-популярна. И като агрегираме предпочитанията на всички слушатели, се получава цялостната картинка. Така че това показват гледанията - популярността на песните. Не тежестта на изпълнителя, не друго, но и не виждам кой претендира за това?

Сподели в други сайтове

Няма как продажби на албум или самост. концерт да са някакъв фактор, когато ТАКИВА НЯМА!!!!! Кой нормален човек, освен вманиачени фенове, ще отиде да си купува албум на някого????!!!!!!! Много отдавна минаха тея времене. И единсвената от новите която правеже продажби от албуми беше Преслава, с нея завърши общо взето традицията да се купуват албуми.

Говорих скоро с една продавачка от магазин на Пайнер, каза, че само най-верните фенове купували албуми, никой друг.

Единственото мерило, равно за всички са ГЛЕДАНИЯТА в тубата. И само там, защото знаем, че нещата не са типична българска работа, а става въпрос за ГУГЪЛ!!

И ако трябва да бъдем честни, коя песен не е хит, а има милиони гледания?! Същото е на световната сцена, песните които имат милионите гледания са тоталните хитове, не мисля, че само в България сме толкова специални за да ни позволят различна система. Всичко е оправдание на тези, които не могат да направят гледания...Всички знаем от къде тръгне темата, от там че Камелия умря от яд, когато "Престъпно е" нямаше никакви гледания за разлика от колегите й. И какво излиза пак е плод на злоба и завист...Когато гроздето е високо е кисело...

Сподели в други сайтове

Гледанията са сред водещите фактори за хитовост на една песен наистина. Друг е въпросът как се трупат тези гледания и тук не говоря за купувания. Всички сме наясно, че някои песни трупат солидни гледания и защото са излезли в период, в който има някакъв голям хит и системата често ги пуска автоматично. Така и те трупат дивиденти. Ще ви дам пример с песента на Алисия "Мой", която не харесвам никак и никога не съм си я пускал доброволно, но постоянно ми тръгва след "Да ти олекне" и докато се наканя да я сменя, съм й натрупал едно гледане.

Освен това най-много гледания имат песните, подходящи за купон и танци, защото именно Тубата е основният източник на музика по домашни събирания, рождени дни и т.н. По-музикантските песни не са удачни за такива цели и тях си ги пускат основно феновете на дадения изпълнител и тези, които си падат по по-некомерсиалните песни (Пример за такива според мен са последните на Джена и Галена). Има, разбира се, и изключения от правилото за купонджийските песни и това са такива песни, които са масово одобрявани от всички "чалгари". Дуетът на Емилия и Борис е пример за това. Забележете, че има повече гледания от Пеперудките, макар че той излиза даже един ден след нея.

Така че за мен гледанията са си голям фактор, но не са меродавни на 100%.

Сподели в други сайтове

Добре, някой да ми даде пример с песен на БГ изпълнител с поне 5 милиона гледания и песента да не е хит?

В същото време ми е интересно някой да ми даде линк с песен с 300 000 гледания и тя да е хит/?

Всички знаем коя песен е хит и коя не, точно за това чакам такъв пример..;)

Сподели в други сайтове

Добре, някой да ми даде пример с песен на БГ изпълнител с поне 5 милиона гледания и песента да не е хит?

В същото време ми е интересно някой да ми даде линк с песен с 300 000 гледания и тя да е хит/?

Това?

Сподели в други сайтове

Нямам много информация за тая песен на Илиян, знам обаче, че се пя на един от концертите от хората...Плюс това Илиян има целия таргет от мангали зад гърба си..А не виждам пример с хит с 300 000? :mf_surrender:

Веднага давам пак примера с Андреа, която АМА ГРАМ НЕ ПОНАСЯМ! Тя не е в канал като Пайнер при равни условия е с Камелия. "Полудей" на Андреа се върти в дискотеките и направи милиони, новите на Кама, нито една не се завъртя никъде и имат по 100-200 000???!!! Не е ли логичен отговора: или песните са слаби или публиката няма интерес към съответния изпълнител. От това по-обективно сравнение не знам...И то все, че Камелия беше платила за бясна реклама на песните в сигнал, вибокс, фб и къде ли не...Иначе сега обсъждаме какво казала в """интервю"""", а никой не коментира песните й,..

Сподели в други сайтове

От Пайнерските песни с над и около 5 млн. НИКОГА не съм чувал в дискотека (нито някъде другаде) следните песни: Галин, Хоанг и Кристиана - Между нас, Роксана - Селфи (за нея не съм на 100% сигурен, но и да съм я чувал ще е било еднократно), Илиян - Обичам те, гадино, Ани Хоанг - Имам новина. Песни като "Железен", "Моето момиче", "Петък, събота, неделя", "Нокаут", "Сменям ти адреса", "Аматьорка", "Тихо" също ми е мнооооого трудно да дефинирам като "хитове".

Сподели в други сайтове

От Пайнерските песни с над и около 5 млн. НИКОГА не съм чувал в дискотека (нито някъде другаде) следните песни: Галин, Хоанг и Кристиана - Между нас, Роксана - Селфи, Илиян - Обичам те, гадино, Ани Хоанг - Имам новина. Песни като "Железен", "Моето момиче", "Петък, събота, неделя", "Нокаут", "Сменям ти адреса", "Аматьорка", "Тихо" също ми е мнооооого трудно да дефинирам като "хитове".

"Тихо" коя е?

Изброил си основно песни на Преслава, Галин и виждам на Фики..За тях мисля, че е повече от ясно, че ще имат гледания дори да пуснат боклук, защото тук има втория фактор освен песента ти да е добра, ДА СИ ТОП ИМЕ! От тях тримата в момента всеки очаква хит и е нормално да има тея гледания. Освен това канала на Планета е много популярен и наистина много песни тръгват автоматично, за това дадох пример с песните на Кама и Андреа за да е по-равностойно и обективно. Те са на равни условия...Дори Камелия би трябвало да име изградено име..;)

Сподели в други сайтове

"Тихо" коя е?

Изброил си основно песни на Преслава, Галин и виждам на Фики..За тях мисля, че е повече от ясно, че ще имат гледания дори да пуснат боклук, защото тук има втория фактор освен песента ти да е добра, ДА СИ ТОП ИМЕ! От тях тримата в момента всеки очаква хит и е нормално да има тея гледания. Освен това канала на Планета е много популярен и наистина много песни тръгват автоматично, за това дадох пример с песните на Кама и Андреа за да е по-равностойно и обективно. Те са на равни условия...Дори Камелия би трябвало да име изградено име..;)

Тихо е на Мара, ft. Елена.

Сподели в други сайтове

Камелия коментира точно, както почти винаги. Преслава омръзна на много хора. Защо е това бутане не знам. С шефа си знаят.

А относно гледанията - фактор са сред промитите мозъци на подрастващите. :)

Не говорим за фактори, а за показатели. И който ги отрича като показател, защото това е ясно колкото и това, че Земята е кръгла, не знам дали има капацитет да разсъждава за каквото и да било.

Сподели в други сайтове

Не говорим за фактори, а за показатели. И който ги отрича като показател, защото това е ясно колкото и това, че Земята е кръгла, не знам дали има капацитет да разсъждава за каквото и да било.

Показател са за това, което се харесва и се пуска в клубовете може би. За широката аудитория(30+) не са никакъв показател. Точно за това Глория ще си прави концертите пред хиляди хора, Ивана ще си пее и ще събира също много народ, Нелина и тя, Камелия, Тони Дачева и така нататък. Клиентите на дискотеките, където вървят Галена, Преслава, Теди Ал и сие, не са широката аудитория.Да не говорим пък за непълнолетните. Не знам какво се опитвате да докажете с тези гледания, но те са фактор само за Планета, наградите им и дечурлигата по форумите, които не могат да осъзнаят че реално тези неща не значат нищо, още повече че могат и да се купуват. Андреа имала 20 миллиона гледания, Галена 15 милиона, Преслава еди колко си, е и? Защо не си показват носа от клубчетата за по 500-800 души?Защо не продават албумите си в милионен тираж, а в едва няма и хиляда копия?!?! От 10-15 милиона гледания поне 100 000 трябва да им купят албумите, то ще са концерти самостоятелни по стадиони, турнета...чудо...да ама не. Тея с милионите гледания събраха 6-7 хиляди човека в най-голямата зала в София и още ми твърдите, че гледанията били от значение?!Да, за хит в клуба може би, но за друго....тц.. :)

Показател били...ясно било...кое му е ясното, вие първо тука не може да разберете кой/коя/кои от всичките си купуват гледания, а иначе ясно..

Сподели в други сайтове

Кой нормален човек, освен вманиачени фенове, ще отиде да си купува албум на някого????!!!!!!!

Ако всички разсъждаваха като теб, музика просто нямаше да съществува.

"Пайнер", ако не продаваха легални и пиратски албуми през 90-те никога нямаше да са това, което са.

А използваната от теб дума "нормален" просто няма да я коментирам. И препинателнита знаци накрая, които явно трябва да показват някакъв авторитет???

Сподели в други сайтове

1625150[/url]']

От Пайнерските песни с над и около 5 млн. НИКОГА не съм чувал в дискотека (нито някъде другаде) следните песни: Галин, Хоанг и Кристиана - Между нас, Роксана - Селфи (за нея не съм на 100% сигурен, но и да съм я чувал ще е било еднократно), Илиян - Обичам те, гадино, Ани Хоанг - Имам новина. Песни като "Железен", "Моето момиче", "Петък, събота, неделя", "Нокаут", "Сменям ти адреса", "Аматьорка", "Тихо" също ми е мнооооого трудно да дефинирам като "хитове".

Роксана - СЕЛФИ

Лелел излез от пещерата :mf_surrender: Селфито гърмеше навсякъде

Сподели в други сайтове

Гледанията са фактор и то голям. Уверих се в това, особено е смешно да се спори за Галена, Фики или Преслава. Онзи ден бях и пуснаха "На тебе не отказвам" и то като втора песен след "Джале, джале", която също има маса гледания. И двете песни се знаеха. Пуснаха едва към 6 часа Глория с "Изсвирете нещо ударно", която има близо 1 300 000 гледания и реакцията беше значително по - малка. Но тук идеята е дали певица се става с една песен и отговора е НЕ. Съгласен съм с Калин, че Преслава е най - голямата женска в фолка за последното десетилетие, продала е супер много, има златен албум като Глория, Кама и Деса, но това беше съвсем друга година със съвсем други песни. За сегашното й положение уви, Камелия е права, колкото и да не ви харесва.

Ама на кого му пука за тия гледания - не всички са като вас да броят и да треперят всеки ден. Хората слушат музика за кеф и я слушат на различни места, по различни начини, самата аудитория е различна. Не може да изчерпвате всичко с няколко ходения в дискотеките. За Бога - и аз ходя, ама не си налагам траклистата за медорадавна и общовалидна. Да не говорим какви боклуци стават хитове. Преслава колко комерса като "Мръсно и полека" направи. Кой ги помни днес??? Кой ще помни след 2 г. "На тебе не отказвам"? Разбирам да ми спорите за песни като "Горчиви спомени". Да не връщам лентата пък към наистина златните години и периода, в който всеки, който пееше, имаше хит. Тогава това наистина бяха хитове - нямаше туби, нет, гледания, броячи. И никой не ги налагаше изкуствено, затова всеки беше с хит. И продължавам да твърдя, защото го знам, че още много изпълнители са със златни дискове - Анелия, Ивана например, и то в годините, в които обявиха "Не съм ангел" за златен - впрочем последните години на Преслава със свястна продукция. Кел файда от гледания и уж златни албуми, когато пропадат концерти... залите са празни и никой не те приема насериозно.

Сподели в други сайтове

Те не могат и не искат тук да разберат, че едно кликване в ютуб не отговаря ама грам не отговаря на покупката на един билет.

Защото видиш ли тази музика не била концертна, ами каква е? Ютубна??? :mf_surrender:

Хората се скъсват да ходят на концерти, на театри, на опера, балет, кино ако щеш дори, дават по 12-15 лв. за бозави филми, но уви - не им се дава за чалгарките.

И тук приключва въпросът с гледания, милиони и не знам си какво. Нека да си ги имат или да си ги плащат, но накрая какво от това? Пак са по дискотеките всяка вечер с по 100-200 души, влезли с вход свободе в повечето случаи.

Сподели в други сайтове

Ама на кого му пука за тия гледания - не всички са като вас да броят и да треперят всеки ден. Хората слушат музика за кеф и я слушат на различни места, по различни начини, самата аудитория е различна. Не може да изчерпвате всичко с няколко ходения в дискотеките. За Бога - и аз ходя, ама не си налагам траклистата за медорадавна и общовалидна. Да не говорим какви боклуци стават хитове. Преслава колко комерса като "Мръсно и полека" направи. Кой ги помни днес??? Кой ще помни след 2 г. "На тебе не отказвам"? Разбирам да ми спорите за песни като "Горчиви спомени". Да не връщам лентата пък към наистина златните години и периода, в който всеки, който пееше, имаше хит. Тогава това наистина бяха хитове - нямаше туби, нет, гледания, броячи. И никой не ги налагаше изкуствено, затова всеки беше с хит. И продължавам да твърдя, защото го знам, че още много изпълнители са със златни дискове - Анелия, Ивана например, и то в годините, в които обявиха "Не съм ангел" за златен - впрочем последните години на Преслава със свястна продукция. Кел файда от гледания и уж златни албуми, когато пропадат концерти... залите са празни и никой не те приема насериозно.

Чакай, тук говорим за различни неща. Едно е да те приемат насериозно, съвсем друго да консумират продукцията ти. Чалгата затъва, защото определен контингент от самата страна изчезва. Освен това сега са модерни Криско, Гери - Никол и т.н. Но това не означава, че не е масово консумирана от роми, и определена възрастова граница на българина. Албумите наистина не са така масови вече, именно защото може да си пуснеш youtube. Освен това, аз самият си пускам песен по няколко пъти дневно за месец, два, след което я забравям. Това не означава че не съм я слушал или не е била предпочитана от мен за определен период от време.

Сподели в други сайтове

Много глупости говориш значи.

Ако албумите им са били златни, просто не виждам какъв интерес имат да не го обявят това нещо, камо ли при Ивана, която я лансираха супер бясно и едно такова обявяване само би й излъскало имиджа, но явно не е успяла да прехвърли нужната бройка. Нали тук говорим за официално продадени дискове, не за пиратски копия и разни дискове, продавани на сергии по пазарите, при които не се отчита продажба през касов апарат.

И съм далеч от мисълта, че през 2008 Анелия и Ивана са продавали повече от Преслава - безумно е! Едната беше №2, а другата баш тогава се сгромоляса и направо изхвърча извън топ 10.

п.с. И не знам кой не приемат на сериозно, но от всички стартирали след 2000 г., точно на Преслава се гледа най-сериозно ;)

image.png.e4d79a7858ccaaecb16208cc241a64fe.png

Пиян изпрати ми цветя, на всички разкажи че съм твоята история.

Сподели в други сайтове

Те не могат и не искат тук да разберат, че едно кликване в ютуб не отговаря ама грам не отговаря на покупката на един билет.

Защото видиш ли тази музика не била концертна, ами каква е? Ютубна??? :mf_surrender:

Хората се скъсват да ходят на концерти, на театри, на опера, балет, кино ако щеш дори, дават по 12-15 лв. за бозави филми, но уви - не им се дава за чалгарките.

И тук приключва въпросът с гледания, милиони и не знам си какво. Нека да си ги имат или да си ги плащат, но накрая какво от това? Пак са по дискотеките всяка вечер с по 100-200 души, влезли с вход свободе в повечето случаи.

Не знам, и аз се шашкам - дано наистина не сме само ние с това мислене, защото това ще затрие и музиката, и културата, и всичко в България. Наистина ако тук ги питаш за Турандот примерно във връзка с някакво сравнение, ще те питат къде се намираш и ще ти кажат, че си объркал форума, нищо че си много повече години от тях тук. Да ти купят албум и да ти отидат на концерт не означава, че го правят за всеки, по навик, насила или защото си неактуален.

Кали, по какъв начин хората гледат сериозно на Преслава? Това беше в първите години. В Брадъра ли показа тежест - вечно с цигарата, оправяща клюките, хилеща се като инфантил. Същата работа като Десислава - онази пък гони 40-така и се държи като надрусана тийнейджърка. Видях Преслава и на наградите - абсолютно лековата мадама, която по никакъв начин не показва, че е звезда. Не си е в махалата в Добрич, няма ли да го разбере? Да не говорим за лицемерието, цирковете с Ритон, подмолността за награди. За кое да свалят шапка хората - за малоумните участия, които прави? В последните години я поздравявам за "Ако утре ме губиш". Ама тя направи една балада и те се насраха да я възхваляват. Има изпълнители, които всяка година правят такива - няма да ги изброявам, защото пак ще кажете, че ги пробутвам, а са от старата генерация. Та така че не знам кой може да се впечатли от поведението на Преслава, от пеенето или от каквото и да било вече, защото имаше там едни общи участия и видяхме разликата. "Не съм ангел" със сигурност е златен, но със сигурност и албуми като "Погледни ме в очите", "Мирише на любов", "Няма спиране", "Гасне пламък", "Нещо горещо", "Мистерия", "На голо", "Хей, малката" "Крепост", "Илюзия", "Благодаря" са. Ето, казвам ти го - защото за някои от тях знам със сигурност, макар и без фактури. Сигурно и Петра дори има златни дискове. Колко дискове пласираха и на Румяна след смъртта... А да не говорим за ерата на касетките. Тези четири обявени златни албуми са за четкане и мерено на его и реклама. Не са единствени.

Стефане, интелигентен човек си - гледанията са изкуствен показател. Нещо, което не може да пипнеш, чуеш, видиш, усетиш, не значи нищо. Има толкова песни като "Като птица" с ниска гледаемост, а какво става на ретро партита... Ретро музиката я харесват и най-малките - а те нямат отношение към онези години. Защо се получава така? Защото това е музика, хайде да не казвам чак изкуство, но много по-мелодични песни, отколкото сега тези електронии.

Сподели в други сайтове

Накъде ги теглите нещата, говорим за гледанията като показател за ХИТОВЕ, не за изпълнители, сериозност на изпълнители, имидж на изпълнители, вярност на аудиторията и всичко друго, което набутвате в темата. Показват кои са най-слушаните песни и това е. За мен най-слушаните песни са най-големите хитове, ако вие имате друго разбиране за хит, кажете. Не сте чак толкова стари за такова ниво на невъзприемчивост.

Някой казва, че една песен е хит, защото има много гледания, вие казвате, че това не доказва, че е хит, защото изпълнителката примерно не продала еди-колко-си албума и билета?! По какъв точно начин свързвате тези неща? Те са различни и произтичат от различията между поколенията, породени от фактори на действителността. За почти всички млади хора днес музиката е точно Ютубна, факт. Дори и за вас е така, като искате да слушате някоя песен, какво, купувате си диска с нея и всеки път го слагате в лаптопа ли? :mf_surrender: Албумите са с колекционерска стойност, а колекционерите са превъзхождани в пъти от масовите слушатели. Според вас колко човека набор 95, 96 и да стигнем до 98, които тази година стават пълнолетни, в последните години са си купували албум на който и да е изпълнител? Аз от моя набор познавам точно един човек, който го е правил. Дори пет години разлика са супер много, погледнете колко се увеличи за пет години използването на технологиите и възможностите, които те предоставят. Такава е действителността в България.

Да, аудиторията на Ивана е от по-възрастни хора и при тях е по-висок процентът на тези от слушащите песните ѝ, които биха си купили и албума ѝ. От 1000 човека на ден, които ѝ слушат песен в Интернет, 1000 ще си купят албума. Ок, но си остават 1000. А на Галена могат да са 100 000 и повече ежедневните слушатели. Това, че от 100 000 да кажем 100 биха си купили песните на материален носител, защото са друго поколение, не променя факта на кого песните ги слушат повече хора дневно.

Сподели в други сайтове

Включи се в дискусията

Може да отговорите сега и по-късно да се регистрирате. Ако имате профил, впишете се сега за да публикувате с вашия акаунт.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Отговори на темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Последно видели темата   0 Потребители

• Няма регистрирани потребители, които да гледат страницата в момента.
  • Create New...